Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.11.2008, 16:25 (UTC)    
Mesaj konusu: Blogger'lar Digiturk'e Karşı

Binlerce Türkçe blog'un yer aldığı Blogger.com'u kapattıran Digiturk'ün açıklaması, yaraya tuz biber ekecek türden. Şimdi cevap sırası blogger'larda...

Bir Google servisi olan ücretsiz blog sitesi Blogger.com'un mahkeme kararıyla engellenmesinin ardında, Digiturk'ün talebi olduğu ortaya çıkmıştı. Marketingturkiye'de yer alan açıklama, olayın perde arkasını biraz daha aydınlattı ve aynı zamanda vahim bir gerçeği de ortaya çıkardı. Digiturk Hukuk Müşaviri Süleyman Talas, açıklamasında; "Digiturk'u para vererek seyreden abonelerimiz var ve birilerinin bu hakka hiç para ödemeden sahip olması ve hatta kamuya serbestçe dağıtması hukukun reddettiği bir durum" diyor ve erişimi engellenen site yöneticilerinin iletişim adreslerine söz konusu sitelerde yayın haklarının ihlal edildiğini ve maçların izinsiz ve canlı olarak yayınladıklarını ekleyerek, geri dönüş alamadıkları için hukuki yola başvurduklarını belirtiyor.


Digiturk, çok etkili bir güce sahip olan
Blogger'ları üzerek, ateşle oynuyor.


Korsan yayın yapan sitelerle kanuni çözüm yoluna gittiklerini, yoksa blogların kapatılması ve iletişim özgürlüğünün engellenmesi gibi bir söylemlerinin olmadığını da eklemiş. Talas, özet olarak; amaçlarının iletişim özgürlüğüne ve etik yayıncılığa çözüm bulmak için başvurulmuş bir aksiyon olduğunu da vurgulamış.

Neden Hepsi Kapandı?

Sayın Talas'ın, mensubu bulunduğu ticari bir kurumun çıkarlarını korumak için haklarını aramasını gayet mantıklı karşılıyorum. Ancak, kendisini özgürlük ve iletişim ile süslenmiş açıklamalarında çok samimi bulmadığımı hatırlatmak isterim.

Bildiğiniz gibi her blog'un bir subdomain'i (alt alan adı) bulunuyor. Örneğin; kendime ait olan, bir süredir güncellemediğim http://shiftdelete.blogspot.com gibi. Bu blog'u engellemek için blogspot.com'un tamamının engellenmesine gerek yok.

Bunun örneğini; Prof. Dr. Adnan Oktar'ın Google Gruplar için açtığı davadan hatırlayacaksınız. Açılan dava, bir subdomain'e açıldığından dolayı etkilenen adres tüm servisleri barındıran google.com değil, groups.google.com olmuştu.

Anlaşılan o ki; yasadaki eksikliklerden faydalanan Digiturk Hukuk Müşaviri Süleyman Talas, iletişim özgürlüğüne çözüm bulmak için çareyi tüm blog'lara erişimi engellemeyi talep etmekte bulmuş.

Yazının başında da söylediğim gibi bu talep, Digiturk'ün maddi çıkarlarını korumak için atılan ve kendilerine göre de haklı olan bir adım. Şimdi adım atma sırası ise blogger'larda.

Onlar da kendi kendi iletişim özgürlüklerine çözüm bulmak için sahip oldukları Digiturk aboneliklerini iptal ettirirlerse, internet ile haşır neşir olan eşe dosta da Digiturk hakkında olumsuz tavsiyelerde bulunurlarsa şaşırmamak gerekir.

kaynak belge: shiftdelete.net/blogger-lar-digiturk-e-karsi-6703.html
______________

WebdeHouse Proje Merkezi Adı Yakında Tescillenecektir...
WHPM'de Değişiklikler oLdu. www.whpm.tr.gg
Mesaj01.11.2008, 21:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,

Paylaşım için teşekkürler! Wink
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj01.11.2008, 21:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

vallah bloglar işe yarıyo
Mesaj02.11.2008, 07:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bence de internetteki Lig tv ve D-smart yayını yapan siteler kapanmalı çünkü burada onu para verip izleyenlerin çok büyük hakkı yeniyor.
______________

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu