Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.12.2009, 12:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Bursa'da Maden Göçüğü

Bursa'da Maden Göçüğü


Merhaba Arkadaşlar ;







Bursa Mustafa Kemal Paşa'da göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 19 kişinin cesedine ulaşıldığı iddia ediliyor... İşte göçük altında kalan isimler...


CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, madendeki göçüğün altında 19 işçinin bulunduğunu ve kurtulan olmadığını açıkladı.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada mahsur kalan 19 işçinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, saat 01.10 itibariyle yetkililerden aldığı bilgiye göre, kurtarma ekiplerinin 220 metrede mahsur kalan işçilerin cesetlerine ulaştığını açıkladı. Bu haberle, maden çevresinde bekleyen ailelerin ümitli bekleyişleri de hüzne dönüştü.

BAKAN DİNÇER OLAY YERİNDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, olay yerine geldi. Bir açıklama yapan Dinçer, işçilere ulaşma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Göçük altındakilere yaklaştıklarını ifade eden Dinçer, "Çalışmalar sabaha kadar sürebilir. Umudumuzu yitirmek istemiyoruz" dedi.

GÖÇÜK ALTINDA KALANLARIN İSİMLERİ

Kimliği belli olan işçilerin isimleri şöyle:

"Emirali Turan, Ertuğrul Demiray, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Mehmet Alkuş, Murat Aydın, Erol İkiz, Ramazan Baştepe, İmrali Yiğen, Yusuf Karacan, Ali Kazan"

OLAY

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir kömür ocağında meydana gelen göçükten 2 işçinin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa kent merkezine 124, ilçe merkezine de 29 kilometre uzaklıktaki Bükköy'deki kömür ocağında saat 20.30 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama, ocakta göçüğe sebep oldu. İlk bilgilere göre, akşam vardiyasında çalışan 16 işçi göçük altında kaldı. Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, sağlık ekipleri ve Mustafakemalpaşa ilçesinden itfaiye ekiplerinin sevk edildiği açıklandı.

Maden ocağının arama kurtarma ekiplerinin, kapalı galeri sistemiyle çalışan ocaktan 2 işçiyi sağ olarak çıkardığı, işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ocak ekiplerinin, mahsur kalan diğer işçilere ulaşma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Kurtarma personeli sevk edildi

Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün 5 adet kurtarma aracı ve 25 kişilik deneyimli personeli ile Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 2 adet kurtarma aracı ve 20 kişilik kurtarma ekibi, göçüğün meydana geldiği Bükköy'deki maden ocağına gönderildi. Ekiplerinin büyük bir kısmının ocağa ulaştığı ve çalışmalara başladığı bildirildi.

Öte yandan, patlamanın ardından 2 işçinin bacanın önünde olduğu için kurtulduğu, 15 kadar işçinin de 220 metre derinlikte mahsur kaldığı öğrenildi. Kurtarma çalışmaları için Zonguldak'tan da donanımlı kurtarma ekibi talep edildiği öğrenildi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un kurtarma çalışmaları hakkında sürekli bilgi alıp Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a aktardığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de olay yerine ulaşan İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan'dan bilgi aldığı belirtildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Mustafakemalpaşa İlçesi Bükköy'deki kömür ocağında grizu patlaması sonucu meydana gelen göçükte mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, derinliğin fazla olması ve içeride metan gazı bulunması sebebiyle ekiplerin temkinli ve tedbirli hareket ettiğini söyledi.

Vali Şahabettin Harput, olayın 220 metre derinlikte meydana geldiğini belirterek, "İlk planda Balıkesir'den teknik ekipler geldi, profesyonel maden kurtarma ekipleri. Bursa'dan sivil savunma birlikleri ve itfaiye ekipleri, ambulans ekipleri olay yerindeler. Ayrıca Tunçbilek ve Zonguldak'tan ilave ekipler istedik. Gelen ekip yardıma katılıyor. Şu ana kadar ulaşabildiğimiz bir durum olmadı. Bekliyoruz. Arkadaşlar hummalı bir çalışma içindeler" dedi.

Derinliğin fazla olması ve içeride metan gazı olması nedeniyle temkinli ve tedbirli hareket edildiğini anlatan Harput, "Ümitli olmaya çalışıyoruz. İnşallah hepimizi sevindirecek sonuçlar alırız. Burası özel ve küçük bir işletme. Bunların profesyonel büyük ekipler yok maalesef. Teknik durumları değerlendirebilmiş değiliz" diye konuştu.

ZEHİRLENEN 3 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde maden ocağındaki göçükte mahsur kalan 16 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen ve sızan metan gazından zehirlenen 3 kişinin Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bursa'ya 124, Mustafakemalpaşa'ya 29 kilometre uzaklıktaki Bükköy'de 20.30 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından kurtarma ekipleri, eski maden işçileri ve çevre köylerdeki vatandaşlar seferber oldu. Ancak patlamanın ardından 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçilerden 16'sı göçük altında kaldı. 220 metre derinlikte mahsur kalan işçileri kurtarmak için Balıkesir ve Bursa'dan gelen ekipler çalışmalara başladılar. Ancak sızan gaz sebebiyle müdahalenin güçlükle yapıldığı, gaz ölçümlerinin yapıldığı ve metan gazının tahliyesine çalışıldığı öğrenildi.

Kurtarma çalışmasında sızan metan gazından zehirlenen Ahmet Karabacak, Muhsin Ariçiçek, Hasan Dönmez isimli kişilerin Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı bildirildi. Bu arada, göçükte mahsur kalan kişilerden kurtarılan olmadığı, dışarıya çıkarılan kişilerin kurtarma çalışmasında zehirlenen kişiler olduğu belirtildi. Öte yandan, mahsur kalan işçilerin yakınları da olay yerine gelmeye başladı. Ümitli bir bekleyiş içinde olan aileler ve meraklı kalabalığın jandarma tarafından olay yerine yaklaştırılmadığı öğrenildi.

TÜRK KIZILAYI ALARM DURUMUNDA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük sebebiyle Türk Kızılayı'nın alarm duruma geçtiğini belirterek, bölgedeki kurtarma ekipleri ve diğer madenciler için su ve battaniye dağıtımı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali yaptığı açıklamada, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle, 16 işçinin mahsur kaldığını ve haber üzerine Türk Kızılayı'nın alarm durumuna geçtiğini belirtti.

Türk Kızılayı Bursa Şubesi tarafından bölgeye personel ve yardım malzemesi gönderildiğini ifade eden Küçükali, "Bursa Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından bölgedeki kurtarma ekipleri ve diğer madenciler için su ve battaniye dağıtımı gerçekleştirildi. Gelişmeler Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi ile Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi tarafından yakından takip edilmekte, gerekli tüm hazırlıklar yapılmaktadır" dedi.




Video Ya Gitmek İçin TIKLAYIN.


İyi Günler... Wink

XxKoD
Mesaj12.12.2009, 13:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah'tan Ölenlere Rahmet Yakınlarına Baş Sağlıgı Dilerim. Wink
Mesaj12.12.2009, 13:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgiliwebnet yazmış:
Allah'tan Ölenlere Rahmet Yakınlarına Baş Sağlıgı Dilerim. Wink



AMİN.
Mesaj12.12.2009, 13:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgiliwebnet yazmış:
Allah'tan Ölenlere Rahmet Yakınlarına Baş Sağlıgı Dilerim. Wink

______________
www.onderteam.tr.gg
Mesaj12.12.2009, 13:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgiliwebnet yazmış:
Allah'tan Ölenlere Rahmet Yakınlarına Baş Sağlıgı Dilerim. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu