Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj30.10.2008, 19:39 (UTC)    
Mesaj konusu: Alışveriş artık cep telefonunda...

Alışveriş artık cep telefonunda...

Tiomobile ile cep telefonları da artık birer alışveriş merkezi!

İnternet üzerinden, fiyat karşılaştırma ve alışveriş hizmeti veren Tio.com.tr, dünyada bir ilke imza atarak, cep telefonlarını da online alışveriş merkezi haline getirdi! TioMobile adı verilen yeni uygulama ile aranılan ürün cep telefonu üzerinden bulunuyor, özellikleri ve fiyatları karşılaştırılıyor, hatta satın alınıyor!

Sokakta yürürken, yolda, trafikte, plajda ya da cafede... Artık cep telefonu ile de internetten alışveriş yapmak mümkün hale geldi. Dünya'da ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile Tio.com.tr, web sitesi üzerinde sunduğu tüm alışveriş hizmetleri TioMobile aracılığı ile cep telefonuna taşıyor. TioMobile ile cep telefonu kullanıcıları, 200 binden fazla ürün arasında özellikleri ve fiyatları karşılaştırılarak, Tio ödeme alt yapısını kullanan pek çok farklı satıcıdan cep telefonu ile anında sipariş verebiliyor. TioMobile ile gerçekleştirilen siparişlerin ödemesi ise havale, kredi kartı veya kredi kartına peşin fiyatına taksit ile yapılabiliyor.

TioMobile'ı kullanabilmek için yapılması gereken tek şey, cep telefonu tarayıcısına (browser) www.tio.com.tr/mobile yazarak, java uygulamasını (108Kb) hemen cep telefonuna indirip kurmak. Uygulamayı kurmak için bir diğer yol ise Tio.com.tr üzerinden aynı dosyayı indirmek. Bu dosya daha sonra cep telefonuna (bluetooth, infrared v.b. yöntemler aracılığıyla) gönderilip işlem yine çok kısa bir sürede tamamlanıyor.

Yalnızca 89 kb olan TioMobile uygulaması, cep telefonunda çok küçük bir yer kapladığı için "kb dostu". Java uygulaması olması nedeniyle kullanımı daha ekonomik ve rahat.
Türkiye'deki örneği ilk ve tek olan TioMobile, uygulama tabanlı bir hizmet. TioMobile dışında, dünyada satın alma işlemini gerçekleştirebilecek başka bir mobil uygulama bulunmuyor. Tio.com.tr, bu hizmetin geliştirilmesinde java tabanlı uygulamaları geliştirmekte öncü olan Pozitron firması ile çalıştı.

TIO uygulaması MIDP 2.0 bir Java ME uygulaması olup, CLDC 1.0/MIDP 2.0 ve üzeri Java platformunu destekleyen mobil cihazların büyük bir çoğunluğunda çalışıyor. Bu kapsamda Sony Ericsson, Samsung, Nokia, Motorola gibi Java uyumlu cep telefonları ile HP ve HTC gibi Windows Mobile 5.0 ve 6.0 platformlarında çalışan telefonlar bulunuyor.
Mesaj30.10.2008, 19:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teknoloji o kadar çabuk gelişiyor ki artık bunada şaşırmamak gerek Wink
______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Mesaj30.10.2008, 20:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

galatasarayy yazmış:
Teknoloji o kadar çabuk gelişiyor ki artık bunada şaşırmamak gerek Wink

haklısın Wink
______________


Mesaj30.10.2008, 20:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Görüntülü konuşma ve internetin çıktığı halde bu proje yapımında geç kalınmış bence..
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj31.10.2008, 11:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

mistanbul yazmış:
Görüntülü konuşma ve internetin çıktığı halde bu proje yapımında geç kalınmış bence..


Merhaba,

Aynen katılıyorum... Wink
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj31.10.2008, 11:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teknolojiye şaşırmamak gerek artık....

Teşekkürler...
______________
Piri Oyun Tekrar Döndü. Tasarım yapabilecekler (Flash Oyun Tasarımı ) Pm ile ulaşsınlar görüşelim...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu