Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.09.2010, 21:05 (UTC)    
Mesaj konusu: Internet Explorer 9 Beta hazır

Internet Explorer 9 Beta hazır

Merakla beklenen yeni IE9'un beta sürümü bütün dünyada aynı anda tanıtıldı.

Internet Explorer 9 Beta, San Francisco'da gerçekleşen dünya lansmanı ile duyuruldu. Toplamda 800 milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile internetin üçte ikisine hakim olan 70 Microsoft işortağı da bu etkinliğe katıldı. Microsoft işortakları arasında Facebook, Myspace, Twitter ve LinkedIn gibi dünyanın en yaygın sosyal ağlar, Amazon ve eBay gibi alışveriş portalları, Wall Street Journal CNN, USA Today, Bing, Orbitz, Flixster, Daily Motion, Photobucket gibi kendi alanında önde gelen siteler, Red Bull, Quicksilver gibi dünya markaları yer alıyor.



Etkinlikte ayrıca web tasarımcıları ve geliştiricilerinin yeni, daha güzel bir internet oluşturmak üzere yaptıkları çalışmalar da kamuoyuna tanıtıldı. Dünyaca ünlü müzik ve multimedya sitesi Dailymotion, Internet Explorer 9 ile birlikte yeni HTML5 Player Beta versiyonunu da kullanıcılarının beğenisine sundu. Bundan böyle Dailymotion kullanıcıları, Internet Explorer 9'un hızlandırılmış grafik özellikleri sayesinde çok daha zengin bir internet deneyimi elde edecekler.

Dünya lansmanında Internet Explorer 9’un yüksek performansının baş mimarı olarak değerlendirilen ve Chakra adı verilen yeni yazılım motoru da kamuoyuna tanıtıldı. Çok çekirdekli işlemcileri kullanarak önemli bir performans kazancı elde eden Chakra sayesinde IE9 bir önceki versiyonu IE8’den 11 kat daha hızlı.

Internet Explorer 9, aynı zamanda Grafik İşlem Birimi'ni kullanarak grafik işlemlerinin çoğunu işlemci yerine ekran kartı ile yapmak suretiyle tamamen donanım ile hızlandırılan ilk web tarayıcısı olma özelliğine sahip. Kısaca IE9 bilgisayarın, web tarayıcılarının önceden faydalanamadığı, %90'lık gücünü ortaya çıkarıyor.


Windows 7'nin yalın ve akıllı tasarım temalarından esinlenen özellikleri sayesinde çevrimiçi hız ciddi oranda artıyor.

• Pinlenebilen Web Siteleri (Pinned sites): Bu özellik sayesinde kullanıcılar favori sitelerine Windows 7 görev çubuğundan (taskbar) doğrudan ulaşabiliyor. "Pinned sites" özelliği kullanıcıların önem verdikleri içeriklere kolay ve hızlı bir şekilde erişmelerini sağlıyor.

• Jump List: Windows 7 görev çubuğuna pinlenmiş olan web siteleri birer Windows uygulaması gibi davranmaktalar. Windows programlarının sahip olduğu Jump List özelliği sayesinde web sitelerinin sunduğu servislere tek adımda erişmek mümkün olacak.

• Geliştirilmiş Sekmeler: Internet Explorer 9'un "Yeni Sekme" sayfasına yapılan yenilikler bir sayfanın kenara ayrılmasını sağlayarak internet alışverişi sırasında karşılaştırma yapılmasını veya haberler okunurken video izlenmesini mümkün kılıyor.

Sunduğu yüksek güvenlik ve gizlilik özellikleri ile kullanıcıların webde güvenliğini sağlayan Internet Explorer 9, Yükleme Yöneticisi (Download Manager) özelliği sayesinde internetten indirilen içerikler için en üst seviyede güvenlik sunuyor. Güvenilirlik Özellikleri (Reliability Features) ise otomatik arıza durumunda bilgilerin kaybolmasını engelliyor, web sitesi düzgün çalışmıyor olsa dahi taramaya devam edilebiliyor. Performans Eklentisi Danışmanı (Add-on Performance Advisor) özelliği, eklentilerin tarama sırasında sistemi yavaşlatması durumunda kullanıcıyı uyararak gereksiz eklentilerin devre dışı kalması konusunda onlara alternatif sunuyor.

Internet Explorer 9'un HTML5, SVG, CSS3 ve diğer modern web standartları için desteği bulunuyor. Yeni özellikleri sayesinde yazılım geliştiriciler tek bir markup yazarak bunun bütün modern web tarayıcılarında aynı gözükeceğine emin olabiliyor. Internet Explorer 9 web üzerinde yazılım geliştirenlere iweb standartları konusunda büyük bir destek sağlıyor.


İndirmek İsteyen Arkadaşlar Bu adresi Kullana Bilirler.

http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/download/ie-9/worldwide
______________
Mesaj17.09.2010, 12:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Normali ne zaman çıkar acaba.Betalar deneme olduğundan yüklemek istemiyorum.
______________
Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez.
                                                                                                 
Mustafa Kemal ATATÜRK
Mesaj17.09.2010, 14:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

turkforumonline yazmış:
Normali ne zaman çıkar acaba.Betalar deneme olduğundan yüklemek istemiyorum.


İnternet Explorer mühendisleri normal sürüm çıkarmak için uğraşıyor bende bekliyorum iyi şallah kısa zamanda çıkar bu beta sürümüde çok hızlı ve değişik fonksiyonlar var bence bir dene
______________
Mesaj17.09.2010, 20:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu