Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.02.2009, 16:46 (UTC)    
Mesaj konusu: İstanbula Beklenen Kar Gelmiyor Ama Salı Günü Geliyor

Meteorolojik Arkadaşlarla Sizlere Uyarı Vermek İstedik Lütfen Bu Gece Ve Yarın Dışarı Çıkmayın Çıkıyorsanız Arbayla Çıkmayın İstanbul Bu Geceden İtabare Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor Çarşambaya Kadar Aralıksız Sürecektir....


Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sitesi www.meteorgenel.tr.gg Arrow Arrow
______________
BenimSitem1993 => http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=127751&highlight=forum+%DDmzalar%FD
Mesaj17.02.2009, 08:22 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: İstanbula Beklenen Kar Gelmiyor Ama Salı Günü Geliyor

meteorgenel yazmış:
Meteorolojik Arkadaşlarla Sizlere Uyarı Vermek İstedik Lütfen Bu Gece Ve Yarın Dışarı Çıkmayın Çıkıyorsanız Arbayla Çıkmayın İstanbul Bu Geceden İtabare Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor Çarşambaya Kadar Aralıksız Sürecektir....


Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sitesi www.meteorgenel.tr.gg Arrow Arrow


Bugün ve dün akşam Hasdal , Harp akademileri , Sarıyer , Maslak , Karanfilköy , Beşiktaş civarında Mo-Be-Se kayıtlarına göre kar yağışı tespit edilmiştir...

Yüksek kesimlerde çoktan başladı...
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.02.2009, 08:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Dün Gece Kar Yağdı Ama Üstüne Yağmur Yağdı Karlarda Eridi.
Mesaj17.02.2009, 08:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Benim belirttiğim yerler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafındanda doğrulanmış Laughing Laughing

.....................................
İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı Boğaz ve Kuzey bölgelerinde etkili oluyor. Akşam saat 21.00 sıralarında başlayan yağış önce, Sarıyer, Beşiktaş, Maslak, Levent , Kemerburgaz bölgelerinde etkili oldu. Yağış daha sonra Anadolu bölgesine geçti. Burada, Üsküdar, Beykoz, Ümraniye, Kartal, bölgelerinde etkili oldu. Kar yağışıyla birlikte AKOM alarma geçerek kar yağışı olan bölgelerde tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaptı.

Hava şartlarına göre ekipler yağış öncesi, yağış anı ve yağış sonra olmak üzere önceden kritik noktalarda konuşlanmıştı. Kar yağışıyla birlikte sokakta kalan 7 vatandaş otellere yerleştirildi.

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen “Kar kaplanı” kullanacak. 6 Kar kaplanı çevre yollarında görev yapacak.

Geçtiğiz yıla hizmete alınan “Kar Kaplanı” 80 km. hızla gidebiliyor. Bir seferde 40 km’lik alanda tuzlama yapabiliyor. Yengeç yürüyüşü yapabilen aracın bıçağı iki kademeli olarak kar kürüyor. Bıçak kapalı iken 4.50 cm, açık iken 5.20 cm genişliğinde küreme yapıyor. 6 “Kar Kaplanı” ilk etapta,
Avrupa Yakası: Boğaz Köprüsü Gişeler – Haliç, O3 Otoyolu - Mahmutbey - İstoç - Vatan Cad.-Hadımköy - Büyükçekmece S Virajı - Mimarsinan Kavşağı.
Anadolu Yakası, Boğaz Köprüsü Gişeler - Fenerbahçe Stadı-Harem – Kartal/Kartal – Gebze arasında görev yapacak.

Vatandaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için yapılan planlamalarda İstanbul 9 bölgeye ayrıldı. Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü sorumluluk alanına giren;
4 . 613 km yolda,
3 . 557 personel,
1 . 058 araç ve iş makinesi,

TOPLAM: 3 bin 557 personel bin 58 araç ile 24 saat esasına göre vardiyalı olarak kötü hava koşullarıyla mücadele edilecek.
Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 160 bin ton tuz, bin 640 ton buzlanmayı önleyici solüsyon mevcut. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü araçlarının, İstanbul’un tüm ana arterlerinde nasıl çalışacakları planlandı. Araçlar kar yağışından önce bölgelerdeki bekleme yerlerini alacaklar.

ARAÇ LİSTESİ

Kürüme- Tuz Serpme 284
Tuz Serpme 16
Grayder 80
KAR KAPLANI 6
Solüsyon serpme 50
Traktör (Köy yolları Kürüme) 149
Kamyon (Nakliye) 120
Beko Loder (JGB) 89
Loder (Kepçe) 48

Kombine 25
4*4 Pikap (Denetim) 35
Kamyonet (Tuz Serme-Nakliye) 51
Vinç (6 ila 120 Ton arası) 75
El Kar Temizleme Aracı 7
Minibüs (Ulaşım-Denetim) 13
Dar alan Serpme Kürüme 10
TOPLAM 1.058

Araçların belirlenen güzergâhlarda kar küreme ve yol açma çalışmaları AKOM’dan araç takip sistemi ile takip edilecek. Gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Karla mücadelede ilk etapta birinci öncelikle yollarda (Ana arterler E–5 ve bağlantıları, TEM ve bağlantıları, Meydanlar) çalışacaklar.

Ara arterlerde ise İlçe Belediyeleri kendi ekipleri ile yol açma çalışmaları yapacak ve ana arterlere bağlantı noktalarında ekip bulunduracak.

Köy yolları ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan “Traktör Ekipleri” tarafından açık tutulacak. Köy muhtarları ve oluşturdukları ekipler önlerine aparat takılan 149 traktör ile kendi köy yollarını açık tutacak.

İstanbul’un çeşitli noktalarında kazalara, tır devrilmelerine ve benzeri olaylara karşı çeşitli ağırlıkları kaldırabilecek 75 adet vinç hazır bekletilecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı 24 saat her türlü olaya karşı hazırlıklı görev yapıyor. Kışla mücadele çalışmaları kapsamında, tüm ekiplere takviye kuvvet olarak çalışacak.

İtfaiye Daire Başkanlığı, İstanbul’un genelinde;
70 İstasyonda
4640 İtfaiye personeli,
521 arama, kurtarma, müdahale aracı,
44 Kar küreme aparatlı acil müdahale itfaiye aracı
425 Dalgıç pompa ve motopomp
29 Ambulans,
80 Doktor ve
100 Sağlık personeli ile kötü hava koşullarıyla mücadele çalışması yapacak.


ERKEN UYARI SİSTEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk defa Otomatik Yol Meteoroloji Gözlem Sensorları kurarak işletmeye alıyor. İstanbul’un en kritik yollarında 25 noktaya kurulan istasyonlardan alınacak bilgiler doğrultusunda ekipler yönlendirilecek.

Elektronik olarak hava ölçümü yapan sensorlar uydu aracılığıyla verileri AKOM’a iletecek. Burada yapılacak değerlendirme ile yolların o anki durumu belirlenecek. Ekipler sensorlardan gelen bilgiler doğrultusunda yönlendirilecek.

Otomatik Yol Meteoroloji gözlem sensorları yardımıyla;
* Buzlanmanın nerelerde ve ne zaman başlayacağı önceden belirlenecek.
* Yollara atılan kimyasalların doğru zamanda ve yeterli miktarda kullanılması sağlanacak.
* Yağmur, kar, don, buzlanma, şiddetli rüzgâr ve sisli havalar önceden belirlenecek, can ve mal kaybını minimuma indirmek için erken ve doğru müdahale ile trafik güvenliği sağlanacak.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Mesaj17.02.2009, 12:44 (UTC)    
Mesaj konusu: Evet Tedbirleri Aldık

İstanbulda Yüksek Yerlerde Devam Eden Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiliyor Yarın İstanbulda Yüksek Yerlerde Okullar Tatil Ve İstanbulun 7 Günlük Hava Tahmin şöyle::

Salı:
Kar Olasılığı. Az Bulutlu. Yüksek: 5 °C . Rüzgar GGB 10 KM/S . Chance of precipitation 20% (trace amounts).

Salı Gecesi:
Yağmur Olasılığı. Az Bulutlu. Düşük: 2 °C . Rüzgar Güney 21 KM/S . Chance of precipitation 20% (trace amounts). Rüzgar Etkisi: 0 °C .

Çarşamba:
Yağmur Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Yüksek: 11 °C . Rüzgar GGB 14 KM/S . Chance of precipitation 20% (trace amounts). Rüzgar Etkisi: 1 °C .

Çarşamba Gecesi:
Yağmur Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Düşük: 4 °C . Rüzgar Doğu 14 KM/S . Chance of precipitation 20% (trace amounts). Rüzgar Etkisi: 1 °C .

Perşembe:
Yağmur. Parçalı Bulutlu. Yüksek: 12 °C . Rüzgar GD 25 KM/S . Chance of precipitation 60% (water equivalent of 4.81 mm). Rüzgar Etkisi: 3 °C .

Perşembe Gecesi:
Yağmur. Parçalı Bulutlu. Düşük: 4 °C . Rüzgar KD 18 KM/S . Chance of precipitation 60% (water equivalent of 7.49 mm). Rüzgar Etkisi: 3 °C .

Cuma:
Yağmur Olasılığı. Az Bulutlu. Yüksek: 6 °C . Rüzgar KKB 46 KM/S . Chance of precipitation 20% (trace amounts). Rüzgar Etkisi: 0 °C .

Cuma Gecesi:
Kar Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Düşük: 1 °C . Rüzgar KKB 32 KM/S . Chance of precipitation 30% (water equivalent of 1.77 mm). Rüzgar Etkisi: -4 °C .

Cumartesi:
Kar Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Yüksek: 5 °C . Rüzgar KB 43 KM/S . Chance of precipitation 50% (water equivalent of 3.51 mm). Rüzgar Etkisi: -6 °C .

Cumartesi Gecesi:
Yağmur Olasılığı. Parçalı Bulutlu. Düşük: 0 °C . Rüzgar KKD 32 KM/S . Chance of precipitation 40% (water equivalent of 3.02 mm). Rüzgar Etkisi: -1 °C .

Pazar:
Kar Olasılığı. Kapalı. Yüksek: 4 °C . Rüzgar Kuzey 32 KM/S . Chance of precipitation 30% (water equivalent of 1.93 mm). Rüzgar Etkisi: -7 °C .

Pazar Gecesi:
Kar Olasılığı. Az Bulutlu. Düşük: -1 °C . Rüzgar Kuzey 32 KM/S . Chance of precipitation 50% (water equivalent of 4.04 mm
).
______________
BenimSitem1993 => http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=127751&highlight=forum+%DDmzalar%FD
Mesaj17.02.2009, 12:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

İstanbulda Okullar Tatil mi olacak?
Valla Olsa Ne GüzeL Olur
Şuan Bızım burda Güneş var Kar'ın gelecegını sanmıyorum
Ama gelsın İnşallah diz Boyumuzu Gecer. Mr. Green
Bu Arada @MeteorGenel Biraz Abartmadın mı
Siten şimdi devlet Meteoroloji müdürlüğümü Oldu Question Mr. Green

______________
Mesaj17.02.2009, 13:05 (UTC)    
Mesaj konusu: @@@@@@@@

@@@@ Biz Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğüyüz AKOM da Çalışanıyız Meteoroloji Genel Müdürlüğü:Oktay Karaca Biz Bedava-Sitemdekinden açalım dedik hem insanları uyarmamıs iyi olur diye:@
______________
BenimSitem1993 => http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=127751&highlight=forum+%DDmzalar%FD
Mesaj17.02.2009, 13:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Evet Okullar Tatil..

İstanbulda Yarın Yüksek Yerlerde Okullar Tatil....
______________
BenimSitem1993 => http://www.bedava-sitem.com/forum/viewtopic.php?t=127751&highlight=forum+%DDmzalar%FD
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu