Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.04.2009, 15:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Geçtiğimiz yerel seçimlerle ilgili görüşleriniz.

Arkadaşlar bildiğiniz üzere 23 MART YEREL SEÇİMLERİ geçeli heüz 1ay bile olmadı fakat.Seçim sonuçlandı gerek iyi gerekse kötü.Neyse ben lafı fazla uzatmayım benim bu konuyu açmamdaki neden geçenlerde bir internet sitesinde ilginç bir haber buldum.Habere göre akp DERSİM(TUNCELİ)de yaptığı seçim yatırımlarından(çek yat, suyu olmayan köye çamaşır makinesi vs. vs. yüz bulamayacağını anlayınca tuncelideki mitinginde mitingi izleyecek vatandaş bualamamış ve çevre illerden başka araçlarla halk deyimi ile kamyaon kamyon insan getirmiş.Bunu nerden anladığımı soracakm olursanız Dersimin plaka kodu ile o araçlarınki uyuşmuyordu yani 62 deiğldi.İşte ülkemizden trajikomik bir seçim yatırımı ve seçim sonucu.Yorumu sizlere bırakıyorum.

HABERİN ORJİNAL METNİ
''AKP dışardan getirttiği araçlarla Dersim'de konvoy yapmak isteyince!


AKP'nin Dersim Belediye Başkan Adayı Cihan Açıkgöz, seçime saatler kala başka illerden getirttiği araçlarla konvoy oluşturmak istedi. Ancak vatandaşlar, 'Satılmışlar, plakaların üzerini açın' diyerek konvoyu yuhaladı.

Seçim süreci başladığından beri, hiçbir kitlesel etkinlik yapmayı göze alamayan AKP Dersim Belediye Başkan Adayı Cihan Açıkgöz, seçime bir gün kala araçların plakalarının üzerine kendi adını yapıştırarak konvoy oluşturarak şehir turu yapmak istedi. Plakası kapatılmayan birkaç aracın ise İstanbul, Malatya, Elazığ, Ankara ve Adıyaman gibi illerin plakasını taşıyordu. Kısa bir konvoyu oluşturan araçların hemen hemen tümünün içinde şöförden başka kimse bulunmuyordu. Çarşı meydanına gelen konvoydaki araçlarda bulunan birinin, yol kenarında duran vatandaşlara elindeki bayrakla saldırması üzerine, vatandaşlar tepki gösterdi. Konvoyu yuhalayan vatandaşlar, 'Satılmışlar, yarın göreceksiniz gününüzü. Kendinize güveniyorsanız, açın o plakaları da nerden geldiğinizi bilelim?' şeklinde tepki gösterdi. AKP'yi ilimizde istemiyoruz deyip yolu trafiğe kapatmak isteyen vatandaşları, polis güçlükle engelledi. AKP'nin konvoyuna katılan araçlar da can havliyle şehirden çıkmak zorunda kaldı.

DERSİM (DİHA) ''
Mesaj23.04.2009, 05:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

BAN
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu