Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.06.2008, 16:01 (UTC)    
Mesaj konusu: ÖSS kalkıyor !

ÖSS kalkıyor
Milyonlarca öğrencinin kabusu olan ÖSS, nihayet kalkıyor.

20 Haziran 2008

Universite sınavı nihayet sona eriyor. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Sınavsız üniversitenin” 2 yıl içinde hayata geçeceğinin müjdesini verdi. Üniversite kontenjanlarının böyle artması durumunda sınava gerek kalmayacağını belirten Özcan şöyle konuştu; “Bu sene kontenjanlar 990 bine çıktı. Örgün eğitim arttı. Bu trendi böyle götürürsek, hiçbir sıkıntı kalmayacak."

BATI MODELİ
Özcan ayrıca isteyenin istediği okulla kayıt yaptırdığı İngiltere ile bazı fakültelerin sınavsız öğrenci aldığı Almanya modeline uyulacağını açıkladı. Özcan, sınavsız üniversite uygulamasının Türkiye'de ilk olarak Açık Öğretim Fakültesi tarafından hayata geçirileceğini aktardı.
Ve şunları söyledi; “AÖF bir sonraki sene serbest bırakılacak. Yani dileyen herkes sınavsız AÖF'ye girebilecek. Biz de hangi üniversitelerimizin ve fakültelerin sınavsız öğrenci alımına müsait ise tespit edeceğiz. Sonra da o fakülteleri öğrencilere sınavsız açacağız. Dileyen gidip istediği fakülteye kaydını yaptıracak. Ben 2 yıla kadar bu iş biter gibi bakıyorum."

BİR TAŞLA BİRÇOK KUŞ
Özcan, yıllardır öğrencileri sınava hazırlayan dershaneler için ise parlak bir öneride bulundu.
Özcan, “Durumu iyi olan dershaneleri vakıf üniversitelerine, fakülte binalarına çevirelim. Geri kalanını ise orta öğretim binaları olarak faaliyet göstersinler. Böylece dershaneleri kaliteli okullar haline getirelim" dedi. Özcan'ın bu önerisi kabul görürse bir taşla birçok kuş vurulacak.

YÖK Başkanı, öğretim üyesi açığı ile ilgili de, "Yurtdışında bulunan öğretim üyelerini getirerek, bürokraside görev yapanları toplayarak bu açığı gidermeye çalışıyoruz. Mevcut hocaların üst yaş sınırını 67'den 72'ye çıkardık" şeklinde konuştu.
______________

efgan
Mesaj24.06.2008, 16:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

İnşallah kalkar ne diyelim..
Mesaj24.06.2008, 19:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öneri güzel ama kabul olunursa Faydalı olacak .

Her Şeyin Hayırlısı !
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu