Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.06.2010, 13:43 (UTC)    
Mesaj konusu: Yazar İlhan Selçuk hayatını kaybetti..

Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk hayatını kaybetti. Yazar İlhan Selçuk 2009'un Ağustos ayından beri konuşma bozukluğu ve kısmi felç nedeniyle tedavi görüyordu. Hastane ölüm nedenini açıkladı

Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk 85 yaşında hayatını kaybetti.

Özel Amerikan Hastanesi yetkilileri, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un 'çoklu organ yetmezliği' nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, "24 Ocak tarihinde 'İskemik beyin hastalığı' nedeni ile yoğun bakım ünitemize yatırılan İlhan Selçuk, uygulanan tüm tedavi ve girişimlere karşın 'çoklu organ yetmezliği' nedeni ile bugün saat 13.15 vefat etmiştir." denildi.

KARDEŞİNDEN 72 GÜN SONRA

İlhan Selçuk'un ağabeyi olan ünlü çizer Turhan Selçuk da 11 Mart 2010 tarihinde vefat etmiş ve Selçuk tedavisi nedeniyle kardeşinin cenazesine katılamamıştı.

Selçuk'un cenazesi perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verilecek.

ERGENEKON ZANLISIYDI

İlhan Selçuk 21 Mart 2008 tarihinde Ergenekon soruşturmasının 5. dalga operasyonunda gözaltına alınmıştı. Selçuk, silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanıyordu.

İLHAN SELÇUK KİMDİR?

İlhan Selçuk, 1925 yılında Aydın’da doğdu. 1950 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Avukatlık, matbaacılık gibi işlerde çalıştıktan sonra, dergi ve gazetelerde yazı işleri müdürlüğü yaptı. İlk yazıları 41 Buçuk isimli mizah dergisinde çıkmıştı. 1963 yılında kağısından adımını attığı Cumhuriyet Gazetesi'nde günümüze dek yazılarını sürdürdü.

İlhan Selçuk 12 Mart Muhtırası’ndan sonra, 9 Mart 1971 darbe teşebbüsüne katılan[1] Milli Demokratik Devrimcilerden olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

İlk iki kitabı gittiği yerler üzerine bir incelemelerdi: Güzel Amerikalı (1976), Uzak Komşu Rusya’dan Gezi Notları (1967). Mustafa Kemal’in Saati'nde belgesel yazılarını derledi, Yüzbaşı Selahattin’in Romanı adlı iki ciltilik bir roman yayınladı.

Ayrıca Sovyetler, İran, Amerika İzlenimleri, Yeni Kırallar Yeni Soytarılar, Ağlamak ve Gülmek, Düşünüyorum Öyleyse Vurun, Görülmüştür, Ziverbey Köşkü ve Japon Gülü gibi kitaplara da imza atmıştı. Son bir buçuk yıl içinde ismi Ergenekon davasıyla da gündeme gelen Selçuk 21 Haziran 2010'da, 85 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.

HİKMET ÇETİNKAYA

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi ve gazetenin yazarı Hikmet Çetinkaya, ''İlhan Selçuk, onurlu bir kişiliği, devrimci bir yüreği olan yurtseverdi'' dedi.

AA muhabirinin görüştüğü Çetinkaya, İlhan Selçuk ile yaklaşık 40 yıldır tanıştığını belirterek, ''İlhan Selçuk, onurlu bir kişiliği, devrimci bir yüreği olan yurtseverdi. Atatürk devrimlerine bağlıydı. Demokrasimizin, laikliğin temelinde yükselebileceğini söylerdi'' diye konuştu.

Selçuk'un, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 4 gün gözaltında tutulduğunu ifade eden Çetinkaya, bu uygulamanın, polislerin nazik davranışları ve nezarethanede tutulmamış olmasına rağmen daha önce iki kez kalp krizi geçiren İlhan Selçuk'u yorduğunu söyledi.

Çetinkaya, İlhan Selçuk'un geçirdiği son kalp krizinden sonra ameliyat olduğunu ve bir daha kendisini toparlayamadığını belirterek, Selçuk'un, 14 Ağustos 2009'dan beri hastanede tedavi gördüğünü, bu süre içinde organlarının iflas ettiğini dile getirdi.

İlhan Selçuk'un vasiyetine uyularak Hacıbektaş'ta toprağa verileceğini belirten Çetinkaya, Selçuk için İstanbul'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda tören düzenlemeyi planladıklarını, törenin ne zaman yapılacağının gerekli izinler alındıktan sonra belli olacağını ifade etti.

Haber 7 / Ajanslar
Mesaj22.06.2010, 13:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylasım için saol
Mesaj22.06.2010, 13:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

devrim-fan yazmış:
Paylasım için saol

bunu yazmak yerine ALLAH'tan Rahmet Dileyebilirdin..

ALLAH RAHMET EYLESİN.
Mesaj22.06.2010, 13:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah rahmet eylesin.
Mekanı cennet olsun.

______________

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde
Mesaj22.06.2010, 13:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

Allah rahmet eylesin.
______________
balikesirerdek.tr.gg ve exevolium.tr.gg adresleri şahsıma aittir. Smile
Mesaj22.06.2010, 14:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

benimsitem1993 yazmış:
Allah rahmet eylesin.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu