Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.04.2011, 11:09 (UTC)    
Mesaj konusu: İnternet Explover 9 Çıktı İnceleme İçerde :D

Microsoft Internet Explorer 8 oldukça eskidi. Rakipleri birbiri ardına yeni sürümler çıkartırken oldukça geride kalan dev şirketin önünde büyük bir zorluk vardı.Ancak bu yazılım devi daha önce de ürünlerini başarıya taşıyabileceğini göstermişti. Daha önce yapmadıklarını yaparak gerçekten Internet Explorer 9‘u başarılı kılacak pek çok karar aldı. Internet Explorer 9 bilgisayar kullanıcılarını heyecanlandırmayı başarıyor.

Windows Vista’nın ardından Windows 7 ile başarılı bir çıkış yakalayan Microsoft, Windows Mobile gibi zayıf kalan projelerini de baştan ele almaya başlamıştı. Internet Explorer 8 zayıf bir internet tarayıcı olmamasına karşın, hız yarışında çok gerilere düşmüştü. Şimdi birlikte geçtiğimiz günlerde beta sürümüyle yarışa giren Internet Explorer 9′a daha yakından bakalım…
Rakipler Hızlı

Bulut bilgi işlem ile sunucular üzerindeki uygulamaların önem kazandığı günümüzde, internet tarayıcılar da işletim sistemleri kadar önemli.HTML5 ve CSS3 gibi yeni teknolojiler kendini gösteriyor. İnternet tarayıcılarda yeni teknolojiler kullanım alanı buluyor. JavaScript hızı elden geçiriliyor. Örneğin Google CHrome her sürümde arttırdığı JavaScript hızıyla bir çıkış yakaladı.

Apple’ın Safari internet tarayıcısı ve Opera da özellikleri bir yana bırakarak hıza yüklendiler. Firefox’un geliştiricisi Mozilla da kolları sıvadı.

Microsoft daha aylar öncesinden IE9′un hızını arttıracağını söylemişti. Gerçekten de IE9 inanılmaz bir mesafe kaydetmiş. Hem hız, hem de özellikler açısından resmen yeniden doğmuş.
En Önemli Sürüm Bu

Internet Explorer 9 daha hızlı, daha uyumlu ve daha iyi düşünülmüş bir internet tarayıcı. Microsoft gerçekten de başardığını gösteriyor.Internet Explorer 6′dan bu yana çıkan en önemli IE sürümü olan IE9, Microsoft’un tarayıcı pazarındaki yerini yeniden belirleyecek

Kullanıcı arayüzü gelen öneriler doğrultusunda kullanıcıların ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirilmiş. Gereksiz olan herşey ortadan kaldırılmış. Temiz, basit ve arınmış bir bir arayüz var.

Zaman zaman sisteme yük olsalar da eklentiler, internet tarayıcıların vazgeçilmez parçaları. Internet Explorer 9′un eklenti desteği nasıl olacak bunu zaman gösterecek. IE9, yavaşlatan ve yük olaneklentilere karşı uyarı vererek kullanıcıların sorunun farkına varmasını sağlıyor.
Değişen Tasarım

Açılış ekranı MSN değil, IE9 tavsiyeleri veren ve kullanımı anlatan bir sayfa. Yeni sekmeler de en sık ziyaret edilen sayfalarla açılıyor. Sekmeleri ayırabilmek ve Windows Aero Snap sekmeleri özellikleri dikkat çekiyor. Sekmeyi sürükleyip bıraktığınızda yeni pencerede açabilir ya da her sekmeyi ekranın yarısını kaplayacak şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz.

Favoriler ve seçenek çubukları hala var. Ancak bunlar rahatsız etmeyecek kadar küçük hale getirilmişler. Microsoft araştırmaları favorilerin eskisi kadar kullanılmadığını gösteriyor.

IE9′da anahtar siteleri görev çubuğu üzerinde tek bir kutuya sabitleyebiliyorsunuz. Windows 7 altında önbakış ve sıçrama listeleri gibi özellikler oldukça etkileyici.
İnanılmaz Destek

Başlat çubuğuna sürükleyip bıraktığınızda ise özelleştirilmiş listeler ile karşılaşıyorsunuz. Hatta medya içeren bir sitede oynat ve dondurtuşları da görebilirsiniz.İnternet sitelerinin kodlanış şekline göre esnek avantajlar sunan bu sistem büyük ilgi çekeceğe benziyor. İleride daha da geliştirilecek olan özellikler ile IE9′un önü açık.

Daha şimdiden CNN, Amazon ve Discovery gibi dev siteler Internet Explorer 9′a destek verdiklerini ve sitelerini uygun biçimde optimize ettiklerini açıkladılar. İnternet sitelerinin büyük çoğunluğu da Windows’a entegre kısayolların ve kolaylıkların faydalarını görmek için değişiklik yapmayı ve desteklemeyi düşüneceklerdir.
Donanım Hızlandırma

Internet Explorer 9‘un en büyük bombası donanım hızlandırma özelliği oldu.Bilgisayarın ekran kartında bulunan güçlü işlemciyi kullanan ve ekrana çizimleri, animasyonları böyle getiren Internet Explorer 9, sistemi yavaşlatan internet tarayıcı günlerine son vermeyi amaçlıyor.

Bir diğer dikkat çeken özellik yeni indirme yöneticisi oluyor. Yeni ve eskiyi bir arada harmanlayan ve yeni bir güvenlik önlemi barındırıyor. Yeni güvenlik önlemi indirilen dosyanın popularitesine bakarak bir kontrol yapıyor. Ancak bu özellik beta‘da bulunmuyor.
Uyumlu,Hızlı ve Güvenilir

Microsoft bu tarayıcıyı tasarlarken uyumlu, temiz, hızlı ve güvenilir olmasını amaçladığını belirtiyor.Arama sonuçları hizmet sağlayıcıya hemen raporlanmıyor, dahası gizli tarama modu var. Ayrıca sekme izolasyonu, otomatik çökmeden kurtarma ve donmadan geri dönüş özellikleri, ziyaret edilen sitedeki kodlar sorunlu da olsa durumu kurtarıyor.

Ve elbette hız… Internet Explorer 9 gerçekten de çok hızlı.JavaScript hızı geliştirilen bu tarayıcı ölçümlerde en üstte yer almamasına karşın, kullanımda inanılmaz bir hız sunuyor. Bariz şekilde hissedilen bu hız, IE9′u kullanmayı çok keyifli hale getiriyor. İşlemleri sorunsuz ve hızlı yürütüyor.

Özetle Microsoft muhteşem bir iş çıkartmış. Rekabetin yoğun olduğu tarayıcı pazarında, IE9 Microsoft için yeni ufuklar açacak.


______________

Mesaj03.04.2011, 11:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

ben indirdim bile 7 di önceki. 8 hata verio die kullanmadım benim pc en küçük laptop ama 9 çok gzl ve hızlı çalişio ! görünümüde gzl Very Happy
Mesaj03.04.2011, 11:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

işte görünümü

Mesaj03.04.2011, 11:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bugün pcnet yeni sayısında görmüştüm.. Smile
Daha indirmedim.. İşte önizleme



______________
Mesaj03.04.2011, 12:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

@Webloog

bende pcnet dergisinde görmüştüm Very Happy
______________

Mesaj03.04.2011, 12:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

Smile Her ay takipçisiyim... Özellikle PİRİ REİS'İN SEYİR DEFTERİ'nde bulunan her siteye bakıyorum...

NEYSE SOHBETE DÖNMESİN... Görünüş olarak bence güzel bir tarayıcı olmuş Smile

______________
Mesaj03.04.2011, 12:30 (UTC)    
Mesaj konusu:

yazar: //@pcfareleri

merhaba arkadaşlar bence microsoft yanlış bir optimizasyon hatası yaptı son aylarda üretilen mause'lar dada bu hatayı farkediyorum ie9 ve son aylarda çıkartılan mause'lerdende anlaşılabileceği gibi bunların hepsi windows 7 ye göre optimize edilmiş dolayısı ile vista/mac/xp/pardus v.b gibi işletim sistemi yazılımlarında ne yazık ki çalışmıyor Sad
______________

Her kullandığımız kodu sizlere versek bizim sizlerden hiçbir farkımız kalmazdı.. Wink
Mesaj03.04.2011, 14:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler deneyeceğim Wink
______________
Mesaj03.04.2011, 14:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

webmaxer yazmış:
Teşekkürler deneyeceğim Wink
önemli değil
______________

Mesaj03.04.2011, 14:28 (UTC)    
Mesaj konusu:

genede chromeyi öneriirim
______________

rankend on deviantART
Taklitlerden sakının : rankend forumexe hesabı özenti taklittir.
Mesaj03.04.2011, 14:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

rankend yazmış:
genede chromeyi öneriirim



bende moz 4'ü ..
______________
Mesaj03.04.2011, 14:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mozilla Firefox 4 ü Değişmem Very Happy çok yüklenince çöküyor ama okadarda olacak Very Happy hangi tarayıcı 15 sekme dayanırki Very Happy
______________

Mesaj03.04.2011, 16:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

evvet dokuz güzel bendede var hızlı çok memunum eskisi hata veriyor facede felan
______________
Mesaj03.04.2011, 19:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

İE' nin Daha İstediğim Tip Versiyonu Çıkmadı Mozillayı Geçemeyeceğini Biliyorum Çünkü Mozillada İE de Olmayan Bi Çok Şey Var..
______________
Bir Kadın Erkeğin Gölgesinde Yaşayamayacak Kadar Akıllı, Ama o Gölgede Dinlenmeyi Bilecek Kadar Duygulu Olmalı...
Mesaj04.04.2011, 06:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

IE 9 keşke Xp'de de çalışsaydı,mahrum kaldık Smile
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu