Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj25.10.2009, 09:58 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiye'nn Teknolojiddeki Gelişimi [Haber Kendi Yazım]

İnternette gezerken bir haber okudum ve şöyle biir beynimde dğer haberleri okudum ve sizinle paylaşmak istedim..

Türkiye'nin Gelişimi

Eminki bu yazdığım şeyleri okuduğunuzda hepinizin göğsü kabaracak guru duyacaksınız..İlk önce İstanbul'la başlayalım İstanbul son bir kaç yılda çok gelişti ve Avrupai bir şehir oldu Dünyada'da ilk 30'da ve şimdi 3. köprü geliyor.Aynı şekilde Kayseri,Bursa,Eskişehir,Konya,Antalya,Ankara,Trabzon,Rize,Adana ve sayamadığım birçok şehirimizde çok gelişti modernleşti ama benim deyinmek istediğim aslında bu değil sadece ek bilgi olsun istedim.Asıl konumuza dönelim şimdi.

Türkiye'nin Teknolojisi

Türkiye teknolojide gelişmeye başladı kendi mallarını üretmeye başladı ne kadar mutluluk verici birşey değilmi..İlk önce Yerli Ferrari'mizle başlayalım hatırladığım kadarıyla bir iş adamı kendine özel bir araba yaptırmak istemiş ve isteğine 1,5 yılda ulaşmış ve altında dünyada kimsede olmaya 2 araba (Siyah ve beyaz renkli) olmuş emeine ulaşmış.Şimdi o iş adamı ve arabayı siyah-beyaz-gri olmak üzere 3 ayrı şekilde üretmeye başlıyor araba'nın %80'ni yerli olucak ama yeterli motor bilgimiz olmadığın bu görev almanlara kaldı..

2-) Savaş gemilerimiz;Türkiye 1 sene öncesi kendi savaş gemisini üretti ve 2'sini denize indirdi bile 10 tane daha yapılması planlanıyor gemimiz gnümüzdeki modern savaş gemilerinden eksiği yok fazlası var hatta gemilerimizin biri Afrika'da göreve bile çıktı..Somali'de korsan uzaklaştırıyor..

3-)F 30 Yapımı !.. F-30 için 5 ayrı ülke el birliği yapıyor Amerika,Türkiye,Almanya ve 2 ülke daha ama hatırlamıyorum malesef.Türkiye F-30'nun en önemli kısımlarından görevli Motor ve kanatları Türkiye tarafından yapılacak...

4-)Yerli Tank ! Türkiye dünyada eşi benzeri olmayan bir projeye imzasına altına attı.İlk tank yapıldı testlerden geçiyor diğer tanklar yolda..Peki bu tankın diğerlerinden farkı ne ?

Tank su'da gideviliyor,hızlı,düz duvara tırmana biliyor,10 tane mayının olduğu yerden bile geçse içindekilere birşey olmuyor..

5-)Yerli Silahlar..Türkiye kendine ait füze ve bir kaç silah yapmıştı doğudakki teroristler için şimdi onlara bir yenisi daha ekleniyor..İsmide süper silah bu haberi burdan okuyabilirsiniz:

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=11&ArticleID=1154333&Date=25.10.2009&b=MKEK%20super%20silahlara%20kilitlendi

Birazda yurt dışından haberler..

Fly Emirates stadyumu Toki tarafından yapıldı anı şekide Shaktar Donetsk'ın yeni stadyumuda bir yerli firmaya yaptırıldı ve şimdide Kazakistan'da 30 kişilik 5 yıldızlı bir stadyum yapılıyor ayrıca dğer alandaki şirketlerimiz yurt dışında söz sahibi..Mesela Vestel ve Arçelik..

Vestel son günlerde kendini iyice aştı ve dünyada ilk yapıyor konuşan buzlabı (Ses kaydı yapabilen) ve Türkiyede ilk lcd tv'yi yapması bunlara örnek..

İlk Füze Osmanlı'ya Ait

Ayrıca aklıma gelmişken bunuda paylaşıyım ilk füzeyide osmanlılar icat etmişti...

3G'ye geçtik Türk Telekom'dan inanılmaz değişikler geldi..:Vs vs şeyler sizinde böyle şeylerde bilgilieriniz varsa lütfen paylaşın..

Aslında bu yazıdan çıkartılması gerekn Türkiye'nin teknolojide ne kadar ilerlediği ve Dünya'ya liderlik yapabilecek güçte olduğu ayrıca bu silahlar pazarlanarak gelirde elde edilebilir zaten satılcakta..Otomobil sektöründe yeniden bir Türk markası görmek güzel olucaktır..Türkiye böyle gelişmeye devam ederse ne Amerika'ya bağlı kalarız nede birine.Aslında Türkiye Coğrafya olarak güçç olarak ne kadar güçlüde o gücümüzü ortaya koyamıyoruz.. ! Malesef..
Mesaj25.10.2009, 10:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

Senin Yazın Mı ?
______________
Mesaj25.10.2009, 10:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

iceblueking yazmış:
Senin Yazın Mı ?


Evet kendim yazdım ama bir haber gibi değilde kendi düşüncelerimi dile getirmeyi tercih ettim.
Mesaj25.10.2009, 12:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Nedense bu konu kmsenin dikkatine çekmedi !
Mesaj25.10.2009, 17:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Önemli bir konu Teşekkürler paylaşım için
______________
Burda Sadece Galatasaray Spor Kulübü Konuşulur...


__________________________________________________

Arrow Galatasaray'lıların Yeni adresi Exclamation Arrow Herkes Burda Hadi Sende Gel Exclamation Wink
Mesaj25.10.2009, 17:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

ultraslan-cimbom-haber yazmış:
Önemli bir konu Teşekkürler paylaşım için


SAOL
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu