Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.07.2010, 10:04 (UTC)    
Mesaj konusu: Windows 7 yüzünü güldürdü

Windows 7 ikinci çeyrekte Microsoft'un yüzünü güldürdü. Microsoft'un kârı yüzde 48 arttı...Yazılım devi Microsoft, yılın ikinci çeyreğinde kârını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 48 artırarak 4 milyar 520 milyon dolara çıkardı.
Şirket, Windows 7 işletim sisteminin satışının, kârındaki artışta önemli rolü olduğunu açıkladı.Microsoft ayrıca, yeni işletim sisteminin geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana 175 milyon kopya satığını duyurdu.
Şirketin toplam gelirleri ise Xbox oyun konsolu ve Bing arama moturunun kârı ile birlikte 16 milyar dolar düzeyinde seyrediyor.
Teknoloji harcamalarındaki canlanmadan yararlanan Microsoft'un kâr ettiği ürünler arasında önceki aylarda piyasaya sürdüğü Office 2010 da var.
Bağımsız araştırma şirketlerinin raporlarına göre, piyasalar geçen üç ayda kişisel bilgisayar satışlarında yüzde 20'lik bir artışa şahit oldu.

Amazon'un kârı da arttı
Öte yandan internet üzerinden satış yapan dünyanın en büyük sitelerinden Amazon da, geçen yıla kıyasla kârında yüzde 45'lik bir yükseliş olduğunu açıkladı.Internetten perakende ürün satış şirketi, kârındaki yükselişin, Amazon'un geliştirdiği Kindle adlı elektronik kitap okuma cihazı sayesinde yapılan e-kitap satışlarının da önemli payı olduğunu söylüyor.
Dünyanın önde gelen şirketlerinden birbiri ardında yapılan kâr artışı açıklamaları Dow Jones'ta da olumlu yankı buldu ve borsa günü yüzde 2 yükseliş ile kapattı.

veteknoloji
______________
► @aydakiayak kullanıcı adıyla İnstagramdayız.Sayfamızı Takip etmeyi unutmayınız.
Mesaj24.07.2010, 10:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler
Mesaj24.07.2010, 10:25 (UTC)    
Mesaj konusu:

Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu