Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.11.2010, 14:12 (UTC)    
Mesaj konusu: Kitapları Tanıyalım !

Merhabalar..
Sevgili arkadaşlar,
Bu konuda sizlere bazı kitaplar hakkında bilgiler vereceğim.
Tabii ki siz de çeşitli kitaplar hakkında bilgi verebilirsiniz.

Bu başlığın yararlı olacağını düşünüyorum..
Umarım düşündüğüm gibi olur..



İLK KİTAPLA BAŞLIYORUM:


Kitabın Adı: Kırık Hayatlar

Kitabın Yazarı: Halit Ziya Uşaklıgil

Yayın Evi: İnkilâp Kitap Evi

Basım Yılı: 1989

Kitabın Konusu:
Kitaptaki olaylar Osmanlı’nın son döneminde geçmektedir.Osmanlı’nın
son döneminde Türk halkında batıya karşı körü körüne bir özenti oluşur.Batıdan alınması gereken teknoloji, ilim, bilim değilde; bizim yaşantımıza ters düşen kültürü taklit edilir.Özellikle İstanbul’da zengin diye nitelendirilen ve kendilerini halkdan daha üstün gören bir gurup, kendilerine batıda yapılan çılgın eğlenceleri örnek alıp, hemen her yerde görgüsüzce
eğlenmeye çalışıyorlardı.Bu durum özellikle Türk aile yapısına aykırıydı ve bunun sonucu olarak bu tabakada aile bağları iyice zayıflamış hatta kopmuştu.Çirkeflik başını almış gidiyordu. Eşler birbirine sadık kalmıyor, hatta eşini aldatmak, ailesine bağlı kalmamak bir başarı olarak görülüyordu.Kitap o günün bu acı tablosunu çok güzel bir şekilde anlatıyor.

Kitabın Özeti:
Ömer Behiç yıllardır hayalindeki eve nihayet kavuşmuştu.Yatılı okulda okuduğu yıllarda hayal ettiği sıcak yuvasın a kavuşmak için çok beklemişti.Bu gün onun en büyük hayaline kavuştuğu gündü.
Ömer Behiç bir doktordur.Ailesi onun siyasal okuyup önemli bir memur olarak devlet dairesinde çalışmasını istiyordu. Böylece onun hayatını kurtaracağını düşünüyorlardı. Fakat o ailesinden gizli olarak tıbbiyenin sınavlarına girer ve kazandığı gün gelir, ailesine haber verir.Bundan sonra ailesi de onun
seçimini kabul etmek zorunda kalır.Okulda çok başarılı bir öğrencidir. Geçmişinden gelen eziklikten dolayı pek sosyal bir insan değildir.Arkadaşları onu inek diye nitelendirir. Onu sosyal etkinliklere katılmaya ikna edebilen tek kişi vardır.O da arkadaşlarının tabiri ile ‘Piç Bekir’dir.Okulun son senesinde Ömer Behiç Babasını kaybeder.Okul bittikten sonra Fransa’ya master yapmaya gider. Burada iken de annesini kaybeder.Ona artık sahip
çıkacak kimse yoktur.Fransa’da fakirlik içinde zorlukla eğitimini devam ettirir.Nihayet Fransa’daki eğitimini bitirip İstanbul’a geri döner.Halası artık onun evlenmesi gerektiğini düşünür ve onun için Vedide’yi istemeye giderler. Ömer Behiç Vedide’yi ilk gördüğü anda ona vurulur.Vedide el değmemiş, ailesi zengin olmasına rağmen İstanbul’un o karmaşık eğlence haytına dalmamış bir kızdır.Bu tanışmanın sonu evlilikle biter.O şimdi hayallerine karısını da eklemiştir.İşte bu gün sekiz yıllık arkadaşı ile ortak hayalleri gerçekleşmiştir.
Ömer Behiç evinin bir bölümünü de muayenehane olarak da kullanmaktadır. Burada birçok zengin hastalarını tedavi etmesinin yanında da fakir hastaları da ücretsiz tedavi etmektedir.Bu mutlu günlerinde karısı ilr birlikte etraflarındaki kötü olayları düşünüp, bu olayların kendi ailelerinin başına gelmemesi için de dua etmektedirler.irler.
Ömer Behiç bir gün yolda eski bir arkadaşına rastlar.Bu doktor arkadaşı İstanbul sosyetesinde çaplıkınlıkları ile ünlü ve bundan büyük gurur duyan bir şahıstır.Tabiki bu Piç Bekir’den başkası değildir.Karşılaştıkları günden itibaren Bekir Servet ile sık sık görüşmeye başlarlar.Bekir ona hovardalıklarını anlattıkça Ömer Behiç ona çok acımaktadır.Son zamanlarda Bekir Servet İstanbul’da zenginliği ile ve çapkınlığı ile tanınan bir ailenin uçarı kızı olan Nebile ile aşk yaşamaktadır.Bir gün Bekir Servet, Ömer Behiç’e bir hastasını bakması için daha doğrusu ondan görüş almak için rica eder.Gittikleri ev Nebile’nin evidir.Nebile rahat tavırları ile Ömer Behiç’I oldukça şaşırtmıştır.Bekir Servet ile Nebile onun karşışında Aşk oyunları yapmaktan geri kalmamışlardır.İşleri bitip çıkarken Nebile’nin küçük kardeşi Neyyir ortaya çıkar.Ömer Behiç onu görür görmez içinde fırtınalar kopar, eve geldiğinde hâlâ onu düşünmektedir. Bir süre sonra Neyyir hasta olduğu bahanesi ile Ömer Behiç’i eve çağırır.Kontrol sırasında çok yakınlaşırlar ve Neyyir’in çıplak vücuduna dokunan Ömer Behiç, ona daha da vurulur.Kız ona bir adres verir ve orada buluşmalarında herşeyin daha farklı olacağını söyler.Böylece yasaklı aşk başlar. Bu sırada Bekir Servet Müzzan isimli dul bir kadına aşık olur ve onunla evlenip geçmişine bir sünger çeker.Bu durumda Ömer Behiç yasak aşkını arkadaşı ile dahi paylaşamaz.
Kara bulutlar ailenin başındadır.Ömer Behiç’in iki lızı vardır.Küçük olan kızlarının eski bir hastalığı tekrar başlar.Çocuk günden güne erir ve doktorlar bir çare bulamazlar.Ömer Behiç’in yasak aşk cephesi de kötü geçmektedir.Neyyir zengin biri ile evlenma hazırlıklarına başlar.Fakat ilişkileri hâlâ sürmektedir.Bu kötü olaylar Ömer Behiç’I harap eder. Neyyir’in etkisi ile ailesini hatta hasta kızını ihmal eder.Karısı ise bu yasak aşktan haberdar olmuştur bile.Aynı evde iki yabancı gibidirler.Küçük kızlar kısa bir süre sonra vefat eder.Vedide iyice kendi iç âlemine dalar.Tüm gün odasına çekilip, namaz kılıp, kur’an okumaya başlar.Bu sırada Neyyir de evlenmiş fakat yasak aşkını hâlâ sürdürmek istemektedir.Ömer Behiç onun her teklifini geri çevirir.Neyyir’in son mesajında onu son defa olarak görmek istediği yazmaktadır.Ömer Behiç bunu kabul eder.Fakat onu görünce tekrar bu ilişkinin başlamasından da korkmaktadır.Tam Neyyir’in yalısına giderken karar değiştirip kızının mezarına gider.Yaptığı herşeye pişman olur ve mezarın başında saatlerce ağlar.Acele ile evine geri döner.Hızla Vedide’nin odasına dalar.Vedide her zamanki gibi seccadesinin üstündedir.Çok eskiden olduğu gibi başını melek karısının dizlerine koyup ağlamaya başlar. Vedide ilk önce tepki vermez, daha sonra ise sıcak göz yaşlari Ömer Behiç’in yüzüne damlamaya başlar.Karı-koca birbirlerine sarılıp ağlamaya başlarlar.Ömer Behiç bir şeyi daha yeni farkeder.Vedide’nin simsiyah olan lüle lüle saçaları çoktan ağarmıştır…

Kitabın Anafikri:
Kendi kültürüne sahip çıkmayan, diğer toplumları körükörüne taklit eden toplumlar yozlaşmaya ve mutsuz yaşamaya mahkûmdurlar.

______________
"Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana


En son simerweb tarafından 04.11.2010 16:53:00 tarihinde değiştirildi, toplam 3 kere değiştirildi
Mesaj04.11.2010, 14:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

KİTABIN ADI: ŞEKER PORTAKALI
KİTABIN YAZARI: JOSE MOURA DE VASCONCELOS
KİTABIN KONUSU: Ailesinden baskı gören ve bu yüzden aradığı değerleri başkasında bulan bir çocuğun,ilk başta korkması ve sonra da onu babası olarak görmesi

ŞEKER PORTAKALI


Yaramazlığıyla tüm mahallede adından söz ettiren ve ailesinin kendisini daha fazla olay yaratmaması ve kendilerinin biraz daha rahat edebilmeleri için kendisini daha beş yaşında okula göndermelerinden şikayet eden Zeze,en çok sevdiği kardeşi olan Luis devamlı gezerdi.Zaten insanın ailede biriyle daha çok ilgilendiğini ve bununda Luis olduğunu söylerdi.Ama abisi Totoca ile birlikte de gezerlerdi.
Zeze devamlı Edmundo dayısıslagörüşür ve ondan çok şey öğrenirdi.Ona göre o bir kültür abidesiydi.Her gitttiğinde kendini geliştimesi bakımından bayağı mesafe katediyordu.
Noel yaklaşıyordu.Ve bütün şehirdeNoel’in yaklaştığını gösteren olaylar gelişiyordu.Bütün dükkanlar daha canlı, daha farklıydı.Yalnız Zeze ailesinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle bu heyecanı yaşayamıyordu.Bir kamyon dolusu oyuncak dağıtılacaktı.Bu oyuncaklardan alabilmeri için oyuncakların dağıltıldığı ve çok mesafade bulunan bu yere gitmeleri gerkiyordu.Ve de kardeşiyle birlikte gittiler.Bu yere vardıklarında oyuncak kalmamıştı.dolasyısıyla Noel’I armağansız geçirdiler.Bu durumdan şikayetçi olan Zeze homuldanırken babası duydu.Babası bu olay üzerine bir köşeye çekilip çok üzüldüğü anlaşılırcasına oturdu.Zez babasını orda olduğundan haberdar değildi.Kemdisini affettirmek için boyacı sandığını kapıp para kazanmaya gitti ve babasına sigara getirdi.
Zez’nin okumayı daha küçükken öğrenmesi ailesinde herkesi şaşırtmıştı.Zaten ilk başta herkes onun duyduklarını ezberlediğini sanıyordu.Okumayı bilmesi ve birazda onun yaramazlığından kurtulmakiçin onu okula kaydettirdiler.Okulda öğtetmeninin en çok sevdiği öğrenci Zeze idi.Çok başarılıydıve de çok sessizdi.Evde yaptığı yaramazlıkları okulda yapmıyordu.
Taşınacaklardı.Yeni evlerine gittiler.Gloria eve doğru koşmaya başladı ve hintkirazı ağacına sarılıp o ağacın onoun olduğunu söyledi.Diğer kardeşi de aynı şeyi demirhindiye yaptı.Ve Zeze ‘ye de arkadaki küçük bir şeker portakalı fidanı vardı.dikensiz olduğu için onu seçti.Ablası onun çok genç olduğunu ve küçük fidanın da onunla büyüyeceğini söyledi.
Zeze devamlı küçük fidanın yanına gidip kendi kendine konuşuyordu.Sonunda bu küçük fidan Zez’nin sorularına cevap verdi.Bu olayda sonra Zeze deavamlı fidanın yanına giderek onunla dertleşiyordu.
Zeze okula giderken arabaların arkasına takılarak “Yarasa” dedikleri işi gerçekleştiriyorlardı.Yalnız, bir araç vardı ki hiçkimse yanaşamıyordu.Zeze birgün bütün cesaretini toplayıp arabanın arkasına atladı.ama arabanın sahibi arabadan indi veZeze’yi fırçaladı.Zeze bu olaydan sonra daha da yarasa yapmaya cesaret edemedi.
Zeze yaptığı yaramazlıkların birisi sonucunda ayağını bir cam parçasıyla yarmıştı.Bunu farkeden O Portekizli adam ki Zeze’yi arabasına bidiği için fırçalamıştı hemen onu arabasına bindirip onu okula bıraktı.daha sonraları sık sık buluşup arabayla gezmaye başladılar.Zeze bu Portekizli adamı çok sevmişti ve de çok samimi olmuştu.Hatta ondan ismini değiştirmesini istemişti.
Evde yaptığı yaramazlık sonucu babası ve ablası ağzı burnu kırılıncaya kadar dövdüler.Okulda kimse durumu anlamasın diye okula göndermediler.Bu yüzden Portrkizli adamın da yanına gidemiyordu.Dünyada en çok sevdiği kişinin bu adam olguğunu düşünüyordu.Bu yüzden bu adamdan onun babası olmasını istiyordu.
Totoc paraya ihtiyacı olduğu için Zeze’ye gelip ondan para istedi.Ama Zeze ona para vermemeye kararlıydı.Totoca para verirse ona iki önemli şey söyleyeceğini söyledi.Şeker portakalı ağacının bulunduğu bahçenin yol için kullanılacağı ve dolayısıyla buradaki fidanların kesileceğini söyledi.
Birgün Zeze okulda öğretmenin sorduğu soruyu cevaplarken geç kalan arkadaşı içeri girdi.Portekizli adamın arabasının Mangaratiba adlı trenin altında kaldığını ve büzden kendisini geç kaldığını söyledi.Bunu duyan Zeze izin almadan olay yerine g,tti ve gerçeği öğrendi.hayatınd aen çok sevdiği adamı yani babası olmasını istediği kişiyi kaybetmişti.Totoca onu bir evin önünde oturuken buldu.ateşler içerisindeydi..Hemen eve götürdü.evdekiler onun yine numara yaptığını sanıyorlardı.Daha sonra bunun gerçek olduğunu anladılar.Hiçbirşey yiyemiyor,hiçbirşey içemiyordu.Bütün mahalle onon ziyaretine gelerek onsuz mahallenin çok sıkıcı çok cansız olduğunu söylüyordu.Totoca ona kötü haber verdiğini ve bu yüzden kardeşinin bu hallere düştüğüne inanıyordu.Bu yüzden vicdan azabı çekiyordu.
Babası ümlü bir şirketin amirliğine atanmıştı.Zeze’yi karşısına alıp ona artık bu sefaletin bittiğini ve bundan sonra acı çekmeyeceğini söyledi.Ayrıca Şeker portakalı fidanının kesimini de erteltttiğini söyledi.ama Zeze için şeker portakalı kesilmişti.Çünki onun manevi babası Manuel Valaderes ölmüştü.


Kaynak : Frmtr
______________

Bilgisayarfareleri'ne teşekkürler!
Mesaj04.11.2010, 14:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

@nurcin-ozer paylaşımın için teşekkür ederim. Wink
Diğer arkadaşların da bu konuya katkısı olursa sevinirim.. Razz

______________
"Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana
Mesaj04.11.2010, 14:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

simerweb yazmış:
@nurcin-ozer paylaşımın için teşekkür ederim. Wink
Diğer arkadaşların da bu konuya katkısı olursa sevinirim.. Razz


B.değil.
Sizinde dediğiniz gibi diğer arkadaşlarımızda bu konuya katkıda bulunursa güzel olur.
Ne de olsa kitap en iyi bilgi kaynağıdır.
______________

Bilgisayarfareleri'ne teşekkürler!
Mesaj04.11.2010, 15:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

En son okuduğum kitabı sizlere tanıtmak istiyorum..

Kitabın Orjinal Adı : Gizli Alemler
Yazar : Emin Pazarcı;Muzaffer Karakaş
Kategori : EDEBİYAT-ROMAN
Sayfa Sayısı : 192

İsimlerini duyduğumuzda hepimiz farklı tepkiler veririz. Rahatsız olanlar da çoktur, konuya ilgi duyanlar da Kimimizin korkudan tüyleri ürperir. Kimimiz hiç konuşmak bile istemez, lafı hemen değiştiririz. Kimimizin içi de merakla doldur. İsteriz ki, o alemi fethedelim; gizemlerini ortaya çıkaralım. Cinlerden bahsediyoruz Nasıl yaşıyorlar, nelere ilgi duyuyorlar? Nasıl bir sosyal hayat sürüyorlar? Acaba o alemin de Leyla ile Mecnunları var mı? Cinsel hayatları ve aile düzenleri bize benziyor mu? Aralarında iktidar mücadelesi yaşıyorlar mı? Demokrasiyle mi, yoksa diktatörlükle mi yönetiliyorlar? Suç işleyene hangi cezaları veriyorlar? Ufolar ve uzaylılar onlar için ne ifade ediyor? Bizim çözemediğimiz hangi sırları keşfetmişler? Büyük suikastlar hakkında ne tür bilgilere sahipler? Dünyanın önemli istihbarat örgütlerine bilgi aktarıyorlar mı? İnsanlarla ortak projeler üzerinde çalışıyorlar mı?..
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj04.11.2010, 16:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

informess yazmış:
En son okuduğum kitabı sizlere tanıtmak istiyorum..

Kitabın Orjinal Adı : Gizli Alemler
Yazar : Emin Pazarcı;Muzaffer Karakaş
Kategori : EDEBİYAT-ROMAN
Sayfa Sayısı : 192

İsimlerini duyduğumuzda hepimiz farklı tepkiler veririz. Rahatsız olanlar da çoktur, konuya ilgi duyanlar da Kimimizin korkudan tüyleri ürperir. Kimimiz hiç konuşmak bile istemez, lafı hemen değiştiririz. Kimimizin içi de merakla doldur. İsteriz ki, o alemi fethedelim; gizemlerini ortaya çıkaralım. Cinlerden bahsediyoruz Nasıl yaşıyorlar, nelere ilgi duyuyorlar? Nasıl bir sosyal hayat sürüyorlar? Acaba o alemin de Leyla ile Mecnunları var mı? Cinsel hayatları ve aile düzenleri bize benziyor mu? Aralarında iktidar mücadelesi yaşıyorlar mı? Demokrasiyle mi, yoksa diktatörlükle mi yönetiliyorlar? Suç işleyene hangi cezaları veriyorlar? Ufolar ve uzaylılar onlar için ne ifade ediyor? Bizim çözemediğimiz hangi sırları keşfetmişler? Büyük suikastlar hakkında ne tür bilgilere sahipler? Dünyanın önemli istihbarat örgütlerine bilgi aktarıyorlar mı? İnsanlarla ortak projeler üzerinde çalışıyorlar mı?..



Öncelikle teşekkür ederim. Daha fazla katılım beklediğimi de belirtmek isterim.. Razz

Tanıttığınız kitap da ilginç bir kitaba benziyor. Doğrusu ilgimi çekti. Fırsat bulduğumda alıp okumayı düşünüyorum.

______________
"Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana
Mesaj04.11.2010, 20:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu şeker portakalının serisi çok güzel mutlaka okuyun
______________
Siteme yazar arıyorum ..
30 özgün yazı yazana 500 mb host veriyorum .
Mesaj05.11.2010, 11:13 (UTC)    
Mesaj konusu:

@simerweb: harika bir kitap. Gizli alemler'de ki herşey bu kitapta.. Wink
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj05.11.2010, 13:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

informess yazmış:
@simerweb: harika bir kitap. Gizli alemler'de ki herşey bu kitapta.. Wink


Kitabı aldım, okumaya bile başladım.. Razz
______________
"Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana
Mesaj05.11.2010, 14:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

biltekno-web yazmış:
bu şeker portakalının serisi çok güzel mutlaka okuyun


Evet ben serisini okudum ve bitirdim.
1. Kitabı yani Şeker Portakalında duygulu anlar yaşayacağınıza eminim!
______________

Bilgisayarfareleri'ne teşekkürler!
Mesaj05.11.2010, 14:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

simerweb yazmış:
informess yazmış:
@simerweb: harika bir kitap. Gizli alemler'de ki herşey bu kitapta.. Wink


Kitabı aldım, okumaya bile başladım.. Razz

Vaay harika Smile Beğenirsin umarım. Gizli Alemlerin o derinliklerine daldığın sürece kitap çok güzel gelecektir.. Wink Yalnız, kitabı gece karanlıkta okumamanı tavsiye ediyorum. Razz
______________
-Kul der ki; "İşlerimi halledip, Rabbime yöneleyim."
Rabbi der ki; "Bana yönelin, işlerinizi halledeyim."
Mesaj06.11.2010, 09:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

informess yazmış:
simerweb yazmış:
informess yazmış:
@simerweb: harika bir kitap. Gizli alemler'de ki herşey bu kitapta.. Wink


Kitabı aldım, okumaya bile başladım.. Razz

Vaay harika Smile Beğenirsin umarım. Gizli Alemlerin o derinliklerine daldığın sürece kitap çok güzel gelecektir.. Wink Yalnız, kitabı gece karanlıkta okumamanı tavsiye ediyorum. Razz


Tamam. Smile
Şuana kadar güzel gidiyor kitap .. Smile

______________
"Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana
Mesaj06.11.2010, 10:03 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,
İşte başka bir kitabımız:




Kitabın Adı: Sensiz Olamam
Kitabın Yazarı: Mary Jo Putney
Yayın Evi: Epsilon Yayınevi
Çevirmen: Banu Belgi
Sayfa Sayısı: 360
Basım Tarihi: 11 - 2010
Kitabın Özeti:
Bir deniz kazasından kurtulan Adam geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Zihnini kurcalayan pek çok soru işareti varken, onu kurtaran ve yaralarını iyileştiren sarı saçlı güzel kadının karısı olduğunu öğrenince çok mutlu olur. Mariah'nın adı ve yüzü ona tanıdık gelmemektedir belki ama dokunuşları, sıcaklığı, yaşattığı tüm duygular doğru kadın olduğunu hissettirmektedir.
Mariah Clarke kendisini koruyup gözetecek bir eş için dua ederken, onu ıssız bir koyda, suların içinde bulacağını tahmin etmemektedir. Adam'ı kendisinin kocası olduğuna ikna etmesi çok kolay olur. Aralarında günden güne gelişen tutkuyu yenip gerçeği itiraf etmesi ise hiç de o kadar kolay olmayacaktır.




Alıntıdır (Kitabı okumadım.)
______________
"Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol."
Hz.Mevlana
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu