Forum'da ara:
Ara

Yazar Mesaj
Mesaj21.09.2008, 22:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

mehtapkilic yazmış:
media-turk yazmış:
Bende Gitmeyi Düşünüyorum Confused

:)Keşke bu bedava sitemin kafesi
alışveriş merkezi
sineması falan olsada
Bizde toplanıp gitsek:)

Bak bu çok güzel olurdu.. Razz Hatta bu tür filmelere mecburiyet bile konulabilirdi.. Razz Bunu öneriler kısmına koysak mı acaba? Razz
Mesaj21.09.2008, 22:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

bahse yazmış:
mehtapkilic yazmış:
media-turk yazmış:
Bende Gitmeyi Düşünüyorum Confused

:)Keşke bu bedava sitemin kafesi
alışveriş merkezi
sineması falan olsada
Bizde toplanıp gitsek:)

Bak bu çok güzel olurdu.. Razz Hatta bu tür filmelere mecburiyet bile konulabilirdi.. Razz Bunu öneriler kısmına koysak mı acaba? Razz

Bu kafelerden bağlanırdık bedava siteme..
Şubeleri olmalı büyük illerde...
Cüneyt Hocay'ı düşünemiyorum:)))
Bahse bence bir daha mı düşünsek önerilere koymayı...
Böyle filmlere çevre illerden sponsor bulur bedava sitem sinemalarında izletirdik:)
Mesaj21.09.2008, 22:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Valla öneriler kısmına koymasak bile bence çok güzel bir hayal.. Keşke gerçekleşmesi mükün olsaydı.. Wink

Cüneyt Hocama güvenirim ben, halleder o.. Razz
Mesaj21.09.2008, 22:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

bahse yazmış:
Valla öneriler kısmına koymasak bile bence çok güzel bir hayal.. Keşke gerçekleşmesi mükün olsaydı.. Wink

Cüneyt Hocama güvenirim ben, halleder o.. Razz

Hani diyorlar ya hayallere sınır koymayın diye..
Kimbilir belki gerçekleşir bir gün...
Cüneyt bey'e güven konusund benim de bir sorunum yok.
Eminim üstesinden gelir de, epey yorulur manasında demiştim Wink
Mesaj22.09.2008, 09:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,
Ben de diyorum neden kulağım çınlayıp duruyor,
Meğerse sebep bu başlıkmış,şimdi gördüm Razz
Hayallere sınır koyulmamalı evet, dedikleriniz neden olmasın ki Razz
Ayrıca bana olan güveninizden dolayı teşekkür ederim Razz
Askerde benim dönemimde milli maçların izlenmesi mecburdu,onun gibi birşey sanırım Razz
Cafeler değil de Türkiye'de büyük illerin bazılarında sadece bedava-sitem üyelerinin girebildiği ve imkanlarından yararlanabildiği lokaller oluşturmalı hehe Razz
Piyango loto toto vs büyük ikramiye bana çıkarsa birgün yaparım söz Razz
İyi eğlenceler. Wink
Mesaj22.09.2008, 12:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

cunobag yazmış:
Merhaba,
Askerde benim dönemimde milli maçların izlenmesi mecburdu,onun gibi birşey sanırım Razz
Cafeler değil de Türkiye'de büyük illerin bazılarında sadece bedava-sitem üyelerinin girebildiği ve imkanlarından yararlanabildiği lokaller oluşturmalı hehe Razz
İyi eğlenceler. Wink

Eh o zaman size büyük ikramiye çıksın diye dua edelim.. Razz Bu özel lokaller fikri gerçekten çok hoş.. Keşke gerçekleşmesi mümkün olsa.. Smile Kimbilir belki birgün.....
Mesaj22.09.2008, 13:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

cunobag yazmış:
Merhaba,
İyi eğlenceler. Wink

Evet sizde bu destekleyici, üyeleri teşvik edici yapı oldukça bizde hayaller tükenmez:)
Ve sanırım bende Bahse gibi piyango çıkmasını dileyeceğim.. Hatta almaya mı başlasam ne yapsam... Wink
Bana çıkarsa bende sponsor olurum siteye...İşin için de Cüneyt hoca varsa korkacak bir durum yok nasılsa...
Mesaj11.10.2008, 19:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

MUSTAFA
Yönetmen & Senarist: Can Dündar
Müzik: Goran Bregovic
Yardımcı Yönetmen: Hacı Mehmet Duranoğlu
Görüntü Yönetmeni: Candan Murat Özcan
Görsel Efekt & Animasyon: Uğur Erbaş & Nejat Semerci
Kurgu: Andreas Treske
Oyuncular: Bahadır Yazıcı, Mustafa Sütçü, Cemalettin Canlı, Ulaş Canlı

10 Kasım 2008, Atatürk’ün ölümünün 70. yıldönümü...

Türkiye 70 yılda Ata’sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Onu Türkiye’ye, dünyaya, yeni yetişenlere tam anlatamadı. Yapılan belgeseller, Türkiye ölçeğiyle sınırlı, belli bir dönemle kısıtlı ve resmi bir dilde tutsak kaldı.

Selanik’ten Dolmabahçe’ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi.

“Mustafa”, işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, “Sarı Zeybek”le seyirciyi Ata’nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor.

Notlar

29 Ekim 2008’de vizyona girecek “Mustafa”, seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk’ü yeniden keşfe davet ediyor.

Film için Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı pek çok arşiv özel izinle açıldı.

Atatürk’ün daha önce görülmemiş fotoğraflarına, hatıralarını yazdığı not defterlerine, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarına, günlüğüne, elyazmalarına ulaşıldı.

Çekim ekibi Atatürk’ün ayak bastığı Selanik’ten Manastır’a, Şam’dan Berlin’e, Sofya’dan Karlsbad’a kadar her coğrafyaya giderek, doğduğu odadan, öldüğü odaya dek her mekana girerek onun hayatını yerinde görüntüledi.

Geniş ve deneyimli bir kadro, Atatürk’e dair yazılmış kitapları, yerli yabancı basını, diplomatik yazışmaları tarayıp onlardan sahici, objektif, sıcak bir hayat hikayesi anlatmaya çalıştı.

Ondan kalan eşyalar, onu anlatan anılar, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, geride bıraktığı belgeler, sevdiği müzikler, söylediği sözler titizlikle derlendi.

Yeni kuşağın okulda öğrendiği klasik bilgilerden ve eski, siyah beyaz görüntülerden sıkılmış olacakları varsayımıyla filmde samimi bir dil ve modern animasyon teknikleri kullanıldı.

Filmin müziklerini, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş uluslararası bir müzisyen olan Goran Bregovic besteledi.

Süre azaldı ve ben öğrencilerimle heyecanla 29 Ekimi bekliyorum:)
16 ekim de yabancı ülkelerde film vizyona giriyor:)
Mesaj11.10.2008, 19:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

mehtapkilic bu filmin fragmanını izledim daha önceden haberim vardı sayenizde Wink herkesin izlemesini tavsiye ederim
Mesaj13.10.2008, 22:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

Filmin adı neden “Mustafa”?“Kemal” ve “Atatürk” onun sonradan edindiği isimler çünkü… “Mustafa”da biz, onun en yalın haline ulaşmaya çalıştık. Onu sadece annesinin çağırdığı isimle hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Fragmanda Sarı Zeybek’in ünlü Dolmabahçe sahnelerinden birine atıf var. Bana bu kapıları açan ilk belgesele yollanmış bir demet çiçek sayabilirsiniz. Bu aynı zamanda filmin de açılış sahnesi…

Fragmandaki karga kovalama sahnesi nerede çekildi
Hepimizin çocukluğundan beri dinleyegeldiği bu tanıdık öyküyü canlandırmak ve hep ders kitaplarında “kovaladığı kargalar”ı perdede görmek istedim. İronik… Ama o dönem yaşadıklarının, Atatürk’ün kişiliğinde çok önemi var bence… Gerçekten kargaları kovaladığı Langaza’ya gittik sırf bu sahne için… Bahse konu tarlanın yakınlarında yaptık çekimi..Kargalara gelince… Onlar Uğur Erbaş’ın can verdiği animasyon yaratıkları…
Mesaj18.10.2008, 07:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Attaürk'ün yazdığı ve bulunan tek şiiri...

BEŞİKE HADİSESİ

Gafil, hangi üç asır, hangi asır,
Tuna ezelden Türk diyarıdır.
Bilinen tarih söylememiş bunu,
Kalkıyor örtüler, örtülen doğacak,
Dinleyin sesini doğan tarihin,
Aydınlıkta karaltı, karaltıda şafak.
Yaşanan tarihi gömüp doğru tarihe gidin.
Asya'nın ortasında Oğuz oğulları,
Avrupa' nın Alpler' inde Oğuz torunları,
Doğudan çıkan biz, batıda yine biz;
Nerde olsa, ne olsa kendimizi biliriz.
Hep insanlar kendini bilseler,
Bilinir o zaman ki hep biriz.
Türk sadece bir milletin adı değil
Türk bütün adamların birliğidir.
Ey birbirine diş bileyen yığınlar!
Ey yığın yığın insan gafletleri!
Yırtılsın gökteki gafletten perde,
Hakikat nerede?

Mustafa Kemal - 1905
Mesaj18.10.2008, 19:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

bahse yazmış:
Mustafa

Mehtap Öğretmenim tavsiye ediyor ve Cüneyt Öğretmenim onaylıyorsa, büyük bir insanı anlatıyorsa, altında ise Can Dündar'ın imzası varsa bu film kaçmaz.. Wink

Allah'tan bir mani çıkmazsa bende gitmek isterim..

Bizimle paylaştığın için teşekkürler Sevgili Arkadaşım.. Wink

Bencede Smile
Bende gitmeyi düşünüyorum,bir aksilik olmazsa gitmeye çalışacağım Smile
Mesaj19.10.2008, 22:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

dsiteyardimi yazmış:
bahse yazmış:
Mustafa

Mehtap Öğretmenim tavsiye ediyor ve Cüneyt Öğretmenim onaylıyorsa, büyük bir insanı anlatıyorsa, altında ise Can Dündar'ın imzası varsa bu film kaçmaz.. Wink

Allah'tan bir mani çıkmazsa bende gitmek isterim..

Bizimle paylaştığın için teşekkürler Sevgili Arkadaşım.. Wink

Bencede Smile
Bende gitmeyi düşünüyorum,bir aksilik olmazsa gitmeye çalışacağım Smile

Başlığa verdiğiniz desteğe teşekkür ederim.
evet gitmeliyiz...
mutlaka...
izleyince de aynı kanıda olursam mutlaka paylaşacağım burada...
Mesaj29.10.2008, 16:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Filmden beklediğimi bulamadığımı itiraf ediyorum.
İnsanları etkilememek için çok fazla duygu ve düşüncelerimi paylaşmayacağım ama kafamda çizdiğim,oluşturduğum bir portre vardı bu çizgiyi hemen hemen hiç tutmuyor diyebilirim. Crying or Very sad
Mesela Marasultanında başlığına taşıdığı bir hikaye vardı bu tarz öykülerle zenginleştirilebilirdi beklentisi içindeydim...

http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=41359&highlight=mustafa
Mesaj29.10.2008, 18:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gidemedim ama Mehtap Hocanın görüşü içimi ferahlattı Rolling Eyes
Önceki mesajları göster: