Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj29.12.2008, 18:52 (UTC)    
Mesaj konusu: Uzak Masaüstü

Uzak Masaüstü, Terminal Hizmetleri teknolojisine dayanır. Uzak Masaüstü kullanılarak, Windows XP Professional kullanan uzak bir bilgisayardaki uygulamaları bir Microsoft® Windows® işletim sistemi kullanan herhangi bir istemci bilgisayardan çalıştırabilirsiniz. Windows XP Professional tabanlı bilgisayarda çalışan uygulamalarda yalnızca klavye girişi, fare girişi ve ekran çıkış verileri ağ üzerinden uzak konuma iletilir.



Uzak Masaüstü ve Terminal Hizmetleri

Şekil 13. Uzak Masaüstünü Başlatma

Uzak Masaüstü dağıtılmış bilgi işlem ortamı tarafından sağlanan esneklik avantajına sahip olmanızı sağlar. Windows XP Professional içindeki standart bir bileşen (Windows XP Home Edition içinde bulunmayan) olan Uzak Masaüstü Windows XP, bilgisayarınıza her yerden ve her bağlantı üzerinden herhangi bir Windows tabanlı istemci kullanarak ulaşabilmenizi sağlar. Uzak Masaüstü tüm uygulamalarınıza, dosyalarınıza ve ağ kaynaklarınıza kendi bilgisayarınızın başındaymış gibi güvenli erişim sağlar. İşyerinde çalışır durumda bıraktığınız tüm uygulamalar uzaktan—evden, bir konferans salonundan veya yoldan—bağlandığınızda da çalışacaktır.

Uzak Masaüstü kullanarak, örneğin, iş yerinizdeki bilgisayarınıza evden bağlanabilir ve tüm uygulamalarınıza, dosyalarınıza ve ağ kaynaklarınıza işyerindeki bilgisayarın başındaymış gibi erişebilirsiniz. Bu kolaylık, kuruluş içinde daha fazla kullanıcının dağıtılmış bilgi işlem ortamı tarafından sağlanan esneklik avantajına sahip olmasını sağlar.

Tüm uygulamalarınız terminal sunucusunda bulundurulduğundan, Uzak Masaüstü düşük bant genişliği koşullarında da iyi çalışır. Yalnızca klavye, fare ve ekran bilgileri ağdan iletilmektedir.

Bir BT yöneticisiyseniz, Uzak Masaüstü size hızlı bir yanıt aracı sağlar: Uzaktan Windows 2000 Server veya Whistler Server çalıştıran bir sunucuya erişmenizi ve konsoldaki iletileri görmenizi, bilgisayarı uzaktan yönetmenizi veya başlatılmamış sunucu denetimleri uygulamanızı sağlar.

Uzak Masaüstü İletişim Kuralı

Uzak Masaüstü tarafından sağlanan bu özellikler Uzak Masaüstü İletişim Kuralı (RDP) ile kullanılabilir. RDP, Windows tabanlı terminalin (WBT) veya diğer Windows tabanlı istemcilerin Windows tabanlı terminal sunucusu ile iletişim kurmasına izin veren bir sunu iletişim kuralıdır. RDP, Windows XP Professional masaüstünüzde çalışan Windows tabanlı uygulamaların ağ bağlantıları üzerinden uzak ekran ve giriş olanakları sağlamak üzere tasarlanmıştır. RDP, çevirmeli ağ bağlantısı, LAN, WAN, ISDN, DSL veya VPN de olmak üzere herhangi bir TCP/IP bağlantısı üzerinden çalışır.

Uzak Masaüstü Kaynak Yeniden Yönlendirmesi

Uzak Masaüstün’nü bir Windows XP tabanlı istemciden veya farklı bir RDP (Uzak Masaüstü İletişim Kuralı) 5.1 etkin istemcisinden kullanırsanız, birçok istemci kaynağı Uzak Masaüstü bağlantısında kullanılabilir. Bu kaynaklar şunlardır:

· Dosya Sisteminin Yeniden Yönlendirilmesi. Bu kaynak, yerel dosya sisteminizin, bir terminal oturumu içinde uzak masaüstünden de kullanılabilmesini sağlar. İstemci dosya sistemine Uzak Masaüstü ile ağda paylaştırılmış sürücü gibi erişilebilir ve Uzak Masaüstü dışında bir ağ bağlantısı gerekmez. İstemci sürücüleri Windows Gezgini’nde "terminal hizmetleri istemcisi <sürücüharfi>" olarak görünür.

· Yazıcının Yeniden Yönlendirilmesi. Bu kaynak, Terminal Sunucusu’ndaki yazdırma işlerini yerel bilgisayara bağlı yazıcıya yönlendirir. İstemci uzak bilgisayarda oturum açınca, yerel yazıcı algılanır ve ilgili yazıcı sürücüsü uzak bilgisayara yüklenir.

· Bağlantı Noktasının Yeniden Yönlendirilmesi Bu kaynak, terminal oturumunda çalışan uygulamaların istemcideki seri ve paralel bağlantı noktalarına erişebilmesini sağlar. Bağlantı noktasının yeniden yönlendirilmesi bar kod okuyucuları veya tarayıcılar gibi aygıtlara erişilmesine ve bu aygıtların denetlenmesine izin verir.

· Ses. Uzak masaüstünüzde sesli bir uygulama çalıştırabilir ve sesi çalıştığınız bilgisayara bağlı kulaklıklardan dinleyebilirsiniz.

· Pano. Uzak Masaüstü ve istemci bilgisayar, verilerin karşılıklı olarak değiştirilmesine olanak veren bir panoyu paylaşır.
Mesaj29.12.2008, 18:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım.Anlatımınız İçin Teşekkürler...
Mesaj30.12.2008, 11:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım İçin Teşekkürler ..
@ Net-Tr

______________
Mesaj30.12.2008, 11:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Biliyorum bunu
______________

Ödev-Arsivleri Sitem Silindi.Msnmi Unuttum Nerden Bulabilirim
Mesaj30.12.2008, 15:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

Emeğe Saygı lutfen..
Paylasım Icın tesekkürler..!!

______________
Mesaj30.12.2008, 21:00 (UTC)    
Mesaj konusu: paylaşım için teşekkürler.

paylaşım için teşekkürler.
paylaşım için teşekkürler.
paylaşım için teşekkürler.
______________
Mesaj05.01.2009, 18:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

PAYLAŞIMINA TEŞEKKÜRLER
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu