Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.02.2009, 18:00 (UTC)    
Mesaj konusu: Aslantepe'de bir ŞOK!

Seyrantepe'de Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan 750 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

Çalışma koşullarının kötü olmasından yakınan işçiler, 3 aydır ücretlerini alamadıklarını söyledi. Açıklama yapmayan firma yetkilileri, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarını şantiyeden çıkardı.

Edinilen bilgiye göre; Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ihalenin ardından Seyrantepe'de yapımına başlanan Türk Telekom Stadyumu inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı. Kötü koşullarda çalıştıklarını öne süren ve 3 aydır maaş alamadıkları söyleyen 750 işçi, iş bıraktı. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan işçiler, yüklenici firma yetkilileriyle görüşmek istedi. Uzun süre bekleyen işçiler, işbaşı yapmama kararı aldı.

İşçiler adına konuşan Recep Bülbül isimli işçi, şantiyede toplam 750 işçinin çalıştığını ve yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Çok zor durumda kaldıklarını söyleyen Bülbül, "Maaşlarımız bir yana, sigortalarımızı da tam yatırmıyorlar. Kaldığımız yerler pislik içerisinde. Sağlıksız koşullarda yemek yiyoruz. İş kazalarına karşı bekleyen bir doktorumuz yok. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gidip kendi cebinden masraflarını yaptı.

Paralarımızı alıncaya kadar işe başlamayacağız. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce gereğini yapın." diye konuştu.

Bu arada, öğle saatlerinde şantiyeye gelen TOKİ ve yüklenici firma yetkilileri, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Yetkililer, güvenlik görevlilerine talimat vererek basın mensuplarının inşaat alanından çıkardı. Şantiye kapısında basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Polis ekipleri de, herhangi bir taşkınlığa karşı şantiye çevresinde önlem aldı.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu