Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.05.2010, 12:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Laptop Kısırlığa Neden Oluyor!...

Laptop Kısırlığa Neden Oluyor!...

Alkolün, nikotinin ve keyif verici maddelerin erkeklerde üremeyi olumsuz yönde etkilediğini artık hepimiz biliyoruz. Ya dizüstü bilgisayarların etkisi?... Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama fazla ısınan bir laptop kısırlığa sebep olabilir. Uzmanlar, erkeklerin testislerinin aylar boyunca ısıya maruz kalmasının uzun dönemde iktidarsızlığa yol açabileceği vurguluyor.
Neredeyse her bilişim aygıtı çalışma sırasında ısınır. Bu aslında istenen bir şey değildir ve üretici firmalar aslında bu aşırı ısınmanın kullanıcılara zarar verdiğini belirtmekten kaçınır.
Hürriyette yer alan habere göre, New York Devlet Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptıkları araştırma, bir dizüstü bilgisayarı gerçekten de diz üstüne koymanın kasıklardaki ısıyı yükselttiğini gösteriyor. Çalışmayı yöneten ürolog Dr. Yefim Shynkin, bu durumu şöyle açıklıyor:
"Dizüstü bilgisayarların iç ısısı çalışma sırasında 70 dereceyi geçebilir. Bu aygıtlar çoğu zaman kasık bölgesine yakındır. Bu aygıtların yarattığı aşırı sıcaklık bir yana, dizüstü bilgisayarlar kullanıcının bacaklarını birbirine yaklaştırmasını sağlıyor ve bu da testisleri sıkıştırıyor. Tüm bunlar da üreme becerisini düşürüyor."

Bu Test Nasıl Yapıldı?

Test cihazı olarak Apple MacBook Pro seçilmiş. Dr. Yefim Shynkin, test aşamalarını şu şekilde aktarıyor:
"Öncelikle birkaç standart program çalıştırıp internette gezindik. Her gün milyonlarca insanın yaptığı gibi bir çalışma ortamı yaratmaktı amacımız. Sadece on dakika sonra, vücudun birçok yerinde sıcaklığı 40 dereceyi aşan noktalar oluştu. Ardından bir kullanıcıdan sizüstünü kucağına koyup birkaç ofis belgesini düzenlemesini ve bir yandan da YouTube videoları izlemesini rica ettik.Kot pantolonunun sıcaklığı 40 dereceyi geçti. Bu sıcaklık geçici bir tehdit altında olduğu anlamına gelmiyor elbette. Fakat böyle sıcaklıklar bacaklarda hafif ve orta şiddetli yanıklara yol açabiliyor.
Özellikle MacBook Pro, klavye yoğun olarak kullanıldığında, klavye ile ekran arası ve makinenin alt kısmı 60 dereceyi geçiyor. Bu durumda, saatler süren bir çalışmanın ardından ellerde ve kollarda yanık oluşması hiç de sıradışı bir durum değil."

Kullananlar Isı Artışının Farkına Varmıyor

Bu durumda akla şu soru gelebilir: "Peki, neden bunca kullanıcı sesini çıkarmadan çalışıyor?"... Dr. Yefim Shynkin, bu sorunun yanıtını ise şu şekilde açıklıyor:
"Eğer bir kurbağayı sıcak su dolu bir kaba bırakırsanız hemen dışarı sıçrar. Ama soğuk suya koyar ve suyu ağır ağır ısıtırsanız, farkına varmadan haşlanır. Biz testimizi kurbağalar üzerinde yapmadıysak da şu örneği bilmenizde fayda var. Tıpkı kurbağalar gibi insanlar da sıcaklık artışı yavaş yavaş gerçekleşirse tehlike sınırlarını aşan değerlere bile itiraz etmiyor.
Bunun en çarpıcı örneklerinden biri 2002'de yaşandı. İsveçli bir bilim adamı dizüstünü kucağına alıp bir saat çalıştıktan sonra, üstündeki pantolona ve iç çamaşıra rağmen cinsel organı su toplayacak şekilde yandı. Sadece Apple'ın Mac- Book Pro'su değil, dizüstü bilgisayarların birçoğu tehlike yaratacak ölçüde ısınıyor. Özellikle de "Oyun amaçlı dizüstü" tabir edilen bilgisayarlar, üremenin önündeki en büyük engel. Güçlü işlemciler ve yüksek çözünürlüklü grafikler, yük altında yüksek miktarda atık ısı oluşmasına yol açıyor."
Üreme kapasitesindeki geçici düşüş ve yanıklar hiç hoş değil elbette. Neyse ki çoğu durumda harici yanıkların tedavisi kolay ve söz konusu bahtsız bilimadamı bile antibiyotik gerektirmediği söylenen bir tedaviyle iyileşmiş.
Bununla birlikte, uzmanların hemfikir olduğu bir konu, erkeklerin testislerinin aylar boyunca ısıya maruz kalmasının uzun dönemde iktidarsızlığa yol açabileceği. Spermlerin yeniden üretimi bile iki ayı buluyor. Kendinizi bu sorundan uzak sanmayın.

Kaynak: http://www.ailem.com/templates/news/detail/detail6.asp?id=18150&archive=1

______________
Mesaj24.05.2010, 16:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Saçma gibi
______________

Mesaj24.05.2010, 19:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bende Laptop Var AMa Bence Saçma
Mesaj24.05.2010, 19:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

Biraz Saçma Confused
______________

“Türk demek Türkçe demektir; ne mutlu Türküm diyene!” [ Türkçemize Sahip Çıkalım ! ]
Mesaj25.05.2010, 09:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bilgilerin doğru olma ihtimali çok yüksek.Uzaktan kullanınca problem olcağını sanmam fakat dizlerimizde tuttuğumuzda sıcaklıktan dolayı erkek üreme organlarinin yok olmasına neden olur.Bu mantıkla bu bilgilerin doğru olduğunun kanaatindeyim.. Wink
Mesaj25.05.2010, 11:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

odev-arsivleri yazmış:
Bilgilerin doğru olma ihtimali çok yüksek.Uzaktan kullanınca problem olcağını sanmam fakat dizlerimizde tuttuğumuzda sıcaklıktan dolayı erkek üreme organlarinin yok olmasına neden olur.Bu mantıkla bu bilgilerin doğru olduğunun kanaatindeyim.. Wink

Evet bu bilgiler doğrudur, doktor bir tanıdıgıma sormustum ben üreme organının ısısı normal vücut ısısından 1derece az olmalıdır demişti fazla yada çok düşük olursa kısırlıga sebep olurmus.
Bendede laptop var bu yüzden sehba üzerinde kullanıyorum.
______________

Hv.Svn. Kd. Er
Mesaj05.04.2011, 18:16 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Mesaj06.04.2011, 09:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

laptop kullanmıyorum ben karşılaşırsamda dizimin üstüne almam Very Happy
______________

Mesaj06.04.2011, 11:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

reklamahallesi yazmış:
laptop kullanmıyorum ben karşılaşırsamda dizimin üstüne almam Very Happy



Aynı Şekilde Wink
______________




Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu