Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.01.2010, 09:51 (UTC)    
Mesaj konusu: İsrail Türkiye'den özür diledi

İsrail'in Kanal 10 televizyonu, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye bir "özür mektubu" hazırladığını duyurdu.

İsrail'in Kanal 10 televizyonu, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye bir "özür mektubu" hazırladığını duyurdu.

İsrail televizyonu Kanal 10'un haberine göre, Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aldığı ortak kararla, İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerince bir özür mektubu hazırlandı. Mektubun Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na gönderildiği ifade edildi.

Haaretz Gazetesi de, internet adresi http://www.haaretz.com'da yer alan haberde, olayı doğruladı ve İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un "ikinci özür mektubunu" gönderdiğini duyurdu.

BAKANLIK MEKTUBUN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yazdığı özür mektubunun taraflara iletildiğini bildiren Türk Dışişleri Bakanlığı, söz konusu mektupta şu ifadelerin yer aldığını açıkladı:

"Şahsınıza ve Türk halkına saygılarımı iletirim. Çeşitli konularda farklı görüşlere sahip olmamıza rağmen, sizi temin ederim ki bunların, hükümetlerimiz arasında açık, karşılıklı ve saygıya dayalı diplomatik kanallardan ele alınması ve çözümlenmesi gerekir. Sizi küçük düşürmek gibi bir niyetim hiçbir şekilde yoktu. Girişimimin yapılış biçimi ve algılanışı nedeniyle özür dilerim. Lütfen bunu büyük saygı duyduğumuz Türk halkına iletiniz."
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu