Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.06.2010, 14:36 (UTC)    
Mesaj konusu: 'ABD teröristleri gördü ama söylemedi'

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, ABD'nin askeri birliğe saldıran teröristleri ekrandan gördüğünü ama istihbarat vermediğini iddia edip konuyu Prof. Dr. Hasan Köni'ye sordu. Köni konuyu şöyle yorumladı.



Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki PKK'lıların askeri birliğe saldırıyla ilgili olarak Amerika ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımı yapılmasına dair anlaşma olduğunu söyleyerek ABD'nin anlaşmayı ihlal ettiğini ileri sürdü. Bulut, 'Ekranda gördüler ama söylemediler bu kesin. Bu konuyu nasıl yorumluyorsunuz' diye sordu

Bulut'un sorusuna Prof. Dr. Hasan Köni şöyle cevap verdi. Amerika İran'a karşılık PJAK'a destek veriyor, yine bu unsurların Suriye'yi de rahatsız etmesine destek veriyor ancak Türkiye'ye karşı PKK'ya Amerikalıların destek vermediğini söylemek abes olur.

Köni, 'Amerika teröristleri gördü ama söylemedi sorusunu ise 'Amerika nötr kalmış olabilir' deyerek cevap verdi ve Türkiye'nin istihbarat açısından Amerika'ya bağımlı olmasını eleştirdi. Amerika'nın bunu yapmasına ise son dönemdeki bazı sorunların neden olabildiğini belirtti.

Haber7

Anahtar Kelimelerhabertürk genel yayın yönetmeni yiğit bulut prof. dr. hasan köni amerika isitihbarat
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu