Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj28.07.2011, 13:43 (UTC)    
Mesaj konusu: afrika için sende bi sms at

Kara kıta Afrika son yılların en kurak günlerini geçiriyor. Zaten var olan kıtlık daha arttı.


Diyanet İşleri SMS'le Afrika'ya yardım çağrısında bulundu.


"Her evden bir fitre bir iftar Afrika'ya"

"1 Ağustos'tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601'e gönderilecek olan SMS'ler 5 TL karşılığında olacak.

3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı Afrika için bir kampanya başlattıklarını belirterek, "Her evden bir iftar, bir fitre Afrika'ya. " dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda din görevlilerine seslendi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Başkan Görmez, burada yaptığı konuşmada, Ramazan'da hayata geçirilecek iki proje hakkında bilgi verdi. "Her evden bir fitre bir iftar Afrika'ya" diyen Görmez, bu kıtada yaşanan açlık sıkıntısına dikkat çekti.

Görmez, "1 Ağustos'tan itibaren başlayacak olan uygulama ile bütün operatörlerden AFRİKA yazıp 5601'e gönderilecek olan SMS'ler 5 TL karşılığında olacak. 3 SMS gönderildiğinde bir fitre bir iftar parası verilmiş olacak. Ümit ediyoruz ki fitrelerimiz ve iftarlarımız, uzaklarda hayata tutunmaya çalışan canlara ab-ı hayat olacaktır." diye konuştu.

Fitre miktarının 7,5 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Görmez, bu miktarın asgari olarak belirlendiğini hatırlattı. Görmez, "Herkes kendi konumunu dikkate alarak, onun üzerinden verebilecektir." dedi.
Mesaj28.07.2011, 14:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar destekleriniz bekliyorum başlığa yok olup gitmesin WinkWink
Mesaj28.07.2011, 14:24 (UTC)    
Mesaj konusu:

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde büyük bir kampanyaya imza atıyor.

“Her Evden Bir Fitre Bir İftar Afrika’ya” kampanyası ile Afrika’da yaşayan insanlara yardım elini uzatacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan’ın bereketini, heyecanını ülke olarak tüm dünya insanları ile paylaşmanın projesini...

Devamı: http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/Diyanet-Isleri-Baskanligi-Duyuru-11722.aspx



Afrika'nın doğusunda kıtlık nedeniyle 12 milyona yakın insan acil yardım bekliyor.





- Somali'den yürek sızlatan görüntüler
- İnsani yardım örgütleri acil yardım çağrısında bulunuyor.
- İsrafın alıp başını yürüdüğü çağda, Afrika'nın doğusunda, Somali'de insanlar hayatta kalmak için boğuşuyor.
- Ülkede kıtlık var, hergün onlarca bebek ölüyor, insanlar komşu ülkelere kaçıyor
KENYA'DA MÜLTECİ KAMPLARI DOLMUŞ DURUMDA
BM YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU
KENTE GÖÇ DEVAM EDİYOR



VİCDANA DOKUNAN 'O' GÖZLER

Uluslararası haber kanallarının yayınladığı 7 aylık bir bebeğin görüntüsü hafızlara kazındı. Mihag adlı 7 aylık bebek 3.4 kg ağırlığında. Bu, yeni doğmuş bir bebek ağırlığı kadar. Dadaad'daki Uluslararası Kurtarma Komitesi'ne ait hastanede tedavi altına alınan bebeğin yaşayıp yaşamayacağı ise muallak.
Mesaj28.07.2011, 19:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

ve işte bedava-sitem de insanlığın öldüğü an suan burada sizden yardım istemiş olmasam çalıntı bi tasarım versem sayfalarca konu uzar sağolun arkadaşlar.
Mesaj28.07.2011, 19:32 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşım lütfen hemen mutsuzluğa kapılma.İnsanımız(ben kendimden biliyorum)kendi eliyle ulaştırmadığı bir şey için daima şüphe duyuyor.Şahsen ben afrika için sms atıcam.Fakat bunu fitrem yada zekatım olarak düşünmeyeceğim.Oradaki insanlarımızda bizim kadar yaşamayı hakkediyor.Allah yardımcıları olsun.Konunun gereken değeri görmesi dileğiyle..
______________
Senden çok uzaklarda değilim görmesini bilen gözlerin bakışındayım. belki sana senden daha yakın bir yerde, çarpan kalbinin her atışındayım.

M.Aslan
Mesaj28.07.2011, 19:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

1bsinifiyiz yazmış:
Arkadaşım lütfen hemen mutsuzluğa kapılma.İnsanımız(ben kendimden biliyorum)kendi eliyle ulaştırmadığı bir şey için daima şüphe duyuyor.Şahsen ben afrika için sms atıcam.Fakat bunu fitrem yada zekatım olarak düşünmeyeceğim.Oradaki insanlarımızda bizim kadar yaşamayı hakkediyor.Allah yardımcıları olsun.Konunun gereken değeri görmesi dileğiyle..


teşekkürler..desteğe devam
Mesaj28.07.2011, 19:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

bende atmak ısterdım ama yurtdısındayım ısvıcreden olmuyo heralde
______________

Ne mutlu Türküm diyene! M. Kemal Atatürk
Mesaj28.07.2011, 20:06 (UTC)    
Mesaj konusu:

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu