| Yazar |
Mesaj |
-

rankend
Uzman Üye
|
26.03.2010, 15:17 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bitly yazmış: cs2'nin ne farkı var  daha basit ve güzel.cs4'üm de var.şuanda onla yapıyorum.ama cs2'yi severim.
cs2 ve c4 arasında çook fark var kardes bi incele fark edersin ______________
rankend on deviantART
Taklitlerden sakının : rankend forumexe hesabı özenti taklittir. |
|
|
↑
|
|
 |
-

bitly
Aktif Üye
|
26.03.2010, 15:20 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
rankend yazmış: bitly yazmış: cs2'nin ne farkı var :) daha basit ve güzel.cs4'üm de var.şuanda onla yapıyorum.ama cs2'yi severim.
cs2 ve c4 arasında çook fark var kardes bi incele fark edersin
anlat bakalım :) inceledimde görüntü acısından farklılıklar var.
kardes demeyelim.sevmem bu lafı :) |
|
|
↑
|
|
 |
-

rankend
Uzman Üye
|
26.03.2010, 15:39 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
PS cs4 yenilikler bunlardı bak istersen varmıymış cs2 ile arasındaki farkı xD:
Adjustments Panel
Image/Adjustment menü ile Layer/New Adjustment layer için Araçlar bölümünde yeni bir alan oluşturulmuş. Tıkladığınızda aşağı doğru açılıyor. Böylece hem karıştırmamamız hemde daha çabuk işlemlerimizi yapmamız sağlanmış oluyor.
..
Mask Panel
Artık pixel ve vektör bazlı maskerlerin ilgili tüm kontroller Mask panelde toplanmış. Window > Mask dediğimizde önümüze açılan bu yeni pencere ile tüm kontroller pixel ve vektör bazlı maskerlerin hepsi bir panelde.
..
Content-Aware Scaling (İçerik Bilinçli Ölçekleme)
Beğendiğim özelliklerden biri de Edit > Content-Aware Scaling özelliği. Bu özellik sayesinde artık pixel bozulmaları daha az olucak. Bu sayede görsellerle oynama yaptığınızda daha güzel sonuçlar elde edebileceksiniz. Aşağıdaki görsellerde de gördüğünüz gibi küçültme olmasına rağmen arada pek bi fark yok gibi.
Smoother Panning and Zooming
Evet beğendiğim özelliklerden biri artık pixelerine kadar zoom yapma şansımız var. Eskiden belli bir seviyeden sonra zoom yapma olanağımız bitiyordu. Şimdi ise Smoother Panning and Zooming daha net ve daha çok zoom şansımız var.
..
Fluid Canvas Rotation
Eskiden Image > Rotate Canvas ve ya Image > Canvas ile ayarları kendimiz girerek ya da sabit 90-180-360 değerlerinden birini kullabildiğimiz Canvas özelliği CS4 ile pusula şeklinde yer almış. Böylece daha kolay ve istediğimiz şekilde görselimizin yönünü değiştirebileceğiz.
..
Revolutionary 3D Painting and Compositing
Artık CS4 ile 3d objeler tasarlıyabileceğiz .
|
↑
|
|
 |
-

mertphotograph
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
26.03.2010, 15:43 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
rankend yazmış: PS cs4 yenilikler bunlardı bak istersen varmıymış cs2 ile arasındaki farkı xD:
Adjustments Panel
Image/Adjustment menü ile Layer/New Adjustment layer için Araçlar bölümünde yeni bir alan oluşturulmuş. Tıkladığınızda aşağı doğru açılıyor. Böylece hem karıştırmamamız hemde daha çabuk işlemlerimizi yapmamız sağlanmış oluyor.
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
Mask Panel
Artık pixel ve vektör bazlı maskerlerin ilgili tüm kontroller Mask panelde toplanmış. Window > Mask dediğimizde önümüze açılan bu yeni pencere ile tüm kontroller pixel ve vektör bazlı maskerlerin hepsi bir panelde.
……………………………………………………………………………………………………………………………………..
Content-Aware Scaling (İçerik Bilinçli Ölçekleme)
Beğendiğim özelliklerden biri de Edit > Content-Aware Scaling özelliği. Bu özellik sayesinde artık pixel bozulmaları daha az olucak. Bu sayede görsellerle oynama yaptığınızda daha güzel sonuçlar elde edebileceksiniz. Aşağıdaki görsellerde de gördüğünüz gibi küçültme olmasına rağmen arada pek bi fark yok gibi.
…………………………………………………………………………………………………………………………………
Smoother Panning and Zooming
Evet beğendiğim özelliklerden biri artık pixelerine kadar zoom yapma şansımız var. Eskiden belli bir seviyeden sonra zoom yapma olanağımız bitiyordu. Şimdi ise Smoother Panning and Zooming daha net ve daha çok zoom şansımız var.
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Fluid Canvas Rotation
Eskiden Image > Rotate Canvas ve ya Image > Canvas ile ayarları kendimiz girerek ya da sabit 90-180-360 değerlerinden birini kullabildiğimiz Canvas özelliği CS4 ile pusula şeklinde yer almış. Böylece daha kolay ve istediğimiz şekilde görselimizin yönünü değiştirebileceğiz.
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Revolutionary 3D Painting and Compositing
Artık CS4 ile 3d objeler tasarlıyabileceğiz .
|
|
|
↑
|
|
 |
-

rankend
Uzman Üye
|
26.03.2010, 15:48 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
Okumadan cevap yazıyorsunuz :S
İyi Tasarım Yapmak + Hızlı Tasarım yapmak için gerekli yenilikler yapılmıs cs4'de
kim bilir cs5'de neler olacak ______________
rankend on deviantART
|
|
↑
|
|
 |
-

bitly
Aktif Üye
|
26.03.2010, 15:48 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
@rankend
beni cömez sanma :) tavırlara dikkat.uhh diyecek bi değişiklik yok.
ayrıca en çok kullanılan photoshop sürümü cs2'dir ;) ______________
sen benim mıymıy rapime keste kafanı kurban et ! |
|
|
↑
|
|
 |
-

rankend
Uzman Üye
|
26.03.2010, 15:50 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bitly yazmış: @rankend
beni cömez sanma  tavırlara dikkat.uhh diyecek bi değişiklik yok.
ayrıca en çok kullanılan photoshop sürümü cs2'dir
Ben Size Çömez demedim sadece arasındaki farkı söledim =) Herkes Görsün diye______________
rankend on deviantART
|
|
↑
|
|
 |
-

bitly
Aktif Üye
|
26.03.2010, 15:52 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
rankend yazmış: bitly yazmış: @rankend
Ben Size Çömez demedim sadece arasındaki farkı söledim =) Herkes Görsün diye
bende çömez dedin demedim  sadece ben bu foruma başka bir kullanıcıyla girsem konuşmalar değişiyor.
neyse o büyük farkları görmüş olduk  ______________
|
|
↑
|
|
 |
-

rankend
Uzman Üye
|
26.03.2010, 15:57 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bitly yazmış: rankend yazmış: bitly yazmış: @rankend
Ben Size Çömez demedim sadece arasındaki farkı söledim =) Herkes Görsün diye
bende çömez dedin demedim  sadece ben bu foruma başka bir kullanıcıyla girsem konuşmalar değişiyor.
neyse o büyük farkları görmüş olduk
nese yeni özelliklere dikkat etmiyorsunuz
acaba cs5 fiyatı ne olucak ondan konuşalım xD______________
rankend on deviantART
|
|
↑
|
|
 |
-

hyperendesign
Aktif Üye
|
26.03.2010, 17:32 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bitly yazmış: cs2'nin ne farkı var  daha basit ve güzel.cs4'üm de var.şuanda onla yapıyorum.ama cs2'yi severim.
herkese alıştığı sürümü kullanır.. ama sürüm farkı var sonuçta arada fark var tabikide. ______________ hyperend...
Mustafa Kemal Atatürk. |
|
|
↑
|
|
 |
-

oyunfarz
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
26.03.2010, 17:56 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
hyperendesign yazmış: oyunfarz yazmış: hayırlısı olsun. ama bana cs2 yetiyo çok fazlada yenilik olmaz zaten
bu kadar emin konuşma cs2 ile cs4 arasında dağ kadar fark var. cs5 de çok farklı olacak.
dağ kadar fark dediğin. tek güzel farkı 3d araçlar yapılabilmesi. cs2 hem sade güzel ve ustalık gerektiren bir sürüm ve çoğunlukta bu sürümü kullanıyo. ustalık dediğim yani örnek cs4 de tasarım yapmak cs2 den daha kolaydır. |
|
|
↑
|
|
 |
-

hyperendesign
Aktif Üye
|
26.03.2010, 18:09 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
oyunfarz yazmış: hyperendesign yazmış: oyunfarz yazmış: hayırlısı olsun. ama bana cs2 yetiyo çok fazlada yenilik olmaz zaten
bu kadar emin konuşma cs2 ile cs4 arasında dağ kadar fark var. cs5 de çok farklı olacak.
dağ kadar fark dediğin. tek güzel farkı 3d araçlar yapılabilmesi. cs2 hem sade güzel ve ustalık gerektiren bir sürüm ve çoğunlukta bu sürümü kullanıyo. ustalık dediğim yani örnek cs4 de tasarım yapmak cs2 den daha kolaydır.
hadi canm ya ben cs2 de kullandım bir olay görmedim orda? ayrıca cs4 çalışmak daha farklı. ayrıca ustalığın sürümle alakası yok =) ______________ hyperend...
Mustafa Kemal Atatürk. |
|
|
↑
|
|
 |
-

oyunfarz
Bedava-Sitem Bağımlısı
|
26.03.2010, 18:12 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
hyperendesign yazmış: oyunfarz yazmış: hyperendesign yazmış: oyunfarz yazmış: hayırlısı olsun. ama bana cs2 yetiyo çok fazlada yenilik olmaz zaten
dağ kadar fark dediğin. tek güzel farkı 3d araçlar yapılabilmesi. cs2 hem sade güzel ve ustalık gerektiren bir sürüm ve çoğunlukta bu sürümü kullanıyo. ustalık dediğim yani örnek cs4 de tasarım yapmak cs2 den daha kolaydır.
hadi canm ya ben cs2 de kullandım bir olay görmedim orda? ayrıca cs4 çalışmak daha farklı. ayrıca ustalığın sürümle alakası yok =)
her neyse zevkler ve renkler ve cs versyonları tastışılmaz.  sonuçta benim sevdiğim o onu kullanıyorum.  |
|
|
↑
|
|
 |
-

bitly
Aktif Üye
|
26.03.2010, 19:40 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
hypo  tabii ki fark var sürüm farkı ama cs4'ün yaptıklarını cs2 de yapıyor  ______________
|
|
↑
|
|
 |
-

hyperendesign
Aktif Üye
|
26.03.2010, 19:42 (UTC) Mesaj konusu: |
|
|
bitly yazmış: hypo  tabii ki fark var sürüm farkı ama cs4'ün yaptıklarını cs2 de yapıyor
ama dikkat et arada sürüm farkı var kesinlikle fark olacaktır. çünkü biri cs2 biri cs4 arasında kesinlikle farklılıklar ve cs4 ün bazı üstün özellikleri olacaktır. yoksa neden cs4 diye bir sürüm olsun ki.
tasarım demeyin tasarım cs3 te değişti. ______________ hyperend...
Mustafa Kemal Atatürk. |
|
|
↑
|
|
 |
|