Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj29.06.2009, 20:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Barış Akarsu ölümünün ikinci yılında anıldı

Bodrum'da 29 Haziran 2007 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü rock şarkıcısı Barış Akarsu, ölümünün ikinci yılında Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Bartın Valisi Halil Işık, Barış Akarsu'nun ölümünün ardından evrensel bir sevgi bıraktığını belirtirken, İngiltere, İran ve Türkiye'nin birçok kentinden gelen hayranları Barış Akarsu'nun kabrine kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü rock şarkıcısı Barış Akarsu için anma etkinlikleri düzenlendi. Anma etkinliklerinin programına Bartın Valisi Halil Işık, Amasra Kaymakamı Hasan Öztürk, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, İngiltere, İran ve Almanya'dan gelen turistler, Almanya, Norveç, Hollanda, Belçika, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen gurbetçiler, Türkiye'nin birçok kentinden gelen Barış Akarsu hayranları katıldı.

Törende konuşan Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, anma etkinliklerinin yerine Barış Akarsu'nun konserinin olmasını çok istediklerini ifade etti. Timur, "Barışsever halkımız. Barış kardeşimiz bundan 2 yıl önce elim bir kaza geçirdi.

Yaşamla mücadele etti ve 4 Temmuz 2007 günü onu kaybettik, aramızdan ayrıldı. Hayatının baharında enerjisinin en üst düzeyde olduğu dönemde önemli hizmetler verecek arkadaşımızdı. Keşke bir anma etkinliği olarak burada olmasaydık da, burada Barış kardeşimiz bir konser verseydi. Biz de neşeyle bir arada olurduk. Tabi trafik kazaları önemli canlar almaya devam ediyor. Aynı akıbeti Barış Akarsu'nun heykelini yapan Tankut Öktem de öldü. Her ikisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Barış kardeşimiz önemli rol oynadı. Hala da oynamaya devam ediyor. Biz onu kalbimizde yaşatıyoruz ve buraya ülkemizden ve yurt dışından gelen misafirlerimizi onun için ağırlıyoruz. Umarım burada Amasra'da Barış'ın yattığı yerde mutlu olurlar ve hep birlikte onu minnetle, saygıyla anmaya devam ederiz" dedi.

Daha sonra konuşan Bartın Valisi Halil Işık da, sevgi ve barış adına önemli mesajlar verdi. Vali Işık, "Bugün Barış Akarsu için düzenlenen anma töreni ve etkinlikleri vesilesiyle sizlerle birlikte bu etkinlikte bulunmanın ve Barış Akarsu'yu evrensel bir sevgi içerisinde anmanın çok özel anlamı içerisinde bulunuyoruz. Çünkü Barış Akarsu çok genç yaşta trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir. 29 Haziran 2007 tarihinde Bodrum'da geçirmiş olduğu bir trafik kazası sonucunda 4 Temmuz 2007 tarihinde vefat etmiştir.

Barış Akarsu gerek yaşamı süresince gerekse vefatından sonra toplumlar üzerinde bırakmış olduğu evrensel bir sevgi seli içerisinde bütün kalplerde bugüne kadar yaşamış, bundan sonra da yaşayacaktır. Bu kadar büyük bir evrensel sevgiye sahip olmak, her insana her sanatçıya nasip olmaz. Trafik kazası geçirdikten sonra Akarsu'nun çekmiş olduğu bütün acıları herkes yaşamış, adeta gerek ülkemizde Barış Akarsu sevenleri, gerekse dünyadaki sevenleri Barış Akarsu'nun sağlık haberlerini alabilmek üzere onun hastaneden verilecek bir takım haberlerine kilitlenmişlerdir. Barış Akarsu bütün mücadeleye rağmen hayatını kaybetmiştir.

Ancak ben Barış Akarsu'nun aramızdan ayrılışını her anlamda ölüm olarak görmüyorum. Fiziksel ve bedensel olarak aramızdan ayrıldı, ancak Barış Akarsu bütün kalplerde sevgisiyle yaşamakta ve her geçen gün sevenleri ile yaşamaktadır. Yaptığımız incelemelerde Barış Akarsu sevgisinin kaza geçirdiği andan itibaren yükselen sevgi selinin halen devam etmekte olduğunu görüyoruz. İnci Amasra, inci bir sanatçı yetiştirmiştir. Ölümüyle de bu üzüntüsünü evrensel düzeyde paylaşmıştır. Bugün burada da görüyoruz. Sadece ülkemizden değil yurt dışından bir çok Barış Akarsu seveni burada bulunmaktadır. Onları da kutluyorum., Barış Akarsu sevgisi, insana, sanata ve sanatçıya duyulan sevgiyi bu birliktelikte göstermektedir. Pek çok ülkeden çok turist gelip aramızda bulunarak, bizlerle bu anı paylaşmaktadırlar. Bu Akarsu için ve bundan sonra sevgisinin devam etmesi için çok büyük önem taşımaktadır.

Bizler de kamu olarak sivil toplumumuzun göstermiş olduğu bu etkinlikleri takdirle karşılıyoruz. Bu etkinlikte söz konusu olanlar, ilerde sivil inisiyatif aynı zamanda Barış Akarsu sevenleridir. Festival komitesine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sizler gibi ben de vali olarak onları gönülden alkışlıyorum. Sevgili Barış Akarsu'yu bu anma töreninde rahmetle anıyorum. Aynı zamanda Barış Akarsu ailesinin üzüntüsünü, hüznünü, tüm Amasralılar, tüm Bartınlılar gibi, tüm Türk insanı gibi, tüm dünya insanları gibi yüreğimde onlarla birlikte paylaşıyorum. Akarsu sağlığında sanatçı olarak ülkeye çok şeyler vermiştir. Ölümünden sonra da vermeye devam ediyor. Hem yeteneği ve sanatçı kimliği ile Allah'tan ona bahşedilmiş kabiliyetiyle mütevazılığıyla insanlarımızın evrensel düzeyde sevgisine mahzar olmuştur. Öldükten sonra da sanatçı kişiliği ve bıraktığı sevgiyle aynı zamanda Amasra'nın, Bartın'ın ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmaya devam ediyor. Halen dünyanın birçok yerinde insanlarımız onların bıraktığı müziğini dinliyor ve onu her an rahmet duygularıyla anıyor. Bu birliktelikte katılımcı olarak bulunan herkesi gerek gelerek, gerekse gelmeyerek sevgisiyle bu etkinliği paylaşan herkesi kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Barış Akarsu'nun sevenleri ile protokol üyeleri Barış Akarsu'nun heykeli ve motorlarının bulunduğu dev cam fanusların önünde fotoğraf çektirdi. Daha sonra hep birlikte Barış Akarsu'nun Amasra Mezarlığı'ndaki aile kabristanına kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sırasında Barış Akarsu hayranları ölen şarkıcının şarkılarını söyledi. Barış Akarsu hayranları, Akarsu'nun mezarına kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı. Burada düzenlenen törende ise anne Hatice Akarsu oğlunun mezarı başında uzun süre gözyaşı döktü. İngiltere'den gelen Barış Akarsu hayranları da törenlerde gözyaşlarına hakim olamadı. Duaların ardından yapılan törenlerde Barış Akarsu için sevenlerine helva dağıtıldı.
Mesaj29.06.2009, 20:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

Saygıyla Anıyoruz..ALLAH rahmet eylesin.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu