Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj20.11.2009, 12:52 (UTC)    
Mesaj konusu: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin 11'leri [spor]


Futbolun kalbi yarın Dolmabahçe'de atacak. Beşiktaş ezeli rakibi Fenerbahçe'yi İnönü'de ağırlıypr. En gollü maçlar, en çok görülen sonuçlar... Maç kim için ne anlam taşıyor? Ezeli rekabetten en ilginç istatistikler ve takımların 11'leri:

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig derbisinde BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 20.00'de başlayacak ve Digitürk Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Kariyerinde 6. kez Beşiktaş-Fenerbahçe maçına çıkacak olan Aydınus'un yardımcılıklarını Bülent Gökçü ile Bahattin Duran yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Aytekin Durmaz.

Derbi maçta hakem gözlemciliğini Yusuf Yaylı, federasyon temsilciliklerini ise Vahap Şimşek ile Mehmet İnce yapacak.

Beşiktaş ile Fenerbahçe, derbi maç hazırlıklarını basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayacak.

-BEŞİKTAŞ GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR-

Derbi maça ev sahipliği yapacak 24 puanla 3. sıradaki Beşiktaş, ezeli rakibini yenerek, hem galibiyet serisini sürdürmek hem de zirve yarışında puan farkını 4'e indirmek amacında.

Sezona çok kötü başlayarak üst üste puan kayıpları yaşayan, ancak daha sonra toparlanarak son 5 lig maçını da kazanan (Hükmen galip sayıldığı Ankaraspor maçıyla birlikte son 6 maçından 3 puanla ayrıldı) siyah-beyazlılar, sahadan 3 puanla ayrılarak, yönetim ile arasında soğuk savaş yaşanan taraftarlarına galibiyet armağan etmek istiyor.

Lig derbilerinde son yıllarda galip gelmekte oldukça zorlanan, Fenerbahçe'ye karşı lig maçlarında yaklaşık 4,5 yıldır galibiyet alamayan, BJK İnönü Stadı'ndaki son 4 lig derbisini de Fenerbahçe'ye karşı yitiren ''Kara Kartallar'', taraftar desteği altında oynayacağı maçtan 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

6 golle ligin en az gol yiyen takımı unvanına sahip, ancak buna karşın 11 maçta sadece 10 gol atabilen (Hükmen 3-0 sonuçlanan Ankaraspor maçı hariç) Beşiktaş'ta, uzun süreli sakatlığı devam eden Holosko'nun yanı sıra sakatlığı bulunan, son Trabzonspor maçının kahramanı kaleci Hakan Arıkan yarınki derbide forma giyemeyecek. Kalede sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarda deneyimli kaleci Rüştü'nün sakatlığının büyük ölçüde geçmesi teknik heyeti sevindirdi. Beşiktaş'ta ayrıca Nihat, İsmail ve Rıdvan'ın da sakatlıkları bulunuyor.

Teknik adamlık kariyerinde özellikle derbi maçlarda sahaya sürdüğü sürpriz isimlerle maç öncesi kadro tahminlerini alt üst eden Mustafa Denizli'nin, Fenerbahçe karşısına çıkartacağı 11 merakla bekleniyor.

-FENERBAHÇE PUAN FARKINI AÇMAK AMACINDA-

Derbi maça 31 puan ve en yakın rakibi Galatasaray'ın 3 puan önünde lider başlayacak Fenerbahçe ise Beşiktaş'ı rakip sahada yenerek, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkarmak amacında.

Beşiktaş'a son yıllarda lig derbilerinde büyük üstünlük kuran, son 4 sezonda yaptığı 8 lig maçını da kaybetmeyen, derbinin oynanacağı BJK İnönü Stadı'ndaki son 4 lig maçını da kazanmayı başaran sarı-lacivertli ekip, bu istatistiklerini yarın da sürdürerek, zirve yarışındaki avantajını sürdürmek istiyor.

Ligin en golcü ekipleri arasında bulunan, kalesinde gördüğü 7 golle de Beşiktaş'ın ardından ligin en az gol yiyen takımı konumundaki ''Sarı Kanaryalar'', aynı zamanda 10 galibiyetle ligin en çok kazanan ekibi.

Ezeli rakiplerine son yıllarda lig maçlarında galibiyet açısından büyük üstünlük kuran Fenerbahçe'de, derbi öncesi tek eksik cezalı Bilica. Galatasaray derbisi öncesi ısınma sırasında yaşanan olaylara karışan Brezilyalı futbolcu, yarınki maçta takımındaki yerini alamayacak. Dünya Kupası play-off elemeleri için gittiği milli takım kampından bu akşam saatlerinde dönmesi beklenen Uruguaylı Lugano ise derbi maç öncesi takımla birlikte hiç idman yapamamanın sıkıntısını yaşayacak. Teknik direktör Christoph Daum'un derbide cezalı Bilica'nın yerine Önder'e şans vermesi, yol yorgunu Lugano'yu da sahaya sürmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'de ayrıca, ülkesinin milli takımından dün dönen ve özel bir antrenman yapan İspanyol forvet Güiza, takımla bugün çalışacak.

Daum'un, orta sahanın solunda Dos Santos ile Vederson, forvette ise Kazım ile Güiza arasında tercih yapması bekleniyor.

-OLASI 11'LER-

Ezeli rakiplerin derbi maça şu 11'lerle çıkması bekleniyor:

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Ferrari, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ernst, Fink, Ekrem, Yusuf, Tabata, Bobo

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Kazım

BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE ARASINDA GERİDE KALAN 324 MAÇTA, FENERBAHÇE 121, BEŞİKTAŞ 119 GALİBİYET ALDI, 84 KARŞILAŞMA DA BERABERE BİTTİ

İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe'nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 85 yıllık ezeli rekabette, Fenerbahçe'nin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 324 maçta Fenerbahçe 121, Beşiktaş 119 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ezeli rekabette Fenerbahçe'nin toplam 440 golüne, Beşiktaş 409 golle karşılık verdi.

İki takım en son, bu sezon başında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki TFF Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi ve Fenerbahçe, kaptanı Alex de Souza'nın golleriyle müsabakayı 2-0 kazanarak, kupayı müzesine götürdü.

-LİG MAÇLARI-

1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise taraflar bugüne dek 104 kez karşılaştı. Ligde geride kalan maçlarda, Fenerbahçe 37, Beşiktaş 34 galibiyet alırken, ezeli rakipler 33 maçta eşitliği bozamadı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 111 golüne, sarı-lacivertliler 105 golle karşılık verdi.

Geçen sezon yapılan lig maçlarını Fenerbahçe, Kadıköy ve Dolmabahçe'de aynı skorla 2-1 kazandı.

-BEŞİKTAŞ, LİGDE 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR-

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'yi son 4 sezonu kapsayan 8 maçtır yenemiyor.

Ezeli rakibi karşısında lig maçlarında son galibiyetini 17 Nisan 2005 tarihinde Kadıköy'de tarihe geçen 4-3'lük maçta alan siyah-beyazlılar, daha sonra Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da 3 puana ulaşamadı.

Rekabetteki son 8 lig maçından 6'sını Fenerbahçe kazanırken, 2'si berabere bitti. Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 5 lig maçını da kazanırken, son 4'ünü ise 2-1'lik skorlarla galip bitirdi.

Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısında galibiyet alamadığı Turkcell Süper Lig'deki son 8 maçın sonuçları şöyle:

Sonuç

Tarih Stat (BJK-FB)

18.09.2005 BJK İnönü 1 - 2

26.02.2006 FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2

19.11.2006 FB Şükrü Saracoğlu 0 - 0

05.05.2007 BJK İnönü 0 - 1

03.11.2007 FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2

29.03.2008 BJK İnönü 1 - 2

29.11.2008 FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2

03.05.2009 BJK İnönü 1 - 2

85 YILLIK REKABETTE FENERBAHÇE, BEŞİKTAŞ KARŞISINDA EN FARKLI SKORLU GALİBİYETİNİ 7-0, BEŞİKTAŞ İSE 7-1'LİK SONUÇLARLA ALDI

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonun ilk yarısındaki son lig derbisi öncesi, iki takım da birbirlerine karşı en farklı skorlu galibiyetlerini 7'şer golle aldı.

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında en farklı skorlu galibiyetini 6 Aralık 1958'de oynanan özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Beşiktaş ise 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada ezeli rakibini 7-1 yenmeyi başardı.

-LİGDE FARKLI SKORLAR-

Ligde ise Beşiktaş, 6 Ocak 1990 tarihinde Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek en farklı skorlu galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlılar ayrıca, 16 Mayıs 1987 ve 21 Kasım 1987'deki lig maçlarında ezeli rakibini 4-0'lık skorlarla yendi.

Fenerbahçe ise Beşiktaş'a karşı ligdeki en farklı skorlu galibiyeti 7 Mart 1976'da 3-0'lık sonuçla aldı.

-EN GOLLÜ MAÇLAR-

Ezeli rakipler arasında geride kalan 324 maçta penaltılar hariç en fazla golün atıldığı karşılaşmada sporseverler toplam 9 gol izledi.

İnönü Stadı'nda 11 Ağustos 1974 tarihinde yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş 5-4 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol, 85 yıllık rekabette bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

Ayrıca, 19 Mayıs 1955'te yapılan Atatürk Kupası maçı da 4-4 berabere sonuçlanırken, 1 Temmuz 1960'daki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise Fenerbahçe 6-2 kazanmıştı.

-GOLCÜLER-

Ezeli rekabette en fazla golü Beşiktaş'ın efsane kaptanı Hakkı Yeten attı.

Fenerbahçe'ye karşı 58 kez Beşiktaş forması giyen ''Baba'' lakaplı Hakkı Yeten, 32 kez ezeli rakiplerinin filelerini havalandırdı. Fenerbahçe adına Beşiktaş'a en fazla golü ise 19 golle Cemil Turan kaydetti.

-EN ÇOK FORMA GİYENLER-

Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde en çok forma giyen futbolcu unvanı ise Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'a ait.

Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe karşısına 64 kez çıktı. Bu futbolcuyu 61 maçla Beşiktaşlı Şeref Görkey, 59'ar maçla da Beşiktaşlı Ulvi Güveneroğlu ile Fenerbahçeli Müjdat Yetkiner izliyor.

-İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR-

Ezeli rekabetin 85 yıllık geçmişinde iki takım formasını da giyen pek çok futbolcu bulunuyor.

Bunlar arasında son 20 yılda iki takımda da oynayan futbolcular şöyle:

Adem İbrahimoğlu, Ali Kemal Denizci, Engin İpekoğlu, Tayfur Havutçu, Feyyaz Uçar, Saffet Sancaklı, Sergen Yalçın, Oktay Derelioğlu, Alpay Özalan, Ahmet Yıldırım, Emre Aşık, Ali Güneş, Tayfun Korkut, Murat Şahin, Mustafa Doğan, Mert Nobre, Fahri Tatan, Tümer Metin, Mehmet Yozgatlı, Rüştü Reçber, Burak Yılmaz.

-EN ERKEN GOL 15. SANİYEDE BOLİÇ'TEN-

Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde bilinen en erken golü Fenerbahçeli Elvir Boliç attı. 10 Mart 1996 tarihinde İnönü Stadı'nda yapılan lig maçında Fenerbahçe'nin Boşnak asıllı futbolcusu Elvir Boliç, henüz 15. saniyede fileleri havalandırarak, 85 yıllık ezeli rekabet tarihinde bilinen en erken gole imza koydu. Fenerbahçe bu maçı 2-1'lik skorla kazandı.

-BİR MAÇTA EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCU ZEKİ RIZA SPOREL-

Ezeli rekabet tarihinde bir maçta bir futbolcunun attığı en fazla gol, 4 olarak kayıtlara geçti.

Şimdiki Fenerbahçe Stadı'nın bulunduğu yerde, 18 Haziran 1926 tarihinde yapılan rekabetteki 2. randevuyu Fenerbahçe 4-1 kazanırken, bu özel müsabakadaki gollerinin tamamını Zeki Rıza Sporel attı.

-İLK RESMİ MAÇ-

Ezeli rakipler arasında ilk resmi maç 12 Kasım 1926 tarihinde oynandı. Taksim Stadı'ndaki İstanbul Ligi maçı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

-KENDİ KALESİNE GOL ATANLAR-

Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarında bazı oyuncular kendi kalelerine gol atma şanssızlığını yaşadı. Son dönemde oynanan karşılaşmalarda, Beşiktaş'tan Mehmet Ekşi, Recep Çetin, Ulvi Güveneroğlu ve Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe'den ise Nejat Barut, Piotr Soczynski ve Saffet Akbaş, kendi kalelerine gol attılar.

-İLK LİG MAÇI-

Fenerbahçe ile Beşiktaş, profesyonel lig tarihindeki ilk karşılaşmalarını 18 Mart 1959 tarihinde yaptı. İnönü Stadı'ndaki ilk lig maçını Fenerbahçe 1-0 kazandı.

-İKİ TAKIMDA DA GOL ATANLAR-

Ezeli rekabetin 85 yıllık geçmişinde her iki takımın da formasını giyen oyunculardan bazıları, derbilerde iki takım formasıyla da gol atma başarısına ulaştı.

Şenol Birol, Ali Kemal Denizci, Tayfur Havutçu, Mert Nobre ve Tümer Metin, hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe formalarıyla rekabette gol sevinci yaşadı.

-İLK GECE MAÇI-

Ezeli rekabet tarihindeki ilk gece maçı ise 12 Haziran 1960 tarihinde, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapıldı. Işıklar altında yapılan ilk karşılaşma özelliğini taşıyan bu lig maçını Fenerbahçe 1-0 galip tamamladı.

-EN ÇOK GÖRÜLEN SONUÇ: 1-0-

Ezeli rakiplerin geride kalan 324 maçında en çok görülen sonuç 1-0 oldu.

Fenerbahçe Beşiktaş'ı 37, Beşiktaş da Fenerbahçe'yi 36 kez 1-0'lık sonuçlarla yenerken, 85 yıllık derbi tarihindeki toplam 73 maçta sporseverler 1'er gol gördü.

Toplam 13 ayrı statta karşılaşan ezeli rakipler ayrıca 28 kez de 0-0 berabere kaldı.

-HASRET MAÇLARI-

Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında üst üste 17, Fenerbahçe ise çeşitli dönemlerde 3 kez 12 maç üst üste galip gelemeyerek, taraftarlarına derbi galibiyeti hasreti çektirdi.

Öte yandan Beşiktaş 7, Fenerbahçe ise 6 maç üst üste kazanarak, rakiplerine belirli dönemlerde üstünlük kurdu.

-HÜKMEN GALİBİYETLER-

Beşiktaş ile Fenerbahçe'nin bir asıra yaklaşan ezeli rekabetinde son dönemlerde iki karşılaşma hükmen sonuçlandı.

Fenerbahçe Stadı'nda 4 Mayıs 1983 tarihinde yapılan Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı 1-1 berabere sonuçlandı. Ancak Beşiktaşlı Mehmet Ekşi'nin çift sarı karta rağmen oynadığının anlaşılması üzerine Fenerbahçe karşılaşmada 3-0 hükmen galip sayıldı. Beşiktaş, rövanş maçını 2-1 kazanmasına rağmen elenmekten kurtulamadı.

BJK İnönü Stadı'nda 16 Eylül 2000 tarihinde yapılan lig maçında ise Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Ancak Fenerbahçe, yeni uygulamaya giren 5 1 kuralına uymayıp, şimdi Beşiktaş'ın başında bulunan teknik direktör Mustafa Denizli 62. dakikada 6. yabancı oyuncuyu da sahaya sürünce, siyah-beyazlı takımın 3-0'lık galibiyeti hükmen tescil edildi.

-KALECİ PANCU-

Ezeli rakiplerin 2004-2005 sezonunda Kadıköy'deki randevusu Türk futbol tarihine geçti.

FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 17 Nisan 2005 tarihinde yapılan maç, adeta gol düellosu şeklinde geçerken, Beşiktaşlı futbolcu Daniel Gabriel Pancu'nun kaleye geçmesi maça damgasını vurdu.

Beşiktaş kalecisi Oscar Eduardo Cordoba'nın 80. dakikada kırmızı kart görmesi sonucunda, siyah-beyazlıların 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmış olmaları nedeniyle kaleye Pancu geçti. Uzatma bölümüyle birlikte 18 dakika kaleyi koruyan Rumen futbolcu, sadece penaltıdan bir gol yerken, Beşiktaş Kulübü, 4-3 kazanılan bu maçın anısına hatıra tişörtleri yaptırdı.

BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE ARASINDAKİ SON 10 MAÇTA SARI-LACİVERTLİLER 7, SİYAH-BEYAZLILAR 2 GALİBİYET ALIRKEN, 1 MAÇ DA BERABERE SONUÇLANDI

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak maç öncesi ezeli rakiplerin aralarında oynadıkları son 10 karşılaşmada, Fenerbahçe'nin galibiyetlerde 5 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakiplerin 5'i lig, 3'ü Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere son 10 randevusunda Fenerbahçe 7, Beşiktaş 2 kez sahadan galip ayrılırken, 1 maç ise berabere sonuçlandı.

4'ü BJK İnönü, 3'ü FB Şükrü Saracoğlu, birer tanesi de İzmir Atatürk, Köln Rhein Energie ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olmak üzere yapılan son 10 maçta Fenerbahçe toplam 16, Beşiktaş ise 11 gol attı.

Fenerbahçe, rekabetteki son 10 randevunun son 9'unda da gol atmayı başarırken, son 7'sinde ise 2'şer kez rakibinin filelerini havalanırdı.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

Sonuç

Tarih Organizasyon Stat (BJK-FB)

11.04.2007 Türkiye Kupası BJK İnönü 1 - 0

26.04.2007 Türkiye Kupası FB Şükrü Saracoğlu 1 - 1

05.05.2007 Lig BJK İnönü 0 - 1

05.08.2007 TFF Süper Kupa Köln Rhein Energie 1 - 2

03.11.2007 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2

29.03.2008 Lig BJK İnönü 1 - 2

29.11.2008 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2

03.05.2009 Lig BJK İnönü 1 - 2

13.05.2009 Türkiye Kupası İzmir Atatürk 4 - 2

02.08.2009 TFF Süper Kupa Atatürk Olimpiyat 0 - 2

BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE ARASINDA KASIM AYINDA YAPILAN 37 DERBİDE EZELİ RAKİPLER 11'ER GALİBİYET ALIRKEN, 15 MAÇ DA BERABERE SONUÇLANDI

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe takımları arasında yarın yapılacak derbi maçın oynanacağı kasım ayındaki ezeli rekabette eşitlik göze çarpıyor.

Ezeli rakipler bugünü dek kasım aylarında toplam 37 karşılaşmaya çıkarken, taraflar 11'er galibiyet aldı, 15 maç da berabere sonuçlandı.

Kasım ayında Beşiktaş'ın toplam 42 golüne, Fenerbahçe 41 golle yanıt verdi.

İki takım kasım ayında en son, geçen sezon ligde Kadıköy'de karşılaştı ve 29 Kasım 2008 tarihindeki maçı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Bu arada, yarınki derbinin tarihi olan 21 Kasım'da ezeli rakipler 85 yıllık rekabette daha önce sadece 1 kez karşı karşıya geldi. 1987 yılında Fenerbahçe Stadı'nda yapılan lig maçını Beşiktaş, Feyyaz Uçar (3) ve Zeki Önatlı'nın golleriyle 4-0 kazandı.

Beşiktaş, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile kasım ayında yaptığı son 7 maçı da kazanamazken, 3'ünü yitirdi, 4'ünde berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE ARASINDAKİ YARINKİ MAÇTA LİGİN EN AZ GOL YİYEN 2 EKİBİ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi maç, aynı zamanda ligin en az gol yiyen iki ekibini karşı karşıya getirecek.

Ligde geride kalan 11'er maç sonrası (Her iki ekibin de hükmen kazandığı Ankaraspor maçları hariç) Beşiktaş 6, Fenerbahçe ise 7 gol yedi.

Bu sezon Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş'ın oynadığı 11 maçtan 5'inde kaleyi koruyan 36 yaşındaki Rüştü Reçber, 4 kez meşin yuvarlağı ağlardan çıkardı, bu gollerden 3'ünü Galatasaray derbisinde yedi. Diğer kaleci Hakan Arıkan ise 6 maçta 2 gole engel olamadı. Son 3 lig maçını gol yemeden tamamlayan siyah-beyazlılar, 3-0'lık Galatasaray yenilgisinin ardından yaptığı son 6 lig maçında ise sadece 2 gol yedi.

Sezon başından bu yana gösterdiği performansla formda bir grafik çizen Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel ise, sarı-lacivertlilerin oynadığı 11 lig maçının tamamında kaleyi korurken, sadece 7 gol yedi.

28 yaşındaki Volkan, 5 maçta kalesini gole kapatırken, son 3 maçta ise 4 gole engel olamadı.

BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE ARASINDA YAPILAN SON 22 MAÇTA HAKEMLER TOPLAM 14 KIRMIZI, 118 DE SARI KART KULLANDI

Süper Lig'de yarınki Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesinde, ezeli rakiplerin son 8 sezonda yaptığı 16'sı Turkcell Süper Lig, 4'ü Fortis Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere 22 maçta hakemler toplam 14 kırmızı, 118 de sarı kart kullandı.

İki takım arasındaki rekabet, Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine oranla daha sakin geçerken, ezeli rakiplerin son 6 randevusunda hakemler sadece 1 kez kırmızı kart kullandı.

Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde son 8 sezonda yapılan derbi maçlarda hakemlerin kullandığı sarı ve kırmızı kartların dağılımı şöyle:

2001-2002 Sezonu:

Fenerbahçe - Beşiktaş: 1 - 2 (Lig) (2 kırmızı, 4 sarı kart)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 0 - 2 (Lig) (4 kırmızı, 3 sarı kart)

2002-2003 Sezonu:

Fenerbahçe - Beşiktaş: 0 - 1 (Lig) (1 kırmızı, 8 sarı kart)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 2 - 0 (Lig) (3 sarı kart)

2003-2004 Sezonu:

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 2 (Lig) (9 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 3 (Lig) (6 sarı)

2004-2005 Sezonu:

Beşiktaş - Fenerbahçe: 2 - 1 (Lig) (1 kırmızı, 7 sarı)

Fenerbahçe - Beşiktaş: 3 - 4 (Lig) (1 kırmızı, 1 sarı)

2005-2006 Sezonu:

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 2 (Lig) (5 sarı)

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 2 (Lig) (4 sarı)

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 3 (Türkiye Kupası) (1 kırmızı, 7 sarı)

2006-2007 Sezonu:

Fenerbahçe - Beşiktaş: 0 - 0 (Lig) (6 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 0 (Türkiye Kupası) (5 sarı)

Fenerbahçe - Beşiktaş: 1 - 1 (Türkiye Kupası) (1 kırmızı, 7 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 0 - 1 (Lig) (1 kırmızı, 9 sarı)

2007-2008 Sezonu:

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 1 (TFF Süper Kupa) (1 kırmızı, 7 sarı)

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 1 (Lig) (8 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 2 (Lig) (8 sarı)

2008-2009 Sezonu:

Fenerbahçe - Beşiktaş: 2 - 1 (Lig) (1 kırmızı, 1 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 1 - 2 (Lig) (2 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 4 - 2 (Türkiye Kupası) (4 sarı)

Beşiktaş - Fenerbahçe: 0 - 2 (TFF Süper Kupa) (4 sarı)

BEŞİKTAŞLI RÜŞTÜ'NÜN BÜYÜK ÖZLEMİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi maç siyah-beyazlıların deneyimli kalecisi Rüştü Reçber için ayrı bir anlam taşıyor.

Sakatlığı nedeniyle hafta başından bu yana derbide oynayıp oynayamayacağı tartışılan, ancak yarınki dev maçta büyük olasılıkla kaleyi koruması beklenen Rüştü Reçber, Beşiktaş formasıyla eski takımı Fenerbahçe'ye karşı henüz galibiyet yaşayamadı. Rüştü'nün Beşiktaş kalesinde görev yaptığı 4 Fenerbahçe derbisinde de siyah-beyazlı takım sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu sezon Turkcell Süper Lig'de Beşiktaş'ın oynadığı 11 maçtan (hükmen galibiyetle sonuçlanan Ankaraspor maçı hariç) 5'inde kaleyi koruyan ve 450 dakika sahada kalan 36 yaşındaki Rüştü Reçber, 4 kez meşin yuvarlağı ağlardan çıkardı, bu gollerden 3'ünü Galatasaray derbisinde yedi. Diğer kaleci Hakan Arıkan ise 6 maçta 2 gole engel olamadı.

Rüştü, sezon başında Fenerbahçe ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan TFF Süper Kupa maçı bitiminde hakeme yönelik sözleri nedeniyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 3 maçla cezalandırılmış, daha sonra bu cezası Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından 2 maça indirilmişti.

-TEK GALİBİYETİ HAKAN GÖRDÜ-

Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda bulunan kaleciler Rüştü Reçber ve Hakan Arıkan ikilisinden Fenerbahçe'ye karşı galibiyet göreni Hakan oldu.

Sakatlığı nedeniyle yarınki derbide kadroda olmaması beklenen Hakan Arıkan, geçen sezon İzmir'de yapılan Türkiye Kupası final maçı öncesi Rüştü'nün ısınırken sakatlanması sonucunda sürpriz biçimde kaleyi korumuş ve takımının 4-2'lik galibiyetinde pay sahibi olmuştu.

Beşiktaş'ın, kalesini Hakan Arıkan ile Rüştü Reçber'in koruduğu son maçlarda Fenerbahçe ile yaptığı derbilerde aldığı sonuçlar şöyle:

Sonuç

Tarih Organizasyon Stat (BJK-FB) Kaleci

05.08.2007 TFF Süper Kupa Köln Rhein Energie 1 - 2 Hakan Arıkan

03.11.2007 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2 Hakan Arıkan

29.03.2008 Lig BJK İnönü 1 - 2 Rüştü Reçber

29.11.2008 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2 Rüştü Reçber

03.05.2009 Lig BJK İnönü 1 - 2 Rüştü Reçber

13.05.2009 Türkiye Kupası İzmir Atatürk 4 - 2 Hakan Arıkan

02.08.2009 TFF Süper Kupa Atatürk Olimpiyat 0 - 2 Rüştü Reçber

MEHMET TOPUZ'UN EN ZOR MAÇI

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi maç Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topuz için de özel bir gün olacak.

Sezon başında transferi konusunda Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında krize neden olan, sonuçta Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşen Mehmet Topuz, BJK İnönü Stadı'ndaki yarınki derbide belki de futbol kariyerinin en zor maçlarından birisine çıkacak.

Transfer döneminde Mehmet Topuz'u renklerine katmak isteyen Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüpleri karşı karşıya geldi. Beşiktaş, futbolcu Mehmet Topuz'la, Fenerbahçe ise kulübü Kayserispor ile anlaştığını açıkladı. Mehmet Topuz bu gelişmeler yaşanırken, Beşiktaşlı olduğunu ve siyah-beyazlı takımda forma giymek istediğini medya aracılığıyla kamuoyuna duyurdu, hatta kaldığı otelde taraftarların verdiği Beşiktaş formasıyla internet ortamında resimleri yayınlandı.

Ancak daha sonra, bir gece yarısı operasyonuyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Mehmet Topuz'u özel uçakla İstanbul'a getirerek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen görkemli bir imza töreniyle de sarı-lacivertli kulübe imza attırdı.

26 yaşındaki Mehmet Topuz bu sezon Fenerbahçe'de 9 lig maçında görev yaparken, 605 dakika sahada kaldı ve ligde henüz golle buluşamadı.

Mehmet Topuz, sezon başında Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

ROBERTO CARLOS, DERBİDE ''DALYA'' DİYECEK

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, yarınki Beşiktaş derbisinde forma giymesi durumunda, sarı-lacivertli forma altında resmi maçlarda 100. karşılaşmasına çıkacak.

Fenerbahçe'deki 3. sezonunu geçiren deneyimli futbolcu, resmi maçlarda şimdiye dek 99 kez Fenerbahçe formasını giydi.

Son dönemde sık sık devre arasında Fenerbahçe'den ayrılacağı yönünde yabancı basında haberler çıkan 36 yaşındaki Roberto Carlos, Fenerbahçe kariyerinde 62'si lig, 25'i Avrupa kupaları, 11'i Türkiye Kupası, 1'i de TFF Süper Kupa olmak üzere toplam 99 kez sahaya çıkarken, 10 kez fileleri havalandırdı.

Roberto Carlos'un Fenerbahçe formasıyla resmi maçlardaki performans tablosu şöyle:

Organizasyon Maç Gol

Turkcell Süper Lig 62 6

Avrupa kupaları 25 2

Türkiye Kupası 11 2

TFF Süper Kupa 1 -

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ FENERBAHÇE'DE 5, BEŞİKTAŞ'TA İSE 1 OYUNCU SARI KART CEZASI SINIRINDA

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi maç öncesi iki takımda toplam 6 oyuncu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Dev maç öncesinde Fenerbahçe'de 5, Beşiktaş'ta ise 1 oyuncu, sarı kart cezası tehlikesiyle karşı karşıya.

Fenerbahçe'de ilk 11'in değişmez futbolculardan kaptan Alex, Cristian, Gökhan, Güiza ve Roberto Carlos, Beşiktaş'ta ise son haftaların formda oyuncusu İbrahim Toraman, derbi maçta sarı kart cezası tehlikesiyle mücadele edecek.

Turkcell Süper Lig'de derbi sonrasındaki haftada Fenerbahçe kendi evindeki seyircisiz maçta Kasımpaşa'yı ağırlarken, Beşiktaş ise Sivasspor deplasmanına gidecek.

AZİZ YILDIRIM VE YILDIRIM DEMİRÖREN DÖNEMİ DERBİLERİ

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak Turkcell Süper Lig maçı öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla Beşiktaş karşısında 15 galibiyet, 12 de yenilgi yaşadı.

Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine geldiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren ezeli rakipler arasında yapılan toplam 32 maçın 15'ini Fenerbahçe, 12'sini Beşiktaş kazanırken, 5 maç berabere sona erdi. Sarı-lacivertli takım, Aziz Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 50 gol atarken, kalesinde ise 45 gol gördü.

Beşiktaş ise 30 Mayıs 2004 tarihinde yapılan kongrede ilk kez başkan seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde, Fenerbahçe ile yaptığı 16 derbi maçtan 5'ini kazandı, 8'ini yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı. Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 23 gol atıp, kalesinde 26 gol gördü.

DERBİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINACAK

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın yapılacak derbi maç için olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak dev maç öncesi, sırası ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri uygulanacak.

Derbi maç öncesi, sırası ve sonrasında 1834 emniyet personeli ve 870 özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 2704 güvenlik personeli görev yapacak. Güvenlik önlemleri saat 16.00'dan itibaren alınmaya başlanacak ve stat kapıları saat 16.30'da açılacak.

Derbi maçta konuk Fenerbahçe'yi, eski açık tribünde yaklaşık 1600 taraftarı destekleyecek. Sarı-lacivertli taraftarlar, daha önce olduğu gibi stada toplu organizasyonla gelemeyecek.

Stat ve çevresinde alkollü içki içilemeyecek ve satışı da yapılmayacak. Aşırı derecede alkollü oldukları tespit edilen şahıslar stada alınmayacak. Stattaki büfelerde içme suları pet şişede değil, plastik bardaklarda ve ağzı açılmak suretiyle seyircilere satılacak.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE MAÇINDA 249 GAZETECİ GÖREV YAPACAK

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak karşılaşmada 249 gazeteci görev yapacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne (TSYD) yoğun akredite başvurusu yapıldı.

BJK İnönü Stadı'nın 169 kişilik basın tribünü için 220 başvuru yapıldığı açıklanırken, dev maçta saha içinde de 80 foto muhabirinin görev yapacağı açıklandı.

Derbiyi izleyecek gazeteciler arasında 3 de yabancı medya mensubunun bulunduğu bildirildi.

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİNDE STADA GİRECEK TARAFTARLAR KİMLİK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLECEK

Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yarın oynanacak derbi maç için kimlik kontrolü yapılacağı bildirildi.

Beşiktaş Kulübü, hafta başında yaptığı açıklamada, karşılaşmayı izlemek için stada girecek taraftarların, güvenlik güçleri ve özel güvenlik elemanları tarafından üst aramalarının yanı sıra, kimlik kontrolünden de geçirileceğini açıklamıştı.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmayı izlemeye gelecek kişilerin kimliklerini yanlarında getirmeleri gerektiği, kimlik belgeleri yanlarında olmayan kişilerin stada alınmayacakları bildirildi.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR YARINKİ FENERBAHÇE MAÇINA FORMALARININ SIRTINDA ''MEHMETÇİK VAKFI'' REKLAMIYLA ÇIKACAK

Beşiktaşlı futbolcular, Turkcell Süper Lig'de yarın Fenerbahçe ile yapacakları derbi maça, formalarının sırtında ''Mehmetçik Vakfı'' reklamıyla çıkacak.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, geçen hafta, sosyal sorumluluk çalışmalarının devam edeceğini vurgulayarak, ''Önümüzdeki Fenerbahçe maçına, formamızda Mehmetçik Vakfı yazısıyla çıkacağız'' açıklamasını yapmıştı.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Futbol Federasyonu'nun bu sezon formaların sırtına reklam alabilme izni vermesinin ardından, sosyal sorumluluk projesi kapsamında sezon başından bu yana ''Türk Kızılayı'' reklamıyla maçlarını oynuyordu.

Beşiktaş'ın bu jesti kamuoyu ve Türk Kızılayı'ndan büyük takdir toplarken, siyah-beyazlı kulüp, Active Academy tarafından Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü'ne layık görülmüştü.
Mesaj20.11.2009, 17:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gel bakam Fb yarın inönüde görcen bakalımVery Happy Mr. Green

Arkadaşlar Kazımın twiter hesabında beşiktaşa hakaret içerikle onlarca sözü var.Beşiktaş taraftarı Kazımın kafasınamaçta bozuk para ve ayakkabı atmayı planlıyormuş.Daum ise Kazımı ilk 11 de bu olaylar yüzünden oynatmıcakmış
Mesaj20.11.2009, 18:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

ayrıca Mehmet 'TOP'UZ ada aynısı yapılacakmış Wink
Mesaj20.11.2009, 18:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

İki Takımada Başarılar Dilerim..

Gönlüm BJK'den Yana Bir GS'li Olarak Razz
Mesaj20.11.2009, 18:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben burda bi 11 göremedim ayrıca hakaret etmeyiniz.
______________
arkadaşlar bedava-sitemde boşuna vakit kaybetmeyin...
Mesaj20.11.2009, 18:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

net-yuvasi yazmış:
ayrıca Mehmet 'TOP'UZ ada aynısı yapılacakmış Wink



topu vurgulamışında meraklımısın o.O
______________
Mesaj20.11.2009, 18:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

net-yuvasi yazmış:
ayrıca Mehmet 'TOP'UZ ada aynısı yapılacakmış Wink
Yaptıklarını hatırlatıyım.Beşiktaşa gelcekti.Sonra döndü.

Mehmet Topuz gol atınca taraftar Topuz diye bağırır mı?
Mesaj20.11.2009, 19:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

net-yuvasi yazmış:
ayrıca Mehmet 'TOP'UZ ada aynısı yapılacakmış Wink
Mesaj20.11.2009, 20:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

furhqaan yazmış:
net-yuvasi yazmış:
ayrıca Mehmet 'TOP'UZ ada aynısı yapılacakmış Wink




Sen Yazma Lan
Mesaj21.11.2009, 12:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

desingxxkod yazmış:
furhqaan yazmış:
net-yuvasi yazmış:
ayrıca Mehmet 'TOP'UZ ada aynısı yapılacakmış Wink




Sen Yazma Lan


Sanane Lan Smile
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu