Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.06.2011, 13:25 (UTC)    
Mesaj konusu: TÜRKİYEDE İNTERNET ÇÖKEBİLİR

Hacker'lar saldırıya hazırlanıyor: Türkiye'de internet çökebilir

İnternette “filtre” iddiaları karşısında temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunan “Anonymous” (Anonim) adlı bir grup, Türkiye'deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazı medya sitelerine yönelik siber saldırı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.İlk büyük eylemlerini aylar önce Wikileaks'e yönelik ambargo uygulayan Paypal, Visa ve Mastercard gibi online ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı gerçekleştiren grup üyeleri, dün kendilerine ait internet sitesinde Türkiye'yi hedef alan bir mesaj yayınladı.

Türkiye'de internet kullanıcılarının “filtre” uygulaması ile sansüre uğrayacağını savunulan mesajda “operationturkey” (Türkiye Operasyonu) adıyla “siber savaş” ilan edilirken, öncelikle “sansür” uygulayan kurumlara karşı harekete geçileceği açıklandı.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen grup üyeleri, “IRC” isimli anlık mesajlaşma kanallarında siber saldırının hedefi ve zamanlaması konusunda bilgiler aktararak, uygulanacak olan yöntem ve stratejiler hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Türkiye'den de bazı internet kullanıcılarının destek verdiği grup üyeleri, bu mesajdan bir süre zonra kimi kamu kurumlarının internet sistemlerine yönelik küçük çaplı siber saldırılar düzenledi. Söz konusu saldırılar karşısında bazı internet sitelerine erişim bir süre engellenirken, “hack”leme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

İLK ORGANİZE SALDIRI PERŞEMBE SAAT 18.00'DE

Türkiye'deki kimi kamu kurumlarını hedef alan ilk organize saldırının 9 Haziran Perşembe günü saat 18.00'de (TSİ) gerçekleştirileceğini duyuran Anonymous, eyleme katılmak isteyenlerin bilgisayarlarına bazı yazılımlar indirerek, bu programları aktif hale getirmesini istedi.

Tüm bu gelişmeleri yakından izleyen siber güvenlik uzmanları, söz konusu tehdidin önemine dikkat çekerek, bir çok sitenin “DDoS” olarak adlandırılan saldırı ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

2007'de nam salan “DDoS” saldırı yöntemi ile hedef alınan bir internet sitesinin aynı anda yoğun bir ziyaretçi akınına uğratılarak, web sitesi veya DNS (Alan Adı Sistemi) sunucularının kullanılmaz hale getirildiğini belirten uzmanlar, “Bu saldırı yöntemi; 50 kişilik bir otobüse 1000 kişinin binmesi gibi birşey” yorumunda bulundu.

Bu tip saldırılarda amacın, “bilgi çalmak” yerine sistemin erişilemez hale getirilmesi olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, burada verilmek istenen mesajın “Bizim internetimize karışırsanız biz de sizin internetinizi kapatırız” anlamı taşıdığını öne sürdü.

BİLGİSAYARLARI “ZOMBİ” HALİNE GETİRİYORLAR

Anonymous grubunun saldırılarda özel bir yöntem kullandığını belirten uzmanlar, “Klasik DDoS saldırılarında 'zombi' haline getirilmiş bilgisayarlar kullanılırken, bu grup tamamen 'gönüllü zombi' bilgisayarlarla saldırıyor. Gönüllü zombi olabilmeniz için de size bir program yüklettiriyor ve bu programı IRC üzerinden şuraya saldır buraya saldır şeklinde yönlendiriyorlar” bilgisini verdi.

Siber saldırı sırasında kendi IP adresleri yerine VPN (Sanal Paylaşımlı Ağ) üzerinden IP adreslerini değiştiren grup üyelerinin bu sayede izlerini bazı kişilerin yönlendirmesi ile kendilerine hedefler seçtiklerine dikkat çekti.

TÜRKİYE'DEKİ İNTERNET AĞI ÇÖKEBİLİR

DDoS saldırılarından bir sonraki adımın çeşitli devlet kurumlarına ait telefon ve haberleşme sistemlerini çalışamaz hale getirmek olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, daha sonra hedefteki kurumlarda çalışan kişilerin bilgisayarlarına “phishing” saldırıları gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

“Phishing” yöntemi ile kullanıcılara e-mail göndererek, bilgisayarlarından erişim sağladıkları banka, kredi kartı bilgi ve şifrelerinin yanı sıra kurumlarına ait kimi özel bilgi ve belgelerin sızdırılmaya çalışılacağını anlatan uzmanlar, böylesi bir durumun yeni bir “Wikileaks” olayına kapı açacağına vurgu yaptı.

Eğer gerekli önlemler alınmazsa ciddi bir siber savaşın başlamış olacağını bildiren uzmanlar, kimi hassas hedeflerin saldırıya uğramısı durumunda Türkiye'deki internet ağının bir süre için çökebileceği uyarısında bulundu.

Bu arada Anonymous grubu üyeleri Perşembe günkü saldırıda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerinin yanı sıra siyasi partiler ve kimi medya sitelerini de kendilerine hedef seçtiklerini açıkladı.

SİBER GÜVENLİK UZMANLARINDAN UYARILAR

Anonymous'un bugüne kadar gerçekleştirdiği hacker saldırılarını yakından takip eden Siber Güvenlik Uzmanı Huzeyfe Önal, yaptığı açıklamada, hedefteki kurumların kendi bünyelerinde alacağı çeşitli önlemlerin yanı sıra internet servis sağlayıcılarının da ciddi tedbirler alması gerektiğini bildirdi.

Bu tür organize saldırılarda, servis sağlayıcılarının saldırının hedef aldığı web sayfasın yönelik tüm girişimlere anında müdahale edebileceğini anlatan Önal, bunun için saldırı yönteminin çok iyi analiz edilmesi ve engelleme sistemlerinin devreye sokulması gerektiğini anlattı.

Proxy ve benzeri yöntemler ise IP adreslerini değiştirerek saldırıya katılacakların ciddi bir etkiye sahip olmayacağı görüşünü belirten Önal, kendi IP'leri ile eyleme destek verenlerin güvenlik güçleri tarafından kısa sürede tespit edileceğinin altını çizdi.

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

Anonymous'a destek vermek isteyen çok sayıda kişinin, bu grubun internet sitesinden indirdikleri özel programlarla bilgisayarlarını saldırıda kullanılacak birer 'zombi' haline getirdiğini belirten Önal, sözlerine şöyle devam etti: “Grup üyelerinin Türkiye'ye yönelik bu saldırı planını 'protesto' olarak gören ve gönüllü olarak katılmayı planlayan çok sayıda Türk vatandaşı ile karşılaştık. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus protesto ile 'saldırının farklı şeyler olduğu.
Protesto amaçlı da olsa böylesi bir saldırıya katılanlara, Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre suç işlediklerini hatırlatmak isterim. İnternet sitelerine bu şekilde zarar verenlen, 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklarını unutmamalı.” A.A.
______________
adobe serilerini indir
Mesaj08.06.2011, 13:38 (UTC)    
Mesaj konusu:

vala şöyle diyeyim.Bu getirdikleri filtre çok saçma.Ama çökertmeleride suç olacaktır.İyimi diyiyim kötümü diyiyim bilemedim. Neutral
______________
Mesaj08.06.2011, 13:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

aynen öyle
______________

EĞLENCE ve BİLGİMİ ARIYORSUN
tıkla o zaman http://istemci.tr.gg

YAZAR ARANIYOR ÜCRET KARŞILIĞI OLMAYACAKTIR DESTEK VERMEK İSTEYENLER BANA ULAŞABİLİRSİNİZ
Mesaj08.06.2011, 13:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bazı internet sitelerine yönelik sansür uygulmasından dolayı Türkiye'yi siber savaşla tehdit eden Anonymous'a ait internet sitesi http://www.anonnews.org, Türk hackerlar tarafından hacklendi. Dünyanın en ünlü hacker gruplarından biri kabul edilen Anonymous'un http://www.anonnews.org adlı sitesinin girişlerini kapatan Türk hackerlardan www ayyildiz.org yöneticileri, yapılacak her saldırıyı siber savaş sebebi sayacaklarını açıkladılar.ve su anda www ayyildiz.org da çökmüştür




http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=178310&cid=11
______________
Mesaj08.06.2011, 13:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yarın saat 18.00'e dikkat!
Uzmanlar Türkiye'yi uyardı...
Birçok devletin ve büyük şirketin internet sitesini çökerten dünyanın en büyük ‘hacker’ grubu ‘Anonymous’ 22 Ağustos’ta başlayacak internette filtreleme uygulaması için tehdit yağdırdı. Grubun başta TİB olmak üzere bazı devlet kurumlarının sitelerine yönelik saldırılarını, yarın saat 18.00'de gerçekleştirilmesi bekleniyor...

Dünyanın en büyük ve en etkili hacker grubu olan Anonymous (Anonim), dün kendi sitesinde yayınladığı bir duyuruyla 22 Ağustos’ta uygulanmaya başlayacak olan internete filtre uygulamasıyla ilgili tehdit yağdırdı. Türk hükümetinin son yıllarda internet üzerindeki kontrolünü artırdığına ve binlerce sitenin engellendiğine dikkat çeken grup, şunları söyledi:

İngilizce-Türkçe bildiri

“Hükümet şimdi de 22 Ağustos’ta, internet kullanıcılarının tüm aktivitelerinin kayıt altına alınmasını mümkün hale getirecek yeni bir filtreleme sistemi uygulamaya koymak istiyor. Böylesi bir sistemin ne zaman ve nasıl uygulamaya konulacağı hala muğlak olsa da kesin olan şey hükümetin internet sansürünü bir üst seviyeye çıkardığıdır. Bu sansür uygulamaları mazur görülemez. Serbest bilgi akışına erişim ve katılım temel bir insan hakkıdır. Türkiye hükümeti bu temel hakkı ihlal ederken, Anonymous eylemsiz kalmayacaktır. Sansürü engellemek için desteğimizi verecek, sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz.” Türkçe ve İngilizce yayınlanan bildiride Türk internet kullanıcılarından da destek istendi.

Türk hackerlar da var

Dünyanın birçok ülkesinden hackerların toplandığı bir platform olan Anonymous üyeleri dün kendilerine ait özel bir chat odasında Türk ‘hacker’ların da katıldığı bir ortamda Türkiye’ye yapılacak saldırının planını yaptı. Grup üyeleri aynı görüşmelerde yakalanma ihtimalleri, alınabilecek muhtemel cezalardan ve tespit yöntemlerinden kaçma yolları üzerinde de tartıştı. Görüşmede ilk hedef olarak da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) sitesinin öne çıktığı öğrenildi.

22 Ağustos’ta ne olacak?

22 Ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe girecek ‘İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar’ hükümlerine göre, kullanıcılar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) belirlediği 4 internet filtresi olan “aile, çocuk, yurt içi ve standart” profilden birini, ‘yasa gereği’ seçmek zorunda kalacak. Düzenlemeye göre standart hariç seçilecek her profilde BTK tarafından erişimi engellenen bir çok siteye girilemeyecek. Çocuk filtresinde ise sadece BTK’nın verdiği “Beyaz liste” denilen veri tabanındaki sitelere ulaşılabilecek. BTK Başkanı Tayfun Acarer tarafından şu andakinden farklı olmayacağı açıklanan “standart” profil ise bilişim uzmanları tarafından internet çıkışının tünele sokulduğu ve kişisel internet trafiğinin devlet tarafından takip edilebileceği bir ortam oluşturacağı için eleştiriliyor. Filtreyle ilgili olarak 15 Mayıs’ta Türkiye genelinde dev bir eylem yapılmıştı.

Sony, Amazon ve Wikileaks gibi yüzlerce kurbanı var

Türkiye’de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından kapatılan 4chan.org sitesinde temelleri atılan Anonymous, farklı ülkelerden sanal olarak bir araya gelen bilgisayar tutkunlarıyla 2003 yılında kuruldu. Kimlikleri ve sayıları bilinmeyen grup üyeleri düşünce özgürlüğüne karşı gelen kişi ve kuruluşlara saldırıyor. Anonymous daha önce ABD, İtalya, İran, Tunus ve Libya’da devlete ait siteler, müzik alanında telif ödemelerini tahsil eden BMI, ünlü alışveriş sitesi Amazon, Scientology tarikatı gibi çok sayıda siteleye saldırarak çökertti. Dahil olmak isteyenlerin ücretsiz bir yazılımı indirerek katıldığı Anonymous, son olarak PS3’ün kodlarını kırdığı gerekçesiyle George Hotz adlı hackera dava açan Sony’ye yaptığı saldırıyla gündeme geldi. Grup, internete filtre uygulamak isteyen Avustralya’ya da savaş açtı. Hükümet binasındaki telefon, faks ve e-posta adreslerini mesaj yağmuruna tuttu. Hükümete ait internet siteleri çöktü. Wikileaks’in para kaynaklarını engellemeye çalışan finans kurumları Mastercard, Visa ve Paypal’a da saldırıp sitelerini saatlerce kullanıma kapamıştı.

Niye bu maskeyi takıyorlar?

Yüzlerini ve kimliklerini saklayan grup üyeleri, 1982’de yayınlanan V for Vendetta çizgi romanındaki V karakterinin kullandığı maskeyi takıyor. Korsanlar, bu karakterin demokrasiyi ve düşünce özgürlüğünü destekleyen tutumunu kendilerine ilke ediniyor. 2005 yılında filmi de çekilen V for Vendetta’da 2020’li yılların Birleşik Krallığı’ndaki mevcut sistemi yıkmaya çalışan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Çizgi romanda ve filmde mevut terörü baskıcı bir yönetimle kontrol altına alan yönetime karşı halkın uyanışı işleniyor. Vendetta zamanla bir akım halini aldı. Yaptığının doğruluğunun önemi olmayan, anarşizm için devrim değil devrim için anarşizm yapmayı ön gören bir akım.

UZMANLAR NE DEDİ?

‘Şifreleri ele geçirirlerse sonuç bir felaket olur’

* Dr. Özgür Uçkan (Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi):
Çok kalabalık saldırılar düzenliyorlar. Belli alanlarda kesintiler yaşayabiliriz. Tunus ya da Libya’daki kadar etkili olacağını zannetmiyorum. Tunus’ta herşeyi çökerttiler. Bizim İçişleri Bakanlığı ve polisin siber ekipleri bu tip saldırıları soruşturma konusunda teknik olarak daha iyi durumda. Öncelikle filtre uygulamasının sahibi olan BTK ve Ulaştırma Bakanlığı sitesine saldırabilirler. Ancak bu siteler iyi korumaya sahip. Saldırılar yüzünden E-Devletle ilgili mesela pasaport başvurusu gibi işlemler aksayabilir. Ancak kalkıp e-postalara saldırarak şifreleri ele geçirirlerse felaket olur.

‘E-Devlet hizmetlerini durdurabilirler’

Huzeyfe Önal (Siber Güvenlik uzmanı):
Anonymous kendi imkanları ve gönüllülerle olmak üzere iki tip saldırı yapıyor. Gönüllüleri durdurmak zor. Çünkü böyle bir organizasyonda 100 bin kişi bir siteye aynı anda saldırıyor. Suç işleniyor, IP’ler kayıt altına alınıyor ama o kişiler engellenemiyor. Çünkü her biri normal istek gibi bir sayfaya 10 kez girmeye çalışıyor. 100 bin kişi bir anda bunu yapınca sayfa ulaşılamaz hale geliyor. Ancak bu BTK ve TİB için çok geçerli değil. Şu anda amaçları 22 Ağustos protestosu olarak erişim durdurma yönünde. Telekomünikasyon şirketleri ve bankaların altyapılarına saldırırlarsa bu şirketlerin internet hizmetlerini tamamen engellerler. Diğer taraftan prestij kazanmak için “turkiye.gov.tr” adresine güçlü bir saldırı düzenlerlerse e-devlet hizmetleri bir süre durabilir.”

TÜRKİYE'DEKİ İNTERNET AĞI ÇÖKEBİLİR

DDoS saldırılarından bir sonraki adımın çeşitli devlet kurumlarına ait telefon ve haberleşme sistemlerini çalışamaz hale getirmek olduğunu kaydeden siber güvenlik uzmanları, daha sonra hedefteki kurumlarda çalışan kişilerin bilgisayarlarına “phishing” saldırıları gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

“Phishing” yöntemi ile kullanıcılara e-mail göndererek, bilgisayarlarından erişim sağladıkları banka, kredi kartı bilgi ve şifrelerinin yanı sıra kurumlarına ait kimi özel bilgi ve belgelerin sızdırılmaya çalışılacağını anlatan uzmanlar, böylesi bir durumun yeni bir “Wikileaks” olayına kapı açacağına vurgu yaptı.

Eğer gerekli önlemler alınmazsa ciddi bir siber savaşın başlamış olacağını bildiren uzmanlar, kimi hassas hedeflerin saldırıya uğramısı durumunda Türkiye'deki internet ağının bir süre için çökebileceği uyarısında bulundu.

Bu arada Anonymous grubu üyeleri Perşembe günkü saldırıda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait internet sitelerinin yanı sıra siyasi partiler ve kimi medya sitelerini de kendilerine hedef seçtiklerini açıkladı.

SİBER GÜVENLİK UZMANLARINDAN UYARILAR

Anonymous'un bugüne kadar gerçekleştirdiği hacker saldırılarını yakından takip eden Siber Güvenlik Uzmanı Huzeyfe Önal, yaptığı açıklamada, hedefteki kurumların kendi bünyelerinde alacağı çeşitli önlemlerin yanı sıra internet servis sağlayıcılarının da ciddi tedbirler alması gerektiğini bildirdi.

Bu tür organize saldırılarda, servis sağlayıcılarının saldırının hedef aldığı web sayfasın yönelik tüm girişimlere anında müdahale edebileceğini anlatan Önal, bunun için saldırı yönteminin çok iyi analiz edilmesi ve engelleme sistemlerinin devreye sokulması gerektiğini anlattı.

Proxy ve benzeri yöntemler ise IP adreslerini değiştirerek saldırıya katılacakların ciddi bir etkiye sahip olmayacağı görüşünü belirten Önal, kendi IP'leri ile eyleme destek verenlerin güvenlik güçleri tarafından kısa sürede tespit edileceğinin altını çizdi.

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR

Anonymous'a destek vermek isteyen çok sayıda kişinin, bu grubun internet sitesinden indirdikleri özel programlarla bilgisayarlarını saldırıda kullanılacak birer 'zombi' haline getirdiğini belirten Önal, sözlerine şöyle devam etti: “Grup üyelerinin Türkiye'ye yönelik bu saldırı planını 'protesto' olarak gören ve gönüllü olarak katılmayı planlayan çok sayıda Türk vatandaşı ile karşılaştık. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus protesto ile 'saldırının farklı şeyler olduğu.
Protesto amaçlı da olsa böylesi bir saldırıya katılanlara, Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre suç işlediklerini hatırlatmak isterim. İnternet sitelerine bu şekilde zarar verenlen, 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacaklarını unutmamalı.”

Türkler Anonymous'a saldırdı mı?

Türkiye'yi siber savaşla tehdit eden Anonymous'un sitesinin kendilerini "dünyanın ilk siber ordusu" kabul eden Ayyıldız Tim üyeleri tarafından hacklendiği öne sürüldü ancak Anonymous saldırıyı kabullenmedi.

22 Ağustos'ta hayata geçecek internet filtresi ve sansür uygulmasından dolayı Türkiye'yi siber savaşla tehdit eden Anonymous'a ait internet sitesi http://www.anonnews.org'un Türk hackerlar tarafından hacklendiği iddia edildi.

Dünyanın en ünlü hacker gruplarından biri kabul edilen Anonymous'un http://www.anonnews.org adlı sitesinin girişlerini kapattıklarını söyleyen ayyildiz.org'un yöneticileri yapılacak her saldırıyı siber savaş sebebi sayacaklarını açıkladı.

'APTALLAR HER ŞEYİ KENDİLERİNDEN BİLİYORLAR'

Saldırıyı kabul etmeyen ve kapasite sorunu yaşadığını söyleyen anonnews.org ise haberin geldiği saatlerde sitede kullanıcıları başka bir linke yönlendirerek "Bize buradan ulaşabilirsiniz" dedi.

Grup Ayyıldız Tim'e cevap olarak ise "Biri bize saldırıyorsa bu fark edilmiyor bile, aptallar her şeyi kendilerinden biliyorlar" yazdı.
Hem anonnews.org'un hem de ayyildiz.org'un açılmaması akıllara "Siber savaş mı başladı?" sorusunu getiriyor.

ANONNEWS.ORG DA, AYYILDIZ.ORG DA AÇILMIYOR

Bu sabah itibariyleyse anonnews.org hiçbir şekilde açılmıyor ancak önceki akşam kullanıcıların yönlendirildiği http://anonnews.yup.name/ linkinde site çalışmaya devam ediyor.

Ancak ayyildiz.org sayfasına da artık ulaşılamıyor.


http://haber.gazetevatan.com/yarin-saat-1800e-dikkat/382087/43/Teknoloji


GÖRELİM BAKALIM NE YAPACAKLARMIS
______________
Mesaj08.06.2011, 13:54 (UTC)    
Mesaj konusu:

"HA HA HA"

Yeterlimidir? bişi yapamazlar Sadece Yapacakları Yoğunluk Olur.
______________

Arabesk Rap DuygusaL Sarkılar.
Mesaj08.06.2011, 14:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

bnde 1923 türk te açılmıo
______________
adobe serilerini indir
Mesaj08.06.2011, 14:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

adobeserileriniindir yazmış:
bnde 1923 türk te açılmıo
+

tmm bnlar tasınmıs galiba facede gördüm tüh

http://nmtd.org/forum/
______________
adobe serilerini indir
Mesaj08.06.2011, 14:59 (UTC)    
Mesaj konusu:

kalpus yazmış:
Bazı internet sitelerine yönelik sansür uygulmasından dolayı Türkiye'yi siber savaşla tehdit eden Anonymous'a ait internet sitesi http://www.anonnews.org, Türk hackerlar tarafından hacklendi. Dünyanın en ünlü hacker gruplarından biri kabul edilen Anonymous'un http://www.anonnews.org adlı sitesinin girişlerini kapatan Türk hackerlardan www ayyildiz.org yöneticileri, yapılacak her saldırıyı siber savaş sebebi sayacaklarını açıkladılar.ve su anda www ayyildiz.org da çökmüştür




http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=178310&cid=11


Eğer Türkler çökerttiyse index atarak çökertmiştir...
Mesaj08.06.2011, 15:19 (UTC)    
Mesaj konusu:

Varmı eyleme katılan ? ben düşünüyorum..
______________
Dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE
Mesaj08.06.2011, 17:14 (UTC)    
Mesaj konusu: aa

lunix lunix lunixxxxxx Mr. Green
Mesaj02.12.2011, 16:47 (UTC)    
Mesaj konusu:

BİLİŞİM SUÇLARI POLİSİ ONLARI YAKALİCAKYA HAPİSANEDE BOLBOL ALLAH KURTARSIN DİYECEKLER BABOW
______________
espiri yapma çay yap
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu