Forum'da ara:
Ara

Yazar Mesaj
Mesaj26.06.2009, 14:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gereksiz bir başlık

Nedeni...

Normal hayatımızda napıyorsun derken napıon mu diyoruz...

Hayır.

Eminim Sizde msnde konusruken nbr mrb s.a napıon gibi kelimler kulanmışsınızdır.

Türkçeye bu kadar önem veriyorsanız forumda değil sitenizde gösterin ki insanlar ciddiyetinizi ve saygınızı görsün...

Bu tür başlığı herkes açabilir.Ama Bazıları uygulamaz

Gereksiz Konu Exclamation
Mesaj26.06.2009, 18:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

TÜRKÇE BİZE SAHİP ÇIKMASIN ! BİZ TÜRKÇEYE SAHİP ÇIKALIM !..
Mesaj26.06.2009, 18:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

maximumtest yazmış:
TÜRKÇE BİZE SAHİP ÇIKMASIN ! BİZ TÜRKÇEYE SAHİP ÇIKALIM !..

Güzel slogan
tartışma yaratanlara cevam verilmeyecektir.
bilginize...
Mesaj26.06.2009, 18:10 (UTC)    
Mesaj konusu: s.a

Haklısın katılıyorum...
Ama hızlı yazmaya calısırken olur boyle hatalar
Mesaj26.06.2009, 18:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet guzel bir konu ekleyeceklerim var

"Bir ulusu yok etmek istiyorsanız, işe onun dilini bozmaktan başlayınız."

Kod:

“Türk Dili zengin geniş bir dildir. Bütün kavramları anlatma yeteneği vardır. Yalnız onun bütün varlıklarını aramak bulmak toplamak onlar üzerinde işlemek gereklidir. Öyle istiyorum ki Türk Dili bilimsel yöntemlerle kurallarını ortaya koysun. Bütün dallarda yazı yazanlar bütün terimleriyle çoğunluğun anlayabileceği güzel uyumlu dilimizi kullansınlar.”
Atatürk’ün Türk Dili İle İlgili Sözleri
“Türk milletinin dili Türkçedir. Türk Dili dünyada en güzel en zengin ve kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk dilini çok sevip onu yükseltmek için çalışır. Bir de Türk Dili Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sonsuz felaketler içinde ahlakını göreneklerini anılarını çıkarlarını kısacası; bugün kendisini millet yapan her niteliğinin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk Dili Türk ulusunun yüreğidir beynidir.”

“Milli duygu ile dil arasındaki bağ çok güçlüdür. Dilin milli ve zengin olması milli duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk Dili dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil bilinçle işlensin.”

“Ülkesini ve yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.”

“Türk demek dil demektir. Millet olmanın en belirgin niteliklerinden biri dildir. ‘Türk milletindenim.’ diyen kişi her şeyden önce kesinlikle Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir kişi Türk kültürüne ve milletine bağlılığını öne sürerse buna inanmak doğru olmaz.”

“Amacımız Türk Dili’nin öz zenginliğini ortaya çıkarmak onu dünya dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmektir.”

“En güzel ve ileri bir iş olarak türlü bilimlere ilişkin Türkçe terimler türetilmiş ve bu yolla dilimiz yabancı dillerin etkisinden kurtulma yolunda esaslı adımını atmıştır.”

“Türk Dili'nin kendi benliğine özündeki güzellik ve zenginliğine kavuşması için bütün devlet kurumlarımızın dikkatli ilgili olmasını isteriz.”

“Başka dillerdeki her bir sözcüğe karşılık olarak dilimizde en az bir sözcük bulmak ya da türetmek gerekir. Bu sözcükler kamuoyuna sunulmalı böylece yaygınlaşıp yerleşmesi sağlanmalıdır.”

“Türk Dili'nin özleştirilmesi zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için bütün yayın araçlarından yararlanmalıyız. Her aydın hangi konuda olursa olsun yazarken buna dikkat edebilmeli konuşma dilimizi ise uyumlu güzel bir duruma getirmeliyiz.”

“Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türküm diyene!”

Mesaj26.06.2009, 18:12 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: s.a

kaidem yazmış:
Haklısın katılıyorum...

Hatasız kul olmaz demişler
önemli olan gerçekten Türkçeye önem vermek sözde değil.
Mesaj26.06.2009, 18:13 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: s.a

kaidem yazmış:
Haklısın katılıyorum...

O zaman hızlı yazmayacağız.. Wink
Hızlı yazınca ne oluyor ki ?
Hızlı yazmak mı daha iyi yoksa anlamlı ve guzel bir sekilde yazmak mı ?
Kararı siz verin ve ona gore yazın arkadaşlar.. Wink

Mesaj26.06.2009, 19:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Türk forumuyuz Türkçe konuşuruz !

kefkirnet yazmış:
Tüm Bedava-sitem Ailesini forumda Türkçemizi doğru düzgün kullanmaya davet ediyorum.

Forumda Türkçemizi doğrulamayan bazı kelimeler.

Demi
Yapacan
Atacan
Yardım Pls
G yerine q koyulması

Vb kelimeler.

desteklerinizi esirgemeyin.
sizde görüşlerinizi paylaşın.

sana az katılıyorum neden mi?

demi, yapacan, atacan gibi kelime ( q pls felan değil) şive ile alaklı .mesela benım şehrimde böle konuşur ve bende böle konuruşurum.ama pek nette bu dili kullanmam.karadenizliler nasıl değişik konursa bu kelimelerde öle bişi.ben ben hiç bir zaman birşeye öle demem bişey derim. yaparsın demem yapacan derim günlük hayattaki şive iile ilgili ama o ing. kelimleri bende sevmiyorum malasef Smile
Mesaj26.06.2009, 19:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Şive ağız lehçe bunlar ayrı.
ama şiveniz farklı diye bunu yazıya yansıtmanız gerekmez
benim görüşüm.
Mesaj26.06.2009, 19:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben pek yansıtmam zaten (ama msnde farklı biraz) düzgün konuşmayı tercih ederim.aslında böle konuşuncada adamın dili bozuluyor gerçekten malasef ki :Den iyisi kendi şiven Very Happy
Mesaj26.06.2009, 19:20 (UTC)    
Mesaj konusu: Re: Türk forumuyuz Türkçe konuşuruz !

hyperend yazmış:
kefkirnet yazmış:
Tüm Bedava-sitem Ailesini forumda Türkçemizi doğru düzgün kullanmaya davet ediyorum.

Forumda Türkçemizi doğrulamayan bazı kelimeler.

Demi
Yapacan
Atacan
Yardım Pls
G yerine q koyulması

Vb kelimeler.

desteklerinizi esirgemeyin.
sizde görüşlerinizi paylaşın.

sana az katılıyorum neden mi?

demi, yapacan, atacan gibi kelime ( q pls felan değil) şive ile alaklı .mesela benım şehrimde böle konuşur ve bende böle konuruşurum.ama pek nette bu dili kullanmam.karadenizliler nasıl değişik konursa bu kelimelerde öle bişi.ben ben hiç bir zaman birşeye öle demem bişey derim. yaparsın demem yapacan derim günlük hayattaki şive iile ilgili ama o ing. kelimleri bende sevmiyorum malasef Smile

Konusma dılı ayrı olsa da,yazı dılı aynıdır
Mesaj26.06.2009, 19:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

anlamadın üstteki (herhalde bayansınız) sewalce hanım.

bazı kişiler buna bende dahilim ne olursa olsun konuşma dilini yazıya çoğu zaman aktarırlar . siz nerelisiniz acaba?
Mesaj26.06.2009, 19:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bayanım
Ama dogrusu aktarmamaktır.Geliyom dediysen Geliyorum yazman lazım..(ben boyle bılıyorm]

ve been Trabzonluyum..
Mesaj26.06.2009, 19:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

neden istanbul yazıyor orasını anlamadım Very Happy

neyse bende yazmam dikkat edelim ki yazanlar var onların bu sorunlarıda şiveden kaynaklanmaktadır.Veya msn denen gereksiz meret yüzünden Rolling Eyes
Mesaj26.06.2009, 19:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

Msn katılıyorum Very Happy
Trabzonluyum ama İstanbul'da oturuyorum.
Konum derken oturulan yer..O yüzden Wink
Önceki mesajları göster: