Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.01.2011, 12:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Atatürk'ün fenerbahçeli olduğunun kanıtını gösteren hiçbir y




İşte yazı

ATATÜRK'ÜN ŞANLI KULÜBÜ ŞANLI FENERBAHÇE başlığıyla başlıyan yazı söyle devam ediyor..

Fenerbahçe türk futbolunda olduğu kadar türk tarihinde de kendine önemli bir yer bulmuştur.Büyük kurtarıcı Atatürk,çeşitli vesilerlerle Fenerbahçe Kulubü'nü ziyaret etmiş,yöneticilerle ve sporcularına özel ilgi göstermiştir.Daha kurtuluş Savaşı başlamadan 3 mayıs 1918'de ziyaret ettiği kürbağlıdere'de Fenerbahçeliler'e "Fenerbahçe'ye edebi muaffakiyetler dilerim" sözleriyle veda etmiştir.Sonraki yıllarda da bu sevgi devam etmiş,yeni Türkiye'nin kurulma çalışmalarındaki yoğun işlerine rağmen her fırsatta kulübü ziyaret etmiştir.1932 yılında yanan kulüp binasi için yardıma öncülük ederek,o günkü değerde 70 reşat altını karşılığında 500 lira bağışlamıştır.

BEN DE FENERLİYİM

Atatürk'ün Sarı-lacivertli kulübe olan yakınlığını gösteren başka bir olay da 10 Ağustos 1928'de Dolmabahçe Sarayı'nda yaşanmıştır.Kabul ettiği 5 ziyaretçiden Necmeddin Sadak,Ruşen Eşref ve Mustafa Necati Galatasaraylı,Sabri Toprak ve Vasıf Çınar da Fenerbahçelidir.Gazi,o günkü ezeli rekabet maçının kaç kaç bittiğini sorup 3-3 berabere sonuçlandığı cevabını alınca "Öyle mi? Zaten biz de burada 3'e 3 beraberiz.Çünkü bende Fenerbahçeliyim" dedi..

2 fotoğrafta yer alan yazı:

Mustafa Kemal Atatürk'ün kulübümüzü ziyareti sırasında, hatıra defterimize yazdığı satırlar şöyledir; "Fenerbahçe Kulübünün her tarafa mazhar-i takdir olmus bulunan asari mesaisini isitmis ve bu Kulübü ziyaret ve erbab-i himmeti tebrik etmeyi vazife edinmistim. Bu vazifenin ifasi ancak bugün müyesser olabilmistir. Takdirat ve tebrikatimi buraya kayd ile mübahiyim." 5.5.1334 (3.5.1918) ORDU KUMANDANI Mustafa Kemal Ataturk
______________
Darağacında olsak bile son sözümüz ''FENERBAHÇE''
Artık Forumla İşim Yok
Mesaj17.01.2011, 13:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

başlık yazısının düzeltilmesi gerekiyor moderatör düzeltirse iyi olur...
bunlar fenerbahçeli olduğunun kanıtlarından birkaç tanesi
______________


Yine Terör, Yine Kan , Yine Yanıyor Vatan. Alçaktır, Şerefsizdir Askere Kurşun Atan...
Mesaj17.01.2011, 13:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

spor başlığına açmanız daha uygundur..
iyi eğlenceler.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu