Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.11.2008, 20:59 (UTC)    
Mesaj konusu: Bilgiliyiznet İle Web Dünyası

www.bilgiliyiznet.tr.gg ile bilgi paylaşımı buradan size;
İyi bir site nasıl hazırlanır
Hit kazanmak için neler yapılabilir
Kaliteli site tasarımı için bilgiler vb.. konularda yardımcı olacağız...

______________
Mesaj07.11.2008, 21:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

yer yanlış gibi

paylaşım sunacağım diyorsun ama paylaşımları konu konu yapman gerekiyor diye biliyorum ama yine de sen bilirsin Very Happy
______________
@Sonsahne: Forum İmzası Kurallarını İnceleyiniz
Mesaj08.11.2008, 08:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

banada öyle geldi
Mesaj08.11.2008, 09:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

englishwithme yazmış:
yer yanlış gibi

paylaşım sunacağım diyorsun ama paylaşımları konu konu yapman gerekiyor diye biliyorum ama yine de sen bilirsin Very Happy

Diğer başlıklarada bakarsanız b-s topluluklarında burada öyle paylaşımlar yapılır..
______________
Mesaj08.11.2008, 09:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Web site tasarımında dikkat edilecek noktalar



Web site tasarımı bir defaya mahsus bir faaliyet değildir. Hemen hemen bütün web siteleri tasarımlarını yeni veya daha iyi bir tasarımla çoğu zaman değiştirmektedirler. Teknolojideki ilerlemelerle birlikte daha iyi bir tasarımı temin eden yeni ihtimalleri, önceliği sağlayan kod değişikliklerini göz önünde bulundurmak icap etmektedir.

Sade ve basit olun:

Sade bir web site tasarımı kullanıcı dostudur. Kompleks scriptler kullanarak karmaşık bir link düzeni oluşturmayın ya da farklı tarayıcılarla izlenemeyen resimler kullanmayın. Eğer karmaşık bir navigasyon kullanıyorsanız arama motorları sitenizi gerektiği gibi indeksleyemeyecektir. Yüklenmesi uzun sürecek olan büyük hacimli resimlerinizi minimize edin. Kullanıcıların dikkatini çekmek için daha küçük ikonlar kullanın.

Okunabilir ölçüde yazı tipi ve boyutu:

Standart yazı tipi boyutu “-1” (stilleri kullanıyorsanız: 11 veya 12 px) olarak kullanılır. Ziyaretçiler böylece içeriğinizi kolayca okuyabilirler. Ayrıca font seçimi de çok önemlidir. Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif isimli fontlar en yaygın kullanılanlarıdır. Comic Sans gibi süslü font kullanmaktan kaçının (şahsi web siteniz değilse). Hantallığı ortadan kaldırmak için satırlar arasında uygun derecede boşluklar (12 px ya da o civarda) kullanın.

Gözü rahatsız etmeyen renkler kullanın:

Renk seçimi kişisel bir zevk meselesidir, kişinin kendi bakış açısını yansıtır. Her webmaster veya tasarımcı kendinin en sevdiği renk kombinasyonunu kullanmak ister. Bununla birlikte, web sitenizin renk kombinasyonu hakkında karar verirken, bunu arkadaşlarınız veya kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre belirlemek en akıllıca karar olacaktır. Ama sonuçta web’te sorunsuz görüntülenen renk tonları en iyi seçim olacaktır.

Web sayfa boyutları:

Bir web sayfasının boyutlarını belirlemek bakış açısına göre farklılık gerektirir. Çok başarılı olan ticari web siteleri web sayfalarının ebatlarının sınırını kaydırma çubuğu olmaksızın 600x600 şeklinde görünebilir bir alana yayarlar. Yatay kaydırma çubuğundan kaçınmak için, sayfa düzeninizi tarayıcı penceresine uzayan ve yayılan bir şekilde ayarlayabilirsiniz (stretch). Bazen bu durum, özellikle yüksek çözünürlüklü ekranlarda, resim ve yazıların pozisyonlarını değiştirerek birbiri üstüne bindirebilir. En iyi seçim bir tablo içine yerleştirerek belirli bir boyutta, 750 ya da 775 ile sınırlandırmaktır. Örnek için bu web sayfasının düzenine bakabilirsiniz.

Dosya boyutlarınıza bir sınır koyun:

Web sayfasının boyutu yazı, resim ve diğer (javascript, flash vb.) dosyaların durumuna göre farklılık arz eder. Görüntülenebilmesi için tarayıcı bunları kullanıcının bilgisayarına yükleyecektir. Sayfa boyutu yüksek olan web siteleri yüksek bant genişliği gerektirir ve bu da çok kritik bir durumdur. Bununla birlikte, yüklenme süresini asgari seviyede tutmanız da çok büyük önem taşır. Birçok insan sizin gibi yüksek hızda internet bağlantısına sahip olmayabilir. Küçük boyutlu sayfalar çok daha hızlı yüklenir. Yahoo, Google gibi büyük hizmetler veren sayfalara baktığınızda onların hemen hemen hiç resim vb. ağırlaştıracak unsurlar kullanmadığını görürsünüz, bu yüzdendir ki, siteleri çok hızlı yüklenir.

Çok grafik kullanma ve hızlı yüklenme arasında bir tercih yapmanız sayfanızın kalitesini de belirleyecektir. Sayfa boyutu giriş sayfanız için en az 35 KB’tan aşağı olmalıdır. Ancak, ticari siteler için bu mümkün değildir, çünkü dikkat çekebilmek için ürünlerinin çoklu resimlerini sunabilmek zorundadırlar. Genel bir ifadeyle belirtmek gerekirse, eğer sayfanız 8 saniyeden daha uzun bir sürede yükleniyorsa ziyaretçinizin uzaklaşması an meselesidir.

İpuçları ve Sırlar

- HTML içinden Javascript kodlarını ve stilleri harici .js ve .css dosyaları olarak kullanın. Her HTML sayfasından bu harici dosyalara bir link oluşturun. Tarayıcılar bu dosyaları sade bir kez yüklerler ve bunlar kullanıcının bilgisayarında tutulur. Bu da HTML sayfalarının açılma hızını artırır ve tek bir sayfanın boyutu da önemli ölçüde küçülür.

- Yazıları ve grafikleri ayırt edici bir arka plan kullanın. Örnek için movies.com gibi bir medya sitesine bakabilirsiniz. Bu site, koyu renkte bir arka plan, açık renkte yazılar ve bir sinemaseverin hoşlanabileceği şekilde ayarlamalar kullanmaktadır. Yazıları kolayca okunabilir ve site kolayca gezilebilir.

- Kırık link olup olmadığını düzenli olacak kontrol edin. Böyle durumlarda bir link kontrol edicisi ya da 404 hataları (File not found – Dosya bulunamadı) listesi kontrol eden log (günlük) dosyaları siteniz için can simidi olacaktır. Harici sitelere olan bağlantılarınızı da link izleme araçları kullanarak sürekli kontrol altında tutmanız sitenizin verdiği güveni ve kullanışlılığı artıracaktır.


______________
Mesaj08.11.2008, 09:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

HIT ARTTIRMANIN 8 YOLU
Bir web siteniz var, fakat bu sitenin istediğiniz çoğunluğa, hak ettiğiniz kitleye ulaşamadığını düşünüyorsunuz. İşte burada size web sitenizin daha iyi tanıtımının yapılması ve ziyaretçilerin sayfanızı bulmasına yardımcı olacak bazı bilgileri sunacağız.
1. Arama Motorlarına Kayıt Yaptırarak Ön Sıralarda Çıkmak
Arama motorlarını internete girenlerin % 95'i kullanmaktadır ve buradan istedikleri bilgileri aratıp ulaşmak istediği sayfaları bulmaktadırlar. Siz de insanları aradıkları zaman bulabilecekleri bir siteniz varsa doğru kelimeleri kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz. Dünyanın en çok ziyaret edilen ve en doğru sonuçları çıkardığı öne sürülen Google bu alanın en iyisi. Sitenizi doğru şekilde kaydettirerek sitenize günde yaklaşık 100 kişinin gelmesini sağlayabilirsiniz.

2. Kısa ve Akılda Kalan Alan Adları
Adres çubuğunda bulunan isim sizin sitenizin kişiliğini ortaya koymaktadır. Alan Adı seçimi yaparken hem içeriğinize uygun ve kısa hem de akılda kalıcı bir alan adı bulmalısınız. Bunu başardığınız taktirde sitenize bir kere giren kişi siteyi unutmayacak yaklaşık olarak bir ay içerisinde sizin sitenizi tekrar ziyaret edecektir. Bu da size büyük bir katkı sağlayacaktır.

3. Hızlı Erişim
Web sitelerimizi genelde güzel durmaları için güzel resimlerle şık fotoğraflarla döşemeye çalışırız. Bu uygulama göze hoş gelmekle beraber sayfanın açılımını yavaşlatacak, ziyaretçiyi memnun etmeyecektir. Bu doğrultuda sayfanızdaki hostunuzu yoracak resimleri, scriptleri kullanmamak en güzelidir. Hele ücretsiz hostingleri kullanıyorsanız kesinlikle anasayfanızın 60 kb 'ı geçmemesi ve resimlerin boyutunun çok büyük olmaması gerekir. Geocities tecrübesine dayanarak

4. Banner ve Link Değişimleri
Web siteleri arasında yapılan banner ve link değişimleri çok yararlı olacaktır. Özellikle benzer içeriğe sahip siteler arasında yapılan banner ve link değişimleri iki tarafa da büyük katkılar sağlamaktadır. Mesela ziyaretçi aradığını iki site de bulabilir. Ayrıca bu değişimler arama motorlarına da yardımcı olmaktadır.

5. Kaliteli İçerik
Sörfçüler gezdikleri sitelerde aradığının da fazlasının bulunmasını ister. Gördüğü içerik ne kadar fazlaysa o siteye gösterdiği önem de o kadar fazladır. Eğer bir girişinde bütün siteyi gezebiliyorsa zaten o ziyaretçi o siteye bir daha gelme gereği duymaz, fakat o kadar çok içerik varsa ve bir seferde bütün hepsini gezemiyorsa bu o ziyaretçinin en kısa sürede yarım kalan sörfünü tamamlamak için siteye tekrar gireceğinin belirtisidir.

6. Aktiviteler
Web sitelerinde yapılan aktiviteler çok önemlidir. Özellikle ziyaretçilerin online katıldıkları, birbirleri aralarında mesajlaşabildikleri ortamlar çok sevilmektedir. Örneğin ; Mesaj Panosu, Link Bankası, Maillist ,Ziyaretçi Defteri vs.. Bu aktivitelerde ziyaretçiyi memnun edecek ve o siteye tekrar girmesini sağlayacaktır.

7. Toplistler
Toplistler ; web sitelerinin istatistiklerini tutan, istatistiklere göre sıraya dizen web siteleridir. Bu sitelere üye olarak sitenizin istatistiklerinizi tutturabilir ve takip edebilirsiniz. Üst sıralarda yer alırsanız sitenize ziyaretçiler gelir. Fakat burda Toplist seçimi de çok önemlidir. Eğer hitiniz düşükse çok büyük sitelere, toplistlere katılmanın bir anlamı yoktur. Daha düşük ve hitinize uygun toplistlere kayıt olmak her zaman için daha yararlıdır.

8. Hit Makinaları
Yukarıda anlattığımız hit arttırma yollarının dışında, size hiç bir yarar sağlamayacak olan fakat toplistlerde üst sıralara çıkmanızı sağlayacak olan web trafik sitelerine üye olabilirsiniz. Buradan gelen ziyaretçiler sizin sitenizi hiç bir şekilde bilmez, gezmez ve içeriğiyle ilgilenmez. Sadece hitiniz artmış olur. Bu yolu kimseye tavsiye etmiyoruz.

______________
Mesaj08.11.2008, 09:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

Başarılarının Dewamını Dılerım Sıtenın Yenı Tasarımı Gayet Güzel Olmus...
Mesaj08.11.2008, 09:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

tasarimciamca yazmış:
Başarılarının Dewamını Dılerım Sıtenın Yenı Tasarımı Gayet Güzel Olmus...

Teşekkürler Wink
______________
Mesaj08.11.2008, 11:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Harikasın Tasarımın Çok Süper Olmus Eline Sağlık
______________
Mesaj08.11.2008, 11:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

hit-cini yazmış:
Harikasın Tasarımın Çok Süper Olmus Eline Sağlık

Sağol
______________
Mesaj08.11.2008, 11:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

Anakart Pilini Değiştirmek
Anakartın Pili Nasıl Değiştirilir
Bazı pillerin değiştirilmesi, sadece bir soket içerisinde bulundukları için çok kolaydır. Geri kalan piller ise sabitlenmişlerdir. Bunlar sökülemezler, anakart üzerindeki varlıkları sürdürmeye devam ederler. Bu pillerin akmaları mümkün olmadığı için ileride anakarta zarar vermeleri mümkün değildir. Yeni harici pil ise, anakart üzerinde kendisi için hazırlanmış bir yuvaya yerleştirilir.
1. Bilgisayarın fişini takılı bırakın. Böylece CMOS RAM’deki bilgiler silinmeyecek ve elektrostatik yüklemeden zarar görme tehlikesi de olmayacaktır.
2. Bilgisayarın kasasını açın ve ilk olarak çalışmanızı engelleyen ek kartları çıkartın. Bunun için bilgisayarın tabii ki kapalı olması gerekiyor.
3. Eğer anakartınızdaki pil özel bir yuvada bulunuyorsa, şimdi bunu rahatlıkla değiştirebilirsiniz.
4. Ancak pil sabitlenmiş ise ilk olarak eski pili bir Jumper yardımıyla devre dışı bırakmalısınız. Bu Jumper’ın yerini el kitapçığında bulabilirsiniz.
5. Artık harici pili kendisi için ayrılan yuvaya yerleştirebilirsiniz. Bu sırada, yuvanın her zaman kutup korumalı olmayacağını göz önünde bulundurarak, pilin kutuplarının doğru olmasına dikkat etmelisiniz.
Eğer lehim ile çalışma tecrübeniz varsa, sabitlenmiş eski pili rahatlıkla çıkartabilir ve yenisi ile değiştirebilirsiniz. Ancak bu, harici pil için ekstra bir yuvanın bulunmadığı durumlarda, ki genellikle eski anakartlarda böyledir, başvurulması gereken bir yöntem olarak tavsiye edilebilir. Pilin değiştirilmesi için ilk olarak anakartın çıkartılması gereklidir. Çalışırken, statik yükleme ile anakarta zarar vermemek için anti statik araçlar kullanmaya mutlaka dikkat etmelisiniz. Yeni pilin eskisi ile aynı gerilim değerine sahip olması gereklidir. Bu değer pil üzerinde bulunur ve genellikle sadece 3 volttur.
______________
Mesaj08.11.2008, 11:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

Sayfalarımı Değiştir'e gidiyoruz.
• En alttan Yeni Sayfa Ekle diyoruz.
• Burda Resim Ekle/Düzenle'ye basıyoruz.
• Açılan pencerede Resim Bilgisi sekmesine resmin konumunu (url'sini) yazıyoruz. Kenar değerini 0 (sıfır) veriyoruz. Böylece resim etrafındaki maviliği kaldırmış oluyoruz.
• Daha sonra Köprü sekmesine geliyoruz ve resme tıklandığında sitenizin hangi sayfasına girilmesi gerektiğini belirtiyoruz; örneğin sitenizin ana sayfasını.
• Bütün bu aşamalardan sonra sol üstte yer alan KAYNAK butonuna basıyoruz ve kodu alarak Ekstraları değiştir'e gidiyoruz. Eğer Intromuz aktif değilse aktif ediyoruz ve düzenlemek için tekrar burda da KAYNAK butonuna basıyoruz. Az önce almış olduğumuz resim kodunu buraya yapıştırıyoruz.
• Ancak hala Giriş Butonunu kaybetmiş değiliz. Bunun içinde aşağıdaki kodu da ekleyerek kaydedip çıkıyoruz.

<style type="text/css">
input {visibility:hidden;}
</style>
______________
Mesaj08.11.2008, 14:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

WwW.BilgiliyizNet.Tr.Gg //Eğlence ve Bilgi Platformu:css,html,ıceblue,red,bedava-sitem,tr.gg
Ana Sayfa
İletişim
Ziyaretçi Defteri
Toplist
Anketlerimiz
Bizi Destekleyin
Destek Bandı
Video Merkezi
Belgesel Videoları
Standup Videoları
İlisyon Videoları
Çizgi Film Videoları
Komik Videolar
..::Eğlence Sınıfı::..
Oyunlar
Fıkralar
Espiriler
Komik Resimler
..::Webmaster Okulu::..
Genel Yardım
Html Kodları
Iceblue Tasarım
Red Tasarım
Msn Messenger
Komik Avatarlar
Yiyecek - içecek Avatarları
Ultra Süper Komik Avatarlar
Bunalım Avatarları
Komik Nickler
Aşk Nickleri
Sevgi Nickleri
Şekilli Nickler
Beşiktaş Nickleri
Galatasaray Nickleri
Fenerbahçe Nickleri
..::Sağlık::..
Saç Bakımı
Cilt Bakımı
Ağız ve Diş Bakımı
Diyetler
Şifalı Bitkiler
..::Gezelim & Görelim::..
Dünyanın 7 Harikası
Tarihi Camilerimiz
Peri Bacaları
11 Harikamız
p dersleri
w bilgi
İntroyu Giriş Butonu olmadan kullanmak mümkün mü ?
Menü gizleme kodu kullanmadan CSS tasarım nasıl yapılır?
Farklı tarayıcılara göre sitemi nasıl optimize edebilirim?
Yorum vb. ekstraların font boyutlarını nasıl küçültebilirim?
Google arama sonuçları için siteme alt bağlantı nasıl verebilirim?
Oyun
Eğlence
Hakkımızda
destek
ıceblue tasarım
red tasarımlar
css tasarımlar
google kayıt
Adsense nedir
Pagerank Nedir
free tasarım uygulama
Forum ekstrası
Resimlere link verme
pc
Banner Takas
tekno bilgi
tekno haber
msn
Yeni sayfanın başlığı
deneme
Yorum vb. ekstraların font boyutlarını nasıl küçültebilirim?
Evet değerli arkadaşlar. Yine sizi bir işkenceden daha kurtarıyorum. Artık aşağıdaki kodu bütün ekstralara ve özellikle yorum ekstrası için de her sayfada KAYNAK'ın son kısmına (yani bütün kodların bittiği yere) yapıştırmanız gerekmiyecek. Neydi bu meşhur kod:

<span style="font-size:10px; font-family:verdana">

Bu kod yerine aşağıda vermiş olduğum kodu yine Tasarım Ayarlarında > CSS Kodu kısmına yapıştırdığınızda bütün ekstralarınız sizin belirttiğiniz fontta ve boyutta olacak.

td,tr,p
{
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size:10px;
color:#000000;
text-align: left;
}
Peki bu ekstraların fontları neden büyük oluyordu? Çünkü ekstralar tablo içinde. Siz CSS'ye geçtiğinizde tasarım kodu olmadığı için tarayıcılar bunları default olarak Times News Roman ve 12 punto olarak görüyorlardı. Kullandığınız hazır tasarımlarda, örneğin Ice Blueda, bunlar tanımlı olduğu için problem olmuyordu.

Yukarıda vermiş olduğum kodda dedikki:

• TD, TR ve P içine olan yazıların -ki ekstralar tablo içinde-
• Fontu Verdana olsun,
• Boyutu (size) 10 piksel olsun,
• Rengi (color) siyah olsun - 6 sıfır CSS dilinde siyah demek-
• Ve en son olarak da sola dayalı olsun (left)
______________
Mesaj09.11.2008, 12:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Menü gizleme kodu kullanmadan CSS tasarım nasıl yapılır ?
Aşağıdaki kodu hem tasarım ayarlarına, hem de her sayfaya (ayrıca bütün ekstralara) yapıştırmanız gerekmiyor:


<style type="text/css">
<!--
td.nav {visibility:hidden;}
-->
</style>

Bu kod yerine aşağıdaki kodu Tasarım Ayarlarında > CSS Kodu kısmına yapıştırdığınızda işlem tamam.

li.nav_element{display: none;}

Artık CSS tasarımına geçebilirsiniz. Copy/Paste işgencesinden kurtuldunuz...

Bu kodu kullanınca sitenizdeki diğer menü gizleme kodunu kaldırmayı unutmanıyız. Peki vermiş olduğum bu kod size ne gibi avantajlar sağladı:

- Her sayfaya menü gizleme kodu yapıştırmanıza gerek kalmadı
- Ayrıca her esktraya da menü gizleme kodu yapıştırmanıza gerek kalmadı,
- Saklı sayfalar, Top List , Forum, 404-eror gibi ekstralarda yaşadığınız sorunlar ortadan kalktı. Neydi bu sorunlar? Örneğin saklı sayfalara giriş yapıldığında, Tebrkiler, artık bu sayfaları görebilirsiniz uyarısı gelmiyordu. Artık gelecek. Top List'te sitesini ekleyenlere kod'u göstermiyordu. Artık gösterecek. Ve daha niceleri. Sitenizi gezdikçe artık hata almadığınızı göreceksiniz. Çünkü artık CSS'yi doğru kullanıyorsunuz.


Eğer site ve başlık sayfalarının isimlerinin de gözükmesini istemiyorsanız aşağıdaki kodu kullanınız:

h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}

______________
Mesaj09.11.2008, 13:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,

Başarılar... Wink
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu