Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.03.2009, 17:29 (UTC)    
Mesaj konusu: Başbakanlık'ta eylem

Fevzi Kızılkoyun DHA

Başbakanlık Merkez bina önünde kafasına ve göğsüne tabanca dayayarak intihara kalkışan emekli polis memuru Tuncer Aydın'ın borçları yüzünden bunalıma girdiği ve ailesine intihar mektubu bırakarak eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi.

Bakanlar Kurulu toplantısı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinin beklendiği sıralarda, Ardahan doğumlu 50 yaşındaki emekli polis memuru Tuncer Aydın, bina önüne gelerek, yetkililerle görüşmek istedi. Ancak muhatap bulamayan emekli polis Aydın, üzerindeki iki tabancadan birini kafasına, diğerini de göğsüne dayayarak intihara kalkıştı. Korumaların iknaları sonucu silahlarını indiren emekli polis Aydın, polis eşliğinde güvenlik amirliğine götürüldü.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE BAŞBAKANLIĞA MEKTUP

Tuncer Aydın, 2005 yılında girdiği kooperatifin evlerini teslim etmemesi nedeniyle borca girdi. Borçlarını ödemek için emekli olan Aydın, buna rağmen krizi aşamadı. Keçirören İlçesi Tepebaşı Mahallesi Çaykara Sokak 4 / 19 nolu dairede 300 TL kira bedeliyle oturan evli 3 çocuk babası Aydın, borçları nedeniyle hacizlik oldu. Bunalıma giren Aydın, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak sıkıntılarını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim imzasıyla kendisine gönderilen yazıda Aydın'a kaymakamlığa müracat ederek sorunlarını çözmesi söylendi. Kaymakamlığa yaptığı başvuru da olumsuz sonuçlanan Aydın, evine icra gelmesi üzerine ailesine mektup bırakarak intihar etmek istedi.

BAŞBAKANLIKTAN İLGİNÇ CEVAP

Emekli polis memuru Tuncer Aydın'ın başbakanlığa da başvurarak yardımcı olunmasını istedi. Başbakanlık İltişim merkezi Daire Başkan Vekili İhsan Sarıkoce imzasıyla Aydın'a gönderilen mektupta "Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş olup, talebiniz ile ilgili olarak yapılacak bir işlem bulunmamaktadır" denildi.

BİR OĞLU ASKER, BİR OĞLU ÖĞRENCİ

Kirada oturan, emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Aydın'ın faizleriyle birlikte 20 bin TL borcu olduğu öğrenildi. 3 çocuk babası olan Aydın'ın 3 oğlundan birisinin üniversite öğrencisi, birisinin asker, diğerinin ise işsiz olduğu öğrenildi. Tuncer Aydın, başbakanlıktaki eyleminden önce ailesine bıraktığı mektupta ise "Evime icra geliyor, kiramı, elektirik, su paramı ödeyemiyorum. Ev sahibim ise evden atacak. Bunca yıl devlete hizmet eden birisi olarak şuan çaresiz durumdayım. Çaldığım bütün kapılar yüzüme kapandı. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Devletimiz bizi ölüme terk etti. Bizede şerefimizle ölmek düşer" diye yazdığı öğrenildi
Mesaj02.03.2009, 18:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım İçin Teşekkürler.
Mesaj02.03.2009, 23:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

insanları çileden çıkardılar yahu,allah sonumuzu hayır etsın......
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu