Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.02.2010, 14:07 (UTC)    
Mesaj konusu: GOOGLE'DAN GOOGLE BUZZ

GOOGLE'DAN GOOGLE BUZZ

Google, dünyadaki tüm bilgiyi düzenli ve erişilebilir hale getirmeye katkıda bulunma misyonu çerçevesinde, Google Buzz adında yeni bir sosyal ürün lanse etti.
Google'den yapılan yazılı açıklamada, Buzz'ın amacının, kullanıcılara, sosyal etkileşimlerini çevrim içi ortamda düzenleme fırsatı sunmanın yanı sıra doğrudan Gmail gelen kutusu ve seçilmiş mobil cihazlar üzerinden diyalog kurabilmenin yolunu açmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bugünün statü mesajları, tweet'ler ve güncelleme akışları dolu dünyasında, bütün bu bilgiler arasında isteneni bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Google Buzz, güncellemelerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı ve çok daha fazlasını paylaşmanın dışında, diyaloglar başlatmanın ve onları sürdürmenin yeni, daha kolay bir yoludur. Buzz, kullanıcıların e-posta ve sohbet geçmişine dayanarak, onların mevcut sosyal kontaklarını Gmail üzerinden desteklemektedir. Buzz ayrıca, güncellemeleri herkese açık veya özel olarak paylaşmayı da daha basit hale getiriyor. Böylece kullanıcılar farklı gruplar veya arkadaşlarıyla paylaşıma geçmek için birden çok araç kullanmak zorunda kalmıyorlar. Gmail'in gelen kutusuyla bütünleşmiş olması, mevcut diyalogları gerçek zamanlı olarak bulmayı ve devam ettirmeyi de kolaylaştırıyor. Mobil cihazlarla olan entegrasyon ise bir diğer önemli unsuru paylaşmayı mümkün kılıyor. Konum.Google Buzz açık bir sistem olarak tasarlandı ve şimdiden Picasa, Google Reader, YouTube, Flickr, Blogger ve Twitter ile entegrasyonu destekliyor.''

Buzz'ı ürünleriyle bütünleştirmek isteyen geliştiriciler ve hizmetler, zaman içerisinde tam bir okuma/yazma UPA'sı (Uygulama Programlama Arayüzü) haline gelecek bir UPA üzerinden yapabiliyorlar.

Mevcut Gmail kullanıcıları, birkaç hafta içinde Google Buzz'ı gelen kutularında görecekler. Yeni kullanıcılar ise http://www.gmail.com adresine giderek yeni bir hesap açabilir veya http://buzz.google.com adresinden Google Buzz hakkında ayrıntılı bilgi alabilirler.
______________
“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

M.Kemal Atatürk
Mesaj10.02.2010, 16:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

birkaç haftadan ziyade ben gmail'imde görebiliyorum...ve değil facenin yanına twitter'in yanına bile yanaşamaz Smile
Mesaj10.02.2010, 20:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bende Bu Sabah Fark Ettim Tüm herkeze Hayırlı Olsun
______________
“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”

M.Kemal Atatürk
Mesaj16.02.2010, 17:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bende Rastladım Ama Google Büyük Başarılar Gösterdiğine Şüphem Yok
______________
İlin Monopoly'de Olsun İstermisin O zaman Üye Ol Oyver

http://turkiyeoyveriyor.com/oyver.aspx
Mesaj16.02.2010, 17:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Google: Buzz'ın denemeleri yetersiz.


İnternette arama motoru Google, BBC'ye yaptığı açıklamada, Buzz olarak adlandırdığı ve geçen hafta hizmete soktuğu yeni bir sosyal paylaşım ağının denemelerinde yetersizlikler belirlediklerini açıkladı.






Şirket, gizlilik haklarının ihlalinden kaygılanan kullanıcıların tepkisi üzerine bu hizmetinde bir dizi değişiklik yapmak zorunda kaldı.

BBC'nin edindiği bilgiye göre Buzz sadece kendi içerisinde denemelere tabi tutulurken, Google'un başka hizmetlerine uygulanan dış ve daha kapsamlı testler uygulanmadı.

Bu testler kapsamında Google çalışanlarının aileleri ve yakınlarına ürünleri piyasaya sunulmadan önce deniyor ve bu şekilde eksikler belirleniyor.

Ancak Buzz'ın bu testten geçirilmediği belirtiliyor.

Google şimdi sorunları gidermek için mühendisler ve ürün müdürleriyle sıkı bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.



Buzz'ın özellikleri

İnternet şirketi Google'ın e-posta servisi olan Gmail'in içine entegre edilen Buzz, kullanıcıların durum güncellemeleri yapmasını, içerik paylaşmasını ve arkadaşlarının gönderilerini okuyup yorumlamalarını sağlıyor.

Buzz'ın yeni özellikleri doğrudan Google'ın ücretsiz e-posta servisi Gmail'in içine yerleştirildi.

Burada kullanıcılar (buzz ya da vızıltı adı verilen) gizli ya da açık durum güncellemeleri yapabilecek, içeriklerini Twitter, Youtube, Flickr ve Picasa gibi sitelerde paylaşabilecek.

Yeni hizmet, kullanıcılarının paylaştığı ve sizin de hoşunuza gidebileceğini düşündüğü içeriği size tavsiye edecek.
Google, Buzz'ı harita servisi ve mobil platformlar ile de entegre hale getirdi.

Yeni hizmet Google'ı, Facebook ile rakip konumuna getiriyor.

2004 yılında açılan Facebook'un kullanıcı sayısı şu anda 400 milyona doğru ilerliyor.

Buzz, sayıları 170 milyona yaklaşan mevcut Gmail kullanıcılarından istifade etmeye çalışacak.

______________
Mesaj16.02.2010, 18:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

GOOGLE Buzz gerçekten buz gibi Smile
______________

Lütfen Tıklayınız..!!
JooPlus İnternet Yazılımımız B-S'de Yeni Çağ açıcak...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu