Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.12.2008, 10:40 (UTC)    
Mesaj konusu: cvp

haydi başlayalım tekrar
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj12.12.2008, 11:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Web Geçmişi ile şunları yapabileceksiniz:

Web Geçmişi ile şunları yapabileceksiniz:
Web etkinliğinizi görüntüleyin ve yönetin.
Harika bir web sitesi görmüştünüz, ama şimdi onu bulamıyorsunuz, öyle mi? Artık bulabilirsiniz. Web Geçmişi ile, Google aramaları, web sayfaları, resimler, videolar ve haber yazıları dahil olmak üzere ziyaret ettiğiniz sayfaların tam metnini görüntüleyip arama yapabilirsiniz. Ayrıca, web etkinliğinizi yönetebilir ve istediğiniz zaman öğeleri web geçmişinizden kaldırabilirsiniz.


Sizin için en alakalı arama sonuçlarını elde edin.
Web Geçmişi, Google'da yaptığınız aramaları ve ziyaret ettiğiniz siteleri temel alarak arama sonuçlarının daha fazla kişiselleştirilmesine yardımcı olur. Bu, arama sonuçlarınızda hemen büyük bir etki yaratmayabilir, ancak zamanla Web Geçmişi daha fazla kullanıldıkça döndürülen sonuçlar yavaş yavaş gelişecektir.


Web etkinliğinizdeki ilginç eğilimleri izleyin.
Hangi siteleri sık sık ziyaret ediyorsunuz? Saat 10:00 ile 14:00 arasında kaç arama yaptınız? Web Geçmişi, bunlar ve web etkinliğinizdeki diğer ilginç eğilimlerle ilgili size bilgi verebilir.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj14.12.2008, 11:20 (UTC)    
Mesaj konusu: robot txt bilgi

Sitenize erişimi denetlemek için bir robots.txt dosyası kullanma
Bir robots.txt dosyası oluşturmanın en kolay yolu, Web Yöneticisi Araçları'nda robots.txt oluştur aracını kullanmaktır. Dosyayı oluşturduktan sonra robots.txt analizi aracını kullanarak dosyanın istediğiniz gibi davrandığından emin olabilirsiniz.

robots.txt dosyanızı oluşturduktan sonra robots.txt adıyla alanınızın köküne kaydedin. Robotlar, dosyanızı orada arar. Başka bir yere kaydederseniz dosyayı bulamazlar.

Herhangi bir metin düzenleyiciyi kullanarak robots.txt dosyasını el ile de oluşturabilirsiniz. Dosyanın, HTML değil, ASCII kodlu metin dosyası olması gerekir. Dosya adı küçük harfle yazılmalıdır.

Söz dizimi

En basit robots.txt dosyası iki kural kullanır:

User-agent: aşağıdaki kuralın geçerli olduğu robot
Disallow: engellemek istediğiniz URL
Bu iki satır, dosyada tek bir giriş sayılır. İstediğiniz kadar çok giriş ekleyebilirsiniz. Tek girişe birden çok Disallow satırı ve birden çok user-agent ekleyebilirsiniz.

User-agent satırında ne listelenmelidir?

User-agent, belirli bir arama motoru robotudur. Web Robotları Veritabanı'nda, sık kullanılan pek çok bot listelenir. Bir girişi belirli bir bota (adını listeleyerek) veya tüm botlara (yıldız işareti koyarak) uygulanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Tüm botlara uygulanan bir giriş şöyle görünür:

User-agent: *
Google, birbirinden farklı çeşitli botlar (user-agent'lar) kullanır. Bizim web aramamız için kullandığımız bot, Googlebot'tur. Googlebot-Mobile ve Googlebot-Image gibi diğer botlarımız, Googlebot için belirlediğiniz kurallara uyar, ancak bu botlar için de belirli kurallar ayarlayabilirsiniz.

Disallow satırında ne listelenmelidir?

Disallow satırında engellemek istediğiniz sayfalar listelenir. Belirli bir URL'yi veya kalıbı listeleyebilirsiniz. Girişin düz eğik çizgiyle (/) başlaması gerekir.

Sitenin tamamını engellemek için düz eğik çizgi kullanın.
Disallow: /Bir dizini ve o dizinin içinde bulunan tüm öğeleri engellemek için dizin adının sonuna bir düz eğik çizgi koyun.
Disallow: /junk-directory/ Bir sayfayı engellemek için o sayfayı listeleyin.
Disallow: /private_file.htmlBelirli bir görseli Google görsel aramasından kaldırmak için şunları ekleyin:
User-agent: Googlebot-Image
Disallow: /resimler/kopekler.jpg Sitenizdeki görsellerin tümünü Google görsel aramasından kaldırmak için:
User-agent: Googlebot-Image
Disallow: / Belirli bir dosya türündeki dosyaları (örneğin, .gif) engellemek için şunları kullanın:
User-agent: Googlebot
Disallow: /*.gif$Sitenizdeki sayfalarda AdSense reklamları görüntülemeye devam ederken bu sayfaların taranmasını engellemek için Mediapartners-Google dışındaki tüm botları engelleyin. Bu, sayfaların arama sonuçlarında görünmesini engellemekle birlikte Mediapartners-Google robotunun gösterilecek reklamları belirlemek üzere sayfaları analiz etmesine olanak sağlar. Mediapartners-Google robotu, sayfaları diğer Google user-agent'ları ile paylaşmaz. Örneğin:
User-agent: *
Disallow: /klasor1/

User-agent: Mediapartners-Google
Allow: /klasor1/Komutların büyük/küçük harf duyarlı olduğunu unutmayın. Örneğin, Disallow: /junk_file.asp http://www.example.com/junk_file.asp sayfasını engelleyecek ancak http://www.example.com/Junk_file.asp adresine izin verecektir.

Dize kalıbı eşlemesi

Googlebot, bazı dize kalıbı eşlemelerini gözetir, ancak tüm arama motorları için bu geçerli değildir.

Bir karakter sırasıyla eşleşmek için yıldız (*) kullanabilirsiniz. Örneğin, özel ile başlayan tüm alt dizinlere erişimi engellemek için:
User-agent: Googlebot
Disallow: /private*/Soru işareti (?) içeren tüm URL'lere erişimi engellemek için (daha açık belirtmek gerekirse, alan adınızla başlayan ve ardından herhangi bir dize, bir soru işareti ve herhangi bir dize gelen URL'leri taramasını engellemek için):
User-agent: Googlebot
Disallow: /*?URL sonu eşlemeyi belirtmek için $ karakterini kullanın. Örneğin, .xls ile biten tüm URL'leri engellemek için:
User-agent: Googlebot
Disallow: /*.xls$Bu dize kalıbı eşlemesini, Allow yönergesiyle birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, ? bir oturum kimliğini gösteriyorsa bu öğeleri içeren tüm URL'leri dışlayarak Googlebot'un aynı sayfaları taramasını önleyebilirsiniz. Ancak ? ile biten URL'ler, eklenmesini istediğiniz sayfanın sürümü olabilir. Bu durumda, robots.txt dosyanızı aşağıda gösterildiği biçimde ayarlayabilirsiniz:

User-agent: *
Allow: /*?$
Disallow: /*?Disallow: / *? yönergesi, ? içeren URL'lerin tümünü engeller (daha açık belirtmek gerekirse, alanınızla başlayan ve ardından herhangi bir dize, bir soru işareti ve herhangi bir dize gelen URL'lerin tümünü engeller).

Allow: /*?$ yönergesi, ? ile biten tüm URL'lere izin verir (daha açık belirtmek gerekirse, alanınızla başlayan ve ardından bir dize ve bir ? gelen ve ? işaretinden sonra hiç karakter içermeyen URL'lerin tümüne izin verir).
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj04.01.2009, 10:40 (UTC)    
Mesaj konusu: slm gençlik

Mesaj04.01.2009, 17:52 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: slm gençlik

azat46 yazmış:
www.azat46.tr.gg


reklam yapmayınız
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj04.01.2009, 18:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

Cevap içi tşk.
Mesaj11.01.2009, 12:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

superkizlar60 yazmış:
Cevap içi tşk.



bi şey değil:)
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:06 (UTC)    
Mesaj konusu: google gizlilik

Google Gizliliğe Genel Bakış
Kapsam
Bu bildirim, dünya çapındaki Google ürünleri, hizmetleri ve web siteleri için (toplu olarak Google’ın «hizmetleri») geçerlidir. Topladığımız Kişisel Bilgiler ve diğer veriler

Google bir Google hizmetine kaydolduğunuzda veya başka bir şekilde bu tür bilgileri isteğinizle verdiğinizde kişisel bilgiler toplar. Sizin için içeriği özelleştirmek dahil, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak amacıyla, sizden aldığımız kişisel bilgileri diğer Google hizmetlerinden veya üçüncü taraflardan aldığımız bilgilerle birleştirebiliriz.
Google online deneyiminizi geliştirmek ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak için Google hizmetlerini nasıl kullandığınız hakkında bilgi edinmek amacıyla çerezler kullanır.
Google’ın sunucuları, web sitemizi ziyaret ettiğinizde veya ürünlerimizden bazılarını kullandığınızda URL, IP adresi, tarayıcı türü ile dili ve isteğinizin tarihiyle saati dahil olmak üzere bu tür bilgileri otomatik olarak kaydeder.
Gizlilik Politikası hakkında daha fazla bilgi edinin.
Kullanımlar
Kişisel bilgileri, özelleştirilmiş içerik ve reklam gösteren hizmetler dahil olmak üzere, istediğiniz hizmetleri sağlamak için kullanabiliriz.
Kişisel bilgileri Google teknolojilerini ve hizmetlerini kullanmak ve iyileştirmek için denetleme, araştırma ve analiz amacıyla da kullanabiliriz.
Kişisel olmayan toplu bilgileri Google dışındaki üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.
Kişisel bilgilerinizi işleme koymamız için bize yardımcı olması amacıyla üçüncü taraflardan yararlandığımızda, Gizlilik Politikamıza ve diğer gerekli gizlilik ve güvenlik önlemlerine uymalarını şart koşarız.
Ayrıca bu tür bilgileri yasal işlemler uyarınca, sahtekarlığı veya zarar görmeyi önleme ve ağımızla hizmetlerimizin güvenliğini sağlama amacıyla olduğu gibi bazı sınırlı durumlarda üçüncü taraflarla paylaşabiliriz.
Google, kişisel bilgileri Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki sunucularımızda işler. Bazı durumlarda kişisel bilgileri ülkenizin dışındaki bir sunucuda işleriz.
Gizlilik Politikası hakkında daha fazla bilgi edinin.
Seçenekleriniz
Kişisel bilgiler isterken size mümkün olduğunca makul seçenekler sunarız. Seçenekleriniz hakkında daha fazla bilgiyi gizlilik bildirimlerinizde veya belirli hizmetler için SSS’lerde bulabilirsiniz.
Bize kişisel bilgi vermeyi reddedebilirsiniz ve/veya tarayıcınızda çerez kullanılmasına izin vermeyebilirsiniz. Ancak, bunun sonucunda bazı özelliklerimiz ve hizmetlerimiz düzgün çalışmayabilir.
Kişisel bilgilerinize istediğiniz zaman erişebilmenizi sağlamak ve bilgilerde yanlışlık varsa düzeltmenize ve silebilmenize olanak tanımak için makul şartlarda ve iyi niyetle çaba gösteriyoruz.
Gizlilik Politikası hakkında daha fazla bilgi edinin.
Daha fazla bilgi
Belirli Google hizmetleri hakkında bilgi edinmek için soldaki gezinme çubuğunda ilgili gizlilik bildirimine veya Google Yardım sayfasına bakın. Google AB/ABD Safe Harbor Programının üyesidir.

Gizlilik uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için gizlilik politikasının tamamını içeren sayfayı ziyaret edin. Gizliliğiniz ve Google ile ilgili daha fazla sorunuz varsa, lütfen bize buradan ulaşın. Lütfen Google Gizlilik Politikası ile ilgili olmayan soruları yanıtlamayacağımızı unutmayın.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Web Geçmişi Gizlilik Bildirimi

Web Geçmişi Gizlilik Bildirimi
22 Şubat 2007

Google Gizlilik Politikası, Google ürünleri ve hizmetlerini kullandığınızda, Web Geçmişi hizmetini kullandığınızda verdiğiniz bilgiler dahil olmak üzere, kişisel bilgilerinizi nasıl ele aldığımızı açıklamaktadır. Buna ek olarak Web Geçmişi hizmetine özgü gizlilik uygulamalarımızı aşağıda bulabilirsiniz.

Kişisel bilgiler
Web Geçmişini kullanmak için Google Hesabınız olması gerekir. Google’da bir Google Hesabı oluştururken, e-posta adresiniz ve şifreniz dahil olmak üzere, hesabınızı yetkisiz erişimden korumak için kullanılacak bazı kişisel bilgiler istenir. Google Hesabı, kayıt gerektiren birçok hizmetimize erişmenize olanak tanır.
Web Geçmişi, arama deneyiminizi geliştirmek ve web etkinliğinizi göstermek amacıyla arama sorgularınız, tıkladığınız sonuçlar ve aramalarınızın tarih ve saati dahil olmak üzere, ziyaret ettiğiniz siteler ve Google’daki etkinliğiniz hakkındaki bilgileri kaydeder. Zamanla bu hizmet, daha kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sunmamız için, Google’daki etkinliğinizle ilgili ek bilgileri ve bize verdiğiniz diğer bilgileri de kullanabilir.
Kullanımlar
Web Geçmişi, size daha kişiselleştirilmiş bir arama deneyimi sunmak için yukarıda açıklanan bilgileri kullanır. Bu bilgiler güvenli bir şekilde Google sunucularına iletilir ve hizmet sunmak üzere Google Hesap bilgilerinizle ilişkili bir şekilde kaydedilir.

Seçimleriniz
Google Hesabınızı burada açıklandığı şekilde istediğiniz zaman sonlandırabilirsiniz.
Web Geçmişi Yardımı bölümünde açıklandığı şekilde, web etkinliğinizin Web geçmişine kaydedilmesini geçici veya sürekli olarak durdurmayı seçebilirsiniz veya öğeleri kaldırabilirsiniz.
Kaldırma özelliğini kullanarak Web Geçmişindeki bilgileri silebilirsiniz, böylece bilgiler bu hizmetten kaldırılmış olur. Ancak, bu sektördeki genellikle uygulandığı ve Google Gizlilik Politikası’nda belirtildiği gibi Google, denetleme amacıyla ve kullanıcılarımız için hizmetimizi geliştirmekte yardımcı olmak üzere, ayrı bir günlük sistemi kullanmaya devam eder.
Daha fazla bilgi
Google, ABD Safe Harbor gizlilik ilkelerine bağlıdır. Safe Harbor sistemi ve bu sistemdeki kaydımız hakkında daha fazla bilgi için Ticaret Bakanlığı web sitesini ziyaret edin.

BuradaWeb Geçmişi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Gizlilik uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için gizlilik politikamızın tamamını okuyun. Ek sorularınız varsa, istediğiniz zaman bize ulaşabilir veya aşağıdaki adrese yazabilirsiniz:

Privacy Matters
c/o Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043 (USA)
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:07 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Hizmet Şartları

Google Hizmet Şartları

Google'a Hoşgeldiniz!

1. Google ile İlişkiniz

1.1. Google’ın ürünleri, yazılımı, hizmetleri ve web sitelerini (işbu belgede toplu olarak “Hizmetler” olarak anılacaktır ve ayrı yazılı bir anlaşma ile Google tarafından size verilen hizmetleri kapsamayacaktır) kullanımınız sizin ve Google arasındaki yazılı bir sözleşmenin hükümlerine tabidir. “Google”, esas iş merkezi 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerika Birleşik Devletleri’nde olan Google, Inc.’tir. İşbu belge sözleşmenin nelerden oluştuğunu açıklamaktadır ve şartların bazılarını belirtmektedir.

1.2. Google ile yazılı olarak aksine bir anlaşmaya varılmadıkça, Google ile aranızdaki sözleşme daima en azından işbu belgede belirtilen şart ve koşulları içerecektir. İşbu şart ve koşullar aşağıda “Genel Şartlar” olarak anılmaktadır.

1.3. Genel Şartların yanı sıra Google ile olan sözleşmeniz kullandığınız Hizmetlere ilişkin Hukuki Bildirilerin şartlarını da içerecektir. Hukuki Bildiriler aşağıda “Ek Şartlar” olarak anılmaktadır. Bir Hizmete ilişkin Ek Şartlar olması halinde, işbu Ek Şartlar o Hizmeti kullanımınız zarfında veya boyunca size okumanız için verilecektir.

1.4. Genel Şartlar ve Ek Şartlar sizin ile Google arasında Hizmetlerin kullanımına ilişkin olarak hukuki bağlayıcılığı olan bir sözleşmeyi teşkil etmektedir. Bu belgeleri okumak için zaman ayırmanız çok önemli. İşbu hukuki sözleşme aşağıda toplu halde “Şartlar” olarak anılmaktadır.

1.5. Ek Şartlar ve Genel Şartlar arasında uyuşmazlık olması halinde Hizmete ilişkin Ek Şartlar önceliklidir.

2. Şartların Kabulü

2.1. Hizmetleri kullanabilmek için öncelikle Şartları kabul etmelisiniz. Şartları kabul etmezseniz Hizmetleri kullanamazsınız.

2.2. Şartları aşağıdaki şekillerde kabul edebilirsiniz:

(A) Google tarafından herhangi bir Hizmet için kullanıcı arabiriminde seçenek verildiği takdirde Şartları kabul etme seçeneğine tıklayarak; veya

(B) Hizmetleri kullanarak. Bu durumda, Google’ın Hizmetleri kullanımınızı kullanım anından itibaren Şartların kabulü olarak varsayacağını anlamakta ve kabul etmektesiniz.

2.3. Eğer (a) Google ile bağlayıcılığı olan bir sözleşme yapmak için gerekli hukuki yaşta değilseniz, veya (b) Amerika Birleşik Devletleri kanunları veya ikamet ettiğiniz ülke veya Hizmetleri kullandığınız ülke de dahil olmak üzere diğer ülkelerin kanunları uyarınca Hizmetleri almaktan men edilmişseniz, Hizmetleri kullanamaz ve Şartları kabul edemezsiniz.

2.4. Devam etmeden önce, Genel Şartların yerel kopyasını kendi kayıtlarınız için basmalı ve saklamalısınız.

3. Şartların Dili

3.1. Google tarafından size Şartların İngilizce metninin tercümesi sunuldu ise, tercümenin sadece size kolaylık olması açısından temin edildiğini ve Google ile aranızdaki ilişkinin Şartların İngilizce metnine tabi olduğunu kabul etmektesiniz.

3.2. Şartların İngilizce metni ile tercüme arasında herhangi bir uyuşmazlık olması halinde İngilizce metin önceliklidir.

4. Google tarafından Hizmetlerin Verilmesi

4.1. Google’ın dünyanın dört bir yanında iştirakleri ve bağlı kuruluşları bulunmaktadır (“İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar”). Bazen Hizmetleri size Google yerine bu şirketler vereceklerdir. İştirak ve Bağlu Kuruluşların size Hizmetleri vermeye yetkili olduklarını onaylamakta ve kabul etmektesiniz.

4.2. Google kullanıcılarına mümkün olan en iyi hizmeti verebilmek için sürekli kendini yenilemektedir. Google’ın size verdiği Hizmetlerin şekil ve içerik itibariyle zaman zaman size önceden bildirilmeksizin değişebileceğini onaylamakta ve kabul etmektesiniz.

4.3. Sürekli yenilenme kapsamında, Google’ın genellikle sadece kendi takdiri ile ve önceden bildiride bulunmaksızın size veya genel olarak kullanıcılara Hizmetleri (veya Hizmetlerin kapsamındaki herhangi bir özelliği) vermeyi durdurabileceğini (kesin veya geçici olarak) onaylamakta ve kabul etmektesiniz. Siz de Hizmetleri kullanmayı her an bırakabilirsiniz. Hizmetleri kullanmayı bıraktığınızda Google’ı özel olarak bilgilendirmek zorunda değilsiniz.

4.4. Eğer Google sizin hesabınıza erişiminizi engeller ise, Hizmetlere, hesap detaylarınıza veya hesabınızda yer alan herhangi bir dosya veya diğer içeriğe erişmekten alıkoyulabileceğinizi onaylamakta ve kabul etmektesiniz.

4.5. Henüz Google tarafından Hizmetler aracılığı ile gönderebileceğiniz veya alabileceğiniz iletilere veya herhangi bir Hizmetin verilmesinde kullanılan saklama alanına ilişkin hiç bir üst sınır getirilmemiş olmasına rağmen, bu tip üst sınırların Google tarafında kendi takdiri ile her an getirilebileceğini onaylamakta ve kabul etmektesiniz.

5. Sizin tarafınızdan Hizmetlerin Kullanılması

5.1. Bazı Hizmetlere erişmek için kayıt işlemleri veya Hizmetleri sürekli kullanımınız kapsamında kendiniz ile ilgili bazı bilgileri (kimlik veya iletişim detayları gibi) vermek zorunda kalabilirsiniz. Google’a verdiğiniz kayıt bilgilerinin her zaman tam, doğru ve güncel olacağını kabul etmektesiniz.

5.2. Hizmetleri sadece (a) Şartlar ve (b) ilgili yargı alanlarında uygulanan kanun, yönetmelik veya genelde benimsenmiş uygulamalar veya kuralların (Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Amerika Birleşik Devletleri’nden veya diğer ilgili ülkelere ve ülkelerden veri ve yazılım ihracatına ilişkin tüm kanunlar da dahil olmak üzere) izin verdiği amaçlar için kullanmayı kabul etmektesiniz.

5.3. Google ile aranızdaki ayrı bir sözleşme ile özellikle izin verilmedikçe Hizmetlere Google tarafından sunulan arabirim haricinde hiçbir şekilde erişmemeyi (veya erişmeye teşebbüs etmemeyi) kabul etmektesiniz.

5.4. Hizmetlere (veya Hizmetlere bağlı olan sunucu ve ağlara) müdahale edecek veya bunları bozacak herhangi bir faaliyet ile iştigal etmemeyi kabul etmektesiniz.

5.5. Google ile aranızdaki ayrı bir sözleşme ile özellikle izin verilmedikçe, Hizmetleri hiçbir amaç için çoğaltmamayı, kopyalamamayı, satmamayı, ticaretini yapmamayı ve yeniden satmamayı kabul etmektesiniz.

5.6. Şartlar kapsamındaki sorumluluklarınızın ihlalinden ve bunun doğurduğu sonuçlardan (Google’ın maruz kalacağı kayıp ve zarar da dahil olmak üzere) münhasıran sorumlu olduğunuzu (ve ihlallere ilişkin olarak Google’ın ne size ne de üçüncü şahıslara sorumlu olmadığını) kabul etmektesiniz.

6. Şifre ve Hesap Güvenliğiniz

6.1. Hizmetlere erişimde kullandığınız tüm hesaplarla ilişkili şifrelerinizin gizliliğinin korunmasının sizin sorumluluğunuzda olduğunu kabul etmekte ve anlamaktasınız.

6.2. Dolayısıyla, hesabınız altında gerçekleşen tüm hareketler için Google’a karşı münhasıran sorumlu olacağınızı kabul etmektesiniz.

6.3. Şifrenizin veya hesabınızın izinsiz kullanıldığını fark ettiğiniz anda derhal Google’a http://www.google.com/support/accounts/bin/answer.py?answer=58585&hl=tr haber vereceğinizi kabul etmektesiniz.

7. Kişisel Gizlilik ve Kişisel Bilgileriniz

7.1. Google’ın veri korumaya ilişkin uygulamaları hakkında daha detaylı bilgi için lütfen http://www.google.com.tr/privacy.html adresinden Google’ın kişisel gizlilik politikasını okuyunuz. İşbu politika Google’ın Hizmetleri kullandığınızda sizin kişisel bilgilerinizi ve kişisel gizliliğinizi nasıl koruduğunu açıklamaktadır.

7.2. Verilerinizin Google’in kişisel gizlilik politikasına uygun bir biçimde kullanılmasını kabul etmektesiniz.

8. Hizmetlerdeki İçerik

8.1. Hizmetlerin kapsamında veya Hizmetleri kullanımınız yoluyla eriştiğiniz tüm bilgilerin (veri dosyaları, yazılı metinler, bilgisayar yazılımı, müzik, ses dosyaları ve diğer sesler, fotoğraflar, videolar veya diğer görüntüler gibi) bu gibi içeriğin kaynağı olan şahsın sorumluluğunda olduğunu anlamaktasınız. Bu tip bilgiler aşağıda “İçerik” olarak anılmaktadır.

8.2. Bilmelisiniz ki Hizmetlerin bir parçası olarak size sunulan İçerik, Hizmetlerdeki reklamlar ve Hizmetler kapsamında sponsor reklamlarındaki İçerik de dahil olmak ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, işbu İçeriği Google’a sunan sponsorlar veya reklamcılara (veya onların adına diğer şahıs veya şirketlere) ait olan fikri mülkiyet hakları ile korunuyor olabilir. Ayrı bir sözleşme ile Google veya İçeriğin sahipleri tarafından özel olarak izin verilmedikçe İçeriği (tümü veya bir kısmını) değiştiremezsiniz, kiraya veremezsiniz, kiralayamazsınız, ödünç veremezsiniz, satamazsınız, dağıtamazsınız veya işbu İçerikten eser türetemezsiniz.

8.3. Google herhangi bir Hizmete ilişkin İçeriği ön-elemeye tutma, inceleme, İçeriğe dikkat çekme, eleme, değiştirme, geri çevirme veya herhangi bir Hizmet kapsamından çıkarma haklarını saklı tutmaktadır (ancak bu yönde herhangi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır). Bazı Hizmetler kapsamında Google size müstehcen içeriği elemek için araçlar sunabilir. İşbu araçlara SafeSearch tercih ayarları da dahildir (bakınız http://www.google.com.tr/help/customize.html#safe). Ayrıca, sakıncalı bulduğunuz içeriğe erişimi sınırlandırmak için ticari yazılım ve hizmetler de mevcuttur.

8.4. Hizmetleri kullanırken kırıcı, uygunsuz veya sakıncalı olduğunu düşündüğünüz İçeriğe maruz kalmanızım mümkün olduğunu anlıyorsunuz ve bu anlamda da Google Hizmetlerini kullanmanın riskini üstlenmektesiniz.

8.5. Hizmetleri kullanırken yarattığınız, ilettiğiniz veya teşhir ettiğiniz her türlü İçerikten ve bu fiillerinizin sonuçlarından (Google’ın maruz kaldığı kayıp ve zarar da dahil olmak üzere) münhasıran sorumlu olduğunuzu (ve Google’ın ne size ne de üçüncü şahıslara karşı sorumlu olmadığını) kabul etmektesiniz.

9. Mülkiyet Hakları

9.1. Google’ın (veya Google’ın lisansörlerinin) Hizmetler üzerindeki tüm hukuki haklara, kanuni mülkiyete ve kazanca, Hizmetler kapsamında varolan tüm fikri mülkiyet hakları da dahil olmak üzere (işbu hakların kayıtlı olup olmadıklarına ve dünyanın neresinde varolduklarına bağlı olmaksızın), sahip olduğunu onaylamakta ve kabul etmektesiniz. Ayrıca, Hizmetlerin Google tarafından gizli olarak belirlenmiş bazı bilgileri içerebileceğini ve sizin işbu bilgileri Google’ın yazılı ön izni olmadan açıklayamayacağınızı da onaylamaktasınız.

9.2. Google ile aksine bir anlaşmaya varmadıkça, işbu Şartlardaki hiçbir hüküm size Google’ın ticari unvanını, ticari markasını, hizmet markasını, logosunu, alan adını ve diğer belirleyici marka özelliklerini kullanma hakkını vermemektedir.

9.3. Google ile yapılan ayrı yazılı bir sözleşme ile işbu marka özelliklerinden herhangi birini kullanmaya açıkça hak kazandığınız takdirde, kullanımınızın işbu sözleşmenin hükümlerine, Şartların ilgili hükümlerine ve Google’ın marka özelliklerinin kullanımına ilişkin zaman zaman yenilenen kurallarına uygun olması gerektiğini kabul etmektesiniz. İşbu kurallar http://www.google.com/permissions/guidelines.html adresinden (veya Google’ın bu amaç için zaman zaman sunduğu diğer URL’lerden) görülebilir.

9.4. 11. Bölüm’de belirtilen sınırlı lisans haricinde, Google işbu Şartlar uyarınca sizden (veya lisansörünüzden) Hizmetler kapsamında veya aracılığı ile sunduğunuz, gönderdiğiniz, ilettiğiniz veya teşhir ettiğiniz İçerik üzerinden fikri mülkiyet hakları (kayıtlı olup olmadıklarına ve dünyanın neresinde varolduklarına bağlı kalmaksızın) da dahil olmak üzere hiçbir hak, kanuni mülkiyet, veya kazanç temin etmediğini onaylamakta ve kabul etmektedir. Google ile yazılı olarak aksine anlaşmaya varmadıkça, işbu hakları korumaktan ve kullanmaktan sorumlu olduğunuzu ve Google’ın bu hususta size karşı hiçbir yükümlülüğü olmadığını kabul etmektesiniz.

9.5. Hizmetlerin kapsamına ilave veya dahil edilen hiçbir mülkiyet hakkı ilanlarını (telif hakları ve markalara ilişkin ilanlar da dahil olmak üzere) kaldırmayacağınızı, gizlemeyeceğinizi veya değiştirmeyeceğinizi kabul etmektesiniz.

9.6. Google tarafından yazılı olarak açıkça yetkilendirilmedikçe, Hizmetleri kullanırken diğer şirket ve organizasyonların ticari markalarını, hizmet markalarını, ticari unvanlarını ve logolarını işbu markaların, unvanların veya logoların sahipleri veya yetkili kullanıcıları hakkında herhangi bir karışıklık yaratmaya meyilli veya niyetli bir biçimde kullanmamayı kabul etmektesiniz.

10. Google Lisansı

10.1. Google Hizmetlerinin bir parçası olarak sunduğu yazılımı (aşağıda “Yazılım” olarak anılacaktır) kullanmanız için size şahsi, dünyanın her yerinde geçerli olan, telif ücreti olmayan, devredilemeyen ve münhasır olmayan bir lisans vermektedir. İşbu lisansın tek amacı Google tarafından sunulan Hizmetleri Şartlarda öngörüldüğü şekilde kullanmanızı ve bu Hizmetlerden yararlanmanızı sağlamaktır.

10.2. Kanunen açıkça izin verilmedikçe veya zorunlu kılınmadıkça veya Google tarafından yazılı özel izin verilmedikçe Yazılımı kopyalayamazsınız, değiştiremezsiniz, işbu Yazılımdan yeni eserler türetemezsiniz, tersine mühendislik, kaynak koda dönüştürme veya başka bir yöntemle Yazılımın kaynak kodunu veya işbu kodun herhangi bir bölümünü çözme teşebbüsünde bulunamazsınız (üçüncü bir şahsın da bunları gerçekleştirmesine izin veremezsiniz).

10.3. Google size yazılı özel izin vermedikçe, Yazılımı kullanım haklarınızı devredemezsiniz (veya işbu haklara ilişkin alt-lisans veremezsiniz), işbu haklar üzerinden teminat hakkı veremezsiniz veya işbu hakların herhangi bir bölümünü başka herhangi bir şekilde transfer edemezsiniz.

11. İçerik Lisansı

11.1. Hizmetlere veya Hizmetler aracılığı ile sunduğunuz, gönderdiğiniz veya teşhir ettiğiniz İçerik üzerindeki telif haklarınızı ve zaten sahip olduğunuz diğer hakları elinizde tutmaktasınız. İçeriği sunmak, göndermek veya teşhir etmek ile Google’a Hizmetlere veya Hizmetler aracılığı ile sunduğunuz, gönderdiğiniz veya teşhir ettiğiniz her türlü İçeriği çoğaltmak, uyarlamak, değiştirmek, tercüme etmek, yayımlamak, halk önünde icra etmek ve teşhir etmek ve dağıtmak için daimi, geri alınamayan, dünyanın her yerinde geçerli olan, telif ücreti olmayan ve münhasır olmayan bir lisans vermektesiniz. İşbu lisansın tek amacı Google’ın Hizmetleri teşhir etmesini, dağıtmasını ve teşvik etmesini sağlamaktır ve bazı Hizmetler için ilgili Ek Şartlarda belirtildiği şekillerde iptal edilebilir.

11.2. İşbu lisansın Google’a işbu İçeriği müşterek hizmetler için ilişkili olduğu diğer şirket, organizasyon ve şahıslara açma ve işbu İçeriği işbu hizmetlerin verilmesine ilişkin olarak kullanma hakkını verdiğini kabul etmektesiniz.

11.3. Hizmetleri kullanıcılarımıza sunmak için gerekli teknik adımları atarken, Google’ın (a) İçeriğinizi farklı halka açık ağlar üzerinden ve faklı medyalarda iletebileceğini veya dağıtabileceğini; ve (b) İçeriğinizi bağlı ağlar, araçlar, hizmetler veya medyaların teknik gerekliliklerine uydurmak ve uyarlamak için İçeriğinizde gerekli olan değişiklikleri yapabileceğini anlamaktasınız. İşbu lisansın Google’a bu fiiller için izin verdiğini kabul etmektesiniz.

11.4. Yukarıdaki lisansı Google’a vermek için gereken tüm haklara, güce ve yetkiye sahip olduğunuzu teyit etmekte ve garanti etmektesiniz.

12. Yazılım Güncellemeleri

12.1. Kullandığınız Yazılım Google’dan zaman zaman otomatik olarak güncellemeleri indirip yükleyebilir. İşbu güncellemeler Hizmetleri iyileştirmek, geliştirmek ve ileriye götürmek amaçlıdır ve virüs temizleme, geliştirilmiş fonksiyonlar, yeni yazılım modülleri ve tamamen yeni versiyonlar şeklinde olabilir. Hizmetlerinizin bir parçası olarak işbu güncellemeleri almayı (ve Google’ın da bunları size teslim etmesine izin vermeyi) kabul etmektesiniz.

13. Google ile İlişkinizin Sonlandırılması

13.1. Aşağıda belirtildiği gibi siz veya Google tarafından sonlandırılmadıkça Şartlar uygulanacaktır.

13.2. Google ile aranızdaki hukuki sözleşmeyi (a) Google’a sonlandırdığınızı bildirerek ve (b) Google’ın size kapatma seçeneği verdiği Hizmetlerde hesaplarınız varsa, bu hesapları kapatarak sonlandırabilirsiniz. Bildiriniz yazılı olarak Google’ın işbu Şartların başında belirtilen adresine gönderilmelidir.

13.3. Google aşağıdaki hallerde sizinle olan hukuki sözleşmesini sonlandırabilir:

(A) Şartların herhangi bir hükmünü ihlal ettiğiniz hallerde (veya Şartların hükümlerine uymaya niyetli olmadığınızı veya uyma imkanınızın olmadığını açıkça gösteren bir şekilde hareket ettiğiniz hallerde); veya

(B) Google’ın kanunen zorunlu olduğu hallerde (örneğin size Hizmetlerin verilmesi hukuka aykırı ise veya hukuka aykırı hale gelmiş ise); veya

(C) Google’ın size verdiği Hizmetlerdeki ortağının Google ile olan ilişkisini sonlandırdığı veya size Hizmetleri vermeyi kestiği hallerde; veya

(D) Google’ın ikamet ettiğiniz veya Hizmetleri kullandığınız ülkeye Hizmetleri vermeyi kesmek üzere olduğu hallerde; veya

(E) Google tarafından size Hizmetlerin verilmesinin Google için ticari bakımdan uygun olmadığı hallerde.

13.4. Bu bölüm Google’ın Hizmetlerin verilmesine ilişkin 4. Bölüm’de belirtilen haklarını etkilememektedir.

13.5. İşbu Şartlar sona erdiğinde sizin ve Google’ın yararlandığı veya maruz kaldığı (veya Şartların yürürlükte olduğu dönem boyunca tahakkuk etmiş olan) veya sınırsız bir süre devam edeceği açıkça belirtilmiş olan tüm hukuki haklar, sorumluluklar ve yükümlülükler işbu sona ermeden etkilenmeyecek ve paragraf 20.7’nin hükümleri işbu haklara, sorumluluklara ve yükümlülüklere sınırsız bir süre uygulanmaya devam edecektir.

14. Hizmetlere İlişkin Garanti Verilmemektedir

14.1. Hizmetler “olduğu gibi” verilmektedir ve Google, Google’ın İştirak ve Bağlı Kuruluşları ve lisansörleri işbu Hizmetlere ilişkin hiçbir garanti vermemektedir.

14.2. Google, Google’ın İştirakleri ve Bağlı Kuruluşları ve lisansörleri özellikle aşağıdakileri beyan ve garanti etmemektedir:

(A) Hizmetlerin beklentilerinizi karşılayacağını,

(B) Hizmetleri kullanımınızın kesintisiz, zamanında, güvenli ve hatasız olacağını,

(C) Hizmetleri kullanımınız yoluyla elde ettiğiniz bilgilerin tam ve güvenilir olacağını,

(D) Hizmetlerin bir parçası olarak size sunulan Yazılımın işlem ve işlevliği ile ilgili kusurların düzeltileceği.

14.3. Hizmetlere Şartlarda açıkça belirtilenler haricinde hiçbir koşul, garanti veya şart (yeterli kalite, amaca uygunluk veya tarife uygunluk gibi zımni şartlar da dahil olmak üzere) uygulanmayacaktır.

14.4. Şartlardaki hiçbir hüküm tüketici olarak sahip olduğunuz ve değiştirmek veya feragat etmek için sözleşme yapamayacağınız haklarınızı etkilememektedir.

15. Sorumluluğun Sınırlanması

15.1. Şartlardaki hiçbir hüküm Google’ın yürürlükteki kanun ile hukuken hariç tutulamayan veya sınırlanamayan zararlara ilişkin yükümlülüklerini ortadan kaldırmamakta ve sınırlamamaktadır.

15.2. Yukarıdaki 15.1. paragraftaki genel hükme tabi olmak suretiyle, Google, Google’ın İştirak ve Bağlı Kuruluşları ve lisansörleri aşağıdakilere ilişkin olarak size karşı yükümlü olmayacaklardır:

(A) maruz kaldığınız doğrudan veya dolaylı zararlar. Bu zararlara uğradığınız kazanç kaybı (doğrudan veya dolaylı olmasından bağımsız olarak), peştemaliye veya iş dünyasında itibar kaybı veya veri kaybı da dahildir.

(B) Aşağıdakiler sonucunda maruz kaldığınız kayıp ve zararlar:

(i) reklamların tam, doğru olduğuna veya varlığına olan güveniniz veya reklamcı veya sponsorlar ile aranızdaki herhangi bir ilişki veya işlem;

(ii) Google’ın Hizmetlerde yapacağı herhangi bir değişiklik veya Hizmetlerin (veya Hizmetlerin herhangi bir özelliğinin) verilmesinde herhangi kesin veya geçici bir durdurma;

(iii) Hizmetleri kullanımınız sonucu veya aracılığı ile korunan veya iletilen verilerin silinmesi, bozulması veya saklanamaması;

(iv) Google’a doğru hesap bilgilerini vermemeniz;

(v) Şifrenizi veya hesap detaylarınızı güvenli ve gizli tutamamanız.

15.3. Google’ın yükümlülüklerine getirilen yukarıda paragraf 15.2’de belirtilen sınırlamalar Google’ın bahsi geçen zararların doğma olasılığından haberdar edilmiş olması veya bu olasılığın farkında olması gerektiğinden bağımsız olarak uygulanacaktır.

16. Telif Hakları ve Ticari Marka Politikası

16.1. Uluslararası fikri mülkiyet hukukuna (Amerika Birleşik Devletlerinde Dijital Millenium Telif Hakları Kanunu dahil olmak üzere) uyan ihlal edildikleri iddia edilen telif haklarına ilişkin ihbarlara karşılık vermek ve birden fazla defa ihlal edenlerin hesaplarını iptal etmek Google’ın politikasıdır. Google’ın politikasının detaylarını http://www.google.com.tr/dmca.html adresinde bulabilirsiniz.

16.2. Google’ın reklamcılık konusunda telif haklarına ilişkin şikayetler ile ilgili belirli bir prosedürü bulunmaktadır, detaylarını http://www.google.com.tr/tm_complaint.html adresinde bulabilirsiniz.

17. Reklamlar

17.1. Bazı Hizmetler reklam gelirleri ile desteklenmektedir ve işbu Hizmetlerde reklam ve promosyonlara yer verilebilir. Bu reklamlar Hizmetlerde yer alan bilginin içeriğini, Hizmetler aracılığı ile sorulan soruları ve diğer bilgileri hedefleyebilir.

17.2. Google tarafından Hizmetlerde yapılan reklamın anlayışı, tarzı ve kapsamı size belirli bir bildiri yapılmadan değiştirilebilir.

17.3. Hizmetlerin Google tarafından sizin erişiminize ve kullanımınıza sunulmasının karşılığı olarak, Google’ın Hizmetlere bu tip reklamlar koyabileceğini kabul etmektesiniz.

18. Diğer İçerikler

18.1. Hizmetler başka web sitelerine, içeriklere ya da kaynaklara bağlantılar verebilir. Google’ın, Google dışındaki şirket veya şahıslarca sunulan web siteleri ya da kaynaklar üzerinde kontrolü olmayabilir.

18.2. Google’ın bu tip harici siteler ya da kaynakların kullanılırlıklarından sorumlu olmadığını ve bu tip web siteleri ya da kaynaklarda bulunan herhangi bir reklamı, ürünü veya diğer maddeleri onaylamadığını kabul etmektesiniz.

18.3. Bu harici sitelerin veya kaynakların varlığından ya da bu web siteleri veya kaynaklarda bulunan veya bu web siteleri ve kaynaklardan erişilebilen her türlü reklam, ürün veya diğer malzemenin bütünlüğüne, doğruluğuna ve mevcudiyetine duyacağınız güvenden dolayı maruz kalacağınız her türlü kayıp veya zarardan Google’ın sorumlu olmadığını kabul etmektesiniz.

19. Şartların Değiştirilmesi

19.1. Google zaman zaman Genel Şartlarda ya da Ek Şartlarda değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler yapıldığında, Google Genel Şartların yeni bir kopyasını http://www.google.com/accounts/TOS?hl=tr adresinden erişilebilir hale getirecektir ve yeni İlave Şartlar da değişikliklerden etkilenen Hizmetlerin içinde ya da onlarla birlikte sunulacaktır.

19.2. Eğer Hizmetleri Genel Şartlar veya Ek Şartların değiştiği tarihten sonra kullanırsanız, Google sizin bu kullanımınızı yenilenen Genel Şartların veya Ek Şartların kabülu olarak değerlendireceğini anlamakta ve kabul etmektesiniz.

20. Genel Hukuki Şartlar

20.1. Bazen Hizmetleri kullandığınızda (bu Hizmetlerin bir sonucu olarak ya da bu Hizmetler sayesinde), başka bir şahıs ya da şirket tarafından sunulan bir hizmeti kullanabilir veya bir yazılımı indirebilir ya da ürünleri satın alabilirsiniz. Sizin bu diğer hizmetleri, yazılımı veya ürünleri kullanımınız sizinle ilgili şahısi ya da şirket arasındaki farklı şartlara tabi olacaktır. Bu durumda, Şartlar sizin bu diğer şirket ya da şahıslarla olan hukuki ilişkinizi etkilemeyecektir.

20.2. Şartlar sizinle Google arasındaki hukuki anlaşmanın tamamını teşkil etmektedir ve sizin Hizmetleri kullanımınızı düzenlemektedir (Google’ın size ayrı bir yazılı sözleşme altında sunacağı hizmetler hariç olmak üzere) ve Hizmetlere ilişkin sizinle Google arasında daha öndecen varolan her türlü anlaşmanın bütünüyle yerine geçmektedir.

20.3. Google’ın elektronik posta, normal posta ya da Hizmetlerle ilgili ilanlarla size Şartlara ilişkin değişiklikleri içeren bildiriler yollayabileceğini kabul etmektesiniz.

20.4. Google’ın Şartlarda (ya da uygulanacak herhangi bir hukukta Google lehine olan) yer alan herhangi bir hukuki hakkı ya da çareyi yürürlüğe koymaması ya da uygulamamasının Google’ın haklarından resmen feragat ettiği anlamına gelmeyeceğini ve bu hakların veya çarelerin Google için geçerli olmaya devam edeceğini kabul etmektesiniz.

20.5. Bu konuda karar vermeye yetkili olan herhangi bir mahkeme, Şartlardaki hükümlerden herhangi birinin geçersiz olduğuna karar verirse, işbu hüküm Şartlardaki diğer hükümleri etkilemeden Şartlardan çıkartılacaktır. Şartların geri kalan hükümleri yürürlükte ve icra edilebilir olmaya devam edecektir.

20.6. Google’ın ana şirket olduğu şirketler grubu üyelerinin Şartlardan faydalanan üçüncü kişiler olduklarını kabul etmektesiniz. İşbu şirketler Şartların kendilerine çıkar sağlayan (ya da kendi lehlerine olan) her türlü hükmünü doğrudan icra etmeye ve bunlara dayanmaya yetkilidir. Bunun dışında, hiçbir şahıs ya da şirket Şartlara lehdar olmayacaktır.

20.7. Şartlar, ve bu Şartlar altında Google ile olan ilişkiniz, İngiliz hukukuna tabidir. Siz ve Google, Şartlar’dan doğacak her türlü hukuki meselenin çözümüne ilişkin olarak İngiltere mahkemelerinin münhasır yargı yetkisine tabi olmayı kabul etmektesiniz. Bununla birlikte, Google’ın başka ülke mahkemelerine de ihtiyati tedbirler (ya da benzer acil hukuki çareler) için başvurabileceğini kabul etmektesiniz.

April 16, 2007
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:08 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Gizlilik SSS

Google Gizlilik SSS

1. Kişisel bilgi nedir?

«Kişisel bilgiler», bize sağladığınız ve adınız, e-posta adresiniz veya faturalama bilgileriniz gibi sizi kişisel olarak tanıtan bilgiler veya Google tarafından bu tür bilgilerle makul ölçülerde bağlantısı kurulabilecek diğer verilerdir.

2. Google Hesabı nedir?

Bazı hizmetlerimize bir Google Hesabı için kayıt olarak ve bazı kişisel bilgilerinizi (genellikle adınız, e-posta adresiniz ve bir şifre) bize sağlayarak erişebilirsiniz. Bu hesap bilgileri, Google hizmetlerine eriştiğinizde kimliğinizi doğrulamak ve hesabınızı başkalarının yetkisiz erişimine karşı korumak için kullanılır. Kişisel bilgilerinizi, sizin için içeriği özelleştirmek ve hizmetlerimizi geliştirmek için çeşitli hizmetlerimiz arasında paylaştırabiliriz. Gizlilik Politikası'nda belirtilen durumlar veya sizin onayınız olması dışında, hiçbir hesap bilgisi Google'dan başka biriyle paylaşılmaz.

Google Hesabı ayarlarınızı kullanarak hesabınızı istediğiniz zaman düzenleyebilir veya sonlandırabilirsiniz.

3. Çerez nedir?

«Çerez», bir web sitesini ziyaret ettiğinizde bilgisayarınıza gönderilen ve bir karakter dizesi içeren küçük bir dosyadır. web sitesini yeniden ziyaret ettiğinizde, çerez sitenin tarayıcınızı tanımasını sağlar. Çerezler kullanıcı tercihlerini ve diğer bilgileri depolayabilir. Tarayıcınızı tüm çerezleri reddedecek veya çerez gönderildiğinde bildirecek şekilde yeniden ayarlayabilirsiniz. Ancak, çerezler olmadan, bazı web sitesi özellikleri veya hizmetleri doğru şekilde çalışmayabilir.

4. Sunucu günlükleri nedir?

Çoğu Web sitesi gibi, sunucularımız kullanıcılar sitelerimizi ziyaret ettiğinde yapılan sayfa isteklerini otomatik olarak kaydederler. Bu «sunucu günlükleri» genellikle web isteğinizi, Internet Protokolü adresinizi, tarayıcı türünü, tarayıcı dilini, isteğinizin tarih ve saatini ve tarayıcınızı benzersiz şekilde tanıtabilecek bir veya birden çok çerezi içerir.

Aşağıda, «cars» (otomobiller) aramasının genel bir günlük kaydı örneği ve ardından kaydın bölümlerinin dökümü verilmiştir:

123.45.67.89 - 25/Mar/2003 10:15:32 - http://www.google.com/search?q=cars -
Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1 - 740674ce2123e969
123.45.67.89, kullanıcının ISP'si tarafından kullanıcıya atanan Internet Protokolü adresidir; kullanıcının hizmetine bağlı olarak, Internet'e her bağlandığında hizmet sağlayıcı tarafından kullanıcıya farklı bir adres atanabilir;
25/Mar/2003 10:15:32, sorgunun tarihi ve saatidir;
http://www.google.com/search?q=cars, arama sorgusunu içeren ve istenen URL'dir;
Firefox 1.0.7; Windows NT 5.1, kullanılmakta olan tarayıcı ve işletim sistemidir; ve
740674ce2123a969, özel olarak bu bilgisayara, Google'ı ilk kez ziyaret ettiğinde atanan benzersiz çerez kimlik numarasıdır. (Çerezler kullanıcılar tarafından silinebilir. Kullanıcı Google'ı son kez ziyaret etmesinden sonra çerezi bilgisayardan sildiyse, o durumda bu çerez kullanıcının o bilgisayardan Google'ı sonraki ziyaret edişinde kendisine atanan çerezdir).
5. Google'da görüntülenen bir bağlantıyı tıkladığımda Google hangi bilgileri alır?

Google'da görüntülenen bir bağlantıyı tıkladığınızda, bağlantıyı tıklamış olduğunuz bilgisi Google'a gönderilebilir. Bu yolla, Google, sitemizi ve hizmetlerimizi nasıl kullandığınızla ilgili bilgileri kaydedebilir.

Bu bilgileri, hizmetlerimizin kalitesini yükseltmek ve işle ilgili başka amaçlar için kullanırız. Örneğin, Google bu bilgileri kullanıcıların bir sorgunun ilk sonucundan ne sıklıkta memnun kaldıklarını ve sonraki sonuçlara ne sıklıkta geçtiklerini belirlemek için kullanabilir. Benzer şekilde, Google bu bilgileri reklamverenin ne kadar ücret ödemesi gerektiğini hesaplamak üzere bir reklamın kaç kez tıklandığını belirlemek için kullanabilir.

6. Hassas bilgi nedir?

«Hassas kişisel bilgiler», gizli tıbbi bilgilerle, ırksal veya etkin kökenlerle, politik veya dinsel inançlarla veya cinsellikle ilişkili ve kişisel bilgilerle bağlantılı olduğunu bildiğimiz bilgileri içerir.

7. Toplu kişisel olmayan bilgiler nedir?

«Toplu kişisel olmayan bilgiler», kullanıcılarla ilgili olarak kaydedilen ve artık bir kullanıcıyı tek başına tanınabileceği şekilde yansıtmaması veya kullanıcıya referansta bulunmaması için gruplar halinde toplanan bilgilerdir.

8. URL'ler ve katıştırılmış bilgiler

Google Araç Çubuğu ve Google Web Hızlandırıcısı gibi bazı hizmetlerimiz, istediğiniz web sayfalarının tek tip kaynak yeri belirleyicilerini («URL'ler») Google'a gönderir. Bu hizmetleri kullandığınızda, Google ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından gönderilen URL'yi, web sitesi işletmeni tarafından o URL'ye eklenen kişisel bilgiler dahil olmak üzere alır ve depolar. Bazı Google hizmetleri (Google Araç Çubuğu gibi), URL'lerin Google'a gönderilmesini seçmenize veya seçmemenize olanak tanırken, diğerleri (Google Web Hızlandırıcısı gibi) için, URL'lerin Google'a gönderilmesi hizmetin içinde yer alır. Bu tür herhangi bir hizmete kayıt olduğunuzda, hizmetin URL'leri Google'a göndereceği ve bunu seçip seçemeyeceğiniz ve seçiminizi nasıl belirteceğiniz size açıkça bildirilir.

Örneğin, bir web sayfasına bilgi (kullanıcı giriş kimliği veya kayıt bilgileri gibi) gönderdiğinizde, o web sitesinin işletmeni o bilgileri – kişisel bilgiler dahil- URL'sine «katıştırabilir» (genellikle, URL'de bir soru işaretinden («?») sonra). URL Google'a iletildiğinde, sunucularımız, soru işaretinden sonra katıştırılan kişisel bilgiler dahil olmak üzere URL'yi otomatik olarak depolar. Google bu web siteleri üzerinde veya kişisel bilgileri URL'lere katıştırmaları üzerinde herhangi bir denetim uygulamaz.

9. Devletin Google hizmetlerini kullanmama müdahale etmesine karşı nasıl korunabilirim?

Google, arama emirleri, mahkeme emirleri veya kişisel bilgileri edinmeye yönelik celpler gibi yasal süreçlere uyar. Bu süreçler, yasalara uyan tüm şirketler için aynı şekilde geçerlidir. Her zaman olduğu gibi, devletin müdahalelerine karşı korunmanızı sağlayacak öncelikli önlemler, yaşadığınız yerde geçerli olan yasalardır.

Bu Politika ile ilgili ek sorularınız veya kaygılarınız varsa, lütfen bu web sitesi aracılığıyla istediğiniz zaman bize ulaşın veya

Privacy Matters
c/o Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, California, 94043
USA
adresine yazın.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:08 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Reklamları ve Google içerik ağı için Gizlilik Politik

Google Reklamları ve Google içerik ağı için Gizlilik Politikası

Son değiştirilme tarihi: 7 Ağustos 2008

Genel Bakış

Reklamcılık hizmetlerimiz dahil olmak üzere Google'ın ürün ve hizmetlerini kullandığınızda kişisel bilgileri nasıl ele aldığımız Google Gizlilik Politikası'nda açıklanmaktadır. Ayrıca, bu Gizlilik Politikası'nda kendi sitelerimizde ve Google içerik ağındaki ortaklarımızın sitelerinde görünen metin ve resim reklamlarına ilişkin gizlilik uygulamalarımız açıklanmaktadır.

Google, DoubleClick üzerinden resim reklamcılığı hizmetleri de sunmaktadır. Daha fazla bilgi için DoubleClick reklamcılık ürünlerine ilişkin gizlilik uygulamalarımıza bakın.

Google Arama'da veya Arama İçin AdSense ortaklarımızdaki sitelerde metin reklam sunduğumuzda bu reklamların sunumunda çeşitli faktörler göz önünde bulundurulur. Bu faktörlerden bazıları son arama sorgularınız, aramanızı yaparken tercih ettiğinizi düşündüğümüz dil ve coğrafi konumu yaklaşık olarak belirlemek için kullandığınız bilgisayarın IP adresidir.

Belirli Google sitelerinde ve Google içerik ağında metin ve resim reklam sunduğumuzda, bu reklamların sunumunda çeşitli faktörler göz önünde bulundurulur. Bu faktörlerden bazıları reklamın görüntülendiği sayfadaki içerik, reklamın görüntülendiği sayfanın dili, tarayıcı çerezi, tarayıcı bilgileri, isteğinizin tarihi ve saati ve coğrafi konumu yaklaşık olarak belirlemek için kullandığınız bilgisayarın IP adresidir. AdSense ortaklarımız, hem Google reklamverenlerinden, hem de diğer reklam ağları dahil olmak üzere diğer üçüncü taraf reklam sunum şirketlerinden reklam görüntüleyebilir. Google ve üçüncü taraf reklam sunumu hakkında daha fazla bilgi için üçüncü taraf reklam sunumu gereksinimlerimize bakın.

Size reklam sunduğumuzda bilgisayarınızın tarayıcısına bir çerez yerleştirebiliriz. Çerez, tarayıcınız için tanımlayıcı işlevi gören, ancak sizi tanımlamayan rastgele sayılardan ve harflerden oluşan bir metin dosyasıdır. Tarayıcınızda hangi reklamların gösterildiği ve sitelerimizde ve hizmetlerimizde tıkladığınız reklamlar ve gerçekleştirdiğiniz işlemler hakkında bilgi toplamak için çerezlerden, web işaretlerinden veya başka teknolojilerden yararlanırız. Aşağıda, çerezlerimizin reklamcılık hizmetlerimizi ve dönüşüm izlemeyi desteklemek için nasıl çalıştığı ve bu çerezlerin tarayıcınıza yerleştirilmesini engellemek için ne yapabileceğiniz açıklanmaktadır.

Reklamcılık Çerezleri

Google içerik ağında DoubleClick DART Çerezi

Google, reklamverenlerin ve yayıncıların web üzerinde reklam sunmasına ve yönetmesine yardımcı olmak için Google içerik ağında DoubleClick DART çerezini kullanır. Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde ve Google içerik ağında bir reklamı görüntülediğinizde veya tıkladığınızda, bilgisayarınıza DART çerezini yerleştirebiliriz. Web tarayıcınızla ilişkilendirilen DART çerezi tanımlayıcı, DoubleClick reklamcılık hizmetlerini kullanan web sitelerini ziyaret ettiğinizde kullanılan tanımlayıcının aynısıdır. Bilgisayarınızda zaten bir DART çerezi varsa, başka DART çerezi bırakılmaz.

DART çerezinin DoubleClick’in reklamcılık hizmetlerinde kullanımı hakkında daha fazla bilgi için DoubleClick Gizlilik SSS bölümünü ziyaret edin.

İstediğiniz zaman aşağıdaki açıklamaları kullanarak DART çerezinin tarayıcınıza yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.

DoubleClick DART çerezi bilgilerini kullanım şeklimiz
Google içerik ağında toplanan reklam çerezi bilgilerini şu amaçlarla kullanırız:

Aşağıdaki reklam sunum özelliklerini etkinleştirme:
Sıklık Sınırı: Kullanıcılara aynı reklamın tekrar tekrar gösterilmesini engelleme;
Spam Filtresi: Çerezler, geçersiz tıklamaları (veya reklam sorgularını) tanımlamamıza ve reklamverenlerimizi sahtekarlıklardan korumamıza olanak sağlayan pek çok sinyalden biridir;
Görüntüleme Dönüşümleri: reklamverenlere, bir reklamın gösterildiği kişilerden kaçının reklamı tıklamadan reklamverenin web sitesini ziyaret ettiği konusunda bilgi verir.
Hizmetlerimizi sürdürmek, korumak ve geliştirmek amacıyla denetleme, araştırma ve verileri analiz etme;
Reklam sunum teknolojilerimizin gerektiği gibi çalışmasını sağlama;
Yeni hizmetler geliştirme.
Yukarıda açıklanan reklamcılık çerezi bilgileri, reklamcılık hizmetlerimizden yararlanan reklamverenlere ve yayıncılara verilir. Ayrıca, Google veya reklamcılık ve yayıncılık müşterilerimiz web sitesine yaptığınız ziyaret ve belirli bir reklamı görmenizle ilgili bilgi edinmek için DART çereziyle birlikte web işaretlerini kullanabilir.

Google, Google içerik ağından topladığı DART çerezi bilgilerini aşağıdakilerle birleştirmez:

rızanız olmadan kişisel olarak tanımlayıcı bilgilerinizle veya
açıkça izin vermedikleri sürece DoubleClick’in reklamcılık müşterilerinden toplanan bilgilerle. Bu izinler verildiğinde, Google, söz konusu bilgileri yalnızca Google Gizlilik Politikası'na uygun olarak kullanır ve birleştirir.
Tarayıcınıza DoubleClick DART çerezinin yerleştirilmesini engelleme
İstediğiniz zaman tarayıcınıza DoubleClick DART çerezinin yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.

DoubleClick engelleme çerezini seçerseniz, reklam sunum teknolojiniz tarafından tarayıcınıza sunulan reklamlar DART çerezi dikkate alınarak sunulmaz. DoubleClick engelleme çereziniz benzersiz bir şekilde tanımlanmaz. Google içerik ağındaki diğer özelleştirme seçenekleri artık kullanılamayabilir; örneğin, tarayıcınıza aynı reklamın tekrar tekrar gösterilmesini engelleyemeyebiliriz.

DoubleClick engelleme çerezi bilgisayarınızda kaldığı sürece, Google, tarayıcınıza başka DART çerezi yerleştirmez.

Yeni bir bilgisayar alırsanız, yeni bir tarayıcı yüklerseniz, tarayıcınızın çerez dosyasını siler veya üzerinde herhangi bir değişiklik yaparsanız (belirli tarayıcıları yükseltmek de buna dahildir) DART çerezini tekrar engellemeniz gerekebilir. Her tarayıcı için bu engelleme işlemini tekrarlayın.

Dönüşüm İzleme Çerezi

Google, Google'da ve Google içerik ağında dönüşüm izleme özelliğini seçen reklamverenler için reklamcılık performansını ölçmek amacıyla da bir çerez kullanır. Kullanıcı, Google tarafından sunulan ve reklamverenin dönüşüm izlemeyi seçmiş olduğu bir reklamı tıkladığında dönüşüm izleme çerezi ayarlanır. Bu çerezlerin süresi 30 gün sonra dolar ve kişisel olarak tanımlayıcı değildirler. Kullanıcı, reklamverenin web sitesinde belirli sayfaları ziyaret ettiğinde bu çerezin süresi henüz dolmadıysa, Google ve reklamveren, kullanıcının reklamı tıkladığını ve söz konusu sayfaya gittiğini bilir. Her reklamverenin çerezi farklı olduğundan, çerezler reklamveren web siteleri arasında izlenemez.

Dönüşüm çerezi bilgilerini kullanım şeklimiz
Dönüşüm çerezi tarafından toplanan bilgileri, dönüşüm izleme özelliğini seçen reklamverenlere toplu dönüşüm istatistikleri sağlamak için kullanıyoruz. Reklamverenler, reklamlarını tıklayan ve dönüşüm izleme etiketi taşıyan bir sayfaya giden toplam kullanıcı sayısını görebilir, ancak kişisel olarak tanımlayıcı bilgilere erişemez.

Tarayıcınıza dönüşüm çerezinin yerleştirilmesini engelleme
Dönüşüm izleme çerezlerini devre dışı bırakmak istiyorsanız, tarayıcınızı googleadservices.com etki alanından gelen çerezleri engelleyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Diğer reklamverenlerin ve yayıncıların gizlilik politikaları

Google, Google reklamlarını görüntüleyen müşterilerin, bir gizlilik politikası yayınlamayı gerektiren veri koruma yasaları dahil olmak üzere ilgili yasaların tümüne uymasını şart koşar. Tüm kullanıcıların, ziyaret ettikleri sitelerin gizlilik politikalarını inceleyerek veri uygulamaları hakkında bilgi edinmesini öneriyoruz.

Bize ulaşın

Bu politika hakkında sorunuz varsa lütfen online olarak bize ulaşın veya şu adrese yazın:

Privacy Matters
c/o Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, California, 94043
USA
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:09 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Chrome Gizlilik Bildirimi

Google Chrome Gizlilik Bildirimi
January 16, 2009
Google Gizlilik Politikası'nda, Google Chrome'u kullandığınızda verilen bilgiler dahil olmak üzere, Google ürün ve hizmetlerini kullandığınızda kişisel bilgilerinizi nasıl ele aldığımız açıklanmaktadır. Ayrıca, aşağıda Google Chrome'a özgü gizlilik uygulamalarımız açıklanmaktadır. Bu politikada önemli bir değişiklik olursa Google sizi bilgilendirecektir. Ayrıca, her zaman, tarayıcınızı Google'a gizli bilgilerinizi göndermeyecek şekilde kullanma veya hiç kullanmamama tercih etme şansına sahipsinizdir.
Google Chrome'u kullandığınızda Google'ın aldığı bilgiler
Google Chrome'u indirmek ve kullanmak için gizli bilgilerinizi vermeniz gerekmez. Google Chrome'u indirdiğiniz veya Google'ın sunucularıyla bağlantı kurmak için kullandığınız zaman, Google'a, makinenizin IP adresi ve bir veya birkaç çerez de dahil olmak üzere yalnızca standart günlük bilgileri gönderilir. Google Chrome'u, Google'a veya başka sitelere çerez göndermeyecek şekilde yapılandırmak için, buradaki talimatları uygulayabilirsiniz.
Ayrıca, bazı Google Chrome özellikleri, Google'a sınırlı ek bilgiler gönderir:
Adres çubuğuna URL veya sorgu girdiğinizde, girdiğiniz harfler Google'a gönderilir ve böylece Öneri özelliği aradığınız terimleri veya URL'leri otomatik olarak önerebilir. Kullanım istatistiklerini Google ile paylaşmayı seçerseniz ve önerilen bir sorguyu veya URL'yi kabul ederseniz, Google Chrome o bilgileri Google'a da gönderir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için, buradaki talimatları uygulayabilirsiniz.
Var olmayan bir URL'ye giderseniz, Google Chrome, aradığınız URL'yi bulmanıza yardımcı olabilmemiz için bu URL'yi Google'a gönderebilir. Bu özelliği devre dışı bırakmak için, buradaki talimatları uygulayabilirsiniz.
Google Chrome'un Güvenli Tarama özelliği, Google'ın sunucularıyla düzenli olarak bağlantı kurar ve bilinen phishing ve kötü amaçlı yazılım sitelerinin son listesini indirir. Ayrıca, phishing veya kötü amaçlı yazılım sitesi olduğundan şüphelendiğimiz bir siteyi ziyaret ettiğinizde, riskli URL hakkında daha fazla bilgi gönderebilmemiz için tarayıcınız Google'a sitenin URL'sinin karma, kısmi bir kopyasını gönderir. Google, bu bilgilerle ziyaret ettiğiniz gerçek URL'yi belirleyemez. Bunun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Google Chrome kopyanız, bir veya daha fazla benzersiz uygulama numarası içerir. Bu numaralar ve tarayıcının kurulumuna ilişkin bilgiler (örneğin sürüm numarası, dil), ilk yükleme ve kullanım sırasında ve Google Chrome güncellemeler için otomatik denetim gerçekleştirdiğinde Google'a gönderilir. Google'a kullanım istatistikleri ve çökme raporları göndermeyi seçerseniz, tarayıcı, bu bilgilerin yanında bize benzersiz bir uygulama numarası gönderir. Çökme raporları, hata sırasında çalışmakta olan dosyalardan, uygulamalardan ve hizmetlerden bilgiler içerebilir. Tarayıcıya ilişkin sorunları tespit etmek ve gidermek için çökme raporlarından yararlanırız.
Google Chrome'u kullanarak arama motoru olarak Google'ı seçebilir ve Google Chrome'u Gmail gibi diğer Google hizmetlerine erişmek için de kullanabilirsiniz. Gmail'e veya başka hizmetlere eriştiğinizde, hangi tarayıcıyı kullanırsanız kullanın, bu hizmetlerin Gizlilik Politikaları geçerli olur. Google hizmetlerine bağlanmak için Google Chrome'u kullanmanız, Google'a hakkınızda özel veya ek bilgiler verilmesine yol açmaz.
Google Chrome'u kullanarak bir siteye eriştiğinizde web sitesi operatörlerine verilen bilgiler
Google Chrome'u kullanarak ziyaret ettiğiniz sitelere, Google'a gönderildiği gibi, standart günlük bilgileri gönderilir. Bu siteler, makinenize kendi çerezlerini de yerleştirebilir. Google Chrome Seçenekleri menüsünde tercihlerinizi ayarlayarak çerezleri kısıtlayabilirsiniz. Google Chrome'u gizli modda kullanırsanız, ziyaret ettiğiniz sitelere önceden var olan çerezleri aktarmaz. Ancak, gizli modda olduğunuz süre boyunca, siteler makinenize yeni çerezler yerleştirebilir. Bu çerezler, gizli modda olduğunuz süre boyunca geçici olarak saklanır ve sitelere aktarılır. Tarayıcıyı kapattığınızda veya normal tarama moduna döndüğünüzde silinirler.
Google Chrome'u kullandığınızda bilgisayarınızda saklanan bilgiler
Google Chrome, tarama geçmişinize ilişkin yararlı bilgileri kendi bilgisayarınızda saklar. Buna şunlar dahildir:
Temel tarama geçmişi bilgileri: Ziyaret ettiğiniz sayfaların URL'leri, bu sayfalara ait bir metin önbellek dosyası ve ziyaret ettiğiniz sayfaların bağlantı verdiği bazı IP adreslerinin listesi.
Ziyaret ettiğiniz çoğu sayfanın araştırılabilir dizini (bazı banka sayfaları gibi, “https” web adresi içeren güvenli sayfalar hariç)
Ziyaret ettiğiniz çoğu sayfanın küçük resim boyutlu ekran görüntüleri
çerezler
Web sitelerinden indirdiklerinizin kaydı
İstediğiniz zaman, bu geçmişin tamamını veya bir bölümünü, SSS bölümünde açıklandığı biçimde silebilirsiniz.
Gizli modu kullanarak, Google Chrome'un bilgisayarınıza kaydettiği bilgileri sınırlamanız da mümkündür. Bu modda, tarayıcı, URL'ler, önbelleğe alınmış sayfa metni veya ziyaret ettiğiniz web sitelerinin bağlantı verdiği sayfaların IP adresleri gibi temel tarama geçmişi bilgilerini saklamaz. Ayrıca, ziyaret ettiğiniz sayfaların anlık görüntülerini saklamadığı gibi indirdiklerinizin de kaydını tutmaz. (Ancak bu bilgiler, bilgisayarınızda başka bir konumda saklanabilir.) Gizli moddayken bilgisayarınıza yerleştirilen yeni çerezler, tarayıcınızı kapattığınızda veya normal tarama moduna geri döndüğünüzde kaydedilmez. Gizli modda olduğunuzda, tarayıcınızın sol üst köşesinde gizli simgesi görüneceğinden gizli modda olduğunuzu anlayabilirsiniz; bazen, tarayıcı pencerenizin kenarlığının rengi de değişebilir.
Tarayıcı yapılandırmanızda değişiklik yaptığınızda, örneğin bir web sayfasını yer imlerine eklediğinizde veya ayarlarınızı değiştirdiğinizde, bu bilgiler de kaydedilir. Bu değişiklikler, gizli moddan etkilenmez.
Google Chrome'un belirli web siteleri için şifrelerinizi kaydetmesini sağlayabilirsiniz. Kaydedilen şifreler, Seçenekler iletişim kutusunun Küçük Düzenlemeler sekmesinde incelenebilir.
Kullanımlar
Google Chrome'u kullandığınız zaman Google'a gönderilen bilgiler, Google Chrome ve diğer Google hizmetlerini size sunmak ve bu hizmetleri iyileştirmek amacıyla kullanılır. Diğer web sitesi operatörlerine gönderilen bilgiler, söz konusu web sitelerinin gizlilik politikalarına tabidir. Google Chrome, tarayıcının performansını artırmak ve size, ziyaret ettiğiniz sayfaların anlık görüntülerini incelemek gibi özellikler sunmak için makinenizde bazı bilgileri saklar.
Daha fazla bilgi
Google, ABD Koruma Hükmü gizlilik ilkelerine uyar. Koruma Hükmü çerçevesi veya kayıt işlemlerimiz hakkında daha fazla bilgi için Ticaret Bakanlığı'nın web sitesini ziyaret edin.
Google Chrome hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Gizlilik uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için, gizlilik politikamızın tamamını inceleyin. Başka sorunuz varsa lütfen istediğiniz zaman bize ulaşın. Ya da şu adresten bize yazın:
Privacy Matters
c/o Google Inc.
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043 (ABD)
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:09 (UTC)    
Mesaj konusu: 2008 Ağustos

2008 Ağustos

Google Gizlilik Politikası’nda, Google ürün ve hizmetlerini kullandığınız zaman, Google Desktop’tan yararlanırken sağladığınız bilgiler de dahil olmak üzere kişisel bilgileri nasıl ele aldığımız açıklanmaktadır. Ayrıca, aşağıda Google Desktop’a özel gizlilik uygulamalarımız açıklanmaktadır.

Topladığımız bilgiler

Google Desktop uygulaması, dosyalarınızın ve e-posta, sohbet ve web geçmişi gibi diğer bilgisayar etkinliklerinin sürümlerini endeksler ve saklar. Bu sürümler ayrıca, sizin için bilgisayarınızdaki alakalı içeriği Web’den gelen bilgilerle birleştiren sonuç sayfalarını oluşturmak üzere Web arama sonuçlarınızla karıştırılabilir. Bilgisayarınızda yer alan içerik, sizin açık izniniz olmadan Google’a gönderilmez.
Google Desktop kopyanızda benzersiz bir uygulama numarası bulunmaktadır. Google Desktop’ı kurduğunuzda veya kaldırdığınızda, benzersiz uygulama numarası ve kurulum veya kaldırma işleminin başarılı olup olmadığını gösteren bir ileti Google’a gönderilir. Bir Google Gadget'ı kurduğunuzda veya kaldırdığınızda Google'a benzersiz bir gadget tanımlayıcı gönderilir.
Google Desktop, Google'ın sağladığı özelliklerin tümüne sahip olduğunuzdan emin olmak için hem uygulamanın, hem de gadget'larınızın en son sürüm olup olmadığını kontrol eder. Uygulama güncellemeleri kontrol edilirken geçerli sürüm numarası ve benzersiz uygulama numarası Google'a gönderilir. Gadget'larınız için güncellemeler kontrol edilirken benzersiz gadget tanımlayıcılar Google'a gönderilir.
Çökme raporları ve kişisel olmayan kullanım verilerini göndererek "Google Desktop’ı İyileştirme"yi seçerseniz, Google Desktop bilgisayarınızda bulunan uygulama numarasını ve kişisel olmayan bilgilerin sınırlı bir miktarını toplar ve Google’a gönderir. Buna, işletim sisteminizin türü, yaptığınız arama sayısı, sonuçlarınızı görmeniz için geçen süre ve programı iyileştirmek için kullanacağımız uygulama çökme raporları gibi özet bilgiler dahildir.
Bilgisayarınızda Güvenli Tarama etkinse ve Güvenli Tarama geçiş sayfasından kötü amaçlı yazılım/phishing URL'lerini Google'a göndermeyi seçerseniz, bir kötü amaçlı yazılım/phishing web sitesini ziyaret ettiğinizde yönlendirme URL'si Google'a gönderilir.
Google tarafından oluşturulan bir gadget’ın kişiselleştirilmiş özelliklerini etkinleştirmeyi seçtiğinizde, Google Desktop, kişiselleştirilmiş haberler türünden kişiselleştirilmiş içerikleri sağlamak amacıyla Google’a kişisel olmayan kullanım verileri gönderebilir.
Bilgisayarlarda Ara özelliğini etkinleştirirseniz, Google, bu özelliği kullanabilmeniz için, endekslenen dosyalarınızın kopyalarını güvenli bir şekilde Google sunucularına aktarır. Google, endekslenen dosyalarınızın içeriğini Google Gizlilik Politikası doğrultusunda kişisel bilgiler olarak ele alır.
Gadget ayarlarını ve içeriği kaydetmeyi seçerseniz, Google, özelliği etkinleştirmek amacıyla gadget ayarları ve içeriğinizin kopyalarını güvenli bir şekilde Google sunucularına aktarır. Google, gadget ayarlarınızı ve endekslenen dosyalarınızın içeriğini Google Gizlilik Politikası doğrultusunda kişisel bilgiler olarak ele alır.
Kullanımlar

Bu bilgileri Google Desktop kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve Desktop’ın yeni sürümlerinin otomatik güncellemelerini temin etmek gibi size mümkün olan en iyi hizmeti vermek için kullanırız.
Tercihleriniz

Kurulum sırasında "Google Desktop’ı İyileştirme" seçeneğini belirtebilir ve Desktop seçenekleri menüsünden istediğiniz zaman fikrinizi değiştirebilirsiniz.
Kişiselleştirilmiş özellikleri bir gadget kurulumu sırasında veya kurulumdan sonra etkinleştirebilirsiniz. Gadget bu seçeneği sunuyorsa, gadget’ın kişiselleştirme özelliklerini devre dışı bırakarak veya gadget’ı tamamen kaldırarak gadget'ın kişiselleştirme özelliklerini kapsam dışında bırakabilirsiniz.
Farklı bilgisayarlarda çalışırken gadget ayarlarınızın yedeğinin alınması ve saklanması için, gadget’ların her birindeki içerik ve ayarları Google sunucularında saklamayı seçebilirsiniz.
Kötü amaçlı veya phishing amaçlı olduğu bilinen bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, Güvenli Tarama, size varsayılan olarak bir geçiş uyarısında bulunur. Desktop seçeneklerinden istediğiniz zaman bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
Google Desktop, yöneticiniz tarafından ayarlanabilen bazı özellikler içerir. Örneğin, yöneticiniz, Google’ın, Google Desktop kopyanız ile ilişkilendirilmiş benzersiz uygulama numarasını veya yukarıda açıklanan kişiselleştirilmiş bilgilerinizi ve biriktirilmiş kullanım verilerini almasını engellemeyi seçebilir.
Google Desktop yazılımını, Denetim Masası’ndaki "Program Ekle/Kaldır" özelliğini kullanarak istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz. Yazılım yüklemesini kaldırdığınızda Google Desktop dizini ile Desktop'ın depoladığı bilgileri ve tüm masaüstü gadget'ları silip silmemeyi seçebilirsiniz. Bu bilgileri silmeyi seçtiğinizde, orijinal dosyalar ve uygulamalar bu işlemden etkilenmez.
Google Hesabınızı iptal ettiğinizde veya Google Desktop’ı kaldırdığınızda, Bilgisayarlarda Ara özeliğinde endekslenen dosyalara artık Google Desktop üzerinden erişilemez ve söz konusu dosyalar silinmeden önce sunucularımızda 10 güne kadar saklanır.
Daha fazla bilgi

Google, ABD Safe Harbor (Koruma Hükmü) gizlilik ilkelerine bağlıdır. Safe Harbor çerçevesi veya kaydımız hakkında daha fazla bilgi için Ticaret Bakanlığı web sitesine bakın.

Google Desktop hakkında daha fazla bilgi burada bulunabilir.

Gizlilik uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için tam gizlilik politikasını inceleyin. Ürün veya hesabınızla ilgili sorular için lütfen Google Yardım sayfasına bakın.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Mesaj22.01.2009, 10:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mobil Gizlilik Politikası

10 Kasım 2008

Google Gizlilik Politikası ve ürünlere özgü gizlilik bildirimlerimiz, Google'ın mobil ürünleri ve hizmetleri dahil olmak üzere, Google’ın ürünlerini ve hizmetlerini kullandığınızda kişisel bilgileri nasıl kullandığımızı açıklamaktadır. Ek olarak, mobil ürün ve hizmetlere özel gizlilik uygulamalarımız aşağıda açıklanmıştır.

Mobil ürün ve hizmetlerde topladığımız bilgiler

Topladığımız kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin büyük kısmı bize kendiniz hakkında anlattıklarınızdır. Örneğin, bazı ürünlerimiz ve hizmetlerimiz başkalarıyla etkileşim kurarak kişisel bilgi ve veri paylaşmanıza olanak tanır. Ne paylaşmak ve nasıl paylaşmak istediğinizi siz seçersiniz.
Bazen telefon numaranızı kaydederiz. Bize bildirdiğinizde, hatırlamamızı istediğinizde veya telefon ettiğinizde ya da metin mesajı gönderdiğinizde veya Google'a ya da Google'dan SMS gönderdiğinizde telefon numaranızı kaydederiz. Telefon numaranızı hatırlamamızı isterseniz telefon numaranızı Google Hesabınızla veya Google hesabınız yoksa başka bir benzer hesap kimliğiyle ilişkilendiririz. Genellikle bu hesap kimliğini cihazınız ile donanımızın kimliğine bağlı olarak oluştururuz ve bu nedenle eğer cihazınızı veya donanımınızı değiştirirseniz, biz kimliğinizi doğrulamadan önce, bu yeni cihazı veya donanımı hesabınızla ilişkilendirmeniz gerekir.
Cihazınız ve donanımınızın kimliği ile cihaz türü, istek türü, operatörünüz, operatör kullanıcı kimliğiniz ve isteğinizin içeriği gibi mobil ürünler veya hizmetler için topladığımız bilgiler çoğunlukla sizi Google’a tanıtmaz ancak; benzersiz olabilir ya da kişisel olarak kabul ettiğiniz bilgilerden oluşabilir.
Mobil için Google Haritalar gibi yer tabanlı ürünler ve hizmetler kullanıyorsanız bize yer bilgilerini gönderiyor olabilirsiniz. Bu bilgiler, GPS verileri gibi bulunduğunuz yeri gösterebilir ya da bir bölgenin haritasına bakmak için kısmi adres gönderdiğinizde olduğu gibi yerinizi göstermeyebilir.
Bazı ürünlerimiz ve hizmetlerimiz bizden aldığınız içeriği kişiselleştirmenizi sağlar. Bu ürünler ve hizmetler için tercihlerinizi ve kendiniz ya da ilgi alanlarınız hakkında sağladığınız bilgileri kaydederiz (hisse senedi listelerinizi kişiselleştirmek için hisse senetlerinizin bir listesi gibi).
Mobil tabanlı olmayan sayfaların cihazınızda düzgün olarak gösterilmesi amacıyla Google’ı bu sayfaları çapraz kodlamak veya biçimlendirmek üzere kullanıyorsanız, biçimlendirme için isteğinizi Google sunucularına göndermemiz gerekir. Bu da genellikle Google siteleri dışındaki sitelerden kaynaklanan materyallerden oluşan söz konusu istekleri kaydedeceğimiz anlamına gelir.
Ses tanıma özelliklerine sahip ürün ve hizmetlerde, ürün veya hizmet için kullandığınız sesli komutların bir kopyasını toplar ve saklarız. Sesli komutlarınızın daha iyi şekilde işleme konması için birkaç saniyelik ortam arka plan gürültüsünü geçici belleğe sürekli olarak kaydedebiliriz. Bu kayıt cihazda yalnızca geçici olarak kalır ve Google'a gönderilmez.
Kullanımlar

Bilgilerinizi isteklerinizi işleme koymak ve kişiselleştirmek için kullanırız. Aynı zamanda bu bilgileri destek hizmeti vermek, yeni özellikler geliştirmek ve Google ürünleriyle hizmetlerinin genel kalitesini artırmak için kullanırız.
Ayrıca bu bilgileri size etkinliğinizin geçmişini göstermek, sizin ya da ürünlerle hizmetleri kullanımınız ile ilgili istatistikler sağlamak veya size daha iyi bir kullanım deneyimi sunmak amacıyla kullanabiliriz.
Bir ürün veya hizmeti Google aracılığıyla satın alırsanız, bilgilerinizi size fatura kesmek ve faturayla ilgili anlaşmazlıkları gidermek için de kullanabiliriz.
Bilgi paylaşımı ve ileriye yönelik transfer

Tüm isteklerin mobil operatörünüzün ağı üzerinden gönderilmesi gerekir ve operatörünüzün bu bilgilere erişimi olabilir. Operatörünüzün bilgilerinizi nasıl kullandığı hakkında bilgi edinmek için lütfen operatörünüzün gizlilik politikalarına danışın.
Bilgilerinizi fatura kesme, metin mesajı veya SMS gönderme gibi bazı işlevleri yerine getirmek için kullandığımız üçüncü taraflarla paylaşabiliriz. Bu üçüncü taraflar bilgilerinizi geçerli Google gizlilik politikaları uyarınca kullanmak üzere sözleşmeye tabidir.
Bazı ürünlerimiz ve hizmetlerimiz diğerleriyle etkileşim kurarak bilgilerinizi paylaşmanıza olanak tanır. Lütfen başkalarının erişebileceği kişisel bilgileri veya verileri açıklamadan önce dikkatlice düşünün.
Seçenekleriniz

Bazı ürünlerimiz ve hizmetlerimiz bilgilerin toplanmasını veya paylaşılmasını tercih etmemenizi ya da bazı ürünler, hizmetler ya da özellikleri kullanmaktan vazgeçmenizi sağlar. Her ürününün bu ve diğer seçeneklerin açıklandığı bir yardım sayfası vardır.
Daha fazla bilgi

Google, ABD Safe Harbor gizlilik ilkelerine bağlıdır. Safe Harbor ilkelerinin kapsamı veya kayıt işlemimizle ilgili daha fazla bilgi edinmek için Ticaret Bakanlığı'nın web sitesine bakın.

Google’ın çeşitli mobil ürünleri ve hizmetleriyle ilgili diğer bilgileri mobile.google.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Gizlilik uygulamalarımızla ilgili daha fazla bilgi edinmek için gizlilik politikasının tam metninin bulunduğu sayfaya gidin. Ürününüz veya hesabınızla ilgili sorular için lütfen Google Yardım sayfasına göz atın.
______________

SİZLER İÇİN RENKLİ BİR PLATFORM GENİŞ PORTAL WEBMASTER KADINCA VE HERŞEY BURADA
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu