Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.02.2010, 17:16 (UTC)    
Mesaj konusu: Facebookta Sıkca Sorulan Sorular ve Cevaplar

1. Okulumu yazdıgımda Facebook kabul etmiyor “There is no college network for this email address. Please double-check your email address or request to add your network” Hatası
Okullar için Türk okullarından çok azı var. Bu hatada da bu Mail adresi için böyle bir Kolej yok. Lütfen kontrol ediniz gibi birşey diyor. O yüzden kabul etmiyor. “I am” yazan yere “none of the above” yani “Yukarıdakilerden Hiçbiri” şıkkını seçmenizi öneririm. Bunu yaptığınızda hata vermemesi gerek.

2. Dogum Tarihimi yazdıgımda kabul etmiyor
Facebook 18 yaşından büyüklerin siteye üye olmasını şart koymuş. Bunu aşmamız için dogru bir yolumuz yok ama ille üye olmak istiyorsak Dogum yılımızı 18 yaş veya üstü olacak gibi ayarlayıp siteye kayıt olabiliriz. Tabiki ben bunu uygun görmüyorum.

3. Facebook’a girişi nereden yapıyoruz
Sitenin solunda kalan “Email” ve “Password” yazan yerden giriş yapabilirsiniz.

4. Eski arkadaşlarımı buldum ama arkadaş listeme ekleyemiyorum
Soldaki “Search” den aramak istediğiniz kişinin adını soyadını yazıyorsunuz. Daha sonra gelen ekranda kişilerin sıralandıgı yerde sag tarafta “View Friends” yazan yerin altında “Add to Friends” yazan bir yer var. Ona tıklıyoruz. Karsımıza gelen ekranda “Add Friend” tusuna tıklıyoruz. Bunları yaptıktan sonra karsı taraftaki insanın arkadaslıgımızı onaylaması gerek. Onayladıktan sonra sizin arkadas listenizde onlar görünecektir.

5. Üyelik Nasıl iptal edilir
Üye Iptali için üye girisi yaptıktan sonra sitenin sagında duran “Account” a basınız. Oradan “Deactivate Account” yazan yerin yanındaki “Deactivate” e basınız. Bu sekilde iptal edebilmeniz gerekiyor. Buradaki bilmeniz gereken sey silindi mi diye email ve sifrenizle hesabınıza yeniden girerseniz, Hesap yeniden aktif oluyor. 1-2 gün bekleyin, sildikten sonra veya Facebook a hala üye olan bir arkadaşınıza sorun sizin üyeliğinizi görebiliyor mu diye.

6. “JavaScript is currently disabled on your browser” tipinde bir hata mesajı alıyorum veya Sürekli sol alt köşede sayfada “Hatalar Oluştu” yazısı geliyor
Bunun nedeni Web Tarayıcınızda Javascript yüklü degil, Kapalı veya bir sorun var demektir. Eğer Javascript Kapalıysa onu açmalıyız, Internet Explorer’ı açın. “Araçlar” oradan “Internet Seçenekleri” ne tıklayın. “Güvenlik” sekmesine tıklayın. Burada “Özel Durumlar” a tıklayın. O pencerede scroll yardımıyla aşağı inin. “Java VM” , “Java Izınleri” yazan yerin altında “Yüksek Güvenlik” i seçin. Biraz daha aşağı inip “Java programcıklarının çalıştırılması” nı bulun ve “Etkinleştir” i tıklayın. Bunları yazmışsanız “Tamam” a gelen pencerede “Evet” e ve “Internet Seçenekleri” ni de “Tamam” a basıp kapatın.
Internet Explorer’ı kapatıp yeniden açın ve girmek istediğiniz sayfaya girin, Bu kez sorun olmaması gerekir. Sorun devam ediyorsa Firefox Web Tarayıcısına geçmeyi deneyin. Firefox’u indirip kurmak için tıklayınız;

7. Eski arkadaslarımı nasıl bulabilirim
Bu konuda pek bir açıklama gelmiyor aklıma. Iki Yolunuz var;
Ilki siteye üye olup daha sonra sitedeki üyeliginize girdiginizde Soldaki “Search” yazan yere eski arkadaslarınız ad-soyadını yazıp (Örnek olarak Dinçer Degre gibi) Enter tusuna basıp gelen sonuçlardan arkadasınızı bulup “Add to friends” e tıklarsınız.
Ikinci yol yine siteye girdiginizde “Search” e okulunuzun ismini yazın. ve gelen gruba girin ve “View Group” a basın. Members sekmesine gelip “See All” a tıklayın. Karsınıza çıkan ekranda arkadaslarınızın olup olmadıgını arayınız.
Tabi bu iki islemi yaparkende arattırdıgınızda hiçbirsey bulamayabilirsiniz. Bu durumda ya aradıgınız insan Facebook’a üye degildir yada aradıgınız Okul’un Grubu kurulmamıstır.

8. Dogum tarihini yanlıs girdim sadece yılı degistirmem gerek ancak “Edit” den degistirilmiyor
Dogum günümüzü kendimiz degistiremiyoruz ama mail atabiliriz o sekilde degistiriyorlar.
Önce Facebook’a giris yapin, asagıdaki linke tıklayın.
http://www.Facebook.com/help.php?page=5

Bu link sizi Help / Account Settings Help e göndericek.
Oraya girince en asagı inin ve “Write us a message” a tıklayın.
“Subject” e “Birthday change” yazın.
“Your message” kısmına ise asagıdakini yazın.01.01.82 yazan yere kendi Dogum gününü gün/ay/yıl olarak yazınız ve “Send” e tıklayın.

9. Facebook’ta Ad-Soyad’ımı sonradan nasıl degistirebilirim
Siteye üye girisini yaptıktan sonra sag üstte “Account” yazan bir yer var. Oraya tıklayın. “Name” yazan yerin sagındaki “Change” e tıklayın ve Isim Soyadını oraya girin ve “Change Name” e tıklayın. “I confirm this is a legitimate request” yazan kutucugu isaretleyin ve “Confirm Request” tusuna basın. Isminizin degismesi için belli bir süre geçmesi gerekebilir.

10. Arkadaslarımı buldum ama bazılarının Profilini açamıyorum
Bunun olmasının ilk sebebi Turkey Network’üne üye olmamanızdan kaynaklı olabilir. Network nasıl seçilir öğrenmek için tıklayın.
Eğer sorun bu değilse bazı üyeler kısıtlıyorlar Limit koyuyorlar Arkadas olmadıkları insanlar fotolarını göremesin diye,
Hatta “Add to Friends” e tıklayıp arkadas olduklarınız bile eger limitle ilgili kutucugu isaretlemisse,
Siz onların fotolarını falan göremeyebiliyorsunuz.

11. Facebookta arkadas oldugum kisiler benim Email adresimi görebilir mi, Kapatabilir miyim
Eger Email adresinizi kimsenin görmesini istemiyorsanız.
Facebook’a girdikten sonra yapmanız gereken adımlar şunlardır;
“Edit” e oradan “Contact” a girin. Email’lerinin karşısında “Only my friends” yazıyor ona tıklayın.
Gelen menüden “No One” ı isaretleyin ve “Save” e tıklayın.
Birden fazla Email adresiniz varsa bu islemi hepsi yada istedikleriniz için tekrarlayın.
Şimdide “Contact” sayfasının altındaki “Save Changes” a tıklayın.
Hangi mail adresi için bu islemi yapmışsanız. O adres kimse tarafından görülmez.

12. Kullanıcı adımı ve sifremi giriyorum “Your Account has been disabled by an Administrator” diyor
Bu uyarıyı eger Facebook üyeliginizi kapatmışsa alırsınız. Facebook’a bir mail atmak en iyi çözümdür. Bu konu hakkında Bir kaç gün önce bu siteyi ziyaret eden filiz adlı üye disabled( at )facebook.com a mail atıp hesabını açtırmış.
Mail Şablonu olarak onun yazdığını alt tarafta yazıyorum. Bu maili facebook’a üye olduğunuz mail adresinizden yazınız. Böylece sizde facebook’a bir mail atarak hesabınızın aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

13. Arkadas listemi kimsenin görmemesi için ne yapmam gerekiyor
Arkadaş listenizi kimsenin görmesini istemiyorsanız. Facebook’a giriniz. Sağ üstteki “Privacy” e tıklayınız. Burası her türlü bilgilerinizi kısıtlama sayfasıdır. Önce hiç arkadaşınız olmayanların Profilinizi görmemesini engelleyelim. Bulunduğumuz “Privacy” sayfasında “Profile” ın sağ tarafındaki “Edit Settings” e tıklayınız.
Karşımıza alttaki gibi bir ekran gelecek. Resimde yanlarına Türkçelerini yazdım. Bunlar görünürlükle alakalı seçenekler.


Kutucukların içinde seçebileceğimiz 3 seçenek var. En üstten alta “Bütün Network’lerim ve Bütün Arkadaşlarım” , “Network’lerimden bazıları ve Bütün Arkadaşlarım” , “Sadece Arkadaşlarım“. Siz burada istediğiniz yerleri “Only My Friends” olarak seçiniz ve En alttaki “Save” e tıklayın. Böylece arkadaş olmadığınız kişiler orada seçtiğiniz yerlerdeki bilgileri göremeyecekler. O liste aşağı doğru uzun ama “Privacy” mantığı bu. Eğer arkadaşlarımızında Arkadaş listemizi görmemesini istiyorsak.
17. Sorunun cevabındaki işlemleri limitlemek istediğiniz her üye için yapınız. Arkadaş listenizin görünmemesi için “Friends” in yanındaki kutucuğu boş bırakınız.

14. Üye olurken “The name contains too many capital letters.” seklinde bir Hata mesajı alıyorum.
Önce Isim ve soyadını “Dinçer Degre” gibi yazmayı deneyin,
yani sadece isim-soyad’ınızın Bas harfleri büyük olsun digerleri küçük.
O da olmuyorsa ı,ü,ö,ş,ç,ğ harfleri varsa isminizde onları çıkarıp deneyin.
Ingilizce yazıda “isim çok fazla büyük harf içeriyor” yazıyor.
Son olarak Ismi yazdıgım gibi girdikten sonra “Security Check” yazan yeri kontrol ediniz.
Hata verdikten sonra oraya gireceginiz kelimeler degismis olabilir.
Not: Aslında bu sorunun tam bir çözümünü bulamadım.

15. Mail adresime gelen bildirim maillerinin gelmememesini istiyorum
Bunu kaldırmak için Facebook’a girdikten sonra “Account” a tıklayın. Oradan “Notifications” a tıklayın. Oradaki isaretli kutularin hepsinden isaretleri kaldirin. “Save Changes” a basın.
Bu sekilde Mailinize bildirim mailleri gelmememeye başlar.

16. Üye oldum Şifremi giriyorum ama Açılmıyor
Üye olduktan sonra Mail adresinize gönderilen Aktivasyon ve Doğrulama Maili ndeki linke tıkladığınıza emin misiniz. Eğer bu aşamayı yapmadıysanız, kullanıcı girişi yaptığınızda böyle bir hata olabilir yada Eğer Firefox’la giriyorsanız. Cookie’leri (Çerezleri) engellemiş olabilirsiniz. Firefox Varsayılan ayarlarında böyle bir sorun yoktur.

17. Profilimi sadece arkadaşlarımın görmesini istiyorum, Limit Koyabilir miyim
Facebook un sağ üstünde “Privacy” var. Oraya tıklayın. Bulunduğumuz “Privacy” sayfasında “Profile” ın sağ tarafındaki “Edit Settings” e tıklayınız.
Karşımıza alttaki gibi bir ekran gelecek. Resimde yanlarına Türkçelerini yazdım.
______________
Mesaj07.02.2010, 17:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kutucukların içinde seçebileceğimiz 3 seçenek var. En üstten alta “Bütün Network’lerim ve Bütün Arkadaşlarım” , “Network’lerimden bazıları ve Bütün Arkadaşlarım” , “Sadece Arkadaşlarım“. Burada en üstteki “Profile” yazan yerin yanındaki kutuyu “Only Friends” “Sadece Arkadaşlarım” olarak ayarlayın ve en Aşağıdaki “Save” e tıklayın.
- Arkadaşlarımında Profilimde bazı şeyleri görmesini istemiyorum.
“Privacy” nin içinde aşağı indiğinizde “Limited Profile” yazan yer var. Altındaki “Edit Settings” e tıklayın.
Karşınıza gelen menüde sol taraftaki kutucuklarda Limitli kişilerin sizin hesabınızda neleri görebileceği yazılı. İşaretli kutuların işaretlerini kaldırdıkça sağdaki resimden bişeyler yokoluyor. Nelerin görünüp görünmemesi gerektiğini ona göre ayarladıktan sonra “Save” e basın.
Yeniden bir önceki sayfaya döndünüz. “Person” yazan yerdeki kutuya arkadaşlarınızdan limitlemek istediğiniz birinin ismini girip “Add” e tıklayın.
Demin gördüğümüz ekran gelecek. Demin yaptığınız ayarları değiştirmek istemiyorsanız doğrudan “Save” e tıklayın. Böylece bir kişiye limit koydunuz. Limiti silmek içinse “Privacy” içindeki “Limited Profile List” ten kişilerin yanındaki “Remove” a basmalısınız.

18. Turkey Network’e nasıl üye olurum
Bunun birden fazla yolu var. Ilk yol; Anasayfada üstteki “Network” kısmına girin, sonra En soldaki kutucuk olan “Join Regional Network”
“City: (US/Canada/UK Only)” kısmının altında yazılı olan “Select a Different Country Here” kısmına basıp “Pick Country” den “Turkey”’i seçin “Join”e basın. Kontrol etmek için “Account” a oradan “Networks” e tıklayın. Burada Solda “Turkey” varsa Zaten bu Network’e üyesiniz demektir.
“You can only change your regional network twice every 60 days.” diye bir hata almış olabilirsiniz. Bu olmuşsa Facebook’a Mesaj atmanız gerekiyor. Bu sorunun altında ne yazmanız ve nereye yazmanız gerektiğini anlattım.

Ikinci Yol; “Account” a oradan “Networks” e tıklayın. “Network Name:” yazan yerin altındaki kutuya “Turkey” yazın ve “Join Network” e tıklayın.
Genelde hata veriyor, Eğer hata veriyor ve solda Turkey Network u görünmüyorsa aynı sayfadan çıkmadan yeniden “Turkey” yazın ve işlemi bir kez daha deneyin. Bütün Network’ler için aynı işlem geçerlidir.
Solda “Turkey” Network unu görüyorsanız işlem tamam demektir.

Bunlara rağmen hata veriyor ve değiştirmiyorlarsa Son şıkkımız Facebook’a mesaj yazmaktır.
info( at )facebook.com a mail atmak en iyi çözüm sanırım.
http://www.facebook.com/help.php?page=5
Yukarıdaki link seni Help / Account Settings Help e göndericek.
Oraya girince en asagı inin ve “Write us a message” a tıkla.

“Subject” e “Network Change” yaz ve aşağıda yazdığım mesajı yaz.

19. Profiline Baktığım kişi bunu anlayabilir mi?
Profilimize biri baktığında bunu anlayamıyoruz diye biliyorum. Facebook’ta böyle bir özelliğe rastgelmedim.
Not: Böyle bir özellik var diyen yazsın.

20. Facebook’ta herhangi bir kişinin Beni görmesini istemiyorum, Engellemek istiyorum
Bunun için “Privacy” e tıklayın. karşınıza gelen sayfada Sol alta inin Orada “Block People” yazan yerin altında “Person:” yazan yerin yanındaki kutucuğa engellemek istediğiniz kişinin Ad Soyad ını giriniz ve “Search” e basın.
Gelen ekranda Engellemek istediğiniz kişinin sağ yanında “Block Person” gibi birşey olmalı tıklayın. Böylece o kişiyi Engellemiş olursunuz.

21. Arama yaptığımda “You are approaching the limit for search! Slow down or you’ll hit a block!” yazısı çıkıyor
Arama limitine yaklaştığınızı ve devam ettiğiniz takdirde Hesabınızın engelleneceğinden bahsediyor. Bu mesajı gördüğünüzde 1-2 gün arama yapmaya ara verin. Aramaya bir süre ara verdiğinizde Hesabınıza hiçbirşey olmaz.

22. “Privacy” bölümündeki Profile’ın içindeki Şeçenekler aktif değil.
Bunun nedeni “Turkey” Network’une üye olmamanızdır. Nasıl üye olurum diyorsanız. Tıklayınız.

23. Facebook Şifremi Unuttum
Facebook şifrenizi unutmuşsanız. Giriş ekranında solda “Forgot Password” yazan bir yer var. Email ve Şifremizi yazdığımız yerin altında bulunuyor, ona tıklayın.
Bu siteye üye olduğumuz Mail adresinizi girin ve “Reset Password” a tıklayın. Mail adresinize bir Mail yollayacaklar. Gelen Mailde;
“You recently requested a new password. To reset your password, follow the link below:” yazan yerin altındaki linke tıklayın. Sizi facebook’a yönlendirecektir. Burada karşımıza “New Password” ve “Confirm Password” alanlarını göreceksiniz. Ilkine seçmek istediğiniz Şifreyi yazın. Aynı şifreyi ikincisine de yazın. Böylece Yeni Şifreniz doğrulanacak ve sizi Facebook Profilinize gönderecek.

24. Mail adresimi girdiğimde şifremi Otomatik olarak giriyor nasıl düzeltebilirim veya Üyeliğimi sildim ama mailim ile şifrem giriş ekranında duruyor.
Bu facebook’la ilgili bir sorun değildir. Bu Web Tarayıcının ayarlarıyla ilgili birşey. Tarayıcıdaki “Cookie leri silerek” yani “Çerezleri temizleyerek” bu sorundan kurtulabilirsin.

Internet Explorer‘dan Cookie’leri silmek için “Araçlar” a oradan
“Internet Seçenekleri” ne tıklayınız. Karşınıza gelen Menü’de “Genel”
sekmesindeki “Tanımlama Bilgisi Sil” tuşuna tıklayın.
Gelen uyarıda “Tamam” a tıklayın.
Sonra Internet Seçenekleri menüsündeki “Tamam” a tıklayın. Cookie’leri sildiniz.

Eğer Firefox kullanıyorsanız, “Araçlar” a oradan
“Seçenekler” e tıklayınız.
“Gizlilik” sekmesine geliniz. “Çerezleri Göster” e tıklayınız. Gelen Menüde “Tüm Çerezleri Sil” e tıklayınız. “Kapat” a “Seçenekler” menüsünün “Tamam” ına tıklayınız. Cookie’leri sildiniz.

25. “Privacy” bölümündeki “Search” den neleri ayarlayabiliriz.
Bu bölümde “Which facebook users can find me in search?” “Hangi facebook kullanıcıları beni bulsun” anlamına gelir. “Everyone” veya “Only Friends” diye ayarlayabilirsiniz.
“Only Friends” i seçtiğinizde aşağıdaki kutucuklar açılıyor ama Türk Okulları olmadığı için oradakiler pek işimize yaramıyor. Bulunmak isteyenler “Everone” ı işaretlesin. Bulunmak istemiyorsanız “Only Friends” i seçip Aşağıdaki Kutucukları işaretlemeden bıraksın ve Aşağıdaki “Save” e tıklasınlar.
Onların altında büyük puntoyla “What Can People Do With My Search Results” yazılmış. Buranın altından sizi aradıklarında nelerin görünmesini istediğinizi belirtiyorsunuz. Yukarıdan aşağı “Resmini görsünler“, “Sana mesaj göndersinler“, “Seni dürtsünler“, “Sizi Arkadaş olarak ekleyebilme linki olsun“, “Senin arkadaşlarını görebilsinler” Bu kutucuklardan istediklerinizi işaretleyip, istemediklerinizi işaretsiz bırakın ve “Save” e tıklayın.

26. Facebook’a Fotograf Eklemek
Yukarı soldaki “Profile” ın sağındaki “Edit” e basın. Çıkan menüde “Picture” a basıp fotonuzu ekleyebilirsiniz. “Picture” la ilgili ufak nokta, Fotonuzu yüklerken oradaki “I certify that I have the right to distribute this picture and that it does not violate the Terms of Use” yazan kutucuğu işaretleyiniz yoksa yüklenmiyor.
Not: Vahşet ve Cinsellik içeren fotolar yüzünden banlanabilirsiniz. Kendi Fotonuzu yüklemeye çalışın. Bir Ünlünün fotosunu yüklediğinizde de sorun çıkabilir.

27. Facebook Grup lara üye olmak
Soldaki “Search” e aramak istediğiniz Grup Ismini yazın ve ENTER’a basın. Gelen Menüde Yukarıda All Results – People – Pages – Groups gibi sekmeler çıkar. Buradan “Groups” sekmesine tıklayın. Gelen sayfada istediğiniz Grup’un sağ tarafındaki “Join Group” a tıklayın. Açılan pencerede “Join” e tıklayın. Artık seçtiğiniz Gruba üyesiniz.

28. Facebook a Nasıl Üye Olunur?

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde de çok ilgi gören facebook.com hakkında bir yazı yazmak istedim. Bazı arkadaşlarım siteye üye olamadıklarını ifade ediyorlardı. Ingilizce olduğu için zorluk yaşıyorlardı. Bu yüzden Facebook’a nasıl üye olunabileceğini resimli olarak anlatmanın iyi bir fikir olduğunu düşündüm. Neden Facebook’a üye olalım diyenler olabilir. Facebook şu anda Dünyaca en büyük arkadaşlık sitelerinden biri, Burası aracılığıyla insanlar ilkokul, ortaokul, lise ve Üniversite arkadaşlarını bulabiliyor. O kadarki bazen ilk aşklarını, eski sevgililerini bile bulabiliyorlar. Örnek olarak ben okul arkadaşlarımın bir kısmınla bu site yardımıyla yeniden irtibata geçtim.
Not: Fotoların tam boyutunu görmek için üstlerine tıklayınız.

imdi Neden sorusunu aştıysak Internet Explorer, Firefox yada benzeri bir tarayıcıya www.facebook.com yazıp siteye giriyoruz.


Site açıldığında burada görünen Sign-Up’a tıklıyoruz. Aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran karşımıza geliyor ve boşlukları resimde doldurduğum gibi dolduruyorsunuz. Ben zaten üye olduğum için gerçek olmayan isim ve soyad kullandım. siz kendi gerçek bilgilerinizi doldurun. Yoksa arkadaşlarınız sizi bulamaz yada siz onları bulamazsınız.


Sign-Up’a tıkladığımızda Karşımıza üstteki resimdeki gibi bir ekran geliyor.
Yukarıdan aşağı neyin ne anlama geldiğini Ustteki Resimde sağ tarafına yazdım ama burada
yine açıklayacağım. Hangisi daha kolayınıza geliyorsa oraya bakınız. Full Name yazan yere Tam adımızı
yazıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz Ad ve Soyadımızın sadece baş harflerini büyük yazalım. (”Dincer Degre” gibi) Aksi takdirde sorun çıkabildiğini duymuştum. “I am” yazan yere “none of the above” seçmenizi öneririm. Ben öyle üye oldum. Değiştirmek isterseniz üye olduktan sonrada değiştirebilirsiniz. “none of the above” seçiyoruz. Email adresimizi yazıyoruz. Bunun sizin ulaşabileceğiniz bir mail adresi olmasına dikkat edin. Yazdığınız Email adresine Aktivasyon için mail gönderilecek. Create Password’a bu siteye girmek için kullanmak istediğimiz şifremizi yazıyoruz. Daha sonra Doğum günümüzü seçiyoruz. Ay kısaltmalarının Türkçeleri sırasıyla şunlardır;
Jan-Ocak, Feb-Şubat, Mar-Mart, Apr-Nisan, May-Mayıs, Jun-Haziran, Jul-Temmuz,
Aug-Ağustos, Sep-Eylül, Oct-Ekim, Nov-Kasım, Dec-Aralık
Şimdi önemli kısma geldik. Burada dikkat etmelisiniz. “Security Check” yazan yerde değişik şekillerde yazılmış iki ingilizce kelime var. “Text in the Box” yazan yere üstte gördüğümüz kelimeleri yazıyoruz. Benim örneğimdekine bakıp nasıl olacağını anlayabilirsiniz. 2 kelime arasında space’e bir kere tıklayarak boşluk vereceğiz ve gördüğümüz kelimelerdeki küçük büyük harfleri aynen yazacağız. Daha fazla bilgi için Resime bakınız.

Sonra onun altına iniyoruz ve “I have read and agree to the Terms of Use and Privacy Policy” yazan yerin solundaki kutucuğu resimdeki gibi işaretliyoruz. Bunların hepsini tamamladıktan sonra bu ekrandaki “Sign Up Now” tuşuna basıyoruz. Eğer bir yerde hata yapmamışsanız Aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.


Burada kayıt olurken yazdığınız mail adresinize bir mail gönderildiğinden bahsediyor.
Burayı böyle bırakabilirsiniz. Mail adresinizi açınız Konusu yani Subject olarak “Facebook Registration Confirmation” isimli bir mail göndermiş olmalı “Facebook”
Ona giriyoruz. Aşağıdaki yazıya benzer biz mail gelmiş olmalı.

Hey Deneme,
You recently registered for Facebook using this email address. To complete your registration, follow the link below:

http://www.facebook.com/c.php?code=498826325&rt=2&email=deneme%40hotmail.com

(If clicking on the link doesn’t work, try copying and pasting it into your browser.)
If you did not register for Facebook, please disregard this message.
Please contact info( at )facebook.com with any questions.
Thanks,
The Facebook Team

Burada “follow the link below:” yazan yerin altındaki linke tıklamalıyız.
Mail servisimiz bize uyarı gibi bir şey verebilir bunu geçip sitenin açılmasını sağlayın.
Eğer daha önceden bir arkadaşınız facebook için sizin mailinize davetiye yollamışsa karşımıza
aşağıdaki gibi bir ekran gelir. Böyle bir şey gelirse “Confirm” kabul etmenizi “Ignore” ise
reddetmenize neden olur. Bu ekran herkese gelmez. Eğer size böyle bir ekran gelmemişse aşağıdaki paragraftan okumaya devam edin.


Aşağıdaki ekran her kullanıcının göreceği bir ekran. Burada Mail adresimizi seçerek ve o mail adresinin şifresini yazarak arkadaşlarımızı facebook a davet edebiliriz. Eğer Facebook a şifre vermek için güvenmiyorsanız. Sağ yukarıdaki “Skip” tuşuna basarak bu aşamayı geçebilirsiniz.

Eğer bu ekranı “Skip” e tıklayıp geçmek istemiyorsanız. Şu işlemleri yapın. Burada mail adresinizi ve şifrenizi yazarsanız. Facebook daha önceden üye olmuş arklarınızı gösterir (Eğer varsa) ve “Add to Friends” e basarak onları arkadaş olarak ekleyebilirsiniz yada “Skip” e basarak bu aşamayı da atlayabilirsiniz.
Bu aşamadan sonra Mail listenizdeki arkadaşlarınızı çağırmak için birşeyler çıkacaktır, Oradan ya hepsini seçip yada bazılarını seçip Invite the Join diyebilirsiniz. Böylece onların mail adreslerine Davetiye göndermiş olursunuz, Skip derseniz bu aşamayı da bir şey yapmadan atlamış olursunuz.

Üçüncü aşama Aşağıdaki resimde de görülüyor. Burayıda gerekli şekilde doldurunuz.

Son olarak 4. aşamaya geçiyoruz. Bu aşamada Join’e basıp Ülkenizin ağına (yani Turkey) katılıyorsunuz ve Artık sizde bir Facebook üyesisiniz.
Not: Turkey Network’e katılmazsanız, Arkadaşlarınızın Profillerinizi göremeyebilirsiniz.

Yukarı soldaki Profile‘ın sağındaki Edit’e basıp Bilgilerinizi değiştirebilir ve çıkan menüde Picture a basıp fotonuzu ekleyebilirsiniz. Picture’la ilgili ufak nokta, Fotonuzu yüklerken oradaki kutucuğu işaretleyiniz yoksa yüklenmiyor.
Vahşet içeren fotolar yüzünden banlanabilirsiniz. Bu yüzden o tip fotolar yüklememeye dikkat edin.
______________
Mesaj07.02.2010, 19:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

ewt bu iyi oldu bazıları icin
______________
Mesaj28.02.2010, 21:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

ewt burda herşey yazılı olarak anlatılıyoo Very Happy
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu