Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.12.2009, 10:58 (UTC)    
Mesaj konusu: Yazıcıoğlu Kazasının Nedeni Ortaya Çıktı

Haber Tarihi: 17 Aralık 2009 09:41


Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili kaza kırım raporu tamamlandı. Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekibi, olayla ilgili hazırladığı araştırma raporunda şu bilgiler yer aldı.

Rapora göre, helikopter kazasının sebebi; görüş mesafesi olmamasına rağmen, uçmakta ısrar eden pilotta. Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekibi, olayla ilgili hazırladığı araştırma raporunu, Kahramanmaraş Savcılığı'na, TBMM Araştırma Komisyonu'na ve yayınlanmak üzere Başbakanlık Resmi Gazete'ye gönderdi.

Pilotaj hatası rapora şöyle yansıdı: "Pilot, uçuş güzergâhındaki meteorolojik bilgileri almadı. Helikopter, Kayseri'ye gitmek üzere hareket etti. Yoğun kar, tipi ve sis nedeniyle normal koşullarda 2 kilometre olması gereken görüş mesafesi 300-500 metreye kadar düştü. Zaman zaman pilot, önünü bile göremez hale geldi. Pilot, ısrarla uçmaya devam etti. Pilot, ağır hava koşulları nedeniyle 'oryantasyon kaybı' yaşadığı için coğrafi şartları dikkate alamaz hale geldi. Helikopter, dağa çarptı."

Pilot, kalkış yaptığı Kahramanmaraş-Çağlayancerit ile varacağı nokta olan Kayseri-Erkilet arasındaki güzergahın meteorolojik şartlarına ilişkin bilgileri almadı. Hava şartları kötüleşince, meteorolojik bilgileri telsizle almaya çalıştı. Ancak, telsiz çalışmayınca, Çağlayancerit ile Erkilet arasındaki meteorolojik hava şartlarını öğrenmek için Kahramanmaraş meydanını cep telefonuyla aradı. Bu da pilotun dikkatinin dağılmasına yol açtı.


ELT İÇİN YENİ TASARIM YAPILMASI TAVSİYE EDİLDİ

Raporda, enkaza geç ulaşılmasının sebebi olarak gösterilen Acil Yer Bulma Verici'sine (ELT) geniş yer verildi. Cihazın çalıştığına değinildi. ELT cihazının anteninin kırılması sebebiyle uyduya yeterli güçte sinyal gönderemediğine dikkat çekildi. Bu durumun uluslararası sivil havacılık otoritelerine bildirilmesi tavsiye edildi. Antenin çarpmadan etkilenmeyecek biçimde yeniden dizayn edilmesi ve cihazın içine yerleştirilmesi önerildi. Antenin, ELT cihazının içine alınması durumunda daha güçlü sinyal verebilecek şekilde tasarlanması tavsiye edildi.


Kaynak: Haber7.Com
______________
KingCss: Bedava Link Alıyoruz Exclamation Sende Linkini Ekleticeksen Tıkla Exclamation
Mesaj17.12.2009, 11:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Doğru olabilir. Ama insanların genel görüşü: BİR BİR KOMPLO!
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu