Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.01.2011, 12:53 (UTC)    
Mesaj konusu: Türk Yapımı Muhteşem Bir Oyun

Bahsettiğimiz oyun Mount & Blade warband tabikide buyrun inceleme Wink

Alıntı:
Puan: 8.0/10
Türk oyun geliştirici ekibi Taleworlds'ün hazırladığı Mount & Blade, uzun zamandır oyun dünyasında adı geçen bir yapım. Şimdilerde ise Mount & Blade: Warband popüler! İlk oyunun geliştirilmiş bir versiyonu olan Warband, RPG severlere kuvvetli bir alternatif olarak geldi. Ülkemizde Tiglon tarafından dağıtılan yapımı, vakit kaybetmeden test merkezimizde ağırladık.



Çoklu oyuncu seçenekleriyle genişletilen yapımda, 64 kişiye kadar Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Conquest, Battle ve Siege modları bulunuyor. Ancak yapımın asıl iddialı olduğu konu, tek kişilik geniş senaryo modu.

Tamamen Türkçe
Eğer daha önce Mount & Blade deneyimi yaşamadıysanız, öncelikle eğitim bölümlerini (Başlangıç Eğitimi) oynamanızı tavsiye ederim. Burada farklı seviyelerdeki NPC'lerden eğitim alabiliyorsunuz. Asıl senaryo heyecanına atılmak istiyorsanız, "Yeni Oyuna Başla" seçeneğine tıklamalısınız. Böylelikle Mount & Blade: Warband heyecanı başlıyor.



Evvela karakter yaratarak adım atıyoruz oyunun dünyasına. Bunun için öncelikle bir geçmiş planlamalıyız. Tamamen Türkçe olan yapımda, kolaylıkla nasıl bir geçmişiniz olduğunu tasarlayabiliyorsunuz. Oyun size birkaç soru soruyor ve bunların yanıtlarına göre hem karakterinizin özellikleri değişiyor, hem de hikayesi...



Karakterinizi Tasarlayın
Oynayacağınız karakteri tasarlama açısından, RPG türünün önde gelen yapımlarından aşağı kalmıyor Mount & Blade. Başta tipinizi belirliyorsunuz. Bu aşamada o kadar çok ayrıntı var ki, eğer estetiğe önem veren biriyseniz (Aşağıdaki resimden anlayacağınız üzere, biz pek önem vermedik), bu bölümde epey vakit harcayabilirsiniz. Zira yapımda yüzün her türlü detayı düşünülmüş.



Karakterinize özellik puanlarınızı dağıttıktan sonra macera başlıyor. Aslında yapımda bir bakıma kendi serüveninizi buluyorsunuz. Oyunun kutusundan da çıkan geniş haritada çok sayıda köy ve şehir yer alıyor. 13. Yüzyılın Kalradia'sında ilerlediğimiz yapımda, yolculuklar esnasında düşman gruplarla karşılaşıp, onlarla savaşmak zorunda kalabilirsiniz... Hatta onlara yenilip tutsak da olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda eşyalarınızı kaybedebileceğiniz gibi, sizin ve ekibinizin moralleri de bozuluyor.



Her Şey Kalradya Tahtı İçin

Yapımda köylere gidip gönüllü toplayabileceğiniz gibi, ister savaşıp ister de köylerden mühimmat alabiliyorsunuz. Hatta köyleri vergiye bağlayıp, düzenli para kazanmanız da mümkün. Sınırlarınızı genişletmek için yeni kaleler fethedebileceğiniz yapımda, tabii ki geniş birliklere ihtiyacınız olacak.



Harita üzerinde karşılaşacağınız üç farklı birlik tipi mevcut. Bunlardan biri olan Kahramanlar, diğerlerinden farklı olarak üstün yetenek puanlarıyla dikkat çekiyor. Hatta onlarla beraber kazandığınız deneyim puanlarını dağıtırken, Kahramanlar'ın özelliklerinin nasıl gelişmesi gerektiğini de belirliyorsunuz.



Kalabalık İyidir

Yanınıza alabileceğiniz bir diğer birlik tipi de "Normal Birlikler" ismiyle nitelendiriliyor. Şehirlerdeki hanlardan kiralanabilecek bu kişiler, köylerde karşınıza gönüllü olarak da çıkabiliyor. Onları yönetebiliyor olmanıza karşın, Kahramanlar'dan farklı olarak özelliklerine müdahale edemiyorsunuz.



Son olarak Esirler de yanınıza katabileceğiniz birlik tiplerinden bir diğeri. Başka savaşlarda yenilmiş olan bu kişilerin yetenekleri de sınırlı. İsteğe bağlı olarak karşılaştığınız bu kişileri de grubunuza katabiliyorsunuz.



Uzakları Yakın Eden Atlar.

Yapımın büyük haritasında dolaşmak için atlardan daha iyi bir alternatif yok. Kendi özel kabiliyetleriyle gelen atların bazıları hızlı koşarken, bazıları ise manevra kabiliyetiyle göz dolduruyor. Kimi kolay kolay yara almazken, bir diğeri ise düşmana çarptı mı ağır hasarlar bırakıyor...



Düşük sistemlerde bile rahat oynanabilecek bir yapım olan Mount & Blade: Warband, DirectX 7 ve 9 desteğiyle geliyor. Dolayısıyla günümüz oyunlarını çalıştırmak için kurduğunuz sistemler neredeyse aynı anda iki(!) tane Warband çalıştırabilir.



Maceranın Sonu

Grafiksel açıdan emsallerinden geride kalan yapım, başarılı sayılabilecek oynanabilirliği ve tamamen Türkçe olmasıyla gönlümüzü çalıyor. Oyunda, önünüzden çekilmeyen yapay zeka mağduru ekip arkadaşları ya da düşmanlarla karşılaşmanız olası. Fakat bunlar bile geniş diyarlarda at sürme keyfinin önüne geçemiyor.



Eğer şu sıralar oynayacak bir RPG arıyorsanız, Mount & Blade: Warband, tamamen Türkçe olmasıyla, yabancı dil problemi çeken kullanıcılara göz kırpıyor. Geniş haritası ve özgürlükçü yapısıyla oyun, türün müdavimleri için başarılı bir alternatif.



Yazan: Aykut Göker


Arkadaşlar konunun orjinali : Tıklayınız

Ücreti: Arkadaşlar 12TL'ye alabilirsiniz oyunu buyrun.
Tıklayın!
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj19.01.2011, 14:05 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkürler Wink
______________


" Profesyoneller kendi yaptığı iyilikleri değil kendine yapılan iyilikleri hatırlayanlardır. "
Mesaj19.01.2011, 17:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

İlginiz için ve yorumunuz için asıl ben teşekkür ederim Smile
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj19.01.2011, 18:48 (UTC)    
Mesaj konusu:

Süper bir paylaşım çok teşekkürler Mr. Green
Mesaj19.01.2011, 19:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

....abron
______________



En son fbmlkodsitesi tarafından 19.01.2011 22:24:40 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj19.01.2011, 20:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler Wink
______________
Mesaj19.01.2011, 22:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Harika bir oyun. Warband sürümünden önce deneme oyunu vardı onu denemiştim ve hastası olmuştum.Bu oyun çıkınca hemen aldım ve yükledim.Kendi hikayenizi kendiniz yapabildiğiniz için istediğiniz gibi hareket edebiliyorsunuz.

Ben yarattığım karakter ile önce kralların ayak işlerini yaptım daha sonra hoşlanmadığım devletlere kurduğum ordu ile saldırdım. Swadia ordusunun şövalyeleri en iyi olduğu için ordumu onlardan yana kullandım. Daha sonra Swadia krallığına geçtim ve bir süre sonra maraşel ünvanını aldım.Yani ordu komutanı oldum...

Oyun sizin isteğinize göre ilerliyor. İster bir krallığa katılırsınızı ister özgürlüğünüzün peşinden gidip bütün toprakları ele geçirirsiniz..

Son olarak tavsiye ediyorum Razz

______________
Svadyan Medya Ajansı
Mesaj20.01.2011, 13:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben il sürümde kergitlerden başlayıp tüm kaldradyayı gerçek zamanla 3 ayda yazın bitirdim warbandada svadya vaegir ve rodokları aldım Osmanlı Devleti heryeri alıyor şimdi nordlarla savaşıyorum fakat nordların kalelerini almak çok zor nord kahramanları çok güçlü..

Yorumlar için teşekkürler...

______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj20.01.2011, 14:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj20.01.2011, 20:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

teknoanlatim yazmış:
güzel paylaşım


Teşekkürler...
______________

Arrow Ethical Hacker Arrow Professional Web Designer
Mesaj01.07.2011, 16:30 (UTC)    
Mesaj konusu: ya

arkadaşlar ben 14 yaşındayım bu oyunu internet kafede oynadım cok begendim kendime yukledim ama serial number felan istiyormuş bide bedava oynamanın yolu yokmu bu oyunu
Mesaj01.07.2011, 16:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

süper tükler..paylaşım için teşekkürler Very Happy
______________
Mesaj01.07.2011, 16:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel bir oyuna benziyor video varsa onu da paylaşırmısınız
______________
Siteme yazar arıyorum ..
30 özgün yazı yazana 500 mb host veriyorum .
Mesaj01.07.2011, 16:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

at ve kılıç bu 1. ve 2. serisini bitirdim. 2. daha güzel ama biraz zor bitti Smile hileleri de var para hilesi vs veya savaşta düşmanı ödlürme hilesi. Wink
______________
Mesaj01.07.2011, 17:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Görüntüler pek can alıcı değil ama oyunun amacı güzele benziyor.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu