Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj29.01.2009, 13:08 (UTC)    
Mesaj konusu: TÜBİTAK virüs uyarısı yaptı!!!

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi (TR-BOME), bilgi sistemlerinde hızla yayılan yeni bir solucanı “acil” koduyla bildirdi.

“Confıckr” isimli solucanın bulaştığı bilgisayarlar Windows güncelleme sayfasından yama paketlerini indiremiyor.

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi bilgi sistemlerinde hızla yayılan “Confıckr” isimli solucan için acil kodu ile bildiride bulundu. TR-BOME’den yapılan bildiride, Microsoft’un, 23 Ekim 2008 tarihinde Windows 2000, Windows XP ve Windows 2003 işletim sistemlerini etkileyen, çok acil olduğunu bildirdiği MS08-67 kodlu güncellemeyi yayınladığı belirtilerek, dünyada 15 milyon bilgisayara bulaştığı tahmin edilen “Confickr” isimli solucanın, bu güncellemenin uygulanmamış olduğu sistemlerde etkin olduğu bildirildi.

Solucanın son sürümü, zayıf şifrelere sahip kullanıcı hesaplarını, ağ üzerindeki paylaşımları ve solucanın bulaştığı bilgisayarlara takılan harici taşınabilir bellekleri kullanarak yayılıyor.

Solucanın bulaştığı bilgisayarlar Windows güncelleme sayfasından yama paketlerini alamıyor.

Solucanın henüz bulaşmadığı sistemlerde işletim sistemi ve anti virüs güncellemelerinin acilen yapılması gerektiğini belirten TR-BOME uzmanları; açıklık, açıklığın kapatılması ve solucanın bulaşmış olduğu sistemlerin temizlenmesiyle ilgili detaylı bilginin Türkiye'nin bilgi güvenliği kapısı olan http://www.bilgiguvenligi.gov.tr/ adresinden alınabileceğini açıkladı.
______________
Mesaj29.01.2009, 13:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım İçin Teşekkürler ..!
______________
Google Pagerank Değerimiz 2 Oldu ||
Sizlerin Sayesinde !!


Mesaj29.01.2009, 13:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu gerçekten ciddi bişi bende sitemdeki haber den ögrendim korktum .
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu