Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.10.2009, 11:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Lugaon;Babam bana G.S yüzünden fırça attı ! dedi

G. Saray yüzünden babam fırça attı
Savaşçı ruhlu olduğum için 'bazen' kendimi kaybediyorum. 5 maç ceza aldığım derbi de bunlardan bir tanesiydi."

"Maçı sonra babamla izledim. Bana 'Sen idiot musun? Nasıl kendini kaybedersin? Bir daha maçını izlemem' dedi.."

"Sahada yaptıklarımı sonra TV'den izlerken çok utanıyorum. Çocuklarım büyüdü, onlara iyi bir model olmalıyım."

'ÇAYIM GELMEDEN TEK KELİME ETMEM'

"Röportaja başlayalım mı?" diye soruyoruz ve işte aldığımız yanıt: "Çay içmeden asla başlamam. Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye'deki kadar güzel çay yapılmıyor. Her gün 20 bardak içiyorum. Döner ve kokoreçe de bayılırım."

LUGANO, F.Bahçe'nin bu sezon taşıdığı savaşçı ruhu sembolize eden bir futbolcu.. Vatan'ın ropörtajında, geçen sezon ayrılması gündemdeydi.. Uzun süre Lazio ile flört ettikten sonra F.Bahçe ile 3+1 yıllık mukavele imzaladı.. Son G.Birliği maçında hem defansta sergilediği futbol hem de attığı golle eski günlerine döndüğünü de gösterdi..

F.Bahçe ile ikinci kez sözleşme imzalarken özellikle Kalamış'ta oturmak istediğini belirtmişsin. Niye?

"EVET, Kalamış benim özellikle yaşamaktan memnun olduğum yer. 3 yıldır zaten orada kalıyordum. Geri dönmemde önemli bir neden Kalamış. Çünkü parkları-bahçeleri var. Çok rahat, insanlar dışarı çıkıp özgürce dolaşabiliyorlar. Her yere yakın. İnsanlar çok sıcak. Güvenlikli. İstanbul'un merkezinde, her şeyi bulabiliyorsunuz. Fiziki olarak da çok güzel olduğuna inanıyorum. Hep benim yaşamak istediğim yere benziyor."

KABULLENEMİYORUM!

Mücadeleci bir yapın var, taraftarlarını heyecanlandırıyorsun. Ancak bu savaşçı ruhun saha içinde kart görmene neden oluyor. Kartları görünce neler hissediyorsun? Eve gidip kendi maçını yeniden seyrettiğinde kendini nasıl değerlendiriyorsun?

"BUNU herkes merak ediyor. Çok şaşırtmıyor bu sorular. Çünkü ben kendimi biliyorum. Gençliğimden beri içimde bir savaşçı ruh taşıyorum. Uruguay'da da böyle eleştiriliyordum, Brezilya'da da. Ama gençliğimi düşünürsek daha sakinleştiğim kesin.

KENDİMİ sahaya çok motive ederek çıkıyorum. Ama futbolda işler hep istediğiniz gibi gitmiyor. Bazen yediğimiz bir gol, alınan bir mağlubiyet kanımın kaynamasına, sinirlenmeme neden olabiliyor. Bu tamamen yenilgiyi ya da başarısızlığı kabullenememek. Kendimi tutamıyorum, kontrol edemiyorum."

Son G.Saray derbisi de buna bir örnek değil mi? Orada neler yaşanmıştı? Sonrasında neler oldu?

"BENİM aşmaya çalıştığım bir durum bu. Eve gidip TV'den kendi görüntülerimi izlediğim zaman bazen utanıyorum bile. Çünkü artık çocuklarım büyüdü, ailem var. Sorumlu olduğum kişiler var. Onların beni öyle görmesi benim de hiç hoşuma gitmiyor. Ben de zaten hiç doğru olmadığını biliyorum. Onlar birer kontrol kaybı...

MESELA son G.Saray maçı. Babam Türkiye'ye ilk kez geldi ve o maçı izledi. Sizin sorduğunuz tatsızlıklar yaşandı. Maçtan sonra TV görüntülerini birlikte izlerken bana 'Sen idiot musun? Neler yapıyorsun, nasıl bu kadar kendini kaybedebilirsin? Nasıl kontrolden çıkabilirsin?' demişti. Ardından da 'Eğer bu tip davranışları yapmaya devam edeceksen bir daha senin maçını izlemeye gelmeyeceğim. Lütfen kendini biraz dizginle. O agresifliğini bitir. Beni ondan sonra çağır' diye eklemişti."

BANA 'KATİL' DEMEYİN

Saha içinde çılgın bir savaşçısın, saha dışında ise müthiş sakin bir aile babası. Bu çelişkiyi nasıl açıklarsın?

"BEN zaten böyleyim. Benim öyle şüphe duyulacak, politik, diplomatik yaklaşımlarım asla olmaz. Bir şey ya vardır ya da yoktur. Ya konuşurum ya konuşmam. Evde de böyleyim. Herkesle böyleyim. Takım arkadaşlarımla da böyleyim. Futbol oynarken de böyleyim. Uruguay'da erkek çocuklar doğduğunda kucaklarına futbol topu verilir. 'Biz Dünya Kupası kazanmış bir ülkeyiz, bunu bil öyle oyna' denir. Oralardan başlamamız lazım.

F.BAHÇE formasını giydiğim bir takım. 30 milyon taraftarın beni izlediğini biliyorum. Her zaman daha iyisini yapmalıyım ki, onların kalbinde biraz daha fazla taht kurmalıyım. Taraftarlar maçımıza geliyorlar, yağmur-çamur demeden sonuna kadar destekliyorlar, onlara daha fazlasını vermeliyim. Ben saha içinde agresifliğimle dikkat çekiyorum. Bazı yorumcular benim hakkımda 'katil' bile dedi. 3.5 yıldır buradayım. F.Bahçe'de bu süre içinde gelip geçen teknik adamlar, oyuncular, yöneticiler, aşçımız, çimleri kesenler, resepsiyonda duran tüm çalışanlara mikrofon kapalıyken sorun. Çünkü, mikrofon açıkken diplomatik konuşmalar oluyor. Kim benim hakkımda bir kötü söz söylerse onunla her zaman yüzleşmeye hazırım. Buyursunlar, Samandıra'ya gelsinler, davet ediyorum. Kimse benim hakkımda kötü söz söylemez. Ben yorumcuların dediği gibi katil karakterli biri olsaydım bunu zaten benim yakınımdakiler söylerlerdi."

TEK SUÇLU 'DEDE' DEĞİL

Eski hocanız Luis Aragones neden başarılı olamadı?

"BEN her zaman önce kendimi eleştirerek işi başlarım. Tüm futbolcuların da bunu yapması gerekir. Başarısızlıkta en başta eleştirilmesi gerekenler her zaman futbolcular olmalı. Daha sonra teknik adamlar, sonra da yöneticiler gelir. Bence bir çok neden var başarısız olmasında. Ama onlara hiç girmek istemiyorum. Saygısızlık olur. Biz beklenen başarıyı getiremedik. Ama burada en büyük eleştiriyi alması gereken futbolculardır."

Zico, Aragones ve Daum'la çalıştın. Üç ayrı karakterde hoca. Üç ayrı oyun sistemi. Hangisi sana daha yakındı?

"ÜÇ farklı teknik adam. Orijinleri, kültürleri, kafa yapıları oldukça farklı. Ben hepsiyle iyi anlaştım. Bize düşen görev onların direktiflerini harfiyen yerine getirmektir. Onun sistemine adapte olmamız gerekiyor. Ben ne onlar hakkında kötü bir şey söylerim ne de onları çok övücü konuşmalar yaparım."
Mesaj07.10.2009, 11:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu takım olduktan sonra 8'de 8 hiç bir şey.. Wink
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj08.10.2009, 12:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

benimsitem1993 yazmış:
Bu takım olduktan sonra 8'de 8 hiç bir şey.. Wink


Katılıyorum ! Daha düne kadar gs'yi şampiyon yapan gazateler gs hiç bir şey diyolar Alex çok kötü diyenler Alex'i övüyor...
Mesaj08.10.2009, 13:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

lugononun türk futboluna kara leke sürdügünü hic kimse unutmasin
oynadigi futbolu cok beyeniyorum ama velakin kisiliginde örnek alinacak birsey göremiyorum
______________
Dalga geçerim ama kırmam. Ciddiye alırım ama takmam. Çevremde birçok arkadaşım olabilir ama hepsini dostum yapmam, Biz ışıklı cɑddelerin züppe çocuklɑrı değil! Biz ıssız sokɑklɑrın delikɑnlı yürekleriyiz!!! CW
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu