Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.07.2007, 12:53 (UTC)    
Mesaj konusu: HTML ,Macromedia Dreamweaver vs HAKKINDA HER ŞEY BURDA

ARKADAŞLAR HTML, Macromedia Dreamweaver , POWER POİNT, TEMEL BİLGİSAYAR BİLGİSİ, İNGİLİZCE GRAMER DERSLER VE DAHA BİR ÇOK KONUDA BİLGİ EDİNECEĞİNİZ BİR KÜTÜPHANE BÖLÜMÜ OLUŞTORDUM. BUYRUN BİR GÖZ ATIN
Mesaj23.07.2007, 12:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

burası reklam için değil sayfamı beğendinizmi kısmına yazın bıktım bu tür konuları silmekten sizin yazdıklarınızı silmekten sorusu olanlara yardım edemiyorum
Mesaj23.07.2007, 21:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

arşivimiz genişledi
Mesaj23.07.2007, 22:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için tşkler

http://frombilal.tr.gg
Ziyaretçi defterine mesaj yazmayı unutmayın

Forum Sitemiz
http://frombilal.yforum.net (üye olup mesaj atarsanız sevinirim
Mesaj25.07.2007, 06:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

rica
Mesaj25.07.2007, 08:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

burası reklam için değil sayfamı beğendinizmi kısmına yazın bıktım bu tür konuları silmekten sizin yazdıklarınızı silmekten sorusu olanlara yardım edemiyorum
Mesaj25.07.2007, 13:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşım uyarın için teşekkürler. burası html kodları ile alakalı bölüm değilmi? cevabı ben vereyim evet... eğer html dosyasını indirirsen orda html kodları ile ilgili yazanları gördükten sonra bu şekilde bir mesaj attığın için özür dileyeceksin. ben aşağıya ilk iki sayfasını örnek olarak gönderdim. bak gerçekten bu html konu başlığ altında yayınlanmaması gereken bir başlık ise tamam diyeceğim özür dileyeceğim ve bu başlığı silmeni senden rica edeceğim..


HTML'e Giriş
HTML, web sayfası tasarım dilidir. İngilizce açılmış şekli: Hyper Text Markup Language (yani Hiper Metin Kodlama Dili). Her ne kadar böyle heybetli bir isime sahipse de, sizleri korkutmasın. Birkaç günlük bir çalışmayla, iyi web sitesi yapma yetisine ulaşabilirsiniz. Elbette HTML sanal ortamda her şey değildir, ama ilk kapıları size HTML açacaktır. Neyse lafı uzatmadan, konuya giriyorum.
HTML uygulamaları için derleyici bir programa ihtiyacınız yoktur. Basit bir metin editörü işinizi görecektir. Mesela ben “Notepad” kullanıyorum. Şimdi bir notepad açın ve yolculuğumuza başlayalım. (Notepad olması şart değil, bulamıyorsanız Internet Explorer’ın alet kutusundan “Görünüm/Kaynaklar” (“View/Source”) kısmını işaretleyin. Karşınıza bir notepad çıkacaktır, fareyle Dosya/Yeni (File/New) seçeneğini seçerek yeni bir sayfaya başlayın.)

Sayfa Yapısı
HTML dilinde çoğu kod için "AÇTIĞINI KAPAT" kuralı geçerlidir. Örneğin bir HTML sayfası <html> koduyla başlatılır ve </html> koduyla bitirilir. Şimdi ilk HTML uygulamamızı yapalım:

B uygulamada "merhaba" yazılı bir web sayfası yaptık. Bu sayfayı görmek için notepad'e yukarıdaki kodları yazın, ve deneme.html gibi bir isim ve html kök ismi ile kaydedin. Notepad sayfanızı web sayfası halinde kaydeder. Şimdi bu kayıtlı sayfayı (ismini "deneme.html" koymuştuk.) bulun ve açın

Geliştirilmiş Sayfa Yapısı
Bu ilk uygulamamızda sadece bir kod öğrendik: <html> Bir HTML uygulaması bu kodla başlar ve </html> koduyla kapatılır. (AÇTIĞINI KAPAT kuralı.) Web sayfasına yazdırmak istediğiniz metinleri ise doğrudan yazabilmektesiniz.Tabi genellikle HTML sayfaları çok daha karmaşık olur, bu nedenle bu karmaşaya uygun, daha ayrıntılı bir iskelete ihtiyacımız var. Genelde web sayfaları şu iskelet üzerine yapılandırılır:

Bu uygulamayı yazın ve yine web formatında bu sayfayı açın. Yine web sayfamız bize "merhaba" diyecek. Peki bir değişiklik dikkatinizi çekti mi? Web sayfasının üzerinde artık "HTML Uygulaması Deneme:2" yazıyor. Bilin bakalım neden?
• <html>...</html> HTML kodlarının tamamı bu iki kodun arasına yazılır.
• <title>...</title> Web sayfasının en üstünde ve Windows çubuğundaki simge kutucuğunda, kullanıcıya sayfayı tanıtmak için kullanılan başlık yazısı bu iki komut arasına yazılır.
• <head>...</head> <title> komutundan başka bu kısma genelde JavaScript (veya VBScript) kodlarıyla oluşturulan fonksiyonlar yazılır. (Bunları ileriki derslerde göreceğiz.
• <body>...</body> Web sayfasında görmek istediğimiz yapı buraya (gövdeye) yazılır. Örneğin görünmesi istenen metin, resim vb. araçlar için gerekli HTML kodları buraya girilir.
Bir web sayfasına başlamadan önce, bu iskeleti oluşturunuz. (Şimdiki uygulamalar için pek gerekli değilse de, alışmanızda fayda var.) İlk derslerde <head>...</head> arasına pek birşey yazmayacağız. Önce < body>...</body> arasında kullanacağımız kodları öğrenelim.
Satır Oluşturma
Şu ana kadar öğrendiğimiz bölümle, metin içeren bir web sayfası tasarlayabiliriz; sadece metinden oluşan birçok web sayfası görmüşsünüzdür. Ancak şimdiki bilgilerimizle oluşturacağımız, sadece metine dayalı web sayfası kullanıma uygun olmayacaktır. Zira metin yazıyoruz ama paragraf yapamıyoruz. Veya paragraf başı yapamıyor, kalın veya italik yazılar kullanamıyor, yazıların büyüklük veya küçüklüklerini ayarlayamıyoruz. Yaptığımız şey, sözcükleri ard arda sıralamaktan ibaret. Denerseniz göreceksiniz ki, HTML birden fazla bırakılan boşlukları (space bar ile) görmüyor, sadece bir boşluk bırakıyor. Yani siz kod içinde paragraf yapsanız dahi, sayfa HTML formuna çevrildiğinde karşınıza sözcükler diziliminden başka birşey çıkmayacaktır.Örneğin Ömer Hayyam'ın dörtlüğü bakalım yazdığımız gibi çıkacak mı?

Binbir emekle yazdığımız dörtlük, web sayfası haline geldiğinde okunamaz hale geldi. Oysa bu yazıları <pre>...</pre> arasına yazsaydık böyle olmayacaktı. <pre>...</pre> arasına yazılan yazılar, paragraflar ve yapılan fazladan boşluklar dikkate alınarak web sayfasına yazdırılır. İnanmıyorsanız bakın:

Her ne kadar <pre>...</pre> kodları işimize yarıyorsa da, web sayfası tasarlarken uğraştığımız bir sürü curcuna içinde <pre> kullanmak biraz yorucu oluyor. Zira AÇTIĞINI KAPAT kuralına sadık o kadar çok kodla uğraşırız ki, <pre> komutunu kapatmayı (yani </pre> kullanmayı) unutabiliriz. Bu nedenle kullanımı daha kolay olan <br> ("break") kodunu öneririm(NOT: <br> kodu <br/> olarak da kullanılabilir, hiçbir farkı yoktur.). Bu kod, yazı editörlerinde "return" tuşunun yaptığı işlevi taşımaktadır. Şimdi Ömer Hayyam'ın başka bir dörtlüğünü (monotonluk olmasın) bu kodla yazalım

Gördüğünüz gibi dizeler yine oluştu. Tabi <pre> ile <br> kodlarının ayrı şeyler olduğunu unutmayın. <br> sadece satır atlatır, o kadar. <pre> ise metin editöründe yazılan formatı, web sayfasına taşır.
Mesaj05.08.2007, 11:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşım için teşekkürler
Mesaj06.08.2007, 16:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

rica
Mesaj10.08.2007, 22:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkür
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu