Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj17.09.2011, 17:26 (UTC)    
Mesaj konusu: Parasını Ödemediğiniz Su İle Abdest Alamazsınız !!!

PARASINI ÖDEMEDİĞİNİZ SU İLE ABDEST ALAMAZSINIZ

Fetullah GÜLEN Hocaefendi henüz Amerika’ya gitmemişti. Okul müdürlüğü görevinde bulunan arkadaşlarımıza yaptığı bir sohbet sırasında söylediği sözler tepemizden kaynar suların dökülmesine sebep olmuştu.
Sahabe-i Kiram’ın hayatını anlatırken onların temsilde yanlış yapmadıklarını vurgulayıp onun için dünyanın dört bir tarafında gittikleri her yerde örnek davranışları ile o yörelerin insanları tarafından hüsn-ü kabul gördüklerini asla geri çevrilmediklerini vurgulayarak zamanımızda da her müslüman’ın temsilde hata yapmaması gerektiğini anlatıyordu. Hocaefendi sözü bize getirerek “sizler “dedi ;
“Mesela müdürlük yaptığınız okullarda ,okulların şirket yönetim kurulları ile şöyle bir pazarlık yaptınız mı? ... “Arkadaş ,ben bu okulda müdürlük yaparım ama, müdürlük yaparken abdest alır,namaz kılarım. Abdest alırken harcadığım suyun parasını maaşımdan kesin dediniz mi?” demedi iseniz o okulun suyu ile abdest alıp namaz kılamazsınız.” Sözler çok ciddi idi, kulak arkası edilir tarafı yoktu,kulluk borcu namaz heba oluyordu. Halbuki bana göre (ilahiyatçıyım ya) okulun suyu caminin şadırvanından akan su gibiydi. Şadırvan’dan abdest alırken para ödüyor muyduk. Okulda ödememeliydik ama sırat köprüsü,kıldan ince ,kılıçtan keskince idi. Hocaefendi'ye ait yukarıdaki sözlerde bu incelik gizli idi. O inceliğe dikkat edebilene sırat köprüsü belki bir otoban olacaktı da geçenler “Allah Allah cehennemin üzerinde sırat köprüsünden bahsediyorlardı,nerede acaba o köprü merak ediyoruz” diyeceklerdir.
İnceliklere aldırmayıp da kaba saba gidenler ise sırat köprüsünün inceliği üzerinden patır patır döküleceklerdi.
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Mesaj17.09.2011, 17:42 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çok güzel paylaşım teşekkürler.
Mesaj22.09.2011, 20:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel Paylaşım , Teşekkürler ..
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu