Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj29.11.2010, 22:17 (UTC)    
Mesaj konusu: Psikiyatrist Ve Psikolog Arasındaki Farklar

Psikiyatrist ve Psikolog arasındaki farklar

Ülkemizde insanlar genelde ruhsal sorunlarla uğraşan insanların tanımlamasını yaparken psikolog yada psikiyatristi aynı anlamda kullanmaktalar. Bu kullanım aslında aldıkları eğitim olarak çok farklı olan iki grubu birbirine karıştırmaktır.

Psikiyatrist tıp fakültesinden mezun olmuş ve ondan sonra 4 yıl psikiyatri ihtisası yapmış hekimlere denir. Böylece aldığı eğitimle insanın hem genel hastalıkları hakkında bilgi sahibi olan hem de ruhsal yapısını tanımlama ve gerektiğinde tedavi etme yetki ve bilgisine sahip bir insan ortaya çıkmaktadır. Hem hekim hemde üstüne ruh sağlığı uzmanı.

Oysa psikologlar edebiyat fakültesinin psikoloji bölümünden mezun insanlardır. Normalde psiyatristlerle birlikte çalışırlar gerekli testleri hastalara uygularlar ve sonuçta psikiyatristin tanı koymasına ve tedavi etmesine yardımcı olurlar. Bazı özel eğitimlerden sonra psikoterapi yapmaya hak kazanırlar Bu işlev küçümsenemez. Hatta çok faydalı olduğunu da inkar edemeyiz. Ancak psikologların tek başlarına tanı koyma ve tedavi etme yetkisi yoktur. Hele ilaç yazma yetkileri hiç yoktur. Bu yapılmaya başladığı andan itibaren hastaya zarar verme başlamış olur. Bu yüzden müracaat ettiğiniz insan bir psikiyatrist mi yoksa bir psikolog mu iyi ayırım yapın. Hatta münkünse diplomasını görün. Ve bir sorununuz varsa güvendiğiniz başka bir hekimden referansla gidin.






Bu metni sizlerle paylaşma amacım bu iki meslekten birisini gelecekte seçmek istememdir.

Edeb. fakültesi tm'den,tıp fakültesi sayısaldan gidilen birer meslek..

anlamları,isimleri,görevleri birbirine yakın ve beraber çalışmalarını gerektiriyor.


sayısalı seçtikten sonra akıllılarla(zıttı diyelim artık Smile ) ilgilenmeyi değil bilgisayar mühendisliğini yani bilgisayarla ilgilenmeyi seçerim tabiki..

ruh sağlığı bozuk şahısların içinde yer almak,onları tedavi etmek konusunda bir yere kadar elimden geleni yapabilirim ancak belli yerlerden sonrası beni zorlayabilir.


gelecekte seçmeyi düşündüğüm 3 meslek :

Psikiyatrist(uzman yetişkin doktoru) : sayısal
Bilgisayar mühendisliği(bilgisayar yazılım,programlama,tasarımları ile ilgilenen meslek) : sayısal
Psikolog(tedavi uygulayıcı,yardımcı,çocuk doktoru v.b..) : tm(eşit eğırlık)


sayısal dersler : matematik,geometri,kimya,biyoloji,fizik,coğrafya v.b

bu derslerin kolaylığı-zorluğu konusunda birşey söylememe gerek yok.


unutmayınız ki teknoloji gelişmeye devam ettiği sürece insanların beyinlerinde bulunan evrensel sorunlar artacak(komşuluklar biticek herşey bilgisayara,teknolojiye bağlı olacak!)



ve yine unutmayınız ki :

bilgisayar teknolojisi insanların geleceğinde insanların dünyadaki varlığını-yani yaşamını uzatabilecek(son sınıra getirecek) şansa sahip..(hücre yenilenmesi v.b)


ben 14 yaşında genç bir birey olarak ülkem ve ülkemin geleceği için bunları düşünebiliyorsam ülkemdeki diğer canlılarında kendi ülkerlerinin geleceğini geliştirebilmek adına yapacakları birçokşey vardır...

örneğin televizyon karşısında yan gelip yatmak yerine çalışmak...


Ayyıldızlı Bir TÜRKİYE İçin Ayyıldızlı Bir Millet Olun! - Onur SARAÇ Wink

______________
Mesaj30.11.2010, 16:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bilgi İçin Teşekkürler
______________


" Profesyoneller kendi yaptığı iyilikleri değil kendine yapılan iyilikleri hatırlayanlardır. "
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu