Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.02.2009, 08:44 (UTC)    
Mesaj konusu: Hapşırık, virüsü 40 metre ileriye taşıyor

Bir araştırma, bir hastanın hapşırması sırasında virüs taşıyan damlacıkların 40 metre uzağa gidebildiğini ortaya koydu. Bu mesafe, öksürükte 6 metre, konuşmada ise 2 metre...

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Emre Atabek, viral bir enfeksiyonun 1 ayda tüm dünyaya yayılabildiğini bildirdi. Bu yıl özellikle öksürük salgınının çocuklar da dahil birçok kişiyi etkisi altına aldığını, grip ve öksürük gibi enfeksiyonlara yol açan 200’e yakın virüs bulunduğunu belirten Doç. Dr. Atabek, şöye konuştu:

“Grip ve öksürük salgınları, damlacıklarla bulaşır. Hapşırma, öksürme ve konuşma ile bu damlacıklar yayılarak, diğer kişilere hastalıkları bulaştırır. Hasta bir kişinin hapşırması sırasında virüs taşıyan damlacıklar 40 metre, öksürükte 6 metre, konuşmada ise 2 metre ileriye gidebiliyor. Bunlar yapılan araştırmalarla ortaya konulmuş gerçekler.

Alışveriş merkezinde hasta bir kişinin dolaşması, birkaç kez de hapşırması ve öksürmesi yüzlerce kişiye virüsün bulaşması demektir. Hasta kişinin boğazındaki virüsü taşıyan damlacıklar, hapşırmadan birkaç dakika sonra sizin ağzınızda, boğazınızda.”

Öksürmenin genelde basit bir hastalık olarak ele alındığını dile getiren Atabek, “Özellikle çocuklarda öldürücü bile olabilir. Bu yüzden mutlaka bir doktora başvurulmalıdır” diye konuştu.
(Milliyet)
______________
http://www.berkay2.tr.gg girin görün üye olun kampanyaya katılın kazanı



ÖM GÖNDERİLMESİ TAVSİYE EDİLİR DAHA ÖNCE BAKILIR
Mesaj14.02.2009, 13:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

onun için yanımızda metre taşıyalım 40 metreden sonra hadi hapşırabilirsin kardeş diye izin verelim...hehehe ne meret bişi bu virüsler ya,teşekkürler paylaşım için
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu