Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj26.09.2009, 12:13 (UTC)    
Mesaj konusu: <div> kodlarından anlayan arkadaşlar bana yardımcı olu

div kodları ve grafikten anlayan arkadaşlar benimle ortak olmasını istiyorumilgilenenler ö.m atsın
______________
2008'den bugünlere....
Mesaj26.09.2009, 13:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

div kodları derken bunlardanmı bahsediyorsun
Kod:
<div id="Design"> <div id="content"></div>

<div id="Feld_unten"><b>Slogan</b></div></div>

bunlar ve bunun gibilerimi diyosun
______________
Mesaj26.09.2009, 13:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

ewt
______________
2008'den bugünlere....
Mesaj26.09.2009, 13:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

bende fazla bilmiyorum sadece internetten araştırıyorum http://forum.ceviz.net/web-tasarim/48096-div-css-bilmeniz-gereken-kodlar.html
su siteden bulabilirsin ben buradan bakıyorum
not:Bazı arkadaşlarımız link yasak diycek site benim degil sadece yardım amaçlı link verdim.
______________
Mesaj26.09.2009, 13:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

teşekkür ederim ortak bulamassam kendim öğrenmeye çalışacağım
______________
2008'den bugünlere....
Mesaj26.09.2009, 14:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşım için saolun
Mesaj26.09.2009, 16:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

div, html'de yaygın ve yanlış olarak tablonun yerine kullanılması gereken elemandır. temel site şablonu oluşturmada ve katmanları oluşturmada kullanılır. html'in temel işaretleme mantığı doğrultusunda bir elemanı ne amaçlı kullanacaksak o amaç için var olan etiketi vermeliyiz. bunun için tablo elemanını sadece tablo oluştururken kullanmalı. temel şablon oluştururken tablo kullanmak arama motorlarına siteyi sadece bir tablo olarak yansıtabilmekle beraber temelde kod mantığıyla örtüşmez. üstelik tablo elemanı sadece tablo ypamak için idealdir. diğer türlü çok fazla kod kalabalığı yaratır.
Kod:
<div id="katmanim">icerigi</div>
gibi basit bir elemana css'den #katmanim seçicisiyle özellik tanımlanabilir ki bu da işin güzel kısmı. tablo gibi bir sürü öntanımlı özellik div'de yoktur. tüm özellikleri css'den verebilirsiniz. hatta bazı durumlarda bir div elemanının tablo olarak okunmasını bile css ile sağlarsınız. tablo yerine div kullanmak modern web'in başlangıçta sembolu haline gelmiştir. ama tr.gg gibi geriden gelen ortamlarda hala hiç kimse modern web 2.0 kurallarını bilmez etmez. forumda sürekli şunun tasarımı bunun tasarımı diye bşalık açılır. temel web 2.0 xhtml kodlama mantığında her elemanı html'de sadece belirtip geri kalanı css'den halletmek vardır. xhtml konusunda çok sayıda yazı çizi bulunmakta ki w3schools'da da bunla iligli bişeyler var. mesela <div width="200" derseniz w3 validatörün xhtml geçerlemesinde sınıfta kalırsınız. <div id="eleman" dedikten sonra css'den #eleman { width: 200px } demeniz gerekir ki diğer tüm özellikler de buradan halledilmeli.
aslında divden girdim xhtml'den çıktım ama divle ilgili popüler söylemlerin hepsine değinmeye çalıştım. ve son olarak ben tabloya alıştım arkadaş nası yapılırmış div'le tasarım filan derseniz her zaman bu böyle devam eder. ben önceden beri div'le temel şablon oluşturmaya başladım ve artık tabloyu gerçekten tablo yapmak dışında hiç kullanmıyorum. divlerden temel şablon oluşturma konusunda bilinmesi gereken herşey css'den ibaret. özellikle css'deki float, clear, margin gibi özellikleri iyi kavrarsanız basit denemelerle basit şablon çeşitleri üretmeye başlarsınız.
______________
Hey maan
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu