Yazar |
Mesaj |
-

turkceisimlisite
Acemi Üye
|
21.11.2009, 14:42 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
antispamteam yazmış: gececi40 yazmış: DOSTUM FORUMU BU ŞEKİLDE DOLDURACAĞINA BİR YAYIN EVİNE GİDİP HF YAPTIĞI TEMİZ İŞLER DİYE BİR BASKI ÇIKARTSAYDIN SESİNİ DAHA ÇOK DUYURURDUN BENCE :d
yok ben fazla takılmadığım için buralarda hf'yi ne kadar tanıyorsam o kadar yazdım.. hani temizini kirlisini ben anlamam..
antispamteam takma sen bu kişilikleri malumun nanköRLeR.. Çok fazla.. |
|
↑
|
|
 |
-

hyperend
Uzman Üye
|
21.11.2009, 14:46 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
antispamteam yazmış: önce konuya cevap vereyim tasarımın hiçbir yeri farklı olmazdı
genel tartışmaya verilecek cevapsa;
hackerfriend dostumdur, bedava-sitem kullanıcılarına css kodlamasını değil ücretsiz ya da ücretli sunulan temaları uyarlamayı değil birebir yerleştirmeyi öğretmeye çalışmıştır. Zaten temel kodlar elimizde olmadığı için uyarlama mümkün değildir.
css kodlarını ilk kullanan değil geniş kitlelere duyuran ilk kişi nazimcadır. nazimca iceblue yapmıştır diye bir şey de yok. iceblue'yi tasarlayan bu sistemi kuranlardır. nazimca ise css kodlarıyla o tasarımı değiştirmiştir.
bunlar css kodudur:
Kod: td.nav{background-image:url();}
td.nav:hover{background-image: url();}
td.nav_heading{background-image:url();}
td.sidebar_heading{background-image:url();}
td.edit_content_top{background-image:url();}
td.edit_content{background-image:url();}
td.edit_content_bottom{background-image:url();}
td.shouty{background-image:url();}
td.edit_rb_footer{background-image:url();}
hackerfriend'in sitesinde bahsettiği menü gizleme koduyla tasarım yapmayı getiren zamanın modlarıydı, bizlerdik. Bize ilk getiren de ikiyol'du ve elbette erufuk. Biz de buraya ilk geldiğimizde mükemmel kodlama bilmiyorduk haliyle. Yani o kodlara tasarım yapmayı öğretmeye çalışmıştık ki bu yoktan var etmekti birnevi..
sonra biz forumdan gittik, ücretli siteler kurduk. o ara hf css ile menü gizlemeyi getirdi b-s ailesine, kodları da şunlar:
Kod: h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}
ama kimse anlamadı ve hala da anlayamıyor bu kodları. ve işin garibi sorgulanmıyor da.. bu yüzden kimse css öğrenemedi ve hf css öğretmedi. Daha savunduğunuzun ve saldırdığınızın ne olduğunu bilmiyorsunuz.
mesela kodlamanın kısa ve öz olanı makbuldür, birkaç defa forumda yazdım ama kim öğrendi, üstteki hf'nin koduyla aynı işlevi olan benim yazdığım bir kod:
Kod: #nav,#title,#header{display:none;}
yani çok fazla şeyden az az bahsetmeye çalıştığımdan biraz garip bir yorum oldu ama anlaşılır umarım.
özetle hackerfriend üşenmeden bildiklerini paylaşmış ve hazır temaları uygulamayı geniş kitlelere ulaştırmış ve kişilerin kendilerine özel tema yapma yolunu açmıştır. ancak bugün herkes uyarladıktan sonra temayı yapan kişi veya firmayı sildiği için ileride webme'nin ve kullanıcıların başlarına büyük dertler açılabilir. tabi bu hf'nin suçu değildir. çekiç çivi çakmak için vardır ama kafa yarmakta da kullanılabilir
şimdi hf olmasaydı bir fark olmazdı diyenler nankör değildir saygı duymak gerekir, belki o kişi ondan öğrenmemiştir. Ona karşı çıkmak ya da nankör demek tamamen saçmalıktır. Konu açılmış ve yorum yapılmış herkes düşüncelerini paylaşmakta özgürdür. Ve kişiye has konu açılmasının da yasak olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Özel mesajla teşekkür edilmesi daha iyi olabilirdi. Ama tabi bunu sorgulamak modların görevi
ayrıca son olarak bugün bu forumun css bölümünün %80-90'ının "şu tasarımı ayırır mısınız " gibi sorularla dolup taşması ve kimsenin cevap vermemesi çok ilginçtir. Verenlerin nerdeyse tamamının kodlama bilmediği de gözler önündedir. (adam <!DOCTYPE kısmını bile ekliyo  )
neyse biraz karışık bir yorum oldu baş ağrısından kusuruma bakmayın artık
ve birbirinizle gereksiz yere tartışmayın baksanıza dünya güzel kuşlar, çiçekler herkes kardeş, herkes özgür, herkes tok ve herkes mutlu..........
her zamanki büyük konuştun abi tebrikler =) ayrıca benım bsye ilk geldiğim yıllarda sadece tasarım konusunda naazimcayı bilirim. ______________ Özel mesajlara bakmıyorum bile... |
|
↑
|
|
 |
-

mr-genc
Aktif Üye
|
21.11.2009, 15:00 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
banada hyperend ( ahmetin ) cok yardımı oldu kendim tasarim çizme ve kodlmama bilmeden önce h-f nin dağittiği tasarimlari kullanıyordum sonradan 2 -3 ahmetin video izledim şimdi kendi tasarimlarimi yapyorum
yani demek istediğim
h-f ninde bu forumda büyük emekleri var bunu inkar etmek yanlıs olur ..  |
|
↑
|
|
 |
-

biltekno-web
Uzman Üye
|
22.11.2009, 09:50 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
cengizhanayaz yazmış: ayrıca ben espri de yapmadım nerenden anlıyosun bilmem ki
hem arkdaş espiri yapanlara demiş espiri yapmadıysan üstüne alınma
yoksa espiri mi yaptın bukdr üstüne alındığına göre ______________ Siteme yazar arıyorum ..
30 özgün yazı yazana 500 mb host veriyorum . |
|
↑
|
|
 |
-

hyperendesign
Aktif Üye
|
22.11.2009, 10:01 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
turkceisimlisite yazmış: antispamteam yazmış: gececi40 yazmış: DOSTUM FORUMU BU ŞEKİLDE DOLDURACAĞINA BİR YAYIN EVİNE GİDİP HF YAPTIĞI TEMİZ İŞLER DİYE BİR BASKI ÇIKARTSAYDIN SESİNİ DAHA ÇOK DUYURURDUN BENCE :d
yok ben fazla takılmadığım için buralarda hf'yi ne kadar tanıyorsam o kadar yazdım.. hani temizini kirlisini ben anlamam..
antispamteam takma sen bu kişilikleri malumun nanköRLeR.. Çok fazla..
@gececi40 antispamteam abim hf savunmadı! az dikkatli okursan. |
|
↑
|
|
 |
-

e-davut
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
22.11.2009, 10:04 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
valla ben hackerfriend den öğrendim ders videolarını izleyip
ama hackerfriend olmasaydı biraz daha geç gelişebilirdik bence ______________
Her türlü konuda yardım isteyebilirsiniz. Direk mesaj atmanız yeterli. |
|
↑
|
|
 |
-

bygraphix
Acemi Üye
|
|
↑
|
|
 |
-

hyperendesign
Aktif Üye
|
22.11.2009, 10:23 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bygraphix yazmış: Açık açık belirtmek gerek Nazimca olmasaydı tr.gg çok gerilerde kalırdı..Naazimca gittikten sonra Hackerfriend geldi ve bildiklerini paylaştı ve tr.ggnin gelişimini biraz daha hızlandırdı..HF'de gidecek bi gün ve yeni birileri gelecek elbet..kazanan kim? ; TR.GG
Ben naazimcadan öğrendim hackerfriend ile pekiştirdim..
bende ilk naazimcada gördüm herşeyi ... |
|
↑
|
|
 |
-

bygraphix
Acemi Üye
|
22.11.2009, 10:25 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
hyperendesign yazmış: bygraphix yazmış: Açık açık belirtmek gerek Nazimca olmasaydı tr.gg çok gerilerde kalırdı..Naazimca gittikten sonra Hackerfriend geldi ve bildiklerini paylaştı ve tr.ggnin gelişimini biraz daha hızlandırdı..HF'de gidecek bi gün ve yeni birileri gelecek elbet..kazanan kim? ; TR.GG
bende ilk naazimcada gördüm herşeyi ...
Askere gitti denildi ama daha gelmedi x( o gelse bedava-sitem gerçekten yeniden mükemmele kavuşur.. |
|
↑
|
|
 |
-

cengizhanayaz
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
22.11.2009, 10:28 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bygraphix yazmış: hyperendesign yazmış: bygraphix yazmış: Açık açık belirtmek gerek Nazimca olmasaydı tr.gg çok gerilerde kalırdı..Naazimca gittikten sonra Hackerfriend geldi ve bildiklerini paylaştı ve tr.ggnin gelişimini biraz daha hızlandırdı..HF'de gidecek bi gün ve yeni birileri gelecek elbet..kazanan kim? ; TR.GG
Askere gitti denildi ama daha gelmedi x( o gelse bedava-sitem gerçekten yeniden mükemmele kavuşur..
yok ya o adam sadece iceblue üzerinde çalışıyodu... ______________ arkadaşlar bedava-sitemde boşuna vakit kaybetmeyin... |
|
↑
|
|
 |
-

bygraphix
Acemi Üye
|
22.11.2009, 10:33 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
cengizhanayaz yazmış: bygraphix yazmış: hyperendesign yazmış: bygraphix yazmış: Açık açık belirtmek gerek Nazimca olmasaydı tr.gg çok gerilerde kalırdı..Naazimca gittikten sonra Hackerfriend geldi ve bildiklerini paylaştı ve tr.ggnin gelişimini biraz daha hızlandırdı..HF'de gidecek bi gün ve yeni birileri gelecek elbet..kazanan kim? ; TR.GG
Askere gitti denildi ama daha gelmedi x( o gelse bedava-sitem gerçekten yeniden mükemmele kavuşur..
yok ya o adam sadece iceblue üzerinde çalışıyodu...
Arkadaşım anamızın karnından css ile doğmadık..özümüz sözümüz ıceblue..
Çalıştı..Başardı..Yaptı... fazla söz kirliliğine de gerek duymuyorum..Senide nankör olmamaya davet ediyorum.. |
|
↑
|
|
 |
-

hyperendesign
Aktif Üye
|
22.11.2009, 10:37 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bygraphix yazmış: cengizhanayaz yazmış: bygraphix yazmış: hyperendesign yazmış: bygraphix yazmış: Açık açık belirtmek gerek Nazimca olmasaydı tr.gg çok gerilerde kalırdı..Naazimca gittikten sonra Hackerfriend geldi ve bildiklerini paylaştı ve tr.ggnin gelişimini biraz daha hızlandırdı..HF'de gidecek bi gün ve yeni birileri gelecek elbet..kazanan kim? ; TR.GG
Çalıştı..Başardı..Yaptı... fazla söz kirliliğine de gerek duymuyorum..Senide nankör olmamaya davet ediyorum..
şuandas kullanılan çoğu şeyin temeli o! ama ben css yi hf den değil fatihhayrioğlundan öğrendim... |
|
↑
|
|
 |
-

cengizhanayaz
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
22.11.2009, 10:54 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
hyperendesign yazmış: bygraphix yazmış: cengizhanayaz yazmış: bygraphix yazmış: hyperendesign yazmış: bygraphix yazmış: Açık açık belirtmek gerek Nazimca olmasaydı tr.gg çok gerilerde kalırdı..Naazimca gittikten sonra Hackerfriend geldi ve bildiklerini paylaştı ve tr.ggnin gelişimini biraz daha hızlandırdı..HF'de gidecek bi gün ve yeni birileri gelecek elbet..kazanan kim? ; TR.GG
Çalıştı..Başardı..Yaptı... fazla söz kirliliğine de gerek duymuyorum..Senide nankör olmamaya davet ediyorum..
şuandas kullanılan çoğu şeyin temeli o! ama ben css yi hf den değil fatihhayrioğlundan öğrendim...
Tr.ggnin en iyi iki eski lide Naazimca ve Hackerfrienddir. ______________ arkadaşlar bedava-sitemde boşuna vakit kaybetmeyin... |
|
↑
|
|
 |
-

net-tr
Uzman Üye
|
22.11.2009, 10:57 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Siz öyle diyorsanız öyledir.  Naazimca zamanlarında burada olmayan insanlar bile laf yapıyor görüyorum ki.. Belli etmeyin fazla. |
|
↑
|
|
 |
-

cengizhanayaz
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
22.11.2009, 10:58 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
net-tr yazmış: Siz öyle diyorsanız öyledir.  Naazimca zamanlarında burada olmayan insanlar bile laf yapıyor görüyorum ki.. Belli etmeyin fazla.
Geçmişte Naazimcanın iceblue tasarımlarından kullandığımı belirteyim  ______________ arkadaşlar bedava-sitemde boşuna vakit kaybetmeyin... |
|
↑
|
|
 |
|