Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.09.2010, 19:45 (UTC)    
Mesaj konusu: Mafia 2 İnceleme...



Sandbox oyun dediğimizde aklımıza ilk gelen oyunlardan biride belkide Mafia’dır ve ilk oyunuyla büyük bir başarı yakalayan oyun 8 yıl aradan sonra yeniden bir oyun ile geri dönmek istiyor. Ne kadar GTA türü bir oyun desekte, oyunun kendine özgü bir atmosferi var ve bu atmosferde Mafya’yı en iyi şekilde anlatıyor. Oyunun her çıkan bir videosu büyük ses getirmişti. Bazı kesimler oyunun harika olduğunu dile getirirken bunun aksine bazı kesimlerde oyunun tam bir hayal kırıklığı olduğunu dile getirmişti. Bizde Buyutech! olarak sizlere oyunun çıkmasının ardından oyundan aldığımız ilk izlenimleri sunmak istedik. Serinin ilk oyunu 2002 senesinde Tommy Angelo kimliğiyle başlamıştı bu oyunda ise Vito kimliğiyle nam salıyoruz…



Karanlık bir dünyaya girmeye çeyrek kala!
Vito Sicilya asıllı bir Amerikan vatandaşı ve uzun süre önce zorunlu olarak Amerika’ya ailesi ile birlikte göç etmek zorunda kalmış. Amerika’da ki en yakın arkadaşı Joe ile birlikte illegal işler yapmaya başlayan Vito, yapacakları bir kuyumcu soygununda yakayı ele verir ve zorunlu olarak askere girer ve o sırada devam etmekte olan 2. Dünya Savaşı’nda Sicilya cephesine gönderilir.
Vito yıllar önce zorunlu olarak ayrıldığı yurduna bir Amerikan askeri olarak döner ve orada düşmanlara karşı savaşır. İşte oyunun iplerini burada elimize alıyoruz. Buradan itibaren bir alıştırma bölümü niteliğinde olan bölümde düşmanlara karşı savaşıyoruz ve kontrolleri, silah kullanmayı vs. öğreniyoruz. Kısa bir alıştırma turundan sonra asıl hikayenin başladığı noktaya Amerika’ya dönüyoruz.




Welcome to Empire Bay / Empire Bay’a Hoş Geldiniz!
Mafia 2 Empire Bay isimli bir şehirde geçiyor. Tabi şehir tasarımında 8 senenin önemini oyunu oynadıktan sonra anlayabiliyoruz. Şehir gerçekten çok büyük eğer çok uzakta bir yerde görev almışsanız oraya gitmeniz 10-15 dakikanızı alabiliyor. Tabi şehirde ilk oyundaki gibi sadece dolaşmak yok sağlığınızı doldurmak için fast food yiyebiliyorsunuz, kuyumcu veya silah dükkanını soyabiliyorsunuz.

Şehir büyük ve konforlu gerçekten ama ilk oyundan aşina olduğumuz polisler yine var. Belkikırmızı ışıkta geçene o kadar dikkat edilmiyor fakat şehrin içinde ki hız sınırı tabelalarına dikkat etmek gerekiyor çünkü 50 ile git diyorsa 51′le giderseniz polis sizin peşinize anında düşüyor. İlk oyundaki kadar kolay olmayan şeyse polislerden kurtulmak, 2,3 sokak dolaşmak gerekiyor polisten kurtulmak için. Sağ alt köşedeki harita baya güçlendirilmiş eski oyundaki harita radar gibi basit bir haritaydı fakat bu oyunda şehrin ana haritasının küçültülmüşünü koymuşlar.




Selam Joe !
Askerden döndükten sonra eski dostumuzu görüyoruz. Arabaya atlayıp Joe ile birlikte Empire Bay’da bir kaç tur atıyoruz. Dostumuz bize nereleri soyabileceğimizi, neler yapabileceğimizi anlatmaya başlıyor.
Arabalar oyunun geçtiği tarihe uygun olarak çok güzel bir şekilde yapılmış. Araba ile bir yerevurduğumuzda kaputunun kalkması, arabanın hasar görmesi mümkün ve araba ile aşırı hızla bir yere çarptığımızda ölmemiz de mümkün bunun için trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım! Arabayı tamir ettirmemiz, belirli parçasını değiştirmemiz veya boyatmamız mümkün. Tabi arabaları ilk oyundaki gibi çalmakta mümkün, maymuncukla arabanın kilidini zorlayabiliyor veya direk camını kırıp arabaya sahip olabiliyoruz fakat burada unutmamamız gereken şey şu arabayı çaldıktan sonra plakasını değiştirmemiz gerek aksi halde 2,3 sokak ötede polis ile arkadaş olabiliriz. Plakaların nereden değişeceği, nereleri soyacağımızı dostumuz Joe bize detaylı şekilde anlatıyor. Zaten oyunun 2,3 bölümü eğitim niteliğinde.




Biri ateş mi etti ?
Oyunda silah kullanmak oldukça zevkli, eski oyunda çatışmalarda oldukça pasif kalıyorduk eğilmekten başka yaptığımız bir şey yoktu fakat yeni oyunda bu oldukça çeşitli bir hal almış. Vito bedenini sığdırabileceği her yere (çöp kutusu,ağaç,duvar,direk vs.) saklanabiliyor. Sadece kafasını çıkararak veya bizim istediğimiz şekilde ateş etmek mümkün bir hal almış. Bizim arkadaşlarımız da aynı şekilde çatışmalarda bizim gibi saklanabiliyorlar tabi ilk oyuna göre yapay zeka baya bir güçlendirilmiş.
Sağlığımıza dikkat etmek zorundayız aksi halde oyun zorlaştırılmış ve gerçekçiliği artırılmış, 5-10 yumrukta veya 4,5 kurşun darbesinde ölmek mümkün olabiliyor. Tabi canımızı tekrar doldurmak için fast food yiyebiliriz veya yeni bir göreve başlayabiliriz.
Oyunda Vito’nun dövüş stili çok güzel silaha sarılmadığımız zamanlarda birkaç basit adamı dövmek çok eğlenceli oluyor çeşitli tuşlarla yaptığımız combo ataklarla karşımızdakini yere sermek mümkün olabiliyor.
Mafya olmaya çalışacağım…
İlk oyunda taksici olarak başlayıp ertesin gün mafya olarak başlamıştık yani bu kadar basit mafyaya ayak basmıştık fakat 2. oyunda bu o kadar basit değil. İlk önce çeşitli işler yapıyoruz ve

kendi ismimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bir mafya babasının dikkatini çektikten sonra artık kendi kariyerimizi inşa etmeye başlıyoruz.
Mafya olduktan sonra fazla bir şey değişmiyor diyebilirim, sadece vuracağımız adam sayısı biraz artıyor. Polisle münakaşa olduğunda polis yanımızdaki mafyalara bir şey yapmıyor fakat bizi normal bir serseriymiş gibi kovalıyor, bu işin içinde bir iş var ama…
Oyunda arabalarınızın bozulduğunda tamirciye götürebileceğinizi söylemiştik fakat ya yakında tamirci yoksa ne yapacağız ? İşte o zaman arabadan inip kaputu açıyoruz ve Vito arabaya bir takım işlemler uyguluyor ve arabamız tamir oluyor.




Eskilerden birini görür gibiyim, “Tommy Angelo”
Hikayeyi fazla anlatmak istemiyorum fakat son bölümlere doğru 14. bölümde, biz evimizdeyken telefon çalıyor ve bize adres veriliyor. Bir adamı öldürmemiz isteniyor. Adamın adı Tommy Angelo ilk oyundan kulağımıza aşina olan bu isimin, nasıl taksici olarak başladığını ve mafya içerisinde hızlı bir yükselişe sahip olduğunu ama sonradan can dostu Paule’nin öldürüldüğü zaman hükümete itirafçılık yaptığını ve başka kimlikle emekliliğin tadını çıkardığını biliyoruz.

İşte Vito ve Joe’e bu iş veriliyor Tommy Angelo’yu bulup öldürmeleri isteniyor ve öylede oluyor Mafia 1′de en son bölümde Tommy’nin yanına iki adam kırmızı bir araba ile geliyorlar ve “Bay Angelo”, “Evet”, “Bay Salieri, saygılarını sunar” derler ve adamı evinin bahçesinde vurmuşlardı işte aynı şekilde bu görevde Tommy’nin evine Vito ve Joe gidiyorlar ve Tommy’e aynı namelerle toprağı gösteriyorlar. Tabi bu oyuna renk getirmiş diyebiliriz (yani eski oyunla bağlantılı olması). Tabi bu bölümle eski oyunun karşılaştırma videoları çıktı bile inceleyebilirsiniz. Bu sayede eski oyun ile yeni oyun arasında ki grafik,performans farkını görmek mümkün olacaktır.




Genel olarak
Genel olarak oyunun tasarımı çok güzel olmuş, müziklerde güzeldi. Oyun 10 üzerinden 9.5′luk bir puanı hakediyor. Tabi oyunun içinde bir takım eksik ya da hatalı yerler var, yok değil fakat bu tarzda ve 8 sene uğraşılmış bir oyun için çok güzel işler çıkarılmış bu yüzden eleştiriyi değil bence övgüyü hakeden bir oyun.
Detaylı olarak incelemeniz için oyunu satın alıp oynayabilirsiniz. Büyütech Ekibi size iyi Mafia’lar diler…


Kaynak: Buyutech.Biz -Icetech
Mesaj06.09.2010, 20:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel bir oyun en kısa zamanda ele geçirmem lazım oyundan Smile
Paylaşım için teşekkürler.
______________

3 Adet Mod Alınacaktır.
Mesaj06.09.2010, 20:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Oyun Çok Güzel.
Güzel olmasına güzelde benim bilg. bunu kaldırmaz Razz
Mesaj06.09.2010, 21:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

bilgiliwebnet yazmış:
Oyun Çok Güzel.
Güzel olmasına güzelde benim bilg. bunu kaldırmaz Razz


Sistem gereksinimleri olduğundan düşük ve o sistem gereksinimlerinde harika bir oyun..
Sitem gereksinimlerini öğrenmek için bakabilirsin
http://buyutech.biz/oyun/mafia-iinin-sistem-gereksinimleri-aciklandi/
Mesaj06.09.2010, 21:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,

Oyun güzel de @tumhepsiburada bu senin oyun merakın nedir Very Happy oyuna çok düşkünsün..
Mesaj06.09.2010, 21:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Oyun...
______________
Mesaj06.09.2010, 22:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bayaa güzel oyun'muş..
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj07.09.2010, 02:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler Çok Güzel Bir Oyun Wink
______________


" Profesyoneller kendi yaptığı iyilikleri değil kendine yapılan iyilikleri hatırlayanlardır. "
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu