Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj03.03.2012, 12:26 (UTC)    
Mesaj konusu: KPSS skandalı Ergenekon'a bağlanır mı?

KPSS skandalı Ergenekon'a bağlanır mı?

28 Şubat’a ait belgelerin arandığı YÖK’te KPSS skandalıyla ilgili evrakların da arandığı öğrenildi. YÖK içerisinde kanunsuz faaliyetleri olan bir yapı olduğu iddia ediliyor.

Geçen hafta arama yapılan YÖK’e ikinci bir operasyon daha yapıldı. Kurumdaki evrakların imha edileceği yönünde gelen bir ihbar gerekçisiyle yapılan operasyonda çok sayıda belgeye el konuldu. Yaklaşık 20 bilgisayarın da imajları alındı.

YÖK’te görev yapmış eski bir üst düzey görevlinin yaptığı belirtilen ihbar sonrası, YÖK başkanı ile doğrudan temas kurularak arama yapıldı. Gerekçe olarak ise mahkeme kararı çıkana kadar belgelerin imha edilebilecek olması gösterildi.

2010 Eylül’ünde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda ortaya çıkan kopya skandalını araştırmak için başlatılan soruşturma kapsamında yapılan aramalarda el konan belgelerin arasında 28 Şubat’a ilişkin belgeler bulunduğu fark edilmişti. Bu durum üzerine bulunan belgeler 28 Şubat soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Mustafa Bilgili’ye verilmişti.

Bulunan belgelerin 28 Şubat döneminde kurulan Toplumsal Faaliyet Birimi'ne ait olduğu ve Batı Çalışma Grubu’nun talebi üzerine hazırlanarak ülkede görev yapan bütün akademisyenlere ilişkin ayrıntılı bilgi istendiği iddia ediliyor.

YÖK içerisinde kanunsuz faaliyetlerde bulunan yapı olduğu iddiası
Son yapılan aramada ele geçirilen belgelerin KPSS skandalı olduğu ileri sürüldü. Zaman Gazetesi’nin dünkü haberinde şu ifade kullanıldı:

"Operasyonda, 28 Şubat'a ait belgelerin yanı sıra KPSS başta olmak üzere bazı olaylarda yapılan usulsüzlüklerle ilgili de gerekli bazı evrakların arandığı kaydedildi. YÖK içinde kanunsuz faaliyetlerde bulunan bir yapı olduğu iddia ediliyor."

KPSS skandalı Ergenekon’a bağlanır mı?
YÖK içerisinde kanunsuz bir yapı bulunduğunun iddia edilmesi ve bu yapının KPSS skandalı ve benzer olaylarla ilgisi olduğu iddiası, kopya skandalı soruşturmasının Ergenekon, Balyoz benzeri bir davaya eklenerek devam edebileceğini göstermekte.

Bilindiği gibi 2010 yılı Ağustos ayında ortaya çıkan KPSS skandalında AKP ve Cemaat’e yakınlığı bulunan kişilerin soruları ele geçirdikleri iddia edilmişti. Bu süreçte, hırsızlık yapıldığını kabul eden Ünal Yarımağan, artık yapacak bir şey olmadığını ifade ederek ÖSYM başkanlığından istifa etmişti.

Ali Demir skandalı örtbas etmek istemişti
AKP’ye yakın Ali Demir’in ÖSYM başkanlığı döneminde ise sınav sonucu sorgu sistemi değiştirilerek, TC kimlik numarası bilinen kişilerin puanlarının öğrenilmesinin önüne geçilmişti. Böylelikle iptal edilen sınava giren kopyacıların tekrarlanan sınavla ilk sınav arasındaki puan farkının görülmesi engellenerek kopyacıların ortaya çıkması engellenmek istenmişti. Skandalın arkasındaki gücü açığa çıkartmaya yarayabilecek bu uygulamanın kaldırılması kamuoyunda skandalın örtbas edilmek istendiği şeklinde yorumlanmıştı.



alıntı: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/kpss-skandali-ergenekona-baglanir-mi-haberi-52219
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu