Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.08.2007, 13:35 (UTC)    
Mesaj konusu: biz türkler neden okumayı sevmeyiz

biz turkler olarak uzun emek isteyen dikkat konsantrasyon ve çalışma isteyen işleri asla başaramamışızdır.
bunun için isterseniz yüzlerce sebep bulun. sonuç değişmeyecek, gene aynı kalacaktır.
bunun belki de en başta gelen sebebi çok tez canlı olmamız olabilir. trafiğe çıkarız 10 metre ilerde kırmızı ışık yanar öndekine sellektör yaparız. hiç bir konuda hiç bir şeyi tam bilmez gene de ahkam keseriz.
bazen aziz nesine hak veririz bazende az bile söylemiş bu milletin tamamı salak deriz. ama dikkat edin çıkarımıza olan menfaatimizin olduğu şeylerde herkes cin kesilir. o zaman şeytana bile pabucunu ters giydiririz.
bunları düşünürken eski insanlar atalarımız (dedelerimiz) geliyor hemen akla onlar işi hakkıyla yerine getirir üç kağıtçılık hırsızlık dalavereye kesinlikle tevessül etmezlerdi. ozaman ne değişti de bu toplum bu kadar tembel çıkarcı kimseye güvenmeyen bir insan olu verdi.
aslında sebebi kendimizin iş yapma şekliyle kıyaslar milletinde aynısını yapacağından şüphe ile çalıp çırpacağını düşünürüz nede olsa başta olsak bizde o şekil hareket etmek isteriz.polise ceza yememk için rüşvet verme şerefsizliğini gösterirken polislerie rüşvet aldığı için şerefsizlikle suçlarız (tabii kendimiz vareste tutarak)
bunlar neysede hiç bilgisi olmadığı halde kıyıdan köşeden duyduğu iki kelam ile kendini allame saydı.
bunların belkide en başta gelen sebebi blge bir insan bilge bir toplum olmadığımızdan olsa gerek naılsa yere çöp atılmış zaten onu toplamayada biri gelecek diye elimizdeki çöpü yere atan suçsuzmu
değerlerimizi güçlendirmek için
okumalı okudukça insanlığımızı hatırlamalı hatırladığımız değerleri yaşamak yaşatmak için paylaşmalıyız. çağımız bilgi çağı bilgiye kucak açalım paparazilerle bir yere varılmaz
OKUYUN OKUYUN Kİ İNSANLIKTAN BİR NASİP ALIN OKUYUN Kİ İNSAN KALIN!!!
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu