Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.04.2010, 18:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Google 1 a rakip geliyor

Google'a Türk Rakip Geliyor.


Devletin uydu haberleşme şirketi Türksat, dünyanın en büyük arama motoru Google'ın en çok ilgi gören uydu görüntüleme ürünü olan "Google Maps'e", "Türksat Maps" ile rakip oluyor.


Zaman'ın haberine göre, kullanıcılar, Google'da olduğu gibi Türksat Maps üzerinden de, yerinden bile kalkmadan, isterse Çin Seddi'ni, isterse Mısır piramitlerini görebilecek. Türksat, projeyi bu yıl içinde hayata geçirecek ve ticari olmayan görüntüleri, internet üzerinden vatandaşınhizmetine sunacak.

Ancak, Türksat'ın "TürksatMaps" hizmeti, Google'a göre daha kaliteli ve güncellenmiş görüntüler içerecek. Şirket bu çerçevede, internet üzerinden daha önce Google'a hizmet veren 'Dijital Globe' ile anlaştı. Hannover CeBİT 2010 fuarında, Zaman'a açıklamada bulunan Türksat Coğrafi Bilgi Teknolojileri Direktörü Hayati Taştan, Google'ın verdiği uydu görüntülerinin daha gelişmiş halini internet üzerinden dünyaya sunacaklarını vurguladı. Bu konuda iddialı olduklarını kaydeden Taştan, "Bildiğiniz gibi, Google'ın internet görüntülerini sağlayan, Digital Globe ile anlaşması sona erdi. Biz de Digital Globe ile anlaştık. Kısa sürede internet üzerinden görüntü hizmeti vermeye başlayacağız." dedi.

Taştan, TürksatMaps ile 60 cm çözünürlüklü ve renkli fotoğraf vereceklerini, buna karşın Google'ın 50 cm çözünürlüklü ve görüntüleri siyah beyaz verdiğine dikkat çekerek, arama motorunun ancak 1 metre çözünürlüklü görüntüyü renkli verebildiğini kaydetti. Hayati Taştan söyle devam etti: "Onlar GoogleMaps API ile ticari hizmetleri sunuyor. Biz de TürksatMaps API ile ticari hizmetleri sunacağız. Google'ın ticari olmayan, internetteki uydu görüntüleri ise çok eski.

Bazıları 1-2 yıl önce çekilmiş görüntüler. Bizimki ise çok daha güncel, yeni görüntüler olacak." Öte yandan fuarda çeşitli ülkelerin uydu operatörleriyle yaptıkları anlaşmalarla 3 ayrı gözetleme uydusundan fotoğraf aldıklarını da bildiren Taştan, "Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi uluslararası düzeyde tanıtmak, benzer ve aynı alanda hizmet veren firmalarla işbirliği imkânlarını araştırmak. Coğrafi bilgi teknolojileri konusundaki son gelişmeleri özellikle bilgi teknolojileri altyapısı açısından yakından izlemek ve Türkiye'ye aktarmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

2013'ten itibaren Türkiye'nin gözlem uydusu Göktürk-1'in pazarlaması için çalışacakları bilgisini veren Taştan, Türk Hava Kuvvetleri'nin uzaya göndereceği Göktürk uydularına Türksat'ın da ortak olduğunu hatırlattı. Taştan, "Gözlem uydumuz yabancı ülke uydularının görüntülerini kullanıyor. Hedefimiz, Göktürklerle, kendi uydumuzun verilerini kullanmak. Böylece 50 cm çözünürlüklü (50x50 boyutlarındaki bir alanı net gösteren fotoğraf ve görüntü) görüntüleri Göktürk-1'den, daha sonra 2,5 metre çözünürlüklüleri ise Göktürk-2 uydusundan alarak ulusal ve uluslararası düzeyde pazarlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.


Kaynak : Zaman
______________

Ne mutlu Türküm diyene! M. Kemal Atatürk
Mesaj19.04.2010, 18:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

yürü be türksat kim tutar seni Laughing
______________
Hiç ilgilenmediğim wordpress ten aldığım ekonomi sitemin pr değeri 3 olmuş. almak isteyenler ö.m atsın.
Mesaj19.04.2010, 19:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım Saolasın.
______________
Mesaj21.04.2010, 07:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

darpking yazmış:
Güzel Paylaşım Saolasın.


rica ederim yürü be türksat
______________

Ne mutlu Türküm diyene! M. Kemal Atatürk
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu