Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.06.2009, 11:55 (UTC)    
Mesaj konusu: Gençlik!

Gençlik Nereye ?

Tamamen şahsıma ait bir yazı. Kaynak belirtmeniz rica olunur.


Şimdi size sadece kendimden edindiğim bilgilerimi sunacağım.Okulda edindiğim tecrubelerime göre size birşeyler paylaşmak istedim neyse konuya geçelim.

Başlıktada dediğim gibi gençlik nereye ?

Kötü alışkanlıklar hat safhada ilk önce konuya buradan giriş yapalım.En basitinden sigara inanınkı sınıfta neredeyse % 40-45 bir oranla sigara içiliyor.Zaten içmeyenlere nasıl baskılar yapılıyor haberiniz vardır.Muhtemelen sigara içmeyen arkadaşlar için söylüyorum çoğu kısım lisede başlıyor sigara içmeye yasakları takanda yok zaten.

Açıkca bunu belirteyim bende lise ye gitmeden önce daha ilkokulu bitirmiştim sigara içenler vardı bende arkadaşlarıma derdim ne kadar zorlarlarsa zorlasınlar ben sigara işine bulaşmam abicim derdim.Neyse işte ilk dönem bitti ak ile kara birbirinden ayrıldı zaten neredeyse bizim sınıftan kimlerin sigara içtiğini biliyordum ve az çok tabi.Dışardan bakıldığında çok havalılar artislik yapıyorlar sanki sigara içenler büyük oluyor ne bileyim işte sigara içenler ayrıcaklıklı oluyor gibi bir hava oluyordu zaten bende bir iki deniyim dedim sonra zaten içmeye başladım.Sonra bende işte okulda olsun başka yerde olsun içerdim sigarayı hava attığım düşünürdüm kızlara olsun başka birilerine olsun işte sonra sigara kokmak isterdim arkadaşlar sorsun soruştursun benle ilgilensin diye inanın ne öğrendim biliyormusunuz sigaranın verdiği zararı bile bile keyifle içmeyi yani o anda nasıl olsa öleceğiz ne bileyim benim bi tanıdıgım var günde 5 paket sigara içiyor birşey olmuyorda bana mı olacak gibilerinden takılmaya başladım işte bi nevi özenti ile sigaraya başladım.Ve bu arada sınıfta 5 kişiden fazla kişi sigara içmez biliyordum ve zamanla tanıdım tanıştım hiç ummadıgım efendi gibi gözüken kızlarımızda sigara içiyormuş meğer.

Bu sigara okulda içiliyor hatta boş derste sigara içiliyor sınıfta kimse olmadığı zaman ben bunlara şahit oldum.Adete tuvaletler kahvahane gibi olmuş dumandan girilmiyor bunda yetkililerin suçu da oldukça yokmu ?

Okulun belirli yerleri sigara içmek için mesken olmuş durumda ya ! Lise lise lise herşeyin başı zaten sigarayı da denemek için içtikten sonra taaa uyuşturucuya kadar varır bu iş.Sigara içenler bu yazıyı okuduğunda ne uyuşturucusu kardeşim olurmu öyle şey demesin hiç çünkü sigarayada öyle başlamadınızmı?.Tabi bu herkez için geçerli değil sigara içipte alkol -uyuşturucu kulanmayan şahıslar oldukca fazla.Ben burada liseyi kötülemek gibi hiç bir amacım olduğunu da belirteyim.

Amacım sadece sizlere birazcık durumu anlatmak anlatabildiysem ne mutlu bana.

İşte buda eğitim seviyemizin nerelerde olduğunu gösteriyor siz siz olun arkadaşlarınızı iyi seçin en iyi arkadaşınız bile herzaman en kötü olabilir ve arkadaşlarınız araştırdıktan sonra seçin.




Not:2.Dönem oldu herşeyi anladım ve sigara içmiyorum birinci dönemdeki o akılsızca seçtiğim arkadaşları bıraktım.Ve anladığım şey arkadaş sizi vezir de yapar rezilde.




Yazar:Muhammet Yıldız.

Tarih:15 Mayıs Cuma 2009
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu