Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.10.2008, 12:21 (UTC)    
Mesaj konusu: Türksat 3A Yeni Yayını Neler Getirecek?



27 Ekim saat 02.00 itibari ile televizyon kanalları Türkiye'nin son iletişim uydusundan yayınlarına başlayacaklar.

Bu da uydudan yayınları izleyenlerin, frekanslarını değiştirmeleri gerekeceği anlamına geliyor. Eğer frekansı ayarlamışsanız, yeni uydunun getirdiği yeniliklerle yayınları izlemeye devam edebileceksiniz.

KANAL FREKANSLARI DEĞİŞİYOR
Televizyon kanalları yeni uydu üzerinden yayınlarına devam edecek, ancak 27 Ekim saat 02.00 itibari ile frekansları değişecek. Bu nedenle, yayınları uydu üzerinden alanların yeniden otomatik kanal arama yapmaları gerekiyor. Kullanıcılar frekans ayarlarını kendi uydu alıcıları üzerinden yapabilecekler. Bunun dışından ekstra bir işlem yapılması gerekmiyor.

GÖRÜNTÜ KALİTESİ YÜKSELECEK
Turksat 3A ile ilgili NTVMSNBC’ye konuşan Turksat yetkilileri yeni uydunun özelliklerini ve getirdiği yenilikleri şöyle anlattı:

“Turksat 3A ile birlikte daha fazla kapasiteye ulaşmış oluyoruz, böylelikle dileyen kanallara daha fazla kapasite sağlayabiliyoruz. Ayrıca yeni uydumuzla daha güçlü yayın yapabiliyoruz. Bu iki gelişme görüntü kalitesinin de artması anlamına geliyor. Kapasiteyi arttırdığınızda, ulaştırdığınız database de artıyor. Bu elbette kanalların talebine bağlı. Kullanıcı televizyonlar daha fazla database talep ettikleri zaman, sinyalleri daha güçlü oluyor, daha fazla data aktararak daha kaliteli yayın ulaştırabiliyorlar.

Bir örnek vermek gerekirse bugün 3 megahertzle (MHz) yayın yapan kanallar da var, 4 - 4,5 MHz ile yayın yapanlar da var. Elbette 4,5 MHz ile yayın yapan kanalın görüntü kalitesi daha fazla oluyor. Yeni uydumuzla birlikte, kanallara daha fazla data aktarımı için kapasite sağlayabiliyoruz. Bir başka önemli yenilik de HD (yüksek çözünürlüklü) yayınlarla ilgili. HD yayınlar için en az 9 - 12 MHz frekansta yayın yapmak gerekiyor. Turksat 3A ile bu da mümkün olacak.

PAKET YAYINLAR
Türksat 3A’nın getirdiği bir diğer yenilik de paket yayınlarla ilgili... Paket yayın sistemiyle ayrı ayrı kanalların uyduya gönderdikleri sinyallerden daha fazlasını toplu olarak ve daha güçlü bir biçimde kullanıcılara geri gönderebiliyoruz. Bir transponderdaki (uyduya gelen sinyali alan ve bunu güçlendirerek kapsama alanına geri gönderen uydu üzerindeki ekipman) ayrı ayrı kanal sayısını azalttığınız zaman, transponder daha güçlü bir sinyal veriyor. Bu nedenle kanalların transponderdan ayrı ayrı yaptıkları yayın, bir paket olarak yapıldığında, sinyalin gücü artıyor. Görüntü kalitesi yükseliyor.

Paket yayınların bir başka avantajı da verim artışı. Parçalı yayın yapıldığında, yayınların arasına koruma bandı konulması gerekiyor. Bu da kapasitenin bir bölümünün kullanılamaması anlamına geliyor. Ancak paket yayınlarda böyle bir durum sözkonusu değil. Parçalı yayınlarda tüm kapasitenin yüzde sekseni kullanılıyorsa, paket yayınlarda bu oran yüzde yüz... Bu da uydunun sağladığı kapasitenin daha da artması anlamına geliyor. Bu nedenle, şu an net bir şey söylemek mümkün değil ama ileride kablolu TV kanalarında da bir artış olabilir.

KÜÇÜK ANTENLER DE YAYIN ALABİLECEK
Kapasitenin yükselmesi ve sinyalin artması, uydunun kapsama alanının genişlemesine de katkı yapacak. Böylelikle hem kapsama alanının uç noktalarındaki kullanıcılar yayınları kaliteli olarak alabilecekler, hem de kapsama alanın içindeki kullanıcılar daha küçük antenlerle yayına ulaşabilecekler.

YAPILMASI GEREKEN SADECE FREKANS DEĞİŞİKLİĞİ
Kanalların yeni frekansa geçmesiyle ilgili olarak, kullanıcıların yapması gereken yalnızca frekans değişikliği. Bunu kendi alıcılarından yapabilecekler. Ayrıca bu konuda bizim de bununla ilgili tanıtım yayınımız var. Bununla ilgili tanıtım filmimiz şu anda yayınlanıyor.”

Emre Dağdeviren (Uydu İletişim Uzmanı):
TV KANALLARI YENİDEN AYARLANMALI
“Uydu değişikliğinde her zaman frekanslar değişebilir. Dolayısıyla geçici bazı rahatsızlıklar olabilir ama bunlar kalıcı sorunlar değildir. Önemli bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

Eğer frekanslar değişecekse, uydu alıcısından frekansları değiştirmek gerekiyor. Televizyon kanalları zaten şu anda yeni frekansları ile ilgili yayınlar yapıyorlar. İnsanlar buna göre kanal ayarı yapmak zorunda kalabilirler, bunu da uydu alıcıları üzerinden yapabililer. Zorluk şurada olabilir, sonuçta herkes uydu alıcısının ayarını yapamayabilir. Bu nedenle bir sıkıntı ortaya çıkabilir, yoksa teknik bir sorun olacağını zannetmiyorum,

‘HD’ YAYINLARI TEŞVİK EDER
Yüksek çözünürlüklü (HD) yayın için daha fazla kanala, daha fazla frekans spektrumuna ihtiyacımız var. Turksat 3 A daha fazla frekans spektrum sunuyor. Dolayısıyla HD yayını konusunda yayıncıları teşvik edeceğini söyleyebilirim. Ancak HD yayının yaygınlaşması için bu yeterli değil. Bunun için üç temel sorun var. Bunlar; teknik sorunlar, parasal sorunlar ve spektrum sorunları. Yeni uydu ile spektrum sorunu çözülmüş oluyor. Geriye teknik ve mali sorunlar kalıyor ve tabii HD programların çekilmesi. Çünkü HD yayın yapmanız için önce HD program çekmeniz lazım. Yoksa mevcut yayınları HD’ye çevirerek yayınlarsanız, ki o da olabilir, hiç bir kalite artışı görmezsiniz.

TELEFON VE İNTERNET İLETİŞİMİ DE GELİŞİR
Böyle güçlü ve yeni bir uyduda çok fazla telekomünikasyon yükü taşınacağını ben sanmıyorum. Bu tabii Tüksat A.Ş.’nin bilebileceği bir iş ama diğer uydularda televizyonların boşalttığı kanallarda, telekomünikasyon operasyonları yapılacaktır. Daha önceki uydular telekomünikasyona yönelir, bu da telekomünikasyonun kalitesini ve gücünü arttırır. O zaman da tabii telekomünikasyona çok daha fazla olanak sağlanacaktır. Bu da daha fazla spektrum ayırabildiğiniz için interneti hızlandırır, mobil telefonu hızlandırır. Bunun içinde 3G de dahil.”

Alıntıdır..!
______________
Mesaj26.10.2008, 12:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

İNTERNET GELİŞSİİN Mr. Green
Mesaj26.10.2008, 12:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

islambahcesii yazmış:
İNTERNET GELİŞSİİN Mr. Green
Razz
______________
Mesaj26.10.2008, 14:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

islambahcesii yazmış:
İNTERNET GELİŞSİİN Mr. Green


Merhaba,

Aynen! Very Happy
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj26.10.2008, 19:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet, internetin gelişmesi süper olur.
Düşünüyordum neden böyle yapıyorlar ki diye.
Cevabını öğrendim şimdi =)
______________
@Sonsahne: Forum İmzası Kurallarını İnceleyiniz
Mesaj26.10.2008, 20:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Türksat Hakkında Bilgiyi Az Daha Paylaşıyordum. Neyse Sen Paylaşmıssın Smile
______________

WebdeHouse Proje Merkezi Adı Yakında Tescillenecektir...
WHPM'de Değişiklikler oLdu. www.whpm.tr.gg
Mesaj27.10.2008, 11:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

malasef uydumun tüm kanalları gitti... ama türksat 3a göre nasıl yapılcak bilemıyoruz olmuyo.. Sad
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj27.10.2008, 13:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj27.10.2008, 15:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

#BenimSitem1993
Wink

#englishwithme
Amacımız Sizinde Öğrenmeniz. Wink

#webdehouse
Razz

#hyperend
Zaten Gitmesi Gerek Razz
Ben Şahsen Türksat 2A ya Bile Geçmedim Hala 1C'deyim Razz

#webaslanhakan(Zamankop)
Wink

______________
Mesaj27.10.2008, 15:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

ALışmıştık niye değişti Razz
paylaşım için teşekkürler Wink

______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Mesaj27.10.2008, 16:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kanalların Türksat 3A'ya geçmesiyle frekansları degişti arkadaşlar...

yapmanız gereken çok basit...

öncelikle digiturk ve d-smart aboneleri bu degişiklikten etkilenmiyorlar...
sebebi her iki platformun otomatik uydu üzerinden güncellenmeleri...
yani her iki platform kullanıcıları frekans ayarları ile ugraşmayacaklar... ayarlar otomatik olarak yapılacak...

gelelim uydu anten kullanıcılarına...
öncelikle uydu anteniniz aynen kalacak...
uydu anteni ayarlamasına gerek yok...
çünkü türksat 2A uydusuna bakan antenler aynı anda Türksat 3A uydusunuda görmektedir...


YAPMANIZ GEREKEN ŞUNLARDIR;:

örnek show tv nin ayarlanması:

Show TV’nin Ayarlanması

SHOW TV’nin yeni uydu değerlerini uydu alıcılarına şöyle yükleyebilirsiniz;

a. Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda ‘ MENÜ ‘ veya ‘ SETUP ‘ yazan düğmeye basınız .

b. Uydu alıcısı marka modeline göre ; ‘ KANAL ARAMA ‘ , ‘ MANUEL ARAMA ‘ , ‘ KANAL EKLEME ‘ , ‘ EL İLE ARAMA ‘ gibi menülerden hangisi beliriyor ise YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak ona gelip ‘ OK ‘ e basınız.

c. Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre ; ‘ TP FREKANSI ‘ , ‘ ALIŞ FREKANSI ‘ , ‘ FREKANS ‘ , ‘ UYDU FREKANSI ‘ seçeneklerinden biri belirecektir , YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak SHOW TV yeni frekansı olan ‘ 11964 ‘ değerini girin.

d. Yine aynı pencerede ‘ SEMBOL ORANI ‘ yada ‘ SYMBOL RATE ‘ değeri olacaktır. YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak ‘ 5925 ‘ girin..

e. Yine aynı pencerede bulunan ve ‘ POLARIZASYON ‘ yada ‘ POL ‘ şeklinde bir yazı olacaktır. YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ - SOL ok tuşlarıyla ‘ H ‘ , ‘ HORIZONTAL ‘ yada ‘ YATAY ‘ olacak şekilde değiştirin.

f. Yine aynı yerde bulunan ‘ FEC ‘ değerini değiştirmek için YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ - SOL ok tuşlarıyla ‘ 3 / 4 ‘ seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır. Bu durumda bu değerin girilmesine gerek yoktur.

g. Son olarak ‘ OK ‘ tuşuna basarak SHOW TV yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız. Aramayı tamamlayabilmek için Uydu Alıcısı marka modeline göre değişen ‘ ARAMA BAŞLAT ‘ yada ‘ TP ARA ‘ seçeneğinin üstüne gelerek arama işlemi başlatmanız gerekmektedir.

h. Arama işlemi tamamlandıktan sonra Uydu Alıcısı yeni aranan kanalı kanal listesinin en sonuna kaydedecektir.

UYDU ALICILARINDA PARAMETRELERİ DEĞİŞEN BÜTÜN KANALLARIN AYNI ANDA YÜKLENMESİ

i. Ana menüye girebilmek için ; uzaktan kumandanızda ‘ MENÜ ‘ veya ‘ SETUP ‘ yazan düğmeye basınız .

j. Uydu alıcısı marka modeline göre ; ‘ KANAL ARAMA ‘ , ‘ MANUEL ARAMA ‘ , ‘ KANAL EKLEME ‘ , ‘ EL İLE ARAMA ‘ gibi menülerden hangisi beliriyor ise YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak ona gelip ‘ OK ‘ e basınız.

k. Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre ; ‘ TP FREKANSI ‘ , ‘ ALIŞ FREKANSI ‘ , ‘ FREKANS ‘ , ‘ UYDU FREKANSI ‘ seçeneklerinden biri belirecektir , YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak Türksat Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan ‘ 12731 ‘ değerini girin.

l. Yine aynı pencerede ‘ SEMBOL ORANI ‘ yada ‘ SYMBOL RATE ‘ değeri olacaktır. YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak ‘ 3333 ‘ girin..

m. Yine aynı pencerede bulunan ve ‘ POLARIZASYON ‘ yada ‘ POL ‘ şeklinde bir yazı olacaktır. YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ - SOL ok tuşlarıyla ‘ V ‘ , ‘ VERTICAL ‘ yada ‘ DİKEY’ olacak şekilde değiştirin.

n. Yine aynı yerde bulunan ‘ FEC ‘ değerini değiştirmek için YUKARI - AŞAĞI tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra SAĞ - SOL ok tuşlarıyla ‘ 3 / 4 ‘ seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır. Bu durumda bu değerin girilmesine gerek yoktur.

o. Son olarak ‘ OK ‘ tuşuna basarak Türksat Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.
Yüklemeyi tamamlayabilmek için ; önce aynı yerde bulunan ‘ NETWORK SEARCH ‘ yada ‘ ŞEBEKE ARAMA ‘ seçeneği ‘ ON ‘ yada ‘ AÇIK ‘ yapıldıktan sonra Uydu Alıcısı marka modeline göre değişen ‘ ARAMA BAŞLAT ‘ yada ‘ TP ARA ‘ seçeneğinin üstüne gelerek arama işlemi başlatmanız gerekmektedir.

p. Arama işlemi tamamlandıktan sonra Uydu Alıcısı Show TV kanalını kanal listesinin en sonuna kaydedecektir. Show TV kanalını favori listesinde hangi kanal numarasında izlemek istiyorsanız o numaraya taşıyabilirsiniz.

r. Frekans değişikliği işlemi, ASLA ÇANAK ANTEN AYARI gerektirmeyecektir. Lütfen bu nedenle anteninizin konum ayarı ile oynamayınız.

Yeni Frekanslar:

Kanal 7 ana yayını için uydu bilgileri:

Frekans : 11.777
Polarizasyon : Horizantzal (yatay)
FEC : 5/6
Sembol : 4800

Ülke TV, Kanal 7 INT ve tvt için uydu bilgileri:

Frekans : 11.830
Polarizasyon : Vertical ( dikey)
FEC : 5/6
Sembol : 7200

10960 H 13000 5/6 > T3A Batı
STV Avrupa / Mehtap TV / Yumurcak / SHaber

10970 H 2400 5/6 > T3A Batı
Xazar TV

10970 V 30000 5/6 > T3A Batı
D-Smart

11012 V 30000 5/6 > T3A Batı
TAY TV (D-Smart)

11054 V 30000 5/6 > T3A Batı
D-Smart

11054 H 30000 5/6 > T3A Doğu
NTV Türkiye / CNBC-e / E2 / NTV Spor

11093 H 24444 3/4 > T3A Doğu
TRT 1-2-3-4-INT

11096 V 30000 5/6 > T3A Batı
Çay TV / Doğu TV / PowerTurk / Rumeli / Tempo Tatlıses / Expo Channel / Natural Life / FashionOne / Number 1 TV / Flash TV / Karadeniz TV / Ada TV / Yaban TV

11194 H 7200 3/4 > T3A Batı
Haber Türk TV / Kanal 1

11525 V 4557 3/4 > T3A Batı
BRT KKTC

11628 H 6666 5/6 > T3A Doğu
ATV Türkiye

11642 H 10370 5/6 > T3A Doğu
KanalTürk

11742 V 2965 5/6 > T2A Batı
Kanal Avrupa / Halay / Berat

11746 H 27500 5/6 > T2A Doğu
Türksat promo / AlJazeera Ch. / MTV Türkiye / Nickelodeon TV / AlJazeera Eng. / AsuTV / TV 52 / Kanal 55 / TV 58 / Kanal A / Tempo TV

11771 H 4800 5/6 > T2A Doğu
ATV Türkiye

11777 H 4800 5/6 > T2A Doğu
Kanal 7 Türkiye

11793 H 12800 5/6 > T2A Doğu
NTV Türkiye / CNBC-e / E2 / NTV Spor

11804 V 24444 5/6 > T2A Batı
DHA Servis Kanalı

11830 V 7200 5/6 > T2A Batı
Kanal 7 INT / TVT / Ülke TV

11845 V 4444 5/6 > T2A Batı
Smart TV / Akıllı TV

11858 V 3150 5/6 > T2A Batı
TGRT Haber EU

11862 H 27500 5/6 > T2A Doğu
Star TV TR / Kanal D TR

11870 V 8888 3/4 > T2A Batı
TV 8

11879 V 2815 5/6 > T2A Batı
Fox Turk

11885 H 2960 3/4 > T2A Doğu
ART Avrasya

11894 H 2960 3/4 > T2A Doğu
ANS TV

11906 H 4800 5/6 > T2A Doğu
Samanyolu TV

11938 H 27500 5/6 > T2A Doğu
D-Smart

11944 V 4444 5/6 > T2A Batı
Kanal B

11949 V 2177 3/4 > T2A Batı
DTV

11953 V 2980 3/4 > T2A Batı
Kıbrıs Genç TV / MMC Turk

11957 V 2960 3/4 > T2A Batı
ART Avrasya

11964 H 5925 3/4 > T2A Doğu
Show TV Türkiye

11972 H 7200 3/4 > T2A Doğu
Fox Türkiye

11981 H 5200 5/6 > T2A Doğu
TGRT Haber / TGRT Pazarlama

11991 H 3125 3/4 > T2A Doğu
KanalTürk

12015 H 27500 5/6 > T2A Doğu
Aksu TV / Vatan TV / Moral TV / Kanal 35 / Başkent TV / BengüTürk / Berat / MMC Türk / Kanal 13

12130 V 27500 5/6 > T2A Batı
Kon TV / Shopping TV / Halk TV / Kaçkar TV / Yıldız TV / Toprak TV / Kanal 67 / AKS TV / Hamsi TV / Kral Karadeniz / Ulusal Kanal / Tekin Akdeniz TV

12142 H 7400 5/6 > T2A Doğu
Digette paket (Iplay / Esin / Ekin / Club / Denge)

12592 H 8888 3/4 > T3A Batı
Cine 5 / SuperSport / Viva / Gala

12593 V 2500 5/6 > T3A Batı
Rustavi 2

12601 V 2800 5/6 > T3A Batı
Azad Azerbaycan

12601 H 4400 3/4 > T3A Batı
Kanal A

12615 V 4800 5/6 > T3A Batı
ATV Avrupa / TürkÇ

12620 V 2400 3/4 > T3A Batı
Yeni Asır TV

12632 V 2222 3/4 > T3A Batı
MPL TV

12634 H 5925 5/6 > T3A Batı
NTV Avrupa / NBA TV

12635 V 2400 7/8 > T3A Batı
Ege TV

12639 V 2960 5/6 > T3A Batı
TV Net

12650 H 4250 5/6 > T3A Batı
Sky Turk

12656 H 4444 5/6 > T3A Batı
Show Turk

12685 H 30000 5/6 > T3A Batı
Bursa Olay TV / Gaziantep Olay TV / TV Net / Türk Ç / Buket / Hilal TV / Ses TV / Ege TV / Kanal B

12729 H 30000 5/6 > T3A Batı
Türksat promo / Ata TV / Meltem TV / Özlem TV / Mesaj TV / Marmara TV / Kadırga TV / Cem TV / Su TV / Dost / Airport TV / TV5 / 6 News / Business Channel
Haber 7

BİLGİ:


UYDU CİHAZI ESKİ İSE

Son bir kaç yılda üretilmiş yeni uydu alıcılarda ‘otomatik arama’ özelliğinin açık konuma getirildiğinde TÜRKSAT Promo kanalı frekansından otomatik frekans bulma işlemi yapılacak. Bu alıcılarda ‘otomatik arama’ işlemi açıksa onların da arama işlemi yapması gerekmeyecek. Uydu alıcısı eski olanlar ise otomatik arama menüsü ile kanalları tarattığında yeni frekansları ile kanalları bulmuş olacak.”

Bir soru üzerine, uydu yayınına çıkmak için kapasite bekleyen yerel ve bölgesel televizyonların yaklaşık 150 bin avro yatırım yapmak durumunda olduğunu bildiren Dalbay, televizyon kanallarının TÜRKSAT’ın paket yayına dahil olmaları durumunda ”uplink maliyet katılım ücreti” alınacağını söyledi.Dalbay, 27 Ekimde tüm televizyon kanallarının yayında olacağını, belirtilen tarihten önce uydu alıcılarında değişiklik yapılmamasını istedi. Dalbay, uydu antenlerin açılarında bir değişiklik olmayacağını da vurguladı.
Mesaj27.10.2008, 16:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

Takıldıgınız bir nokta olursa sizlere yardımcı olurum arkadaşlar...
Mesaj27.10.2008, 16:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

Alıntıdır hiç bir sorumluluk kabul etmem!

1) Receiver'ınızı "Fabrika Ayarları"na geri getirmelisiniz.

2) TURKSAT A.Ş tarafından yeni hizmete sokulan TURKSAT 3A Uydusundaki frekans geçiş süreci 27-10-2008 tarihi itibarı ile başlamıştır.Ancak bu geçiş 29-10-2008 tarihine kadar süreceğinden (Şimdilik öngürülen süre) lütfen zaman zaman Network frekansı olan

Frekans: 12.731Mhz Sembol Oranı: 3333 FEC Değeri: 3/4 Polarizasyon: Vertikal (Dikey)

Frekans ve değerlerden tarama yaparak yeni kanalları kayıt ediniz.

Digital Platformlara ait kullanıcılar ise eğer teknik sorun yaşıyorlar ise,üyeliklerinin bulundukları kuruluşları arayarak yardım alabilirler.

Eğer zamanınız yoksa veyahut belirtilen işlemler neticesinde görüntü alamıyorsanız, herhangi bir uydu yazılım dükkanına girerek küçük bir meblağ karşılığında makina modelinize uygun yeni bir yazılım ve kanal listesi yükleterek sorunsuz bir biçimde Türksat 3A uydusunun keyfini çıkarabilirsiniz.

Ancak unutmayın, geçiş 29.10.2008 tarihine kadar süreceğinden dolayı yeni kanallar sürekli güncellenecektir...
Mesaj27.10.2008, 16:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

ya bilemeyenler varsa yapsın kumandadan menüye girin otomatik aramaya girin ara deyin hepsi aranmaya başlar çıkarkende kaydedin tamamdır ben yaptım pek bi değişiklik farkedemedim sadece kanalların yerleri değişiti ne gibi değişiklikler olacaktıki mesela kanal sayısı değişecekmydi bununla ilgibi bi billginiz var mı?
______________

Mesaj27.10.2008, 17:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu arada ben pc den tüm uydu frenkaslarını 5 dk icinde acıyorum Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu