Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.09.2009, 14:38 (UTC)    
Mesaj konusu: yatılı anadolu liseleri

herkese slm arkadaşlar ben yatılı okula gidiyim mi gitmiyim mi karasızım yardımcı olabilirmisiniz oranın şartları nasıl bilgi verebilir misiniz
Mesaj01.09.2009, 14:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben veremem Smile
Mesaj01.09.2009, 14:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

biltekno-web yazmış:
ben veremem Smile
adam sen ver demiyoki
Mesaj01.09.2009, 15:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

yaıtlıyı salla Mr. Green hayatını zindan ederler
Mesaj01.09.2009, 15:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bncede çok zor bişey gitmedim ama acıksan yemek yedirmiyolar (Saati gecince saat gelince odana gidiyorsun sırf erkek veya bayan [Cinsiyetine bağlı Razz ] Müdür çok kötü vb para çlma olayı vb şeyler işte erken bir askerlk yaşamak istiyosan gt )ama ben yatılı okula karşıyım gitmek istiyen arkadaşlarımda aileleriyle konuşup göndermiyorum yada onların kafalarına girip gitmelerine izin vermiyrum ama karar snin tabi
Mesaj01.09.2009, 16:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bence gıtme..
O yemekler , gırıs saatı falan cekılmez ..
Ama sen bılırsın Wink

______________


Şeval deel,Şevval!
Mesaj01.09.2009, 16:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öncelikle şunu bilmen gerekir, herşeyin saati var.
Yemeğin, yatmanın, kalkmanın..
Yatılı okulda hasta oldun mu yandın bir kere. Sana kimse bakmaz, ilaç alırsın iyleşirsen. İyleşmezsen o koca yatakhane'nin içinde yalnızsın. Saatlerce..
Bilmiyorum seni bu Psikolojik yönden etkiler mi etkilemez mi ama etkilerse psikiyatriye bile gitmek zorunda kalırsın.
Yatakhane'deki arkadaşlarınla herşeyi paylaşmalısın, her an birşey istediğinde sende olmayabilir o arkadaşın sana o isteğini belki bir nevi karşılayabilir. Örneğin canın çikolota, tatlı gibi birşey istedi. Sende yok, onun yanında varsa paylaşabilirsiniz..
Okul'da size çikolata, şeker, pasta gibi şeyler vericek halleri yok ya. Her kalktığında yatağını toplamalısın, senin kimse orda yatağını toplamaz. Her müdürler aynı olmaz ama müdür yardımcıları sürekli kontrol yaparlar, disiplinli bir okul ise çantalarınıza bile.. Üstüne parfüm sıkarsın diğer yatakhane arkadaşların neden sıkıyosun çok kötü kokuyor der, biri çıkar bütün yatakhaneyi kokuttun der, şikayet ederler.
Yatakhanede birinin birşeyi kaybolur donunuza kadar ararlar. Her gün üstünü orda değiştirip, giyeceksin. Ayrı ayrı kabinler yok çünkü. Çekingen olmamalısın. Hafta sonu evine gidebiliyosun.. Hafta sonu haricinde evine gitmek istediğinde rapor istenir veya veli gelip alabilir. Ben bir benzerini yaşadım, Cuma günü şen şakrak gidersin evine. Pazar günü dönüşü, evden ayrılman çok zor olucaktır senin için. Bilmiyorum ailene bağlılığını ama çoğu zaman öyle oluyor. Zamanla alışırsın, laf işitmeye, azarları aldırmamaya, temizliğe, disipline.
Dersen ne adında bu yatakhaneler gibisinden, hayır Okul Pansiyonu diye geçiyor. Bir salonda 10-20 tane mi ne yatak var. Ranza halinde diye biliyorum. Yani 2'li, üst-alt şeklinde. Temiz midir dersen yataklı okulların çoğu temiz tabii, ama temizliğinde bir günü var. Mesela ne temizliği dersen örtünü değiştirirler vb. Ciddi bir hasta olursan zaten direk velini çağırırlar. O konuda tereddütün olmasın ama az bir hastalık olsa bile psikolojikman etkileyebilir dediğim gibi üsttede.
Bunların hepsini atlatırım, ben bu saydıklarının hepsini yaşadım diyorsan git tabii. Ama tavsiye etmiyorum hiç bir şekilde.
Birazda yatılı okuyanların görüşlerinide al, öyle karar ver.
Burdaki söylenenlerle değil.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu