Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.03.2010, 05:54 (UTC)    
Mesaj konusu: Reyting rekortmeni dizilerin basit hataları

Son zamanlarda halkı adeta ekranlara bağlayan diziler, özellikle Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Rusya ve Balkan ülkelerinde de büyük ilgi görüyor. Ancak senaryolardaki bazı hukuki hatalar, işin uzmanlarına saç-baş yoldurtuyor. Dizileri izleyen ve komik hataları gören hukukçular, senaristleri daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Örneğin dizilerde mahkeme kararı olmadan, polisler evde arama yapıyor. Oysa Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 119’uncu maddesine göre, aramayı polisler tek başına yapamaz. Arama savcı nezaretinde yapılır.

POLİS SUÇLUYU YAKALAR TUTUKLAMAZ

Pek çok televizyon dizisinde gözlerden kaçan bir başka hata da polislerin suçluları tutuklaması. Ancak kanunlara göre tutuklamayı mahkeme yapar. Polis zanlıyı yakalar ve gözaltına alır.

İŞTE DİZİLERDEKİ YANLIŞLAR

• Bu Kalp Seni Unutur mu? dizisinde 1987’deki bir boşanma davası aile mahkemesinde yapılıyor. Oysa aile mahkemeleri 2003’te kuruldu.

• Yaprak Dökümü’nde, zanlı hakkında tutuklama kararı çıkıyor. Ancak duruşma 3 ay sonrasına erteleniyor oysa bu süre en fazla bir ay.

• Ezel dizisinde ise ameliyat için hiçbir yakınlığı olmayan kişinin sözlü izni alınıyor.

• Türk hukukunda evlatlıktan ret diye bir kavram yok. Ancak mirastan men etme var. O da şarta bağlı.

• Uyuşturucu bulan polis ilk kalite kontrolünü kendisi yapıyor.

• Gayrimenkul devredilirken tapu dairesine gitmek zorunludur. Ancak dizilerde boş kağıda atılan imza yeterli.

• Akasya Durağı dizisinde sızıntı petrolü izinsiz satan kişiler, ‘Şikayet var’ diye gözaltına alınıyor. Sonra da ‘Şikayetten vazgeçildi’ diye zanlı serbest bırakılıyor. Bu olay hırsızlık kapsamında olduğu için şikayetin geri çekilmesinin bir değeri yok.

• 4 yıl hapis cezası önce paraya çevrildi, ardından da ertelendi. Ceza mevzuatımızda 2 yılın üstündeki cezalar için böyle bir düzenleme yok.

• Kader Çizgisi dizisinde eve gece vakti hacze gidildi. Aile fotoğrafı haczedildi. Ceza soruşturmalarında dahi gece arama yapılamaz.

STAR
Mesaj22.03.2010, 07:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler..
Mesaj22.03.2010, 10:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok Güzel Bir Paylaşım...
Mesaj22.03.2010, 10:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

bazı hataalr hoşgörülebilir ama bazıları gerçekten güülünç olabiliyor

yabancı bir dizi olan lostta idi galiba lost da olmayabilir kayıplar ama yukardan bilidğimiz bir uçak fimasının uçağı geçiyor ve kameralarda arka planda uçak görünüyordu onlara kaybolmuş ıssız bir yerde ama uçak geçiyor

buna benzer olaylar gülünç oluyor
______________
Siteme yazar arıyorum ..
30 özgün yazı yazana 500 mb host veriyorum .
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu