Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.01.2010, 15:39 (UTC)    
Mesaj konusu: Haiti`de bilanço gittikçe ağırlaşıyor

Haiti`de meydana gelen depremin ardından ülkedeki tahribatın boyutu zaman geçtikçe daha çok ortaya çıkıyor. 9 milyonluk nüfusun üçte birinin depremden etkilendiği belirtilirken, başkent Port-au-Prince`deki insanlar yiyecek, su, elektrik ve barınak ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Yaklaşık 50 bin ceset topladıklarını belirten Haiti İçişleri Bakanı, ölü sayısının 100 ile 200 bin arasında olabileceğini belirtiyor.

ÖLÜ SAYISI TAHMİNİ 200 BİN

Haiti İçişleri Bakanı Paul Antoine Bien-Aime ülkede büyük bir yıkıma neden olan 7.0 büyüklüğündeki depremde vefat edenlerin sayısının 200 bini bulabileceğini söyledi. Bien-Aime, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ``Şu ana kadar 50 bin ceset çıkardık. Her ne kadar tam sayının ne olduğunu hiçbir zaman bilemeyecek olsak da toplam ölü sayısının 100 bin ile 200 bin arasında olacağını sanıyoruz`` dedi. Kamu güvenliğinden sorumlu Devlet Bakanı Aramic Louis de yaptığı açıklamada şu ana kadar 40 bin kadar cesedin toplu mezarlara gömüldüğünü belirtti.

40 BİN CESET GÖMÜLDÜ

Haiti`deki depremde ölenlerin sayısının 140 bini bulabileceği bildirildi. Kamusal güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Aramick Louis, Reuters`a yaptığı açıklamada, ``Cesetleri caddelerden kaldırarak toplu mezarlara gömüyoruz. 40 bin ceset gömüldü. 100 bin kişinin daha ölmüş olduğunu düşünüyoruz. Enkaz altında çok sayıda kişi var`` dedi. Louis, yağmacı çetelerin faaliyete geçtiğini, bunun önlemek için polisin etkili tedbirler almaya çalıştığını da kaydetti. Louis, ``Bazı insanlar yağma yapıyor, çalıyor. Bu çok yanlış. İnsanların toplu olarak barınmaya çalıştıkları yerlerde gıdaya ve yardıma ihtiyaçları var. Giderek daha fazla acıkıyorlar, çaresiz duruma düşüyorlar. Herkese mesajımız, sükunetlerini korumaları`` diye konuştu. Öte yandan, ABD dışişleri Bakanı Hillary Clinton`ın yarın Haiti`ye gideceği bildirildi.

562 MİLYON DOLAR İSTENDİ

Birleşmiş Milletler(BM) 7.0 büyüklüğündeki depremin vurduğu Haiti için uluslar arası topluma 562 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun`un siyasî işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes, Haiti`nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Leo Merores ile düzenlediği toplantıda, BM`nin 192 ülkesinden Haiti`ye yardım yapmalarını istedi. Depremin 3 milyon insanı etkilediğini belirten Holmes, 562 milyon doların ilk 6 ay için istendiğini, gelecek haftalarda bu miktarın ihtiyaçlar belirlendikçe arttırılabileceğini ifade etti.

HAİTİ SOKAKLARI CESETLERLE DOLDU

HAİTİ`NİN başşehri Port-au-Prince`de meydana gelen 7 şiddetindeki depremin ardından ülkedeki tahribat zaman geçtikçe daha çok ortaya çıkıyor. Ülkedeki 9 milyonluk nüfusun üçte birinin depremden etkilendiği belirtilirken, başşehir Port-au-Prince`deki insanlar da yiyecek, su, elektrik ve barınak ihtiyacı duyuyor. Yaklaşık 50 bin ceset topladıklarını belirten Haiti İçişleri Bakanı, ölü sayısının 100 ile 200 bin arasında olabileceğini belirtiyor. Resmî yardım görevlisi Jean Michelet Cadet ise, `Hiçbir kaynağımız olmadan çalışıyoruz. Uluslar arası yardımların bölgeye ulaşması durumunda daha faydalı işler yapacağız` şeklinde konuştu. Şehrin dışındaki morgda cesetlerin yığılmış halde gömülmeyi beklediği, deprem sebebiyle 250 bin kişinin yaralandığı ve 1.5 milyon kişinin evsiz kaldığı da belirtildi. Port-Au-Prince`de caddelerinin cesetlerle dolu olduğu, genel hastanenin morgunun otoparkına ise yüzlerce cesedin getirildiği bildiriliyor. 1884 ile 1914 yılları arasında inşa edilen ve ülkenin sembollerinden sayılan Our Lady Katedrali`nin de depremde tahrip olduğu belirtildi.

ÜNLÜLER DE YARDIMA KOŞTU

HAİTİ`Yİ yerle bir eden 7,0 büyüklüğündeki depremin ardından film ve müzik dünyasının ünlülerinden depremzedeler için bağışlar yağmaya başladı. Ünlü Film yıldızı Sandra Bullock depremzedelere 1 milyon dolar bağışlarken, pop yıldızı Madonna da 250 bin dolarla bağış yapan ünlüler kervanına katıldı. Ünlü film yıldızları George Clooney, Brad Pitt ve diğerleri tarafından kurulmuş bir yardım örgütü olan Not On Our Watch da daha önce yaptığı açıklamada Partners in Health örgütüne 1 milyon dolar bağışladığını duyurdu.
______________
Mesaj17.01.2010, 15:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah Yardım Etsin
______________
Mesaj17.01.2010, 15:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

kraloyun00 yazmış:
Allah Yardım Etsin


Amin
______________
İdda ediyorum. Bedava Sitem'in En İyi Kişisel Web Sitesi: TunaberkBO

Eğer Gözlerin Yatacağım hapis ise; o hapiste yatmak için her suçu işlemeye hazırım... -TunaberkBO-
Mesaj17.01.2010, 16:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

gerçketen durumları çok kötü allah yardımcıları olsun..
Mesaj17.01.2010, 16:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah Yardımcıları Olsun...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu