Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.10.2009, 15:49 (UTC)    
Mesaj konusu: Beşiktaşın 10 Yıllık Oyuncusu Var!

'Beşiktaş'ın 10 yıllık futbolcusu var'

Beşiktaş A2 Futbol Takımı Antrenörü Sergen Yalçın, bakış açısını oturtmaları halinde siyah-beyazlı takımın 10 yıl transfer edecek adam aramayacağını söyledi.

Sergen Yalçın, Beşiktaş Kulübü'nün resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin ekim sayısında yer alan röportajında, altyapıda çok yetenekli oyuncuların bulunduğunu belirterek, ''Bakış açısını oturtursak Beşiktaş 10 sene transfer edecek adam aramaz. Sonuçta Beşiktaş'ın tarihindeki yıldız oyuncular hep altyapıdan çıkmıştır ve bu gelenek sürdürülmelidir'' ifadelerini kullandı.

Altyapının bütün kategorilerinde iyi oyuncular olduğunu ifade eden genç teknik adam, şunları kaydetti:

''Önce yukarı çıkma şansını bulman, sonra da kendini göstermen lazım. Çünkü bir ya da iki kere şans gelir. Kullanamadın mı geçmiş olsun. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ve oyuncularıma da hep bunu söylüyorum, 'Biz seni profesyonel takıma verdik. Orada 3 sene antrenman yaptın, ama hiç oynamadın ve bittin', bu hiçbir işe yaramaz. Buradan oyuncu yukarı çıktığı zaman kafa olarak oynayacak kapasitede olmalı. Bir sürü genç arkadaşımız (A) takımda deneniyor. Kalıcı olan, sahada oynayan olacaktır. Bunun için de mantalite olarak hazır olması gerekiyor. Biz de bunu vermeye çalışıyoruz.''

Futbolculuk döneminde çalıştığı çok iyi antrenörlerin olduğunu hatırlatan Sergen Yalçın, ''Kiminin antrenman programı iyiydi, kiminin kafa yapısı çok farklıydı ve oyuncularla çok iyi diyaloğa girerdi. Kimisi çok rahattı ve genelde dışarda durmayı tercih ederdi. Hepsinden bazı özellikleri almaya çalışıyorum. Tecrübem arttıkça bu ortaya çıkacaktır. Bazı şeyleri yaşayarak öğreneceğim'' diye görüş belirtti.

Genç oyunculara, futbolcu olmamaları için bir nedenin olmadığını anlattığını kaydeden Sergen Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

''Kamp tesisin var, banyoların süper, soyunma odaların var, çim sahan var, maçları göz önünde oynuyorsun... Biz onlara elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Ağır konuşmuyoruz, kızmıyoruz. İleride profesyonel takımda oynayacak gözüyle baktığımız için mental açıdan geliştirmeye çalışıyoruz. İyi olmak istiyorlarsa bizden bunları almaları lazım. Çünkü Beşiktaş camiası hiç kimseye kalmaz. Burada koltuklar, futbolcular geçicidir. Camia kalıcıdır. Ne oyuncular geldi geçti. Benim tanıdığım çok yetenekli oyuncular heba oldu. Kimse Beşiktaş'tan büyük değil.''

AA
______________

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu